onsdag 2 januari 2013

HP ENVY x2 recension

HP ENVY x2 recension
av Andrew Baxter - 2013/01/02

Översikt

Det har nyligen varit en massa notebook till tablet konvertibler slår marknaden sedan lanseringen av Windows 8, och även sent, har HP gått in i striden med sin ENVY x2 modell. Den ENVY x2 är som sin "x2" namn försöker förmedla, en 2-in-1 typ av enhet. Du får den lätt att bära och läsa fördelarna med ett skiffer tablett och mer funktionell för arbete laptop formfaktor rullade in i ett köp. Vissa tillverkare har kommit med smarta skärm gångjärn för att tillåta de akrobatik för att lägga en skärm platt i tablet-läge, har HP gått ett steg längre genom att göra tablettdelen skärmen löstagbar. Tangentbordet i sig är egentligen bara en glorifierad docka med några extra portar och ett batteri. Den ENVY x2 använder en ganska genial magnetkontakt som stadigt håller skärmen på plats, för att ta bort skärmen du helt enkelt skjuter en spärr och ut det poppar. Naturligtvis är det gee vina faktorn hög med x2, men vad är de avvägningar och hur stack upp jämfört med andra konkurrerande bärbara konvertibler? Läs vidare för att ta reda på!

Bygg och Design

Den ENVY x2 ser mer ut som HP: s Elitebook affärs lineup än den gör sitt andra konsumentmodeller. Detta är en bra sak, liksom Elite den ENVY x2 utstrålar en känsla av premium design med sin pensel metall silver finish och snyggt tryckt HP-logo på locket. Den silverfärgad yta bärs hela designen kroppen och är något kompenseras av den svarta ramen runt skärmen (eller tablett om man så vill) och svarta tangenter på tangentbordet. Det övergripande utseendet är enkel och ren, det finns inte mycket att klaga på här.

Det mest intressanta som vi kan tala om när det gäller byggkvalitet på ENVY x2 är mekanismen dockningskontakten för tabletten. När skärmen är på plats det verkligen ser ut som vilken bärbar dator, om du inte vet något annat du skulle gissa att det är bara en ren bärbar enhet. Gångjärnet och dockningsmekanismen är både fast och säker, är tabletten hålls så tätt på plats att det är svårt att ens med våld skapa skärm vingla, kommer du inte ha några skärm skaka problem på en ojämn plan eller tågresa.

Här är kickern är dock tabletten faktiskt väldigt lätt att ta bort genom att helt enkelt skjuta spärren längst upp i mitten på tangentbordet och sedan lyfta med en hand. Satt tillbaka tabletten till tangentbordsdocka är precis så enkelt, bara centrum under Windows-logotypen med spärren och skjut försiktigt in den på de magnetiska guidade dockningskontakter och det ska gå på smidigt och lätt. Det finns några allvarligt bra maskinteknik på jobbet här med Envy x2, vi tar våra hattar av till konstruktörerna av denna spärr och kontakt mekanismen.

När tillfället kräver en tablett som ska användas kommer den 11,6-tums skärm ENVY x2 inte väger för mycket. Det tips skalorna på £ 1,5, vilket är jämförbart med den nuvarande Apple iPad som väger £ 1,44 men har en mindre 9,7 "skärm. Lägg i tangentbordsdocka och den totala vikten bara går upp till £ 3,1 och det stannar en tunn 0,76" tjock så det är definitivt en Ultrabook stil enhet.

Hamnar och funktioner

Med tanke på att Envy x2 är en Ultrabook, är du förmodligen förväntar sig det har ett begränsat antal hamnar, och du skulle vara rätt. HP kan inte trotsa fysiken, det finns bara så mycket utrymme på en supertunn design och så kompromissar på vilka portar göra snittet måste göras. På tangentbordet hamnområdet vänster sida finns två USB 2.0-portar, en fullstor HDMI-port och ett hörlursuttag. På höger sida finns en fullstor SD-kortläsare, USB 2.0-port och strömkontakten. Tyvärr finns det inget USB 3.0-port eller en annan typ av snabb överföring alternativ.

Tabletten i sig har ett par portar, på undersidan hittar du en micro-SD-kortplats, hörlursuttag och sedan de tre dockningskontakt-uttag.


Vänster: HDMI, USB 2.0, headsetuttag

Höger: SD-kortplats, USB 2.0-port, AC vägguttag


Tabletten delen av ENVY x2 har både en front inför och bakåtvänd kamera. Den främre kameran kan gå upp till 2.1MP Maximal upplösning och den bakre kameran har en mycket högre 8MP. Den bakre kameran är av bättre kvalitet, det ger inte bara högre upplösning men också bättre resultat i svagt ljus och mer exakta färger. Kolla in bilden av vår (praktiskt vid tiden för att skriva denna översyn) kaffe rånar tas med varje kamera:

Screen

Displayen på ENVY x2 fungerar som en tablett, det är lätt att avlägsna genom att helt enkelt skjuta spärren utsläpp till vänster. Att sätta tabletten tillbaka på kajen är enkelt, det kräver inte skicklighet, magneterna verkligen hjälpa att styra displayen tillbaka i position och ingen kraft behövs. Jag kan inte nog understryka hur bra dockningslösningen har utformats, är det förbluffande lätt och smidig att använda.

Displayen storlek är 11,6-tums diagonal och det sport en 1366 x 768 upplösning. Andra Windows 8 hybrid bärbara datorer såsom Lenovo IdeaPad Yoga 13 och Dell XPS 12 erbjuda en 1600 x 900 HD + och 1920 x 1080 Full HD-upplösning respektive så det är lite tråkigt att vara fast med lägre upplösning HD-skärm på Envy x2. Som sagt, den löstagbara skärm och Intel Atom-processor gör x2 en något annorlunda djur.


En sak att få beröm är att HP gick med en IPS-skärm, vilket innebär att betraktningsvinklarna är mycket stort och du ser samma färg oavsett hur du luta skärmen. Färgerna är mycket rik och korrekt, vilket återigen är typiskt för en IPS-skärm. Ljusstyrkan är sådär, du säkerligen inte kommer att kunna använda detta utomhus i full sol, är skärmen bara inte tillräckligt ljus för det. Skärmen är dock tillräckligt ljust för alla typer av inomhusanvändning. Som alla andra tabletten, har displayen också en blank yta, bidrar detta till att göra färgerna pop mer som är på skärmen, men det har den sida påverka för att plocka upp fingeravtryck lätt och reflektera något starkt ljus som kommer från bakom dig.

Inte att förglömma är det faktum att skärmen fungerar som en pekskärm fortfarande när du är i laptop-läge. Detta gör att gester som att bläddra, zooma, rotera och nypa för att zooma lätt att göra bara genom att peka på skärmen. Skärmen kan upptäcka om flera fingrar, inte bara två, så du kan gå galet i konst program som Microsoft Paint och låt din kreativitet fri. Ur en mer praktisk synvinkel, fann jag mig själv att bläddra igenom dokument och app-skärmar genom att använda pekskärmen i stället för mus eller styrplatta, det är verkligen en trevlig bonus.

Högtalare

HP etiketter högtalarna på ENVY x2 som "Beats Audio". Du måste vara lite skeptisk när en tillverkare påstår sig ha bättre ljud i en Ultrabook eller tablett. Även om det finns ingen extra bas via en subwoofer som du får på lik av ENVY dv6t och ENVY DV7t bärbara datorer , är ljudet dugliga och låter bättre än vad du får med andra skiffer tabletter. Högtalarna själva är i tablettdelen, inte dockan inte erbjuda någon extra högtalarutgång. Ljudet kommer från de nedsänkta dockningskontakt. Ljudet, som du förväntar dig, låter ungefär som det överförs via en plåtburk och har liten bas. Det skulle bli upp till en tillräckligt hög volym för att fylla ett litet rum, men desto starkare blir det desto mer överdrev tininess kommer att bli så är det starkt rekommenderat att du byter till hörlurar om du vill skruva upp volymen. På tal om att veva upp volymen, är volymkontrollen rocker på baksidan av tabletten delen av Envy x2, vilket inte precis är den mest självklara platsen.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet på ENVY x2 fungerar bara om du har skärmen dockad och fastsatt, fungerar det inte via trådlös kommunikation och ger möjlighet att skriva med skärmen fristående. Den skrivkänsla är ganska typiskt för Ultrabooks, är nyckeln reseavståndet mycket grunt, vilket innebär att nyckeln slår snart "botten" och registrerar en tangenttryckning med bara en lätt beröring. För dem som är korrekta och snabba maskinskrivare med en lätt beröring, kommer du att anpassa sig till detta tangentbord bara bra och kan till och med gillar det. För den här personen, som används till en ThinkPad-tangentbord med stela nycklar och långa reseavståndet, verkligen tar det en justering till. Med lite övning kunde jag få upp till 63 WPM maskinskrivning på ENVY x2, men de platta knapparna och korta resor inte ger en mycket behaglig skrivkänsla. En annan besvikelse med tangentbordet är en brist på att ha en bakgrundsbelysning för arbete på svagt upplysta rum.

Pekplattan är snyggt försänkt och har en bredd av 3,5 "och 2,5" djup. Det är tekniskt en styrplatta, vilket innebär att du kan trycka ner någonstans för att registrera ett vänsterklick men du måste trycka ner på den nedre högra sidan för ett högerklick. Det är mer intuitivt att använda skärmen för saker som att bläddra och zooma, men Synaptics drivs pekplattan fortfarande erbjuder dessa multi-touch gest funktioner i kursen. Du kan enkelt aktivera eller inaktivera de olika gester med hjälp av drivrutinen Synaptics tillhandahålls. Den fysiska pekplatta i sig är ganska hal, vilket gör det lätt att glida med fingret över men erbjuder inte så mycket kontroll precision som en mer strukturerad pekplatta. Vi fann också styrplattan för att vara intermittent svarar, med markören antingen hoppar oväntat eller inte reagerar alls vid beröring. Ett par gånger efter dockning av ENVY x2 pekplattan misslyckades att fungera alls och en omstart var nödvändig.

Prestanda och Benchmarks

HP ENVY x2 kommer med en Intel Atom Z2760 1.80GHz processor, 2 GB RAM och en 64GB SSD. Vid tidpunkten för denna skrift finns det inga uppgraderingsalternativ som finns, bara en fast konfiguration med följande specifikationer:

  • Windows 8 (32-bitars)
  • 11,6-tums glänsande HD-skärm med pekskärm kapacitet (1366 x 768)
  • Intel Atom Z2760 (1.80GHz)
  • 2GB 533MHz LPDDR2 SDRAM
  • 64GB SSD
  • 802.11 b / g / n WLAN
  • Intern Bluetooth v. 4.0
  • Integrerad 2.1MP fronten mot kameran och 8,0 megapixels bakåtvänd kamera
  • 2-cell Li-Ion batteri
  • Vikt: 3,1 £ (£ 1,5 för tabletter, £ 1,6 för tangentbordsdocka)
  • Mått: 11.93 x 8.12 x 0.76 inches (bredd x djup x tjocklek)
  • MSRP som konfigurerad: $ 849,99
  • 1-års garanti och support

I huvudsak vad du får med Envy x2 är netbook liknande prestanda, är Cedar Trail familjen Atom-processor från Intel ny utan snarare mekanismer prestanda klokt - men det gör väl på strömförbrukningen fram (se batteritiden avsnitt). När du spelar en YouTube 1080p-video av Michelle Obama läser "'Twas natten för jul" processorutnyttjandet var upp nära 100% med bara ett par andra tomgång program öppna. Video stamning inträffat som hade något samband med bandbredd frågor och det är uppriktigt sagt oacceptabelt för en modern tablett eller PC. Du kan se skärmdumpen nedan för bevis på hög CPU-användning:

YouTube 1080p-video kan vara mer krävande eftersom processorn har att arbeta med det trådlösa kortet för att ta emot data och sedan avkoda och spela upp video. Men ändå, om du planerar på att kunna spela upp 1080p-video på en större skärm med Full HD-skärm ansluten via HDMI du kan ta paus till oro. Samma 1080p YouTube-video som spelas på min Intel Core i5-3210m utrustad ThinkPad X230 tog bara ca 40% processorutnyttjande utan fördröjning. I en annan jämförelse med Intel Core i5-3210m, Atom Z2760 var nästan tre gånger långsammare när du kör wPrime riktmärke till 32 miljoner. Det tog Intel Core i5-3210m 21,5 sekunder för att göra denna matematik medan det tog Atom Z2760 61.4 sekunder.

Intel Atom Z2760 wPrime poäng:

Intel Core i5-3210m wPrime poäng:

Kärnpunkten här är att Intels Atom-processor i ENVY x2 inte låter dig göra multi-tasking med flera tunga applikationer som körs på en gång och för alla processorintensiva uppgifter som att koda video eller knaprande flera miljoner nummer du ska får vänta och se. Om du bara göra en sak i taget och är bara intresserade av grundläggande datoranvändning uppgifter då Atom kommer att bli bra.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Systemets prestanda mäts bäst med hjälp av Futuremarks PCMark 7 riktmärke som betonar ut alla prestationsrelaterade komponenter i en bärbar dator. Köra detta riktmärke på ENVY x2 gav en poäng på 1432. Jämför det med Lenovo IdeaPad Yoga 13 PCMark 7 poäng av 4274 och Dell XPS 12 poäng av 4711 och man kan verkligen se varför HP ENVY x2 är i en lägre klass för prestanda på grund av dess mer tablett orienterad design och komponentarkitektur.

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda i Windows 7 (högre poäng innebär bättre prestanda):

En saving grace för prestation kan ha varit en snabb SSD, men i stället med ENVY x2 får du inte en riktig SSD utan eMMC flashminne inuti. Den läs-och skrivprestanda i flashminnet inuti var mycket långsammare än en hög kvalitet mini SSD såsom Crucial m4 . Värre är fortfarande det faktum att kapaciteten är bara 64 GB och 10 GB som redan tagits upp som en återställningspartition. Efter diskontering för operativsystemet och andra installerade program som du bara har ungefär 40 GB kapacitet kvar ur lådan. För att få en uppfattning om hur flashminne inuti ENVY x2 staplar upp till Crucial m4 mssd vi körde CrystalDisk riktmärke, är helt klart den eMMC stil flashminne inte i samma prestandaligan som en riktig SSD:

HP ENVY x2 64GB "SSD":

Avgörande m4 mssd:

För dem som är intresserade av ytterligare diskanalys vi körde även Atto benchmark för att få en uppfattning om läs / skrivhastigheter för lagring inbyggd i ENVY x2:

Värme och buller

Temperaturhantering är där ENVY x2 verkligen sticker ut, det är väldigt kallt löpning och på grund av sin fläktlös design (av nödvändighet) och den icke mekaniska SSD är naturligtvis tyst. Det finns ingen CPU gnälla eller på annat oväntat komponentljud. Intel Atom Z2760 har en ganska häpnadsväckande 1,7 watt total TDP (Thermal Power Design) så medan vi knackade det för föga imponerande prestanda, det är mycket effektivt och har en låg strömförbrukning och därmed låg värmeutveckling.

Batteritid

Om du letar efter långvarig batteritid har du kommit till rätt ställe. Den ENVY x2 faktiskt har två batterier, en inuti tabletten (skärm) och en annan inne i tangentbordsdocka. Det innebär att när du är i laptop-läge får du längre batteritid på grund av det extra batteriet där. Vi körde Future s PowerMark benchmark som testar batteriet köra ner genom att placera skärmen på medellång ljusstyrka och sedan loopa genom video, öppna webbläsarfönster, öppna Office-dokument och skriva - med andra ord, verkliga världen användning. Enligt detta realistiskt scenario HP ENVY x2 i laptop-läge förutsatt en häpnadsväckande 11 timmar och 30 minuters batteritid.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Om du är mer konservativ med din användning, kan du få mycket längre batteritid. Vid tomgång ENVY x2 i laptop-läge med skärmens ljusstyrka vid halv, maskinen stannade på över 15 timmar och fortfarande visade 10% batteritid kvar.

Det större batteriet finns inuti tabletten, så när i tablet-läge kan du fortfarande få anständig batteritid. Medan Intel Atom misslyckades med att imponera på mycket med prestanda, gjorde det imponera på oss med sin otroligt låga strömförbrukning och möjlighet att förlänga batteritiden.

Mjukvara

En viktig punkt att notera är att Windows 8 får du med ENVY x2 är den verkliga affären, ingen Windows RT där kan du bara köra Windows-program. Du kan köra alla Windows-program som du kan köra på en stationär dator och naturligtvis har flera program och fönster öppna samtidigt. Detta är en viktig faktor när du jämför ENVY x2 till enheter som Apple iPad, Microsoft Surface eller Android tablett. Medan ENVY x2 kan kosta mer, det är mer funktionella och flexibla när det gäller operativsystem och programvara. Windows 8-versionen du är bara 32-bitarsversionen, som innebär att max minne systemet kan stödja är 4 GB RAM - men eftersom det är icke-uppgraderingsbart att det är en omtvistad fråga i alla fall.

HP gör ger några förinstallerade program utanför de vanliga Windows 8 apps. Den Fresh Paint app från Microsoft är definitivt värt att kolla in. HP MyRoom erbjuder videokonferenser, men med tanke på den myriad av andra val som Skype, Google Hangout, Facebook videosamtal eller Facetime över på Mac OS du förmodligen redan har din egen favorit videochattjänst. HP tillhandahåller även en Netflix app, eBay app och iHeartRadio förinstallerat. Självklart de får en kickback från dessa företag att installera programvaran, men om du råkar använda dessa tjänster kan det vara praktiskt att ha det förinstallerade. En bra sak HP tillhandahåller är en Komma igång Windows 8 handledning. Detta är en handledning HP sätta ihop själva, inte Microsoft, och det är faktiskt en stor introt till Windows 8 erbjuder lektioner om hur man använder startskärmen, Charms menyn och hur man tar sig runt i UI.

Nämnts tidigare är det faktum att du får ett begränsat utrymme för att installera program och applikationer. Den initiala SSD utrymmet är 64GB, och sedan tillbaka ut på 10GB som används för en återställningspartition och faktor i storleken på OS och andra förinstallerade program och du är nere på bara 40 GB eller så om plats för filer och andra program. Du kan något komma runt detta genom att använda micro SD-kortplats för en 64GB micro SD-kort och ännu större 128GB SD-kort i full storlek platsen på tangentbordet som ett medel för lagring.

Slutsats

Om du vill ha både en surfplatta och bärbar dator är HP ENVY x2 en övertygande erbjudande. Den har en premie utseende och byggkvalitet, dockan och låsmekanismen är fantastisk. Det är bara så lätt att sätta tabletten delen i tangentbord docka, och väl där det verkligen ser ut och känns som en ren bärbar dator är skärmen hålls i tät och det finns noll vingla. Du får hela Windows 8 erfarenhet, så att du kan installera någon typisk Windows-skrivbord program och köra flera program på en gång, är det inte en urvattnad Windows RT eller liknande mobila operativsystem du får. Batteriets livslängd inklusive bryggan är helt enkelt otroligt, på 11 timmar och 30 minuter under ansträngande användning vi skulle vara villig att satsa att du kan flyga från Nordamerika till Asien på en laddning och inte får slut på batteri.

Downsides till ENVY x2 inkluderar föga imponerande prestanda från Intels Atom-processor. Trots att från den senaste generationen av Intels Atom Cedar Trail familj, Atom Z2760 ombord visade sina brister och skulle inte räcka för avancerade användare som vill göra moderna 3D-spel, massor av multi-tasking eller andra intensiva uppgifter. Den Keyboard Dock är innovativ i sin design, men tangentbordet själv lider platta tangenter med korta resor typisk för många andra Ultrabooks. Skärmen erbjuder fina betraktningsvinklar och färgåtergivning, men 1366 x 768 upplösning är långt ifrån de högre upplösningar erbjuds av andra bärbara konvertibler på marknaden eller Apple iPad med Retina-skärm.

Även om ENVY x2 är inte perfekt på alla fronter, det är fortfarande en solid erbjudande på $ 849 och ger både en riktig bärbar dator och tablet erfarenhet i ett paket. Samtidigt som vi skulle ha velat se bättre prestanda, det är bara inte möjligt att klämma en kraftfull Core i5 i en skiffer tablett enhet, så du måste förstå att du inte kan få allt. Kompromisser måste göras för att uppnå detta mycket mångsidig formfaktor för en 2-i-1 tabletter och bärbara, och HP har slagit en fin balans och gjort ett bra jobb med den design och teknik och så ENVY x2 motiverar en rekommendation till alla söker en hybrid notebook cabriolet.

Fördelar:

  • Utmärkt batteritid på 11 + timmar i laptop-läge
  • Stor tablett erfarenhet med utmärkt dockningsmekanism
  • Fullfjädrad Windows 8, inte urvattnad Windows RT
  • Stort borstad aluminium design och gedigen byggkvalitet

Nackdelar:

  • Begränsat utrymme lagring och SSD relativt långsam
  • Intel Atom-processor är långsam
  • Låg skärmupplösning och ingen penna ingång
  • Tangentbord och pekplatta är sådär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar