tisdag 8 januari 2013

Super-Size: ökande efterfrågan för Screen Flexibilitet i Mobile ett plus och ett problem

Super Storlek: ökande efterfrågan för Screen Flexibilitet i Mobile en Plus och ett problem
av Vince Font - 2013/01/08

Första delen i en serie

Någonstans under de senaste åren skett en udda sak i elektronik världen. Mobila enheter som smarta telefoner, som hade successivt krymper i storlek för år på grund av tekniska framsteg, plötsligt bestämde sig för att börja växa igen. Det började med iPhone och spred sig snabbt därifrån, så småningom manifesterar i utvecklingen av pekdatorer som i dag bär en chockerande likheter med pekskärm smarta telefoner, endast varor större. Bärbara datorer är också att få mindre, tunnare och mycket lättare än traditionella system, som en del av " Ultrabook "rörelsen, särskilt som fler program och data har förpassats till molnet.

Den överraskande förändring i riktning - från att vilja att allt ska vara så kompakt som möjligt för att nu vill vissa saker för att vara så stor som bekvämt kan - har drivits till stor del av allmänhetens efterfrågan. I tveksamma till detta påstående tvättas bort snabbt när du tar en titt på några av de mest sålda mobila enheter runt idag: Apple MacBook Air, iPhone, iPad mini, föregångaren iPad själv, och Samsung Galaxy Note är bara tre omåttligt populära exempel som visar att majoriteten av användare av mobila enheter är angelägna om att hela "supersize me"-konceptet i sina anslutningsenheter. Det finns också ett växande utbud av högt mobila bärbara datorer som inte bara är tunn, men i många fall enkelt konvertera mellan en vanlig bärbar dator och tablet-format.

Förr i tiden, mobiltelefoner var otymplig och singular i deras syfte. Men som smarta telefoner blev kapabel till så mycket mer än att ringa, konsumenter blev angelägen om att idén om svingar en större andel av handhållna fastigheter. Detta beror till stor del på den gränslösa pekskärmsteknik, som helt enkelt inte fungerar så bra på en mikroskala. Men användarvänlighet är inte det enda skälet till att folk frågar för super-size behandling där deras mobil elektronik berörs.

Gaming Apps: A View to Thrill

Möjligheten att spela högpresterande tv-spel som sätter tidigare populära enfärgad tid mördare som Snake och Mine Sweeper till skam är en orsak till explosionen i popularitet pekskärm smarta telefoner och surfplattor. En annan bidragande orsak till uppgången i efterfrågan på större glas skärm enheter är den exponentiella tillväxten - och samtidigt minskar i kostnad - för utökat minne, vilket gör att användare i rummet för att lagra hi-def filmer på sina mobila enheter. Utöver detta är den växande tillgången på strömmande underhållningstjänster som Netflix, Hulu och YouTube - som är den motsvarande tillväxten i tillgången på mobil Wi-Fi-hotspots som gör det möjligt för en användare att ansluta utan att oroa dig över överdriven dataanvändning.

För alla dessa användningsområden, har glas skärmar blivit det optimala mediet för sin njutning, förutom att vara den mest lyhörda fysisk yta. Men som man kan föreställa sig, kan kombinationen av glas skärmar och stora mobila enheter presentera vissa problem när det gäller skadan så ofta orsakas av oavsiktlig droppar.

Ju större de är, desto svårare de hoppar

Med större skärmar kommer större ansvar, dock. Den mycket verkliga faktum av mänskliga misstag och klumpighet, i kombination med den utbredda användningen av glasskärmar på smarta telefoner och tabletter, kan presentera en kostsam proposition - särskilt eftersom kostnaden för sådana anordningar utesluter deras enkelt utbyte. Enligt en färsk undersökning från Squaretrade har amerikanerna spenderat uppskattningsvis $ 5900000000 för att reparera skadade iPhone sedan 2007. För att sätta den siffran i perspektiv, det är $ 100.000.000 mer än den sammanlagda kampanjutgifter för Barack Obama och Mitt Romney under hela 2012 Presidential race.

Aaron Cooper, direktör för marknadsföring för Worth Ave. Group , pekar på en brist av försäkring som den främsta orsaken till en sådan rejäl konsument reparation och utbyte utgifter. Detta ofta onödiga utgifter drivs av en brist på förståelse bland många konsumenter som till det exakta värdet på sina mobila enheter, som subventioneras av transportörer att kosta betydligt mindre om den köps i kombination med den typiska tvåårigt serviceavtal.

"Folk förstår inte att även om de kan ha precis betalat $ 200 för den telefonen, när de går ut genom dörren är det faktiskt en $ 700-enhet", säger Cooper. "Inte alla har $ 700 att byta ut sin telefon, så försäkring är en bra idé." Worth Ave. Group är ett privatägt försäkringsbolag som täcker en mängd olika elektroniska apparater - från stationära och bärbara datorer till surfplattor och smartphones - från en mångfald av förluster, inklusive glasskärm brott, vattenskador och stöld.

Cooper påpekar också det faktum att till och med den högsta kvalitets skyddande fall kan misslyckas om en smart telefon eller surfplatta är utsatt för en chock allvarlig nog för att bryta glaset. När det händer, har konsumenten lämnas till ett ofta brutalt uppvaknande. "De skyddsfodral tillverkarna inte garantin telefonen, de garanti ditt fall. De kan inte garantera någonting. Det är värdelöst." Cooper tillägger: "Om du inte har råd att byta ut den, bör du få en försäkring."

Det samförstånd om Mobile Device Storlek - större är bättre?

När det gäller huruvida smartphones kommer att fortsätta att öka i storlek till den punkt där de kommer att bli tungrott, eller kanske bärbara datorer kommer att krympa till mini-tablet-format, är just den framtid är osäker. Enligt en färsk opinionsundersökning , majoriteten av de svarande (47.86 procent) ansåg att den nuvarande storleken på smarta telefoner är precis rätt för praktiska ändamål - och att göra dem någon större "skulle vara ett problem." En stor bit av människor tillfrågade (32.59 procent) negativa signaler till "större är bättre"-konceptet, där det anges att en återgång till kompakta telefoner som kan passa i fickan utan att upptäckas skulle vara det idealiska omständigheter. Endast 19,55 procent av omröstning svarande ansåg att smarta telefoner fortfarande inte har träffat sin maximala storlek topp.

Fakta är fakta: glaset går sönder och det finns mycket som kan göras för att förhindra fysik från att göra sin grej. Den goda nyheten är att förutom att utveckla Stötsäkra typer av glas, smarta telefoner, surfplattor och även bärbara konvertibler växer allt lättare palm på grund av deras tunna, lätta kroppar - en kombinerad gynnsam utveckling som sannolikt kommer att resultera i en betydande bortfallet av skador.

Läs del två i vår speciella serie om vikten av glas, En dag i livet av en storbilds-enhet .

Läs tredje delen i vår speciella serier, Komma Tuffa: Tips för att skydda din mobila enhet

Gå till Glass Act huvudsida för mer om skärmskydd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar