torsdag 24 januari 2013

Bästa Touch Ultrabook: ASUS S400CA vs Sony VAIO T

Bästa Touch Ultrabook: ASUS S400CA vs Sony VAIO T
av Charles P. Jefferies - 2013/01/24

Sony VAIO T och ASUS S400CA erbjuda en touch-aktiverad Windows 8 upplevelse för mindre än $ 700. Vi jämför allt från byggkvalitet med specifikationerna och välja en vinnare.

De fullständiga NotebookReview.com recensioner finns här:


ASUS S400CA Touch Ultrabook recension

Sony VAIO T (T13122CSX) Recension


Design och byggkvalitet

Något både Sony och ASUS enas om är en elegant yttre design, VAIO T går för all-silver strategi medan S400CA kastar i en svart lock och skärm surround. Kvaliteten på build material är mer eller mindre samma för båda, med metalliska exteriörer och liten eller ingen chassi flex. Där de skiljer sig åt är i fysiska dimensioner, VAIO T har en 13,3 "skärm medan S400CA har en 14", den S400CA är ungefär en halv tum större horisontellt och vertikalt och 0,1 "tjockare, viktskillnaden är knappt en halv pund ( £ 3,5 för VAIO T vs £ 3,96 för S400CA).

Totalt finns det ingen signifikant skillnad mellan dem, den S400CA är ett bättre val om du föredrar en större skärm och vice versa för VAIO T.

Skärm

Den S400CA och VAIO T båda använda ett "TN" typ display, den lägsta kvaliteten panelen erbjuds på moderna datorer. De betraktningsvinklar och färgåtergivning i allmänhet är dåliga. Den återlösande faktorn för dessa skärmar är beröring kapacitet som fungerar bra, men är typ av besvärliga att använda (nå ut och peka på skärmen bara är inte en naturlig gest i en vanlig bärbar dator formfaktor). VAIO T vinner denna runda eftersom den har en anti-glare skärm yta, vilket är en stor hjälp i väl upplysta miljöer där blanka skärmar kan ha problem med reflektioner.

Batterilivslängd

Med vår Powermark testet batteritid, mätte vi VAIO T vid tre timmar, 26 minuter och S400CA vid tre timmar, 51 minuter. Det S400CA har en något större batteri, men också en något större skärm för att jämna ut saker, det vinner rakt igenom.

Tangentbord och pekplatta

Den S400CA tangentbord lider av en ihålig känsla och flex tangentbord, det ger inte den mest inspirerande skrivkänsla. VAIO T biljettpriser bättre, det känns gedigen och har bättre taktil feedback, om bara knappt. Tillverkare av bärbara datorer har alltid haft problem med att få tangentbordet till höger på en Ultrabook, den tunna designen innebär att det finns en begränsad mängd Key. Det handlar om att göra det mesta av det.

Ingång och-utgång

Ultrabooks vanligtvis inte erbjuder mycket i vägen för hamnar och ingen av dessa bärbara datorer är ett undantag. Den S400CA erbjuder ytterligare USB-port (för totalt tre) jämfört med VAIO Ts två. En annan funktion jag om S400CA är införandet av en Kensingtonlås, det är viktigt att säkra din bärbara dator på språng.

Prestanda

Den S400CA och VAIO T erbjuder minst hållfasthet specifikationer: 4GB RAM (minsta accepterade dessa dagar), en långsam 500GB 5400RPM hårddisk och en liten SSD cache slav på hårddisken i ett försök att göra det känns snabbare. Den enda verkliga skillnaden mellan dessa två bärbara datorer är processorn, VAIO T har en Intel Core i3-3217U dual-core processor medan S400CA har en något snabbare Core i5-3317U dual-core. Antingen processorn är snabb nog för daglig användning.

Slutsats

Vinnaren av denna roundup är ASUS S400CA. De skillnader vi noterade under denna jämförelse är relativt små men betydelsefulla samtidigt, med tanke på dessa bärbara datorer identiskt är prissatta på $ 699. Den S400CA är något större med en 14-tums skärm (VAIO T är 13,3 ") och erbjuder en extra USB-port, över 10% bättre batteritid och en snabbare processor. VAIO T är inte ett dåligt val på något sätt, Men ett val av S400CA representerar ett något bättre värde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar