måndag 28 januari 2013

Pinnacle Studio 16 Recension

Pinnacle Studio 16 Recension
av Cliff Roth - 2013/01/28

Pinnacle Studio 16 - en utmärkt videoredigering och DVD-program för Windows - är den första utgåvan av denna mjukvara då Corel Corp Förvärv av Pinnacle. Som vi ser i denna genomgång är Studio 16 otroligt duktiga, kompetenta, och stabil, lämplig för professionellt bruk, men tillgänglig för nybörjare.

Översikt

Corels s nyligen genomförda förvärvet av Pinnacle mjukvara lineupen från Avid Technology är anmärkningsvärt för ett par anledningar. Först fortsätter Corel även att erbjuda sina egna märkesvaror linje av videoredigeringsprogram, tillfälligtvis namnges helt lika. Corel VideoStudio Pro Ultimate till exempel, är en produkt i det sortiment. Som höjer risken för förvirring bland användarna. Dessutom är det nu andra gången Pinnacle varumärket har bytt ägare efter Avid egen förvärv av Pinnacle Systems för några år sedan.

Oavsett vad som har hänt bakom kulisserna, är dock Corels nya Pinnacle Studio 16 en ovanligt solid videoredigering och DVD-programmet, väl värt att överväga av någon, på någon nivå, som är intresserad av att skapa videor.

Även priser för konsumenterna i hundra dollar Arena är Pinnacle Studio 16 även sofistikerade nog att vara värd professionell användning. Bortom grunderna i att välja ramar som redigerar punkter och montering tidslinjen och mixning - mer på de redigering väsentligheter i ett ögonblick -. Programmet erbjuder många avancerade funktioner för både konsumenter och proffs för större utsikt över skärmdumpar till höger, klicka på bilderna.

Båten full av funktioner

Funktioner inkluderar möjligheten att arbeta med 3D-video (inklusive skärm med NVIDIA 3D Vision), att bränna Blu-ray samt DVD skivor, för att snabbt lägga till Facebook, YouTube och Vimeo, och exportera till Apple iPad, Xbox och andra enheter och filformat (t.ex. Flash, DivX, AVCHD 2,0 och MPEG-4). Du kan också exportera i MOV HD-format (Apple-kompatibel) med AVCHD, MPEG2 eller H.264-kodning, samt ett brett utbud av AVI-format codecs och Windows filtyper.

För att förbättra rendering hastigheter är programmet utformat för att dra fördel av Intel Quick Sync och NVIDIA CUDA-teknik, liksom 64-bitars bearbetning. (Till skillnad från tidigare versioner, men kommer Studio 16 inte köras på Microsoft Windows XP.)

Nya funktioner inkluderar möjligheten att vända "snap till" redigera bort på tidslinjen för mer professionell styrning och placering av ljud och video delar, tillsammans med förmågan att ändra övergripande inställningar projektform efter redigering har börjat. Detta är användbart för att leverera samma projekt i flera filformat, till exempel en för att titta på en stor skärm och en annan för YouTube eller bränna DVD-skivor för en internationell publik.

Kanske mest unika är möjligheten att importera videoredigering projekt från en separat iPad ansökan, och sedan fortsätta med mer avancerad redigering i Studio 16. Dessutom ingår nu är moln lagring, speciellt användbar för att flera personer att arbeta på ett projekt genom att starta den på en dator och avsluta det på en annan.

Programmet finns som paketerad programvara och som nedladdning. Den finns i tre utgåvor: Pinnacle Studio 16, Pinnacle Studio 16 Plus och Pinnacle Studio 16 Ultimate. Om du vill spara tid vid installation, köpa en av de förpackade versioner med installation från en DVD-ROM-skiva. Då bör full installation tar inte mer än cirka 30 minuter.

Prestanda

När du har installerat och starta programmet föreslår välkomstskärmen du ställa in bevakningsmappar (där innehållet kommer automatiskt att få importeras) och skanna hårddiskar för media. Jag avböjde dessa alternativ, eftersom jag gör en hel del videoredigering och jag har massor av filer som redan är lagrade på hårddisken.

Som med de flesta videoredigering program kretsar det mesta av talan i Pinnacle Studio 16 runt en tidslinje, på vilken video och ljud segment, eller klipp, placeras. En storyboard vy är också tillgänglig för nybörjare, vilket visar sekvensen men döljer detaljerna. (Även för nybörjare, "Smart Movie" och "Smart Slide" automatiska funktioner redigering finns också.)

När du först startar programmet tidslinjen inte är tom - snarare har den en prov redigering projekt som redan laddad kallas "Himlen är gränsen." Detta kan vara mycket användbart för nybörjare att hjälpa dem att få en känsla för hur programmet fungerar (även om vissa kan hitta sin komplexitet hotfull).

De fem flikar längst upp på skärmen är import, Bibliotek, Film, skiva, och export. Merparten av din tid kommer vanligtvis att spenderas i filmen fliken där tidslinjen redigeras. Importera menyn kan du snabbt ta en hel samling av videoklipp eller foton och föra dem, eller spela in video från en videokamera.

Du kan också ställa in bevakningsmappar som automatiskt importera nya filer från platser som en kamera varje gång du kopierar bilder till dem. Filerna är alla representerade av miniatyrbilder, och det tog mig ett tag att se de små rutorna bock i hörnet av varje miniatyr, där du bestämmer om du vill importera.

Ingen Dra och släpp

Till skillnad från i tidigare versioner av denna programvara kan du inte dra video, foto eller ljudfiler direkt till tidslinjen från Windows Explorer eller någon annan filhanterare. Istället kan du måste använda Importera mekanismen. Även relativt små, det var min största besvikelse med Pinnacle Studio 16, eftersom det gör processen att snabbt sätta ihop en tidslinje något långsammare.

Fliken Bibliotek kan du organisera projekt, som det ska. (I tidigare versioner av Pinnacle Studio fliken Bibliotek innehöll övergångseffekter,. Den nya organisationen är mycket vettigare) När du först klickar på den här fliken, var försiktig. Som med många andra redigeringsprogram, om du inte är försiktig, kommer Studio 16 försöka katalogisera varenda video, ljud och foto filer på din hårddisk.

The Movie fliken är den viktigaste redigering området. Den innehåller en kompakt version av biblioteket, förutom "kreativa element" menyval för att få upp övergångar, titel skapande, DVD-menyer, ljudeffekter och anpassad bakgrundsmusik, och "montage teman" (mallar med färdiga effekter för projekt såsom sport, hyllning, årstider, fotoalbum, etc.).

Oavsett krusiduller och funktioner är den nedersta raden för alla videoredigeringsprogram möjligheten att lokalisera specifika ramar av video - eller redigera punkter - och manipulera deras arrangemang. Pinnacle Studio 16 utmärker sig också i dessa grundläggande förmågor.

Cool Jog / Shuttle hjul

I programmet ingår en programvara jog / shuttle hjul som gör att du smidigt gå igenom ramar och exakt välj Redigera punkter, med tillhörande ljud. Detta är en fantastisk, pro-stil funktion som är en stor förbättring jämfört med system där du behöver för att hålla upprepande klicka på en mus för att flytta bildruta för bildruta.

För att ordna video och ljud segment på en tidslinje, är Studio 16 också utmärkt. Sann till sitt namn, tillåter den ultimata versionen för ett obegränsat antal spår. Spåren själva är ganska flexibla också, i det att de kan innehålla video, ljud, foto eller titlar material.

De flesta människor kommer förmodligen att nöja att använda den enda tittaren för att titta på videon materialet. En flik längst upp kan du växla mellan att titta på tidslinjen (er församling av materialet) och visa enskilda klipp från biblioteket.

För professionell stil redigering, men jag föredrar två-bildyta system där du kan samtidigt visa din råmaterialet på en skärm och tidslinjen på en andra skärm eller fönster. (Jag skrev nästan denna punkt som ett klagomål, tills jag upptäckte två-viewer alternativknapp i Pinnacle Studio 16, vilket möjliggör just en sådan inställning. Detta är verkligen redigering nirvana på billigt.)

En anpassningsbar verktygsfältet längst upp i tidslinjen ger bekväm tillgång till funktioner som voice-over skapande, lägga till övergångar och specialeffekter, tag stillbilder från video, ljud mixer, och surroundljud blandning.

Hallucinatoriskt Special Effects

Det finns så många specialeffekter ingår att det är häpnadsväckande. De flesta filmskapare egentligen bara använda e e grunderna - löser, fade-in, fade-out. Men om du vill göra bröllop videor, musikvideor och filmer i andra genrer där du kan gå till stan med bländande effekter, kommer du att mycket nöjd här.

Chroma-key (grön skärm) overlay effekt är särskilt tillgängliga i huvudfilmen (redigering) skärm. En grön bakgrund ark medföljer Ultimate versionen.

DVD och Blu-ray-menyn skapande processen är en del av de viktigaste skiva fliken. Det innehåller många mallar med många fler bakgrundsalternativ, tillsammans med fullständig anpassning av titlar och framträdanden kapitel, inbegripet enkelt val av ramar från tidslinjen för att använda som kapitel miniatyrer i DVD-menyn.

En annan sak som jag verkligen tycker om Pinnacle Studio 16 är fluiditeten som du kan växla mellan författande DVD och redigera video. Tillbaka i dag - och även nu, på professionell nivå - har dessa uppgifter hanteras av separata program. Med Studio 16, men du kan vara att sätta sista handen på DVD-menyn, märker ett problem med video eller ljud, och gå tillbaka in och fixa det. Det finns ingen förändring program eller växla mellan lägena.

Den ljudmixning förmåga Pinnacle Studio 16 är enastående, också, särskilt i Ultimate versionen, som erbjuder obegränsade spår. Ljudmixning är oerhört viktigt för att uppnå professionella resultat, och det är ofta det största problemet med billiga program videoredigering, inklusive utan kostnad Windows Moviemaker program (gratis med Windows.)

Så snart din nivå av redigering sofistikerade får förbi lägga öppning titlar och krediter, yo u se behovet av bakgrundsmusik, ljudeffekter och voice-overs, och Studio 16 underlättar dessa blomstrar väl. En ljudeffekter bibliotek och bakgrundsmusik generator kommer inbyggda också, dessa är trevligt handen och ger stort värde!

Exportera fliken där du faktiskt bränna skivan, skapa en fil, eller ladda upp till YouTube, Facebook, moln lagring, etc. Införlivandet av Flash, MOV, och DivX-format utgång - tillsammans med 3D-format för både YouTube och Blu- ray och vanligare Windows AVI variationer och Windows Media-format - är utmärkt.

Var uppmärksam på Systemkrav

Men inte allt detta redigering makt kräver en kraftfull dator? Ja. Jag försökte först med en billig Acer Aspire One bärbar dator som kör Windows 7 Home Premium med 2 GB RAM och en AMD C-50 processor med dubbla kärnor (1 GHz) testa Studio 16. Efter timmar av installation, upptäckte jag att det inte skulle fungera.

Det förvånar mig, eftersom denna bärbara dator har kunnat köra alla andra program videoredigering jag har provat. Jag hålls få ett meddelande som säger "NG Studio har slutat att fungera" (med någon förklaring på vad NG Studio är). Efter många försök att ominstallera, Googled jag äntligen detta felmeddelande och såg att det innebar att programmet inte kunde springa. Söker igenom några gamla Avid användarforum bekräftade att systemkraven kan vara problemet. OK.

Nästa Jag försökte en ganska kraftfull videoredigering dator som fortfarande är Windows XP. Sedan fick jag genast ett felmeddelande om att Vista eller högre krävs för installationen. Tja, åtminstone jag inte behövde vänta flera timmar för att få dåliga nyheter. Eftersom denna dator verkligen uppfyllt alla systemkrav (det hade en Intel processor med dubbla kärnor, 4GB RAM och en trevlig grafikkort) med undantag för operativsystemet, bestämde jag mig för att ta steget och installerar den kostnadsfria versionen av Windows 8 som Microsoft hade ge bort precis innan den officiella utgåvan.

Visst nog fick jag Studio 16 arbetar. För att undvika missförstånd, de officiella systemkraven kräver en Intel Core Duo-1,8 GHz, Core i3 eller AMD Athlon 64 X2 3800 + 2,0 GHz eller högre. Intel Core2 Duo 2,66 GHz, Intel Core i5 eller i7 1,06 GHz eller högre krävs för AVCHD.

Ta dessa systemkrav på allvar - och om du uppgraderar från en tidigare version av Pinnacle Studio kan du faktiskt behöva uppgradera din dator också.

Slutsats

Om du är ny till videoredigering, är Pinnacle Studio 16 inte det lättaste programmet för att lära sig, men det är väl värt ansträngningen. Om du är erfaren, hittar du den här produkten är ett otroligt värde och snabb att räkna ut. (Ta min mediokra "Användbarhet" rating med en nypa salt, eftersom ingen sofistikerad videoredigeringsprogram kan tjäna en 10 i min mening. Det finns en inneboende konflikt mellan kapacitet och komplexitet.)

När det gäller vilken version av produkten för att välja, är det grundläggande Pinnacle Studio 16, på $ 59,95, begränsad till bara tre ljudspår, och jag skulle verkligen rekommendera det för den anledningen. (Även en medelaktivt redigering projekt kan kräva att blanda två olika spår bakgrundsmusik samtidigt kör dialog och ljudeffekter, för totalt fyra spår.)

Pinnacle Studio 16 Plus på $ 99,95, inkluderar möjligheten att blanda upp till tolv ljudspår (samt tolv spår video, vilket är en osannolik behov men fantastiskt om det kommer upp, såsom en multi-image specialeffekter.) Studio 16 Plus är en fantastisk affär. Dessutom kan du ladda ner en gratis 30-dagars testversion av Studio 16 Plus från Corel webbplats.

Ultimate versionen, på $ 129,95 är en hel del också. De tillägg på funktioner i Ultimate, jämfört med Plus inkluderar ett obegränsat antal ljud och video spår, en grön skärm bakgrund plåt, 200 fler effekter (upp från 1800 till 2000), och "röd jätte" plug-ins (filtereffekter ).

Men om du planerar att börja göra grön skärm arbete för första gången - eller om du behöver mycket genomarbetade ljudmixning förmåga - du kommer förmodligen att göra fint med Plus utgåvan.

Fördelar:

  • Professionell redigering till ett konsumentprisindex
  • Omfattande DVD / Blu-ray-redigering funktioner
  • Exakt redigering med jog / shuttle hjul

Nackdelar:

  • Nybörjare behöver lite tid att lära
  • Systemkrav är lite krävande
  • Du måste använda fil import, inget dra och släppa från Utforskaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar