tisdag 22 januari 2013

TuneUp Utilities 2013 omdöme

TuneUp Utilities 2013 omdöme
av Ted Needleman - 2013/01/22

TuneUp Utilities 2013 är tippad som din "ultimata PC renare, Optimizer och problemlösare." Funktioner inkluderar en Disk Cleaner, webbläsare renare och "Live Optimization 2,0," för att stoppa prestationsbaserad påfrestande program. TuneUp hävdar också förbättringar i prestanda och starttid. Men hur väl fungerar det knippe utlilities PC sanering egentligen? För denna översyn, sätter vi den senaste utgåvan av TuneUp Utilities på prov.

Översikt

Sofistikerade och komplexa utrustning som din bil eller PC kräver periodiskt underhåll. Med din bil, måste du kontrollera lufttrycket och trampa slitage i dina däck, byta olja och olika filter, och så småningom få en TuneUp att se till att motorn fungerar korrekt.

När du fortsätter att använda din bärbara eller stationära dator, kan det behöver också en TuneUp. När du installerar och avinstallerar programvara, delar av anläggningen ofta kvar, även inte längre nödvändigt registerposter och genvägar som nu leder till ingenstans, till exempel.

Även med installerade program, kan onödiga filer finns någon gång på datorn utan din vetskap, till exempel temporära filer som behövs för installationen, men inte bort när installationen är klar, ej begärda tillägg till Start-menyn, och uppdatera programvara som automatiskt laddas vid Systemet startas.

Dessa - och andra problem såsom sönderdelade eller värdelös diskfiler bygga upp över tiden - kan ha en inverkan på din bärbara dator prestanda.

Ett problem med att återfå prestanda genom ett system sanering är att det är svårt att räkna ut exakt vad som behöver din uppmärksamhet. Det finns gratis och billiga verktyg som undersöker specifika områden i ditt system, till exempel register och utföra beskärning av längre installerade program. Några hårddisk defragmentering görs automatiskt i senare versioner av Windows och defragmentera verktyget kan även manuellt lanseras. Men få av oss har tid, tillräckliga medel eller ens kunskap för att utföra ett komplett system inspektion och rengöring med dessa typer av verktyg ensam.

Det är anledningen till nytta paket som ser på många områden med potentiella röran, t.ex. TuneUp Utilities 2013.

Prestanda

Vid testning TuneUp Utilities 2013 om en Lenovo ThinkPad 400s kör Windows 7, beslöt jag att TuneUp Utilities paketet skulle vara lätt att använda på olika nivåer av användare förfining. För en novis är det 1-Click Maintenance mode förmodligen den mest rimliga. Det kör många av testerna, och det ger resultat i en lätt att förstå format.

Under min provkörning på en bärbar dator som har haft många ansökningar installeras och avinstalleras under flera år, 1-Click Maintenance köra avslöjade problem med registret, brutna genvägar, webbläsare för att rengöra upp, och rekommendationer för att optimera start och avstängning. Genom att klicka på de enskilda resultaten tog upp en lista över exakt vilka problem upptäcktes i sökningen.

Detaljerad förteckning över problem som påträffas

Den detalj Skärmen visar en lista över de problem som påträffas. Genom att klicka på det specifika problemet detaljerna vad problemet är, och hur det kommer att fastställas om användaren önskar. Till exempel avslöjade detaljer om registret problem problem på min dator som vågen filen är frånvarande för kritisk batterinivå Larmfunktion post i registret. Den föreslagna fixa, vilket jag accepterade, var att eliminera registerposten, eftersom det ledde till en återvändsgränd.

Tune-up verktyg 2013 ger dig också ett flikar skärm som låter dig välja specifika områden att analysera. Dessa flikar består av "Status & rekommendationer," Optimera dator "" städa upp datorn "," Fix problem, "och" Anpassa Windows. "Längst ned på skärmen finns knappar för att ställa läget PC optimering och optimering status.

PC Optimization läge standard standard. De två andra inställningar är Ekonomi eller Turbo. Till höger längst ner på skärmen är optimering status. Detta visar hur djupt du har låtit TuneUp Utilities gör de rekommenderade förändringarna (eller hur djupt du har gjort dessa förändringar själv). I mitt test fann 1-Click Maintenance nio problem, varav fem var inställningar jag inte ville förändras, såsom de rekommenderade inställningarna för säkerhetskopiering. På sammanfattningen / huvudskärmen resulterade detta i en anmälan av fem problem som kan påverka systemets hälsa.

Systemet testning utfördes mycket snabbt. Från installation till drift 1-Click Maintenance tog mindre än tio minuter från början till slut, och 1-Click Maintenance kan konfigureras att köras automatiskt vid en angiven tid eller när den bärbara datorn startas.

Vinster i systemprestanda och uppstart

När jag använde PCMark 7 (en av de riktmärken verktyg vi använder för att testa bärbara och stationära datorer) för att testa prestandan före och efter att ha kört de olika verktyg, visade resultaten bara en liten förbättring i prestanda. Däremot riktmärke resultaten inte alltid berätta hela historien.

De prestandavinster som du får beror på ett antal faktorer som analysen av datorn avslöjar. Dessa kan omfatta hur rörigt din bärbara dator är och var att röran ligger. Till exempel, efter att ha kört TuneUp Utilities 2013, återhämtade jag flera gigabyte diskutrymme som togs upp med temporära filer som inte raderas.

Dessutom mäter ett övergripande system riktmärke som PCMark 7 inte faktorer som t.ex. i tider systemstart.

TuneUp Utilities ger dig också möjlighet att välja vilka processer lanseras vid uppstart. Många användare tror att om det inte är något som visas i fliken Autostart i Windows-menyn, är att ingenting lanseras när systemet startas. För den stora majoriteten av användarna, det är långt ifrån sant.

Windows har en inbyggd funktion som gör att du avaktivera eller aktivera start processer. Återigen kommer de flesta användare vet inte var det är, eller vad du vill aktivera eller inaktivera.

TuneUp hävdar några anmärkningsvärda förbättringar i prestanda och uppstart. Tänk dock på att dessa förbättringar förmodligen realiserades när systemen finstämt av användare som visste vad de olika alternativen innebär, och hur granulat att gå med inställningarna.

Jag fick inte nästan prestanda eller förbättringar boot som TuneUp påståenden, men jag fick några. Dessa förbättringar åstadkoms genom att använda 1-Click Maintenance knappen, granska och korrigera de flesta av de funna frågor och sedan gå fliken genom fliken och gör vissa justeringar. Det är vad jag skulle förvänta den genomsnittlige användaren att göra.

Om du har mer kunskap om vad några av de funktioner som kan göra, kan du få bra en högre prestandaökning än jag gjorde.

Dessutom kan det mycket väl vara så att saker som behöver korrigera på din bärbara dator är annorlunda än de som finns i TuneUp Utilities 2013 på min - och att de saker som behöver fastställande på din bärbara dator har en större effekt på prestanda än korrigerade de på mitt test laptop.

Slutsats

Utöver förbättringar i prestanda och starttid, kan TuneUp Utilities du snabbt identifiera och åtgärda problem i din dator. Den lokaliserar trasiga länkar, rester av borttagna program och onödiga registerposter. Du kan hitta det $ 49,95 priset för verktyget set - som täcker upp till tre datorer - för att vara värt även om du inte använder alla de rekommenderade tweaks och inställningar. Om du vill ta reda på innan plunking ner pengarna, gratis försök finns tillgängliga.

Fördelar:

  • Omfattande uppsättning av verktyg PC sanering
  • Lätt 1-Click Maintenance knappen
  • Detaljerade resultat

Nackdelar:

  • Kanske inte nödvändigtvis leder till ökar i prestanda och starttid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar