måndag 21 januari 2013

En dag i livet för en Big Screen Mobile Device

En dag i livet för en Big Screen Mobile Device
av Vince Font - 2013/01/21

Del två i en serie

När psykoanalytikern Sigmund Freud proklamerade bekant finns det inga olyckor och misstag insatt begreppet "Freudian Slip" i vår folkmun, hade han uppenbarligen ingen aning om vad som skulle komma när det gäller mobil teknik enhet.

Mobila enheter - särskilt de med större skärmar - är extremt sårbara för gupp, blåmärken och vardagliga "olyckor" i livet, freudiansk eller på annat sätt. Saker händer, och det bästa du kan göra är att ta några förebyggande åtgärder för att minimera eller undvika skador när smartphones, surfplattor och bärbara datorer gör vad de gör bäst. Det är, som används som mobila enheter.

Med detta i åtanke, skulle jag vilja presentera en "dag i livet" för en typisk tablett-system, och ge några tips för att minska skador ångest.

Först en bekännelse: Jag är en seriös klumpig. För de som känner mig, det är ingen nyhet. Det är en sanning som är tydligt i det sätt som jag går (försiktigt, om det finns snö och is på marken och klumpigt, även om det inte finns) och i de otaliga berättelser jag har att berätta om den senaste gången jag föll upp en flygning av steg, eller min topp tio tillbud med den stora okända. Men det som verkligen skrämmer mig om att ha varit född här sättet är inte att jag ska träffa en tidig död till mötes. Det är att jag ska slösa bort en massa pengar i processen genom att fixa trasiga saker - inte ben, men dyr elektronik.

Du förstår, jag är stolt ägare av en stor skärm tablett, jag tar den med mig överallt. Och om "ner, plötsligt" är den riktning som jag oavsiktligt flytta, min tablett är säker på att gå. Precis som Marias lamm, bara mycket mer brytbar.

Visserligen, det gjorde jag inte mycket att tänka på min historia av klumpighet när jag började shopping för tabletten som bäst skulle passa mina behov. Som de flesta människor, priset var högst upp på min prioriteringslista, följt kort därefter av hastighet, minne, skärmupplösning, och cool faktor. Jag har aldrig en gång betraktades de kritiska frågorna om hållbarhet och robust exteriör eller super-drivna glas som inte går sönder. Antagligen för att jag visste aldrig hur mycket exponering för skada jag lägga min tablet igenom på en daglig basis.

Detta var fallet fram till nyligen, när jag bestämde mig för att föra en dagbok om min dagens aktiviteter, som jag har kopierat och klistrat nedan. Det stora antalet möjligheter för skador är, som du ser, kylning. OBS: detta var en ledig dag, så ingen kommentar frågar om detta är allt jag gör varje dag, eller varför min dag verkar lite kort.

Ta en tablett och ring mig i morgon

  • 06:30 - Vaknade, startad tablett samtidigt som kaffe. Backsplash från SURÖGD vattenreservoar miss orsakade ett ögonblick av panik när jag insåg mer vatten slog tabletten än det avsedda målet. Note to self: bör undersöka vattentätt skyddsfodral för dagar som idag.
  • 06:45 - Made frukost. Stod i köks läsa rubriker via funky tablett nyhets app och bränd toast. Påverkan på tablet minimal, men erfarenheten gjorde bekräfta kök brandvarnare är i fint skick.
  • 07:15 - Kontrollerad e-postmeddelanden över frukost. Gjort misstaget att vända tillbaka på hund-och tablett vid rengöring frukosträtter. Upptäckte hund ger tablett ökända smaktest, vilket resulterade i en låg påverkan falla från bordet. Hund skällde. Tablet levde.
  • 08:05 - Arbetade på löpband. (Larma media och min mamma.) Bestämde mig för att åter titta på gamla X-Files episod på tablet via Netflix och stöttade upp på löpbandet ansikte. Workout avbruten vid fem-minuten då ett för många överentusiastisk steg knuffad tablett loss och skickade ner det med en sjuk pop. Tablet flög av transportband i soffbordet. Slog huvudet medan hämta. Inga skador upptäcktes på tabletten.
  • 08:45 - Tog dusch. Tog tablett för musikackompanjemang. Placerad säkert på badrummet disk efter att ha spelat skrämmande omgång "ska han eller är han inte kommer att släppa det? Alldeles för nära toalettstolen för komfort. Bent tre-sång-maximal vattenregeln genom att sätta på Nära Edge albumet med Ja.
  • 12:15 - Met fru för lunch. Kastade surfplatta på framsätet i bilen, men lägger lite för mycket glans i det och nästan skickade den via passagerardörren panel. Får inte känner min egen styrka. Delad med fru. Inte imponerad.
  • 12:30 - ringt in till gratis Wi-Fi över mjöl och tillbringade tid titta på trailers för att avgöra vilken film att se. Köpte biljetter till Tarantino flick och snävt undvikas målning tablett glas med ketchup från franska yngel.
  • 13:30 - svängde av Starbucks på väg hem. Även i linje, hoppade in kompletterande Wi-Fi och drog upp e-post med gratis kupong och konstaterar för mig själv att jag verkligen måste skaffa mig en tablett med 3G. Nästan halshuggen barista vid försök att visa gratis kaffe streckkod på tablet-skärmen kom inom en hårsmån att gå snett. Rättegång avvärjas.
  • 02:30 - Körde hem långsamt, alltför många tillbud på en enda dag gör huvudet snurra.

Dags att ta en del skador försiktighetsåtgärder

Som ni ser, mina lediga dagar är proppfulla av spänning. Inte bara det, men de är också full av möjligheter för mig att hitta mig själv en operativ tablett och ett par hundra dollar. Och så, jag lever mitt liv med en känsla av förestående teknisk katastrof. Det självklara svaret på detta skulle vara att sluta vara klumpig, men även om det vore möjligt att det inte skulle skona mig från seriösa olyckor och ren tur.

Den takeaway lektion här? Nästa gång jag är i marknaden för en stor platta av glas-inneslutet teknik som kommer att kosta mig en arm och ett ben, jag kommer att sätta några krav över priset. Okej, kanske bara ett hack lägre pris och cool faktor. Så, här är min uppdaterade lista med krav och shopping förbehåll när det gäller mobila enheter och den kalla, grymma värld:

Läs första delen i vår speciella serier, Super-Size: ökande efterfrågan för Screen Flexibilitet i Mobile ett plus och ett problem.

Läs tredje delen i vår speciella serier, Komma Tuffa: Tips för att skydda din mobila enhet

Gå till Glass Act huvudsida för mer om skärmskydd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar