torsdag 17 januari 2013

Matrox DualHead2Go Digital SE recension

Matrox DualHead2Go Digital SE recension
Michael Wall - 2013/01/17

DualHead2Go Digital SE

Använda flera bildskärmar kan vara ett bra sätt att öka produktiviteten. Från spel till dagen för handel tillämpningar av flera skärmar är nästan oändliga. Men många bärbara datorer och datorer fortfarande inte möjligheten att köra flera bildskärmar samtidigt. Det är där Matrox DualHead2Go Digital SE flera bildskärmsadapter kommer in Enheten tillåter användare att lägga ytterligare två bildskärmar till sin stationära eller bärbara tillsammans med en massa programmerbara funktioner.

Matrox DualHead2Go Digital SE kan lägga två skärmar skapar en utsträckt skrivbord med en maximal upplösning på 3840 x 1200 (2x1920x1200) vid en 60 Hz uppdateringsfrekvens. Dessutom, om du ansluter enheten till en bärbar dator kan du också ha den bärbara datorns skärm fungerar som en separat skärm också, för sammanlagt 3 skärmar.

Tyvärr Digital SE kräver Display Port att ansluta, som vissa grafikkort inte stöder. Dessutom används en USB (för ström) och erbjuder två DVI-utgångar för att ansluta de önskade visas. För Mac-användare Matrox erbjuder också en digital ME version, som ansluts med en blixt eller Mini Display Port och erbjuder extra programvara som är kompatibel med OS X.

DualHead2Go Digital SE Ställa in enheten inte otroligt svårt, men att komma åt mer nyanserade funktioner kan vara lite knepigt. När enheten är ansluten Matrox Ström Desk Software innehåller en snabb installation funktion är perfekt för grundläggande användare, eftersom det automatiskt optimerar upplösning beroende på bildskärmarna som är anslutna.

Åtkomst till mer komplexa funktioner är dock lite svårare. Avancerade användare kommer att kunna segmentera skärmar (både horisontellt och vertikalt), lägga anpassningsbara tangentbindningar och diktera hur särskilda program och funktioner interagerar med flera bildskärmar. Medan massa funktioner välkomnas, inte programvaran på ett tillfredsställande sätt förklara hur de fungerar, vilket kan göra den breda andedräkt alternativ lite överväldigande för vissa användare.

Efter att ha fått förbi något tvetydig inställning Digital SE fungerar som en charm. Användare kan ställa särskilda program för att spänner över båda skärmarna samtidigt som andra utsetts till en specifik skärm, och med anpassningsbara viktiga bindningar program kan enkelt flyttas från den ena skärmen till nästa med ett enkelt klick på en knapp. Bäst av alla digitala SE känns extremt lätt och smidig, och kör med i stort sett ingen skatt datorn. Vid någon punkt var det någon märkbar eftersläpning eller nedgång i datorer prestanda när du använder adaptern. Även när jonglering flera program mellan de två bildskärmarna.

Slutsats

Matrox DualHead2Go Digital SE är en solid bildskärmsadapter som ger flera bildskärmar funktionalitet utan att hindra prestanda. Ytterligare funktioner fungerar som en trevlig bonus, även om vissa av dem kan vara lite komplicerat att ställa upp. Om du befinner dig i behov av en multipel bildskärmsadapter, då Digital SE kommer att tjäna dig väl. Men användare som redan har dubbla bildskärmar funktionalitet och bara letar efter ytterligare funktioner kan hitta enheten vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar