tisdag 22 januari 2013

HP Elitebook 2570p Recension

HP Elitebook 2570p Recension
Jerry Jackson - 2013/01/22

Den moderna världen av företagsdatorer har skakat upp under det senaste året som Ultrabooks och konvertibla notebook hybrid tabletter har översvämmat marknaden. Men om du bara är ute efter en kraftfull-ännu-portabel företag laptop? HP Elitebook 2570p kan vara den perfekta lösningen för dig. Det är inte den nyaste eller sexigaste Windows-PC, men 2570p är väldig tilltalande om du är en IT-kille som söker en relativt robust lösning för en rörlig arbetskraft.

Bygg och Design
Den 12,5-tums 2570p är en evolutionär uppdatering till 2560p utformats för resande affärsmän. Den 2570p var den minsta fullfjädrad bärbar dator i Elite familjen (först nyligen hemländers av 11,6-tums Elitebook 2170p) och tack vare HP: s DuraCase teknik här bärbara datorn kommer att överleva smällar, repor, stötar, och faller som vanligtvis skulle resultera i visnings sprickor , trasiga gångjärn, och hårddisk dataförlust.

Chassit har en hård magnesiumlegering såsom en robust stödkonstruktion och är gjord för att skydda toppen och botten av den bärbara datorn mot elementen. Displayen är skiktad i magnesium och sedan täckt i en anodiserad aluminiumplåt. HP påpekar att denna konstruktion är "50 procent starkare än magnesium ensam."

Palmrests borstas med en aluminium finish som förhindrar mot repor, och displayen gångjärn är tillverkade av metallegering med stål stift axlar. HP har testat gångjärnen motstå makten, som anger att den bärbara datorn kan öppnas och stängas tio gånger varje dag i sammanlagt sex år eller 25.000 cykler. Det är ganska imponerande att den bärbara datorn fortfarande väger in på 3.68 pounds med allt detta läggs material och skiktning.

När du trycker ner i mitten av tangentbordet, gör den bärbara datorn inte flex under tryck, inte heller palmrests. Locket Displayen är på motsvarande sätt fast även om utanför skärmen omger är plast. Hela botten utanför höljet är också plast men känns inte dåligt konstruerade.

Designen har inte förändrats mycket från förra året - det är fortfarande täckt av svart och silver accenter och bär ett mycket professionellt utseende utan att vara alltför intetsägande. Enkelt uttryckt, silver mot svart färgschema skapar en fin kontrast utan att vara främmande. Ytorna är också smidig och må bra.

Totalt sett är att bygga exceptionella och stark och designen är tilltalande för ögonen. Jag har förtroende för att det kommer att tåla år av bulor, blåmärken och en och annan missöde. På tal om missöden, har 2570p en stötmonterad hårddisk (för att förhindra dataförlust i händelse av en droppe) och tangentbordet är spilltåligt. Verkligen, det finns inte mycket alls att klaga på. Vissa användare kan se denna laptop som inte blir tjock jämfört med moderna ultrabärbara datorer, men det thinkness av den bärbara datorn är det pris du betalar för bättre hållbarhet samt servicevänlighet och uppgraderingsmöjligheter.

Hamnar och funktioner
Den 2570p är en av de mycket få 12,5-tums bärbara datorer på marknaden med en integrerad optisk enhet. Vår granskning modell var utrustad med en DVD + /-RW Supermulti optisk enhet, även om en enkel DVD-ROM eller viktbesparande modulen finns också. Valet porten den bärbara datorn är ganska omfattande. Eftersom detta är tänkt att vara i första hand en resa / Business Notebook, har den inte HDMI. Vad det har är tre USB-portar (inklusive en USB 3.0, USB 2.0 och en eSATA / USB 3.0-kombinationsport), ett Smart Card-läsare, ExpressCard/34, SD / MMC, Displayport, VGA, och ett lås.

Front: tre högtalargaller

Back: VGA, USB 2.0 och USB 3.0 (en för laddning mobila enheter)

Vänster: A / C makt, Ethernet, Smart Card-läsare

Höger: ExpressCard/34, SD / MMC-combo, hörlursuttaget, Displayport, eSATA / USB 3.0 combo, dockningskontakt, luftuttaget, lås

Skärm och högtalare
HP Elitebook 2560p har en 12,5-tums HD bländskydd 720p (1366x768) skärm med LED-bakgrundsbelysning. Det finns inga uppgraderingsalternativ för displayen. Displayen är av en lägre upplösning, men då heller inte många människor kommer att vara foto / videoredigering eller omfattande arbete där det krävs en bättre upplösning när du är borta från skrivbordet, så att lägre upplösning bör inte vara en avgörande faktor.

Rakt på full ljusstyrka, detaljerna i displayen visas tillräckligt bra för att få vanliga arbetsuppgifter gjorda. De horisontella betraktningsvinklar är inte så bra, dock, och börja att förvränga bilder omkring 5-10 grader off-center. De vertikala betraktningsvinklarna är mycket bättre, bilderna inte börjar förvränga tills ca 25 grader från mitten.

Kontrastförhållandet är genomsnittet för låg - vi mätte den på 196:1 med en maximal ljusstyrka på 149 nits i centrum. Denna bärbara dator visar acceptabel färgkontrast för vad det i första hand ska användas till.


Den 2570p har tre högtalargaller, som ligger på framsidan av den bärbara datorn. Ljudet är över genomsnittet för en bärbar dator av denna storlek med ett bra utbud av volymen på de höga, mellersta och låga nivåer. På hög volym bör 2570p kunna projicera ljud ut adekvat för en presentation eller utbildning. Vid höga halter ljuder fortfarande klart utan att låta dämpat eller förvrängd.

Även om vi hade några problem med placeringen av högtalarna. När högtalarna är inställda på den främre kanten av den bärbara datorn i stället för nära toppen av tangentbordet, låter inte når öronen och eftersom ljudet inte skjuter utåt som det ska. Placeringen får mig att känna ljudet som spelas på palmrests vid högre volymer. Det är extremt störande att känna vibrationerna från högtalarna när ljudet spelas upp, även mitt volymområde högtalarna skapar subtila men märkbara vibrationer genom palmrests.

Tangentbord och pekplatta
HP Elitebook 2570p har samma Chiclet-liknande tangentbord som 2560p. Det är extra mellanrum mellan tangenterna för att hjälpa till med nyckel flöde och resor. Tangenterna är platt och har en strukturerad känsla. Nyckel resor och kasta är utmärkta, det är i allmänhet mycket lätt att skriva med, och är en ganska behaglig upplevelse. Stödstrukturen i chassit förhindrar tangentbordet från böjning under hård typning press.

Om du är intresserad av att skriva i ett mörkt rum finns ett tangentbord ljus ovanför displayen, klicka på glödlampa knappen en gång för att öppna den. Den är liten och inte särskilt ljusa, men det hjälper dig att se tangentbordet på mörka platser. Andra funktioner inkluderar en pointstick i mitten av tangentbordet, Wi-Fi, läsar lansering och mute snabbtangenter i det övre högra, och en fingeravtrycksläsare på längst ner till höger.

Den enda klagomål som jag har om tangentbordet är att den sida upp, sida ner, slut, och hemmanycklar är inställda på upp / ned och vänster / höger. Användarna måste trycka på funktionsknappen för att använda dem, vilket kan vara en turn-off för flitiga användare av dem.

Synaptics pekplatta är ganska liten - vilket innebär att om du vill flytta markören från den ena änden av skärmen till den andra, det tar mer tid än vad den brukar göra (även om pekarhastigheten är inställd på mycket snabbt). Ytan på pekplattan är mycket smidig och skapar en trevlig upplevelse som fortfarande kommer att vara roligt, även om det finns fukt på fingrarna. Storleken på pekplattan är ett problem, men om du stänger av pekarhastighet upp bör det inte vara en stor fråga. Med detta sagt, är pekplattan över genomsnittet för bärbara datorer av denna storlek på grund av dess struktur, det förbättrar dess användarvänlighet.

Vår HP Elitebook 2570p har följande specifikationer:

  • 12,5-tums HD bländskydd 720p (1366x768) med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i5-3210M processor med dubbla kärnor (2,5 GHz, upp till 3.1GHz Turbo Boost, 3 MB L3-cache)
  • Intel QM77 chipset
  • Integrerad Intel HD Graphics 4000
  • 4GB 1600MHz DDR3 RAM
  • 500 GB 7200rpm hårddisk
  • Broadcom 802.11 a / ​​b / g / n Wi-Fi-adapter, Gigabit Ethernet
  • Bluetooth 2.1
  • HP HD-webbkamera
  • 6-cells Li-ion batteri (62Whr)
  • Fingeravtrycksläsare
  • Vikt: 3,68
  • Mått: 12.02 x 8.23 x 1.08 inches
  • 1 års garanti
  • Utropspris: $ 954,00

HP Elitebook 2570p närvarande börjar på $ 954 för en mer standardkonfiguration. Trots att vår modell är utrustad med en Intel Core i5-3210M processor med dubbla kärnor, kan användare välja mellan flera processorer upp till Intel Corei7-3520M processor. Andra alternativ är upp till 8 GB DDR3 RAM-minne på 1600MHz, upp till 500 GB hårddisk lagringsutrymme vid 7200rpm eller en 256 GB kapacitet Solid State Drive. Det enda grafik tillgängliga alternativet är Intel HD Graphics 4000.

Prestanda och Benchmarks
Prestandan på 2570p är bättre än förra årets 12-tums HP Elitebook 2560p, men inte med överväldigande marginal. Den 2570p kommer att vara mer än kapabla att hantera multi-tasking, arbetsuppgifter såsom foto / video redigering och ordbehandling. Systemet kan även spela upp video och så länge det inte är på en hög grafisk miljö eller på 1080p (grafik helt enkelt inte kunde spela på 1080p, men vi böter på 720 p). Den 500 GB hårddisk med en 7200rpm rotationshastighet är hyfsat snabb också, så du behöver inte känna sig skyldig att välja en dyrare SSD-konfiguration.

Sammantaget levererar 2570p liknande verkligt utfall för Lenovo ThinkPad X230 ... som kommer att trösta till de IT-chefer som arbetar för företag som köper system från HP och inte Lenovo eller Dell. Annat än det, är resultatet i stort sett vad vi skulle förvänta oss att se från denna hårdvarukonfiguration.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 åtgärder systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark11 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den 2570p förblir väldigt cool även när hårdvaran var under press. Den högsta yttre temperaturavläsning som vi tog var 95 grader Fahrenheit i det övre vänstra hörnet och den lägsta temperaturen var 81 grader. Palmrests stannade väldigt cool också, runt mitten av 80-talet. Det fanns nästan ingen buller att höras från den bärbara datorn, överraskande, även när du spelar en HD-film.


Batteritid
Den 2570p som stor batteritid under vår standard liv test med Powermark "Balanced" test. Vår granskning notebook har en 6-cell 62Whr Li-ion batteri, och användarna kan välja att lägga till den 9-cells 100Whr istället när du anpassar för ännu bättre batteritid. Den bärbara datorn stannade slås på strax under 4 timmar som skulle översätta till mer än 7 timmars kontinuerlig surfning utan tung processor aktivitet eller spel .

Powermark "balanserad" batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats

Som vi sade i början av vår granskning är HP Elitebook 2570p inte den nyaste eller sexigaste Windows-dator, men det är en mycket tilltalande anteckningsbok för företags företag med en stor mobil arbetsstyrka.

Den hållbarhet, användbarhet och utökningsmöjligheter 2570p är oöverträffad. Om du kan se förbi den kantighet all-business yttre och den något genomsnittliga prestanda för sin klass, du är kvar med ett mycket nyttigt arbete laptop.

Bottom line, om du en IT-chef ute efter en tuff bärbar dator för företags väg krigare sedan Elitebook 2570p ger fortfarande ett stort värde.

Fördelar:

  • Extremt slitstark
  • Bra tangentbord
  • Utmärkt batteritid
  • Stora högtalare

Nackdelar:

  • Tjock och tung jämfört med Ultrabooks
  • Små pekplatta
  • Bra, men inte bra prestanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar