söndag 25 april 2010

MSI Wind U160 recension

MSI Wind U160 recension
av - 4/25/2010

The Wind U160 är den senaste Intel Pine Trail baserad-netbook från MSI stoltserar med en imponerande 15 timmars batteritid. Liksom sina syskon, de U135, som vi över i februari är det U160 utrustad med Intel Atom N450 och Intel GMA 3150. Med ett något större batteri och nästan identiska delar konfiguration, kan denna nya modell slå U135 batteritid på sex timmar och 30 minuter? Läs vår recension för att få reda på.

MSI Wind U160 Specifikationer:

  • Windows 7 Starter Edition (32-bit)
  • 10,1-tums WSVGA (1024 x 600)
  • Intel Atom N450-processor 1,66 GHz (667 MHz FSB, 512KB Cache)
  • 1GB DDR2 SDRAM ombord (1 plats finns)
  • Intel GMA 3150 integrerad grafik
  • 250GB Seagate 5400.6 hårddisk
  • 802.11bgn Wi-Fi, Bluetooth
  • 4-i-1 medie kortplats
  • Mått: 10.24 x 7.09 x 0.74 inches
  • Vikt: 2,4 pounds (exklusive vikten på AC-adapter)
  • 6-cells litiumjonbatteri (65Wh)
  • Butikspris: 429 $

Bygg och Design
MSI Wind U160 har en mycket snygg utseende med en blank pianosvart finish utan och innan. Jämfört med U135, gick MSI med en cylindrisk gångjärn på U160, vilket gör den utökade batteri att blanda med formen på baksidan av netbook. Gateway och Sony har också använt en liknande design på några av sina bärbara datorer. Den vanliga trenden med dessa konfigurationer är inklusive strömknappen i slutet av gångjärnet, som MSI gör också.


Batteri designen på U160 höjer baksidan av den bärbara datorn med den bakre halvan av batteriet sticker ut under datorn. ASUS använder ett liknande system men fungerar kilformen i designen gör hissen mindre märkbar.


Bygga kvalitet är mycket bra med kraftiga gångjärn, stelkroppspaneler, och en nästan flex säker ram. Medan skärmlocket verkar motstå böjning under starkt tryck med fingret, är den lilla bit av flex överförs till LCD orsakar några milda förvrängning. Förutom skärmlocket, var resten av systemet mycket väl konstruerat. Måla kvalitet var över genomsnittet och motstånd flesta milda repor från dag till dag användning.


Användare som vill uppgradera Wind U160 finns enkel tillgång till systemminnet, vilket är ett vanligt på de flesta netbooks som bara innehåller 1 GB RAM-med en lucka på baksidan. Hårddisken och trådlösa kort kräver hela den bakre panelen tas bort för att komma åt dem. Att gå det extra steget är inte särskilt svårt, men det kan vara överväldigande för någon som inte tidigare isär en dator.


Skärm och högtalare
The Wind U160 har en 10-tums glänsande LED-bakgrundsbelyst display som priser under genomsnittet jämfört med andra liknande storlek netbooks. På vår modell, märkte vi betydande bakgrundsbelysning blöda runt kanterna när ljusstyrkan är nära toppen av skalan. Under startsekvensen, är detta särskilt synlig när bakgrunderna är svarta.

Stänga av bakgrundsbelysningen ned till 50-70% minskad blödning, men det var fortfarande något synligt om du var i ett mörkt rum tittar på en film. Färg och kontrast är jämförbara med andra konkurrerande netbooks tack vare den glansiga silytan. Om det fanns mindre bakgrundsbelysning blöda, skulle det vara en stor maskin för att titta på film på när du reser.

På topp ljusstyrka är skärmen lätt att läsa i ljusa kontorsförhållanden och utomhus om du är i ett område som solen inte reflekteras i skärmen. Betraktningsvinklarna är genomsnittliga med vertikala bildområde som spänner över 15-20 grader framåt eller bakåt innan färger började att invertera. Horisontella betraktningsvinklarna är bättre, att hålla färgerna ser sant även på branta vinklar.

Högtalarna på U160 är lap-bränning, vilket innebär att om du har netbook i knät, högtalarna låter dovt, eftersom de lätt kan blockeras av dina kläder. När du sitter på en plan arbetsyta, högtalarna låter mycket skarpa med rena höga toner och en del mellanregister. Låga frekvenser är obefintlig, men förväntas för nästan alla mindre netbooks och bärbara datorer.

Tangentbord och pekplatta
MSI Wind U160 tangentbord är en nästan identisk med tangentbordet på ASUS Eee PC 1005PE. De är Chiclet stil tangentbord och delar samma layout, nyckelstorlek och nyckel form. De enda synliga skillnaderna är de etiketter som visas fetstil på MSI-versionen. Jämföra båda modellerna sida vid sida och U160 känns mer solid och fäst på ramen, medan 1005PE tangentbord studsar något. Taktil återkoppling är nästan lika, med samma nyckelstyrka och brus när den är helt nedtryckt.


Pekplattan på MSI Wind U160 verkar rudimentära jämfört med de flesta andra bärbara datorer och netbooks. Jämfört med U135, tog MSI ett steg i rätt riktning genom att inkludera förarstöd. Webbsida rullning är begränsad till endast berörings. Jag var tvungen att gå in i menyn för att inse att du inte rulla med ett finger svepa åtgärd, utan du håller fingret på en av finger-kännande zoner för att bläddra. Även om det är bättre än tidigare, ändå känns det som ett stort steg tillbaka jämfört med de senaste multitouch pekplattor på de flesta bärbara datorer och netbooks.


Hamnar och funktioner
Port val på MSI Wind U160 följer branschens genomsnitt med tre USB 2.0-portar, VGA-ut, ett SDHC-kortläsare, ljudingångar, LAN och ett Kensington-lås. Vinden har också en dedikerad trådlös på / av-knapp för att snabbt stänga av Wi-Fi-och Bluetooth-kort utan att fumla med nycklar eller mjukvaruinställningar.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda för Wind U160 med Intel Pine Trail N450-processor och nyare GMA 3150 integrerad grafik är bättre än föregående generation netbooks, men ändå lämnar lite att önska efter att ha sett CULV-baserade bärbara datorer vi recenserade nyligen. Systemet kan hantera låg-stress aktiviteter utan problem, bland annat att lyssna på musik, titta på SD-och HD-filmer, surfa på webben och använda kontorsproduktivitetsprogram. HD-video avkodning var begränsad till 720P filer som 1080p filmer skulle börja halka efter i synk. HD blixt var ospelbar även med den nyare Adobe Flash 10.1 plug-in.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Termisk prestanda för MSI Wind U160 var något under genomsnittet när under belastning. Systemet fläkt, medan aktiv i många situationer, verkade flyta mindre luft än vad som behövs för att hålla netbook svala under tunga krav. Vi hittade några hot spots nära processorn och trådlöst kort når uppåt 100 grader Fahrenheit medan systemet betonar. Under en lätt last, förblev temperaturer rimliga. Fläktljudet noterades hela vår recension, med fläkten vistas på på tomgång last och full belastning. Det buller, samtidigt som minimal, fortfarande kunde höras i ett mycket tyst rum.

Batteritid
MSI hävdar Wind U160 kan nå upp till 15 timmars batteritid, men i vår mild-plikt batteritest var det bara få en bråkdel av det. Med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Windows 7 på Balanced profil och trådlös aktiv i U160 stannade på 8 timmar och 21 minuter. Detta är en förbättring från de 6 timmar och 30 minuter som vi såg på U135, men fortfarande väl under de 12 timmar på ASUS Eee PC 1005PE. Med alla dessa netbooks som har nästan samma maskinvarukonfiguration vår enda gissning är att nivån av makt tweaking på MSI Wind U160 är inte så stor som ASUS Eee PC 1005PE

Slutsats
MSI Wind U160 är i huvudsak en omdesignad U135 med ett något större batteri. Systemkomponenter är nästan identiska mellan de två modellerna, med U160 har en 7Wh större batteri. Medan MSI annonserar en imponerande 15 timmars batteritid, i våra tester vi bara lyckats se 8 timmar och 21 minuter med mycket lätt aktivitet. MSI priser på U160 $ ​​100 ovanför U135 med de enda förändringarna är designen och en ökning med cirka två timmars batteritid. Konsumenterna är intresserade av att plocka upp en Wind netbook bör nog ficka att extra $ 100 och få U135, eller titta på Asus Eee PC 1005PE, som kostar bara $ 379,99.

Fördelar:

  • Bra utseende
  • Solid build
  • Bekvämt tangentbord

Nackdelar:

  • Stiger 15 timmars batteri anspråk
  • Minimalistisk pekplatta förare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar