torsdag 17 januari 2013

Matrox DualHead2Go Digital SE omdöme

Matrox DualHead2Go Digital SE omdöme
av Michael Wall - 2013/01/17

DualHead2Go Digital SE

Att använda flera skärmar kan vara ett bra sätt att öka produktiviteten. Från spel till dagen för handel tillämpningar av flera skärmar är nästan oändliga. Men många bärbara datorer och datorer fortfarande inte har möjlighet att köra flera skärmar på en gång. Det är där den Matrox DualHead2Go Digital SE multipel bildskärmskort kommer in Enheten tillåter användare att lägga till ytterligare två skärmar till sin stationära eller bärbara dator tillsammans med en massa programmerbara funktioner.

Matrox DualHead2Go Digital SE kan lägga till två skärmar skapar en utsträckt skrivbord med en maximal upplösning på 3840 x 1200 (2x1920x1200) på en 60 Hz uppdateringsfrekvens. Dessutom, om du ansluter enheten till en bärbar dator kan du också ha den bärbara datorns skärm fungerar som en separat skärm också, för sammanlagt 3 skärmar.

Tyvärr Digital SE kräver en Display Port för anslutning, som vissa grafikkort inte stöder, men det bör noteras att Matrox erbjuder ytterligare modeller med fler visningsalternativ. Dessutom används en USB (för ström) och erbjuder två DVI-utgångar för att ansluta de önskade skärmar. För Mac-användare Matrox har även en digital ME version, som ansluts med en åskvigg eller Mini Display Port och erbjuder ytterligare programvara kompatibel med OS X.

DualHead2Go Digital SE Ställa in enheten inte är otroligt svårt, men att få tillgång till mer nyanserade funktioner kan vara lite knepigt. När enheten är ansluten till Matrox Ström Desk programvara inkluderar en snabb installation funktion perfekt för grundläggande användare, eftersom den optimerar automatiskt upplösning beroende på de skärmar som är anslutna.

Åtkomst till de mer komplexa funktioner dock är lite svårare. Avancerade användare kommer att kunna segmentera skärmar (både horisontellt och vertikalt), tillsätt anpassade tangentbindningar, och diktera hur särskilda program och funktioner samverkar med flera bildskärmar. Medan massa funktioner välkomnas, inte programvaran för att på lämpligt sätt förklara hur de fungerar, vilket kan göra det stort andetag av optioner lite överväldigande för vissa användare.

Efter att komma förbi något tvetydig inställning Digital SE fungerar som en charm. Användare kan ställa särskilda program för att spänner över båda skärmarna samtidigt ha andra utsetts till en viss skärm, och med de anpassningsbara tangentbindningar program lätt kan flyttas från den ena skärmen till nästa med ett enkelt klick på en knapp. Bäst av allt den digitala SE känns extremt lätt och smidig, och körs med nästan ingen skatt datorn. Inte vid något tillfälle var det någon märkbar fördröjning eller nedgång i dators prestanda när du använder adaptern. Även när jonglera flera program mellan de två bildskärmarna.

Slutsats

Matrox DualHead2Go Digital SE är en fast display adapter som ger flerskärmsfunktionen utan att hindra prestanda. De extra funktionerna fungera som en trevlig bonus, även om vissa av dem kan vara lite krångligt att ställa in. Om du befinner dig i ett behov av en multipel bildskärmskort, då den digitala SE kommer att tjäna dig väl. Men användare som redan har dubbla displayer funktionalitet och är helt enkelt ute efter ytterligare funktioner kan hitta enheten vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar