söndag 30 juni 2013

HP ENVY dv7t vs Toshiba Satellite P875

HP ENVY dv7t vs Toshiba Satellite P875
Charles P. Jefferies - 2013/06/30

Vid nästan identiska prispunkter, dessa 17,3-tums vanliga bärbara datorer erbjuder gott om kraft för multimedia uppgifter, inklusive HD-video, plus 1080p skärmupplösningar och tangentbord som är bekväma nog att få arbete. Vår jämförelse tittar på subtila skillnader som kan göra en stor inverkan när man väljer en över den andra.

Se hela NotebookReview.com recensioner av dessa bärbara datorer här:

Toshiba Satellite

HP ENVY dv7t: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=6702&review=hp+envy+dv7+dv7t

Design

HP har en tendens att sätta standarden för design men den här gången vi tycker faktiskt Toshiba P875 design bättre, den har en mer varierad färgsättning och subtila detaljer som den avfasade kanten runt pekplattan. Den byggkvalitet på dessa bärbara datorer är i övrigt jämförbara, chassit är relativt styvt men kommer fortfarande flex ges rätt mängd tryck. Du måste kliva upp till en dyrare business class anteckningsboken, t.ex. en Dell Latitude för att få bättre kvalitet.

Tangentbord och pekplatta

Satellite P875 och ENVY dv7t har fullstora tangentbord med separata numeriska tangentbord. Den taktil återkoppling från varje är ganska bra för en konsument bärbar dator, bakgrundsbelysning är standard på P875 men tillval på ENVY dv7t. Vi rekommenderar att välja bakgrundsbelysningen som det är bra i svagt upplysta områden.

Det som gör ENVY dv7t vinna detta avsnitt är pekplattan, Satellite P875 har en av de trendiga (läs: inte nödvändigtvis bättre) clickpads där hela ytan på pekplattan är klickbar. Som sådan, det saknar fysiska knappar, det är inte så exakt som att ha två fysiska nycklar.

Screen

De 1920x1080 skärmupplösningar på dessa bärbara datorer är verkligen uppskattat. Det betyder gott om plats för att arbeta med flera fönster och se fina detaljer i bilder. Bildkvaliteten är jämförbar, men ENVY dv7t tar kakan på grund av dess anti-glare (matt) displayytan. Satellite P875 har tyvärr en glänsande skärm som har irriterande reflexer i väl upplysta områden, eller var som helst det finns en storbildsprojektor.

Batteritid

Batteritiden är ett annat område i ENVY dv7t fördel, kommer in ca 20% längre - en enastående sex timmars allmän körning. Satellite P875 är bara cirka fem timmar, fortfarande utmärkt. Dessa siffror skulle ha varit otänkbart för en bärbar dator här storleken för flera år sedan.

Slutsats

Den övergripande jämförelsen beslutar i HP ENVY dv7t. Det är framåt i tillräckligt områden för att göra detta ganska mycket definitiva. Här finns en anti-glare skärm yta, ett bättre pekplatta och längre batteritid till samma pris. Dessa bärbara datorer är fortfarande ganska jämförbara, om Toshiba Satellite P875 är billigare än HP ENVY dv7t av en märkbar mängd ($ 50-100), ta besparingarna och gå med den. På samma pris punkt om vi skulle ta ENVY dv7t.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar