måndag 28 januari 2013

Pinnacle Studio 16 Review

Pinnacle Studio 16 Review
av Cliff Roth - 2013/01/28

Pinnacle Studio 16 - ett utmärkt videoredigering och DVD-authoring program för Windows - är den första utgåvan av detta programpaket sedan Corel Corp förvärvet av Pinnacle. Som vi kommer att se i denna recension, Studio 16 är otroligt kapabel, kompetent och stabil, lämplig för professionellt bruk, men tillgänglig för nybörjare.

Översikt

Corel ' s senaste förvärv av Pinnacle mjukvara lineup från Avid Technology är anmärkningsvärt för ett par anledningar. Först, Corel fortsätter också att erbjuda sina egna märkesvaror linje av videoredigeringsprogram, en tillfällighet som heter ganska liknande sätt. Corel Videostudio Pro Ultimate, till exempel, är en av produkterna i den uppställning. Det höjer risken för förvirring för användarna. Dessutom är det nu andra gången Pinnacle varumärket har bytt ägare, efter Avids egna förvärv av Pinnacle Systems för några år sedan.

Oavsett vad som har hänt bakom kulisserna, men Corels nya Pinnacle Studio 16 är en ovanligt gedigen videoredigering och DVD-authoring program, väl värt att överväga av vem som helst, på någon nivå, som är intresserade av att skapa filmer.

Även priser för konsumenter i hundra dollar ballpark, är Pinnacle Studio 16 också tillräckligt sofistikerad för att vara värdig professionell användning. Bortom grunderna i att välja ramar som redigeringspunkter och montering av tidslinjen och blanda - mer om dessa redigerings väsentligheter på ett ögonblick - Programmet erbjuder många avancerade funktioner för både konsumenter och proffs För förstorade vyer av skärmdumpar till höger, klicka. på bilderna.

Båten full av funktioner

Funktioner inkluderar möjligheten att arbeta med 3D-video (inklusive skärmen med nVidia 3D Vision), för att bränna Blu-ray och DVD skivor, för att snabbt lägga till Facebook, YouTube och Vimeo, samt exportera till Apple iPad, Xbox och andra enheter och filformat (till exempel Flash, DivX, AVCHD 2.0 och MPEG-4). Du kan också exportera i MOV HD-format (Apple-kompatibel) med AVCHD, MPEG2 eller H.264-kodning, samt ett brett utbud av AVI format codecs och typer Windows fil.

För att förbättra renderingshastigheter, är programmet utformat för att dra fördel av Intel Quick Sync och NVIDIA CUDA-teknik, samt 64-bitars bearbetning. (Till skillnad från tidigare versioner, men, Studio 16 kommer inte att köras på Microsoft Windows XP.)

Nya funktioner inkluderar möjligheten att vända "knäppa till" redigera bort på tidslinjen för mer professionell styrning och placering av ljud-och videoelement, tillsammans med förmågan att ändra övergripande projektinställningar format efter redigeringen har börjat. Detta är användbart för att leverera samma projekt i flera filformat, till exempel en för att titta på en stor skärm och en annan för YouTube, eller att bränna DVD-skivor för en internationell publik.

Kanske mest unika är möjligheten att importera videoredigering projekt från en separat iPad-applikation, och sedan fortsätta med mer avancerad redigering i Studio 16. Dessutom ingår nu är moln lagring, speciellt användbart för att flera personer att arbeta med ett projekt genom att starta den på en dator och avslutar det på en annan.

Programmet finns som paketerad mjukvara och som nedladdningar. Den finns i tre versioner: Pinnacle Studio 16 Pinnacle Studio 16 Plus, och Pinnacle Studio 16 Ultimate. Om du vill spara tid på installation, köpa en av de förpackade versioner med installation från en DVD-ROM-skiva. Då bör full installation inte ta mer än 30 minuter.

Prestanda

Efter installation och starta programmet, föreslår välkomstskärmen du ställa in bevakningsmappar (där innehåll automatiskt kommer att få importeras) och skanna enheter för media. Jag avböjde dessa alternativ, eftersom jag gör en hel del videoredigering och jag har massor av filer som redan är lagrade på hårddisken.

Som med de flesta videoredigeringsprogram, de flesta av åtgärden i Pinnacle Studio 16 kretsar kring en tidsaxel, på vilken video-och ljudsegment, eller klipp, är placerade. En storyboard vy finns även för nybörjare, vilket visar sekvensen men döljer detaljerna. (Även för nybörjare, "Smart Movie" och "Smart Slide" automatiserade redigeringsalternativ finns också.)

När du först startar programmet tidslinjen inte är tom - snarare har den en provredigeringsprojekt redan laddad kallas "The Sky är begränsa." Detta kan vara mycket användbart för nybörjare för att hjälpa dem att få en känsla för hur programmet fungerar (även om vissa kanske tycker att dess komplexitet skrämmande).

De fem flikar längst upp på skärmen är Import, bibliotek, film, skiva, och export. Merparten av din tid kommer normalt att spenderas i film fliken, där tidslinjen redigeras. Importera menyn kan du snabbt ta en hel samling av videoklipp eller foton, och föra dem in, eller spela in video från en videokamera.

Du kan också ställa in bevakningsmappar som automatiskt importera nya filer från platser som en kamera varje gång du kopierar bilder till dem. Filerna är alla representerade av miniatyrbilder, och det tog mig ett tag att se de små lådor bock i hörnet av varje miniatyr, där du bestämmer om du vill importera.

Ingen Dra och släpp

Till skillnad från tidigare versioner av denna programvara kan du inte dra video, foto eller ljudfiler direkt till tidslinjen från Utforskaren eller någon annan filhanterare. Istället, du måste använda Importera mekanismen. Även relativt små, var detta min största besvikelse med Pinnacle Studio 16, eftersom det gör processen att snabbt sätta ihop en tidslinje något långsammare.

Fliken Bibliotek hjälper dig att organisera projekt, som det ska. (I tidigare versioner av Pinnacle Studio fliken Bibliotek innehöll övergångseffekter, denna nya organisation är mycket vettigare.) När du klickar på denna flik, var försiktig. Som med många andra redigeringsprogram, om du inte är försiktig, Studio 16 kommer att försöka katalogisera varenda video, ljud och foto filer på din hårddisk.

Fliken Film är huvudredigeringsområdet. Den innehåller en kompakt version av biblioteket, förutom att "Creative Elements" menyval för att få upp övergångar, skapande titel, DVD-menyer, ljudeffekter och anpassade bakgrundsmusik, och "montage teman" (mallar med redan inbyggda effekter för projekt såsom sport, tribute, säsonger, fotoalbum, etc.).

Oavsett krusiduller och funktioner, är den nedersta raden för något videoredigeringsprogram möjligheten att lokalisera specifika ramar av video - eller redigera punkter - och manipulera deras arrangemang. Pinnacle Studio 16 utmärker sig även i dessa grundläggande förmågor.

Cool Jog / Shuttle hjul

I programmet ingår en programvara jog / shuttle hjul som gör att du smidigt gå igenom ramar och noggrant utvalda redigeringspunkter, med tillhörande ljud. Detta är en fantastisk, funktion pro-stil som är en stor förbättring jämfört med system där du behöver för att hålla upprepande klicka med musen för att flytta bild för bild.

För att arrangera video-och ljudsegment på en tidslinje, är Studio 16 också utmärkt. Trogen sitt namn, ger den ultimata versionen för ett obegränsat antal spår. Spåren själva är ganska flexibla också, eftersom de kan innehålla video, ljud, foto, eller titlar material.

De flesta människor kommer förmodligen att nöja sig med att använda det enda betraktaren systemet för att titta på videomaterial. En flik högst upp kan du växla mellan att se tidslinjen (din församling av materialet) och tittar på enskilda klipp från biblioteket.

För professionell stil redigering, men jag föredrar två-visningssystem där du samtidigt kan se råmaterialet på en skärm och tidslinjen på en andra skärm eller ett fönster. (Jag skrev nästan denna punkt som ett klagomål, tills jag upptäckte på alternativknappen två-viewer i Pinnacle Studio 16, som gör att just en sådan inställning. Detta är verkligen redigerar nirvana på billigt.)

En anpassningsbar verktygsfält högst upp i tidslinjen ger bekväm tillgång till funktioner som röst-över skapelsen, lägga till övergångar och specialeffekter, ta tag stillbilder från video, ljudmixer, och surroundljud blandning.

Häpnadsväckande specialeffekter

Det finns så många specialeffekter ingår att det är häpnadsväckande. De flesta filmskapare egentligen bara använda e e grunderna - upplöses fade-in, fade-out. Men om du vill göra bröllop videor, musikvideor eller filmer i andra genrer där du kan gå till stan med bländande effekter, du ska vara helt nöjd här.

Den chroma key (grön skärm) overlay effekt är särskilt tillgänglig i huvudfilmen (redigering) skärm. En grön bakgrund ark medföljer Ultimate-versionen.

Menyn skapande process DVD och Blu-ray är en del av huvudfliken skiva. Det innehåller många mallar med många fler bakgrundsalternativ, tillsammans med fullständig anpassning av titlar och kapitel framträdanden, bland annat enkelt val av ramar från tidslinjen för att använda som kapitel miniatyrer i DVD-menyn.

En annan sak som jag verkligen gillar med Pinnacle Studio 16 är den smidighet med vilken du kan växla mellan författande en DVD och redigera video. Tillbaka i dag - och även nu, på professionell nivå - dessa uppgifter har hanterats av separata program. Med Studio 16, men du kan lägga sista handen på DVD-menyn, märker ett problem med video eller ljud, och gå tillbaka in och fixa det. Det finns inga förändrade program eller växling mellan lägena.

Den ljudmixning förmåga i Pinnacle Studio 16 är enastående, också, särskilt i Ultimate-versionen, som erbjuder obegränsade spår. Ljud blandning är oerhört viktigt för att uppnå professionella resultat, och det är ofta det största problemet med billiga videoredigeringsprogram, däribland no-kostnad Windows Moviemaker-program (gratis med Windows.)

Så snart din nivå av redigering förfining får förbi lägga öppnings titlar och krediter, yo u ser behovet av bakgrundsmusik, ljudeffekter och voice-overs, och Studio 16 underlättar dessa blomstrar väl. En ljudeffekter bibliotek och bakgrundsmusik generator komma inbyggd också, det är trevligt handen och ger stort värde!

Fliken Export är där du faktiskt bränna skivan, skapa en fil, eller ladda upp till YouTube, Facebook, moln lagring, etc. Införlivandet av Flash, MOV, och DivX utdataformat - tillsammans med 3D-format för både YouTube och Blu- ray, och de vanligaste Windows AVI variationer och Windows Media-format - är utmärkt.

Uppmärksamma Systemkrav

Ändå gör allt detta redigerings makt kräver en kraftfull dator? Ja. Jag försökte först att testa Studio 16 med en billig Acer Aspire One bärbar dator som kör Windows 7 Home Premium med 2 GB RAM och en AMD C-50 dual core-processor (1 GHz). Efter timmar av installation, upptäckte jag att det inte skulle fungera.

Det förvånade mig, eftersom den här bärbara datorn har kunnat köra varannan videoredigeringsprogram jag har provat. Jag höll får ett meddelande som säger "NG Studio har slutat att fungera" (med någon förklaring på vad NG Studio är). Efter många försök att ominstallera, jag äntligen googlade detta felmeddelande och såg att det innebar att programmet kunde inte köras. Titta igenom några gamla Avid användarforum bekräftat att systemkraven kan vara problemet. OK.

Nästa Jag försökte ett ganska kraftfullt videoredigerings dator som fortfarande kör Windows XP. Sedan fick jag genast ett felmeddelande som Vista eller senare krävs för installation. Tja, åtminstone jag inte behövde vänta flera timmar för att få de dåliga nyheterna. Eftersom denna dator träffade faktiskt alla krav systemet (det hade en Intel dual core-processor, 4 GB RAM, och en trevlig grafikkort) med undantag för operativsystemet, beslöt jag att ta steget och installera gratisversionen av Windows 8 som Microsoft hade varit att ge bort strax innan den officiella utgåvan.

Visst nog, fick jag Studio 16 arbetsmiljö. För att undvika missförstånd, de officiella systemkraven kräver en Intel Core Duo 1,8 GHz Core i3 eller AMD Athlon 64 X2 3800 + 2,0 GHz eller högre. Intel Core2 Duo 2,66 GHz, Intel Core i5 eller i7 1,06 GHz eller högre krävs för AVCHD.

Ta dessa systemkrav på allvar - och om du uppgraderar från en tidigare version av Pinnacle Studio, kan du faktiskt behöver för att uppgradera din dator också.

Slutsats

Om du är ny till videoredigering, är Pinnacle Studio 16 inte det lättaste programvara för att lära sig, men det är väl värt ansträngningen. Om du är erfaren, hittar du den här produkten för att vara ett otroligt värde och snabbt att räkna ut. (Ta min mediokra "Användbarhet" rating med en nypa salt, eftersom ingen sofistikerad videoredigeringsprogram skulle kunna tjäna en 10 i min mening. Det finns en inneboende konflikt mellan kapacitet och komplexitet.)

När det gäller vilken version av produkten för att välja, är den grundläggande Pinnacle Studio 16, på $ 59,95, begränsad till bara tre ljudspår, och jag skulle verkligen rekommendera det för den anledningen. (Till och med en medelaktivt redigeringsprojekt kan kräva att blanda två olika bakgrundsmusikspår samtidigt kör dialog och ljudeffekter, för totalt fyra spår.)

Pinnacle Studio 16 Plus, på $ 99,95, inkluderar möjligheten att blanda upp till tolv ljudspår (samt tolv videospår, vilket är en osannolik behov men fantastiskt om det kommer upp, till exempel för en multi-image specialeffekter.) Studio 16 Plus är en fantastisk affär. Dessutom kan du ladda ner en gratis 30-dagars testversion av Studio 16 Plus från Corels webbplats.

The Ultimate-versionen, på $ 129,95 är en hel del också. De tilläggsfunktioner i Ultimate, jämfört med plus, innehålla ett obegränsat antal ljud-och videospår, en grön skärm bakgrund ark, 200 fler effekter (upp från 1800 till 2000), och "Red Giant" plug-ins (filtereffekter ).

Men om du planerar att börja göra grön skärm arbete för första gången - eller om du behöver mycket genomarbetade ljudmixning förmåga - du kommer förmodligen att göra fint med Plus-utgåvan.

Fördelar:

  • Professionell redigering på ett konsumentprisindex
  • Omfattande DVD / Blu-ray-författande kapacitet
  • Exakt redigering med jog / shuttle hjul

Nackdelar:

  • Nybörjare kommer att behöva lite tid att lära sig
  • Systemkrav är lite krävande
  • Du måste använda fil import, utan att dra och släppa från Utforskaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar