tisdag 1 januari 2013

HP ENVY x2 recension

HP ENVY x2 recension
av Andrew - 2013/01/02

Översikt

Det har nyligen varit en massa anteckningsbok till tablett konvertibler slå marknaden sedan lanseringen av Windows 8, och även sent har HP gått in i striden med sin ENVY x2 modell. Avundsjuka x2, är dess "x2" namn försöker förmedla, en 2-i-1 typ av enhet. Du får lätt att bära och läsa fördelarna med en griffeltavla tablett och mer funktionell för arbete laptop formfaktor rullade in en köp. Vissa tillverkare har kommit med smarta skärm gångjärn för att tillåta de akrobatik för att lägga en skärm platt till tablet-läge, har HP gått ett steg längre genom att tabletten delen skärmen löstagbar. Tangentbordet i sig är egentligen bara en glorifierad docka med några extra portar och ett batteri. Avundsjuka x2 använder en ganska genial magnetisk kontakt som stadigt håller skärmen på plats, för att ta bort skärmen du helt enkelt dra en spärr och ut det dyker. Självfallet är det gee vina faktorn hög med x2, men vad är avvägningar och hur fungerar det stack upp jämfört med andra konkurrerande bärbara konvertibler? Läs vidare för att ta reda på!

Bygg och Design

Avundsjuka x2 ser mer ut som HP: s EliteBook verksamhet lineupen än det gör sina övriga konsumentprodukter modeller. Detta är en bra sak, som EliteBook avundsjuka x2 utstrålar en känsla av premium design med sin pensel metall silverfinish och vackert tryckt HP-logotypen på locket. Det silverfärgad yta bärs hela konstruktionen kroppen och är något uppvägs av den svarta ramen runt skärmen (eller tablett om du vill) och svarta tangenter på tangentbordet. Det övergripande utseendet är enkel och ren, det finns inte mycket att klaga på här.

Det mest intressanta som vi kan tala om när det gäller att bygga kvalitet ENVY x2 är dockningskontakten mekanism för tabletten. När skärmen är på plats ser det ut verkligen som alla andra laptop, om du inte vet något annat du skulle gissa att det är bara en ren laptop enhet. Gångjärnet och dockning mekanism är både fast och säker, är tabletten hålls så tätt på plats att det är svårt att ens med våld skapa skärm vingla, har du inga problem skärm skaka på en ojämn plan eller tåg.

Här är kickern är dock tabletten faktiskt mycket lätt att ta bort genom att helt enkelt skjuta spärren längst upp i mitten av tangentbordet och sedan lyfta med en hand. Sätta tillbaka tabletten till Keyboard Dock är lika enkelt, bara mitt upp Windows-logotypen med spärren och skjut försiktigt in den på de magnetiska guidade dockning kontakter och det kommer gå på smidigt och lätt. Det finns några allvarligt bra maskinteknik på jobbet här med Envy x2, tar vi våra hattar av till konstruktörerna av denna spärr och kontakt mekanism.

När tillfälle kräver en tablett som ska användas, kommer 11,6-tums skärm ENVY x2 väger inte ner dig mycket. Det tips skalorna på £ 1,5, vilket är jämförbart med den nuvarande Apple iPad som väger 1,44 £ men har en mindre 9,7 "skärm. Lägg i tangentbordet dockan och den totala vikten bara går upp till £ 3,1 och det stannar en tunn 0,76" tjock så detta är definitivt en Ultrabook stil enhet.

Hamnar och funktioner

Med tanke på att Envy x2 är en Ultrabook, du förväntar förmodligen har ett begränsat antal hamnar, och du skulle vara rätt. HP kan inte trotsa fysik, det finns bara så mycket utrymme på en supertunn design och så kompromisser om vilka portar gör snittet måste göras. På tangentbordet hamnområdet vänster finns två USB 2.0-portar, en full storlek HDMI-port och ett hörlursuttag. På höger sida finns en fullstor SD-kortläsare, USB 2,0-port och strömkontakten. Tyvärr finns det ingen USB 3,0-port eller annan typ av snabb överföring alternativet.

Tabletten i sig har ett par portar, på botten hittar en mikro-SD-kortplats, hörlursuttag och sedan tre dockning uttagen kontakt.


Vänster: HDMI, USB 2,0, headset

Höger: SD-kortplats, USB 2,0-port, nätuttaget


Tabletten delen av ENVY x2 har både en front inför och bakåtriktade kamera. Den främre kameran kan gå upp till 2.1MP max upplösning och den bakre kameran har en mycket högre 8MP. Den bakre kameran är av bättre kvalitet, erbjuder inte bara högre upplösning utan också bättre resultat i svagt ljus och mer naturtrogna färger. Kolla in bilden av vår (praktiskt vid skrivande stund denna översyn) rånar tagits med varje kamera:

Skärm

Displayen på ENVY x2 fungerar som en tablett, det lätt att avlägsna genom att helt enkelt skjuta frigöringsspaken åt vänster. Att sätta tabletten tillbaka på kajen är enkel, inte kräver fingerfärdighet, magneterna verkligen hjälpa att styra displayen tillbaka till läge och ingen kraft behövs. Jag kan inte betona nog hur väl dockning lösningen har utformats är det förbluffande enkelt och smidigt att använda.

Displayen storlek är 11,6-tums diagonal och det sport en 1366 x 768 upplösning. Andra Windows 8 hybrid bärbara datorer som Lenovo IdeaPad Yoga 13 och Dell XPS 12 erbjuder en 1600 x 900 HD + och 1920 x 1080 Full HD-upplösning respektive så det är lite tråkigt att fastnat med lägre upplösning HD-skärmen på Envy x2. Som sagt, den löstagbara skärmen och Intel Atom-processor gör x2 en något annorlunda djur.


En sak att få beröm är det faktum HP gick med en IPS-skärm, vilket innebär betraktningsvinklarna är mycket stort och du ser samma färg oavsett hur du lutar skärmen. Färgerna är mycket rika och korrekt, vilket återigen är typiskt för en IPS-skärm. Ljusstyrkan är so-so, du säkerligen inte kommer att kunna använda den här utomhus i full sol, är skärmen bara inte tillräckligt ljus för det. Skärmen är dock tillräckligt ljust för alla typer av inomhus användning. Precis som alla andra tablett, skärmen har också en blank yta, bidrar detta till att göra färgerna pop fler som är på skärmen, men det har den sida påverka för att plocka upp fingeravtryck lätt och reflektera någon stark ljus som kommer från bakom dig.

Inte förbises är det faktum skärmen fungerar som en pekskärm fortfarande när du är i bärbara läge. Detta gör gester som rullning, zoomning, rotering och nypa för att zooma lätt att göra bara genom att peka på skärmen. Skärmen kan upptäcka flera fingrar, inte bara två, så du kan gå galet i konst applikationer som Microsoft Paint och låt din kreativitet fri. Ur en mer praktisk synvinkel, fann jag mig bläddra igenom dokument och skärmar app genom att använda pekskärmen i stället för musen eller pekplattan, det är verkligen en trevlig bonus.

Högtalare

HP märker högtalarna på ENVY x2 som "Beats Audio". Du måste vara lite skeptisk när en tillverkare påstår sig ha överlägset ljud i en Ultrabook eller tablett. Medan det finns ingen extra bas via en subwoofer som du får på lik av ENVY dv6t och ENVY bärbara dv7t är ljudet funktionsdugliga och gör ljud bättre än vad du får med andra skiffer tabletter. Högtalarna själva är i tabletten delen, inte dockan inte erbjuda någon extra högtalarutgång. Ljudet utgår från de infällda dockningskontakt. Ljudet, som du förväntar dig, låter ungefär som det sänds via en plåtburk och har lite bas. Det får upp till en tillräckligt hög volym för att fylla ett litet rum, men det högre det blir desto mer överdrivna att tininess kommer att vara så det är starkt rekommenderat att du byter till hörlurar om du vill skruva upp volymen. På tal om veva upp volymen är volymkontrollen rocker på baksidan av tabletten delen av Envy x2, vilket inte precis den mest uppenbara stället.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet på ENVY x2 fungerar bara när du har på skärmen dockad och fäst, det fungerar inte via trådlös kommunikation eller ger möjlighet att skriva med fristående skärm. Den skrivkänsla är ganska typiskt för Ultrabooks, är nyckeln reseavståndet mycket grunt, vilket innebär att nyckeln snart träffar "botten" och registrerar en tangenttryckning med bara en lätt beröring. För dem som är korrekta och snabba maskinskrivare med en lätt beröring, kommer du att anpassa sig till detta tangentbord bara bra och kan även gillar det. För den här, som används för att en ThinkPad tangentbord med stela nycklar och långa resor avstånd, det tar verkligen några justeringar till. Med lite övning kunde jag få upp till 63 WPM skriva på ENVY x2, men de platta nycklar och kort resor inte ger en mycket erfarenhet glädjande skriva. En annan besvikelse med tangentbordet är brist på att ha en bakgrundsbelysning för arbete i svagt upplysta rum.

Pekplattan är snyggt försänkt och har en bredd av 3,5 "och är 2,5" djup. Det är tekniskt en styrplatta, vilket innebär att du kan skjuta ner någonstans att registrera ett vänsterklick men du måste trycka ner på den nedre högra sidan av ett högerklick. Det är mer intuitivt att använda skärmen för saker som att bläddra och zooma, men Synaptics driven pekplatta fortfarande erbjuder dessa multi-touch gest funktioner förstås. Du kan enkelt aktivera eller inaktivera olika styrplatterörelser använder Synaptics drivrutin tillhandahålls. Den fysiska pekplatta själv är ganska hal, vilket gör det lätt att glida med fingret över men inte erbjuda så mycket kontroll precision som en mer strukturerad pekplatta. Vi fann också pekplattan är intermittent svarar, med markören antingen hoppa oväntat eller inte reagerar alls vid beröring. Ett par gånger efter dockning avundsjuka x2 pekplattan inte fungerar alls, och en omstart var nödvändig.

Prestanda och Benchmarks

HP Envy x2 kommer med en Intel Atom Z2760 1.80GHz processor, 2 GB RAM och en 64GB SSD. Vid tidpunkten för denna skrift finns ingen uppgradering alternativ, bara en fast konfiguration med följande specifikationer:

  • Windows 8 (32-bitars)
  • 11,6-tums glänsande HD-skärm med pekskärm kapacitet (1366 x 768)
  • Intel Atom Z2760 (1.80GHz)
  • 2GB 533MHz LPDDR2 SDRAM
  • 64GB SSD
  • 802,11 b / g / n WLAN
  • Intern Bluetooth v. 4,0
  • Integrerad 2.1MP framsidan kamera och 8,0 megapixels bakåtriktade kamera
  • 2-cell Li-Ion batteri
  • Vikt: 3,1 £ (£ 1,5 för tabletter, £ 1,6 för tangentbord docka)
  • Mått: 11,93 x 8,12 x 0,76 tum (bredd x djup x tjocklek)
  • MSRP konfigureras som: $ 849,99
  • 1-års garanti och support

I huvudsak vad du får med Envy x2 är netbook som prestanda är Cedar Trail familjen Atom-processor från Intel nya utan mekanismer prestanda klokt - även om det gör väl på strömförbrukningen framsida (se batteriets livslängd avsnitt). När du spelar en YouTube 1080p video Michelle Obama läsa "" Twas natten för jul " processoranvändning var upp nära 100% med bara ett par andra tomgång program öppna. Video hakar inträffat som var relaterade till bandbredd frågor och det är uppriktigt sagt oacceptabelt för en modern tablett eller PC. Du kan se skärmdumpen nedan för bevis på hög CPU-användning:

YouTube 1080p video kan vara mer krävande eftersom processorn har att arbeta med det trådlösa kortet att ta emot data och sedan avkoda och spela upp videon. Fortfarande, om du planerar att kunna spela 1080p video på en större skärm med Full HD bildskärm ansluten via HDMI du kan ta paus till oro. Samma 1080p YouTube-video som spelas på min Intel Core i5-3210m utrustad ThinkPad X230 tog upp endast cirka 40% processoranvändning utan fördröjning. I ett annat jämförelse med Intel Core i5-3210m, var Atom Z2760 nästan tre gånger långsammare när du kör wPrime riktmärke till 32 miljoner. Det tog Intel Core i5-3210m 21,5 sekunder att göra detta matten medan det tog Atom Z2760 61,4 sekunder.

Intel Atom Z2760 WPrime värdering:

Intel Core i5-3210m WPrime värdering:

Summan av kardemumman här är att Intel Atom-processor i ENVY x2 inte tillåter dig att göra multitasking med flera tunga program som körs på en gång och för alla processor intensiva uppgifter som kodning av video eller knastrande flera miljoner nummer du kommer att vänta och se. Om du bara gör en sak i taget och är bara intresserade av grundläggande datoruppgifter då Atom kommer att bli bra.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Systemets totala prestanda mäts bäst med Futuremarks PCMark 7 riktmärke som betonar ut alla prestationsrelaterade komponenter i en bärbar dator. Köra detta riktmärke på ENVY x2 gav en poäng på 1.432. Jämför det med Lenovo IdeaPad Yoga 13 PCMark 7 poäng av 4.274 och Dell XPS 12 poäng av 4.711 och du verkligen kan se varför HP ENVY x2 är i en lägre klass för prestanda på grund av dess mer tablett orienterad design och komponentarkitektur.

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda i Windows 7 (högre poäng betyder bättre prestanda):

En saving grace för prestanda kan ha varit en snabb SSD, men istället med ENVY x2 får du inte en sann SSD utan eMMC flashminne inuti. Läs-och skrivprestanda av flashminnet var inne mycket långsammare än en hög kvalitet mini SSD såsom Crucial m4 . Ännu värre är det faktum att kapaciteten är bara 64GB och 10GB redan tas upp som en återställningspartition. Efter diskontering för OS och andra installerade program har du bara ca 40GB kapacitet kvar ur lådan. För att få en uppfattning om hur flashminne inuti avundsjuka x2 stackar upp till Crucial m4 MSSD vi körde CrystalDisk riktmärke, klart EMMC stil flashminne är inte i samma prestanda ligan som en sann SSD:

HP ENVY x2 64GB "SSD":

Crucial m4 MSSD:

För dem som är intresserade i ytterligare disk analys vi sprang också Atto benchmark för att få en uppfattning om läs / skriv hastighet för lagring inbyggd i ENVY x2:

Värme och buller

Temperatur ledning är där ENVY x2 verkligen sticker ut, det är mycket kallt gång och på grund av dess fläktlös design (med nödvändighet) och icke mekaniska SSD är naturligtvis tyst. Det finns ingen CPU gnälla eller på annat sätt oväntat komponent buller. Intel Atom Z2760 har en ganska häpnadsväckande 1,7 Watt total TDP (Thermal Power Design) så medan vi knackade det för föga imponerande prestanda, det är mycket effektiv och har en låg effektförbrukning och därmed låg värmeutveckling.

Batterilivslängd

Om du letar efter långvarig batteritid har du kommit till rätt ställe. Avundsjuka x2 har faktiskt två batterier, ett inuti tabletten (skärm) och en annan inuti Keyboard Dock. Det innebär att när du är i bärbara läge får du längre batteritid på grund av den extra batteri där. Vi sprang Futuremarks PowerMark riktmärke som testar batteriet köra ner genom att placera skärmen på medellång ljusstyrka och sedan loopa genom video, öppna webbläsarfönster och öppnar Office-dokument och skriva - med andra ord, verkligheten användning. Inom ramen för detta realistiskt scenario HP ENVY x2 i laptop-läge gav en häpnadsväckande 11 timmar och 30 minuter batteritid.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Om du är mer konservativ med din användning, kan du få mycket längre batteritid. Vid tomgång avundas x2 i laptop-läge med skärmens ljusstyrka på halv, stannade maskinen i över 15 timmar och fortfarande visade 10% batteritid kvar.

Den större batteriet finns inuti tabletten, så när i tablet-läge kan du fortfarande få anständigt batteritid. Medan Intel Atom misslyckades att imponera mycket med prestanda, det imponerar oss med sin otroligt låga strömförbrukningen och förmåga att förlänga batteritiden.

Programvara

En viktig punkt att notera är att Windows 8 får du med ENVY x2 är den verkliga affären, ingen Windows RT där du kan bara köra Windows program. Du kan köra alla Windows-program kan du köra på en stationär dator och naturligtvis har flera program och fönster öppna samtidigt. Detta är en viktig faktor när man jämför ENVY x2 till enheter som Apple iPad, Microsoft Surface eller Android tablett. Medan ENVY x2 kan kosta mer, det är mer funktionella och flexibla när det gäller operativsystem och programvara. Den Windows 8 version du får är bara 32-bitarsversionen, det betyder max minne systemet kan stödja är 4 GB RAM-minne - men eftersom det är icke-uppgraderas som är en omtvistad fråga ändå.

HP ger några förinstallerade program utanför de vanliga Windows 8 program. Den Fresh Paint app från Microsoft är definitivt värt att kolla in. HP MyRoom erbjuder videokonferenser, men med tanke på otaliga andra val som Skype, Google Hangout, Facebook Video Calling eller FaceTime över på Mac OS du förmodligen redan har din egen favorit tjänst videochatt. HP tillhandahåller även en Netflix app, eBay app och iheartradio förinstallerat. Uppenbarligen de får en kickback från dessa företag att installera programvaran, men om du råkar använda dessa tjänster kan det vara praktiskt att ha det förinstallerade. En användbar sak HP ger en Komma igång Windows 8 tutorial. Detta är en handledning HP sätta ihop själva, inte Microsoft, och det är faktiskt en stor introt till Windows 8 erbjuder lektioner om hur man använder startskärmen, Charms menyn och hur man tar sig runt användargränssnittet.

Nämnts är det faktum att du får ett begränsat utrymme för att installera program och applikationer. Den inledande SSD utrymmet är 64GB och sedan tillbaka ut 10GB används för en återställningspartition och faktor i storlek OS och andra förinstallerade program och du är ner till bara 40 GB eller så utrymme för filer och andra program. Du kan något komma runt detta genom att använda micro SD-kortplats för ett 64GB micro SD-kort och ännu större 128GB SD-kort i full storlek spåret på tangentbordet som ett medel för lagring.

Slutsats

Om du vill ha både en tablett och bärbar dator är HP ENVY x2 en övertygande erbjudande. Den har en premie utseende och byggkvalitet, dockan och låsmekanismen är fantastisk. Det är bara så lätt att sätta tabletten delen i tangentbordet docka, och väl där det verkligen ser ut och känns som en ren laptop, skärmen hålls i tät och det finns noll wobble. Du får hela Windows 8 erfarenhet så att du kan installera någon typisk Windows-skrivbordet program och köra flera program samtidigt, detta är inte en urvattnad Windows RT eller liknande mobila operativsystem du får. Batteriets livslängd inklusive dockan är helt enkelt otroligt, på 11 timmar och 30 minuter under ansträngande användning vi skulle vara villig att satsa du kan flyga från Nordamerika till Asien på en laddning och inte slut på batteri.

Downsides till ENVY x2 inkluderar föga imponerande prestanda från Intel Atom-processor. Trots att den senaste generationen av Intels Atom Cedar Trail familj visade Atom Z2760 ombord sina brister och skulle inte räcka för avancerade användare som vill göra moderna 3D-spel, massor av multi-tasking eller andra intensiva uppgifter. Tangentbordet Dock är innovativ i sin design, men tangentbordet själv lider platta nycklar med kort resa typisk för många andra Ultrabooks. Skärmen erbjuder fina betraktningsvinklar och färgåtergivning, men 1366 x 768 upplösning är långt ifrån de högre upplösningar erbjuds av andra bärbara konvertibler på marknaden eller Apple iPad med Retina-skärmen.

Även om ENVY x2 är inte perfekt på alla fronter, det är fortfarande en solid erbjudande på $ 849 och ger både en sann bärbar dator och tablet erfarenhet i ett paket. Även om vi skulle ha velat se bättre prestanda, det är bara inte möjligt att klämma en kraftfull Core i5 inuti en skiffer surfplatta, så du måste förstå att du inte kan få allt. Kompromisser måste göras för att uppnå detta mycket mångsidig formfaktor av en 2-i-1 tablett och bärbar dator, och HP har slagit en fin balans och gjort ett bra jobb med design och konstruktion och så avundsjuka x2 motiverar en rekommendation till alla söker en hybrid bärbar cabriolet.

Fördelar:

  • Utmärkt batteritid på 11 + timmar i bärbara läge
  • Stor tablett erfarenhet med utmärkt dockningsmekanism
  • Fullfjädrad Windows 8, ingen urvattnat Windows RT
  • Stora borstad aluminium design och solid byggkvalitet

Nackdelar:

  • Begränsat lagringsutrymme och SSD relativt långsamt
  • Intels Atom-processor är långsam
  • Låg skärmupplösning och ingen penna ingång
  • Tangentbord och pekplatta är so-so

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar