tisdag 8 januari 2013

Super-Size: Ökad efterfrågan på Screen Flexibilitet i Mobile ett plus och ett problem

Super-Size: Ökad efterfrågan på Screen Flexibilitet i Mobile ett plus och ett problem
av Vince Font - 2013/01/08

Större skärm handdatorer samt lätta och mycket rörliga Ultrabooks är i ropet, men den ökade sårbarheten för stötar, blåmärken och mer omfattande skador driver användarna att söka efter förebyggande syfte lösningar glas skydd.

Del ett i en serie

Någonstans under de senaste åren, hände en udda sak i elektronik världen. Mobila enheter som smarta telefoner, som hade successivt minskar i storlek för år på grund av tekniska framsteg, plötsligt bestämde sig för att börja växa igen. Det började med iPhone och spred sig snabbt därifrån, så småningom manifesterar i utvecklingen av pekdatorer som idag bär en chockerande likhet med pekskärm smarta telefoner, bara massor större. Bärbara datorer är också allt mindre, tunnare och mycket lättare än traditionella system, som en del av " Ultrabook "rörelsen, särskilt som fler program och data förpassats till molnet.

Den överraskande förskjutning i riktning - från att vilja att allt ska vara så kompakt som möjligt nu vill vissa saker att vara så stor som bekvämt kan - har drivits till stor del av allmänhetens efterfrågan. Något tvivel till det påståendet tvättas bort snabbt när du tar en titt på några av de största säljande mobila enheter runt idag: Apple MacBook Air, iPhone, iPad mini, dess föregångare iPad själv, och Samsung Galaxy Note är bara tre vilt populära exempel som visar majoriteten av mobila enheter är angelägna om att hela "super-size me"-konceptet i sin anslutning enheter. Det finns också en växande utbud av mycket rörliga bärbara datorer som inte bara är tunn, men i många fall enkelt konvertera mellan en vanlig bärbar dator och format tablett.

Förr i tiden var mobiltelefoner clunky och singular i sitt syfte. Men som smarta telefoner blev i stånd att så mycket mer än att ringa, blev konsumenterna gärna tanken på svingar en större andel av handhållna fastigheter. Detta beror till stor del på den gränslösa pekskärmen teknik, som helt enkelt inte fungerar lika bra på en mikroskala. Men användarvänlighet är inte den enda anledningen folk ber om super-size behandling där deras mobil elektronik berörs.

Gaming Apps: för att Thrill

Möjligheten att spela hög spel prestanda video som sätter tidigare populära monokromatiska tid mördare som Snake och Mine Sweeper på skam är en orsak till explosionen i popularitet smarta pekskärm telefoner och tabletter. En annan bidragande orsak till uppgången i efterfrågan på större enheter glasskärm är den exponentiella tillväxten - och samtidigt minskar i kostnad - för utökat minne, vilket gör att användare i rummet att lagra HD-filmer på sina mobila enheter. Utöver detta är den växande tillgången på strömmande underhållningstjänster som Netflix, Hulu och YouTube - som är likvärdigt tillväxten i tillgången på mobila Wi-Fi hotspots som gör det möjligt för en användare att ansluta utan att oroa dig över överdrivna dataanvändning.

För alla dessa användningar har glas skärmar blivit den optimala mediet för deras njutning, förutom att vara den mest lyhörda fysiska yta. Men som man kan föreställa sig, kan kombinationen av glas skärmar och stora mobila enheter presenterar vissa problem när det gäller den skada som så ofta orsakade av oavsiktlig droppar.

Ju större de är, desto hårdare de hoppar

Med större skärmar kommer större ansvar, dock. Den mycket verkliga faktum mänskliga misstag och klumpighet i kombination med den utbredda användningen av glas skärmar på smarta telefoner och surfplattor, kan presentera en kostsam proposition - särskilt eftersom bekostnad av sådana anordningar utesluter deras enkelt utbyte. Enligt en färsk undersökning från SquareTrade har amerikanerna spenderat uppskattningsvis $ 5,9 miljarder reparera skadade iPhone sedan 2007. För att sätta den siffran i perspektiv, är att $ 100 miljoner mer än den sammanlagda kampanjen utgifterna för Barack Obama och Mitt Romney under hela 2012 presidentvalet.

Aaron Cooper, direktör för marknadsföring för Worth Ave. Gruppen , pekar på en brist på försäkring som den primära orsaken till sådana rejäl konsumenter reparation och utbyte utgifter. Detta ofta onödiga utgifter drivs av en brist på förståelse bland många konsumenter som till det exakta värdet av sina mobila enheter, som subventioneras av transportörer att kosta mycket mindre när det köps i kombination med den typiska två år serviceavtal.

"Folk förstår inte att även de kan ha precis betalat $ 200 för den telefonen, när de gå ut genom dörren är det faktiskt en $ 700 enhet" Cooper sa. "Inte alla har $ 700 att ersätta sin telefon, så försäkring är en bra idé." Worth Ave. Koncernen är ett privatägt försäkringsbolag som täcker en mängd olika elektroniska apparater - från stationära och bärbara datorer till tabletter och smartphones - från en mångfald av förluster, inklusive glasskärm sönder, vattenskador och stöld.

Cooper påpekar också det faktum att även den högsta kvaliteten skyddsfodral kan misslyckas om en smart telefon eller tablett utsätts för en stöt tillräckligt allvarlig för att bryta glaset. När det händer har konsumenten lämnas till en ofta brutalt uppvaknande. "De Skyddsfodral tillverkarna inte garantin telefonen, de garantin ditt fall. De inte garanterar någonting. Det är värdelöst." Cooper tillägger: "Om du inte har råd att ersätta den, bör du få en försäkring."

Samförståndet om Mobile Device Storlek - större är bättre?

När det gäller huruvida smartphones kommer att fortsätta att öka i storlek till den punkt där de kommer bli tungrott, eller kanske bärbara datorer krymper till mini-tablett format, är just framtiden är osäker. Enligt en färsk opinionsundersökning , majoriteten av de svarande (47,86 procent) ansåg att den nuvarande storleken på smarta telefoner är precis rätt för praktiska ändamål - och att göra dem någon större "skulle vara ett problem." En avsevärd andel av de tillfrågade personer (32,59 procent) reagerade negativt till "större är bättre"-konceptet, där det anges att en återgång till kompakta telefoner som kan passa i fickan utan att upptäckas skulle vara den idealiska omständigheter. Endast 19,55 procent av opinionssiffror svarande ansåg att smarta telefoner fortfarande inte drabbats sin maximala storlek topp.

Fakta är fakta: glas raster och det finns mycket som kan göras för att förhindra fysik från att göra sin grej. Den goda nyheten är att förutom att utveckla Stöttålig typer av glas, är smarta telefoner, tabletter och även konvertibler bärbara växer allt lättare att palm på grund av deras tunna, lätta kroppar - en kombinerad gynnsam utveckling som sannolikt kommer att resultera i en betydande släppa av skador priser.

Se upp för del två i denna speciella serie om vikten av glas och skärmskydd som enheter av alla slag blir mindre och mer portabel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar