måndag 14 januari 2013

inga nya Windows 8 Appar på CES?

Inga nya Windows 8 Apps på CES?
från Jacqueline Emigh - 2013/01/14

Medan Windows 8 hårdvara var säkert rikligt på CES 2013, introduktioner av nya Windows 8 program visade sig vara subtantially mindre vanligt än utrullningar av nya iOS och Android-appar. Windows 8 appar kommer att växa mycket mer riklig långt innan CES 2014, vissa analytiker säger, men juryn är fortfarande ute på kvaliteten och arten av dessa framtida program.

"De apps räkna är en sak. Men det finns väldigt få appar i Microsofts Windows 8 butik som är" måste ha "program som du bara inte kan leva utan," konstaterade Michael Cherry, bly analytiker, operativsystem (OS), vid Vägbeskrivning på Microsoft.

För att vara säker, CES såg visningen av massor av traditionella Windows-program - som Nuance Dragon NaturallySpeaking (DNS) och McAfee AntiVirus (AV) Plus , till exempel - uppsnyggat i sina 2013 överlämnanden för Windows 8-kompatibilitet.

Märkbart knapphändiga, men var nya lättvikts program utformade för Windows 8 "moderna" UI, en brist som stod i skarp kontrast till den störtflod av nya appar avslöjades för iPhones, iPads och Android smartphones och tabletter.

Faktum är att Pervasive Group, en familj säkerhetsprogram specialist, ägnade en fullskalig presskonferens för att lansera nya mobila appar för Android telefoner och tabletter. Meddelanden om nya Android och iOS apps var också vanligare hos pressevenemang som showstoppers och Pepcom s "digital upplevelse!".

Varför är Android och iOS Apps Fortfarande så långt före?

Analytiker pekar på ett antal faktorer bakom olikheten, inklusive mångfalden av Windows 8/RT PC och Tablet konfigurationer, en brist på touch-skärmar i slutet av förra året, lanseringen av Windows 8 bara några månader innan CES, och olika frågor app utveckling.

Det fanns några undantag från den totala avsaknaden av Windows 8 app utbyggnader på CES. Till exempel, Emmy Award-vinnande Toon Boom faktiskt släppt en Windows 8/RT upplaga av sin tidigare Android-bara animation app inför en ny Apple iPad-version.

Nero lade ut planer på att släppa en iOS smak av dess också tidigare enbart Android NeroKwik omedelbar fotodelning app i slutet av denna månad, med en Windows 8/RT version för att följa under den kommande månaden eller så.

Windows 8 apps borde vara mycket mer riklig, dock med CES 2014, med tidvattnet börjar vända i mitten av detta år, enligt Rob Enderle, chefsanalytiker hos Enderle Group .

"Windows 8 släpptes så sent förra året att det inte skulle ha varit mycket tid för utvecklare att skapa appar innan CES, i alla fall. Dessutom fanns det en dramatisk brist på pekskärmar under fjärde kvartalet", Enderle sade i en intervju med Notebook.

"Utvecklare kommer att gå där kunderna finns. Vid mitten av detta år, bör det finnas en fungerande marknad."

"Det är lite av en hönan-och-ägget-problem," anmärkte Vägbeskrivning på Microsofts Cherry, i en annan intervju. "Det finns inte tillräckligt apps, men det har inte varit mycket incitament för utvecklare att ge apps. Det finns inte enoug h efterfrågan tills hårdvaran är verkligen där ute. "

Observerade Avi Greengart, forskningschef för konsumentprodukter på Current Analysis : "Konsumenterna söker sig pekskärm konfigurationer i detaljhandeln, men de flesta Windows-maskiner på marknaden inte har pekskärmar, och använder ett Live Tiles UI app med en mus och tangentbord är obekväma. "

Windows 8 Anlagen Go Oanvänd

Samtidigt analytiker uttrycker oro över kvaliteten och naturen samt den mängd Windows 8 apps.

Det är inte så svårt att migrera en befintlig mobil app för Windows 8-plattformen, föreslog vissa utvecklare. I en annan intervju, Patrick Kirchgaessner, produktchef på Nero, nämns "anpassning till Windows 8 UI paradigm" som det enda verkliga problemet. Med Neros app, kommer Windows 8 användare rullar över skärmen horisontellt, medan Android-användare bläddra vertikalt, illustrerade han.

Men befintliga Windows 8 apps luta starkt mot underhållning i motsats till produktivitet, och få av dem fullt ut utnyttja möjligheterna med Microsofts "Modern" Windows 8 UI, sade Cherry.

"Vi är nog ett halvår borta från appar som verkligen drar nytta av Windows 8-plattformen flesta apps i dag inte ens utsätta Windows 8 App bar -. Eller om de utsätter det, det finns väldigt lite info om det," han utarbetade.

"Windows 8 har också en förmåga som kallas" kontrakt ", för att dela data mellan appar. Men väldigt få appar delar data. "

Greengart hävdade att Microsoft "har utmärkta utvecklingsverktyg och förutsatt applikationsutvecklare gott om tid att bygga applikationer före Windows 8: s lansering."

Cherry, fast, tog Microsoft till uppgift för att dela ut information till utvecklare bara i fragmentariskt, och för att inte ta ledningen i att producera mer övertygande Windows 8 apps.

"Microsoft måste visa utvecklare hur man skapar Windows 8 appar Microsofts egna Windows 8 appar -. Som Mail och OneNote - är bland de svagaste av dem alla."

De flesta men inte alla Windows 8 program kommer också att arbeta på RT tabletter, Cherry påpekade. Microsoft ger utvecklare ett val av inriktning en app på endera eller båda plattformarna.

"Windows RT är i ännu värre form"

Greengart betonade olika Windows 8/RT PC och Tablet-konfigurationer som en annan fråga för utvecklare.

"Många Windows 8 program är utformade för att fylla skärmen med en lägre täthet av information,. Detta fungerar bra på en 11-tums tablett, men är, uppriktigt sagt, löjligt på ett skrivbord med en 27-tums bildskärm Utvecklare får helt enkelt vänta och se vad [hårdvara] formfaktorer hamna den mest populära, och riktar sin UI designer i enlighet därmed, "analytikern sagt Notebook.

"Oavsett skälen [för dirth av nya program], är det Windows-franchisen lidande. Windows 8 kräver att användarna att lära sig ett nytt gränssnitt, men det finns några fördelar med att skala inlärningskurvan ännu," enligt Greengart.

"Windows RT är ännu sämre skick, eftersom befintliga Windows XP / 7 appar inte fungerar, bara finns det inte mycket du kan göra på [en RT tablett] I mitt test, fann jag Windows RT är också buggig och långsam.. "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar