torsdag 17 januari 2013

Lenovo Pressmeddelanden ThinkPad X131e Chromebook

Lenovo Pressmeddelanden ThinkPad X131e Chromebook
av Jerry Jackson - 2013/01/17

Lenovo meddelade idag ThinkPad X131e Chromebook - en snabb start, mycket anpassningsbar ThinkPad byggd med robusta funktioner för K-12 utbildning. Använda Google Chrome OS i stället Windows förenklar ThinkPad X131e Chromebook programvara och säkerhetshantering för skoladministratörer och ger elever och lärare med snabb tillgång till tusentals program, resurser utbildning och förvaring.

Under hela loppet av en typisk skoldag, studenternas bärbara datorer är ofta föremål för extrema slitage. För att hjälpa skolan bevis dem har ThinkPad X131e robusta funktioner, inklusive en gummidämpare runt den övre luckan och starkare hörn för att skydda systemet i händelse av en oavsiktlig droppe. Gångjärnen och konsoler gångjärn också förstärkas för att pågå i mer än 50.000 öppna och stänga cykler.

Senaste Verktyg för dagens skolor

Lenovos ThinkPad X131e Chromebook, ger studenter, lärare och IT-administratörer med lätt att hantera och robust bärbar dator för alla sina datorbehov direkt ur lådan. Använda Google Apps för utbildning tillsammans med tusentals webbprogram i Chrome Web Store, kan eleverna enkelt skapa dokument, redigera kalkylblad, visa multimedia video, skapa presentationer bildspel och visa PDF-filer.

Eleverna kan använda svagt ljus webbkamera för att kommunicera med elever i andra skolor i hela världen eller bara över staden. De kan också enkelt ansluta via Wi-Fi och Chrome snabba start får eleverna på nätet direkt. Med HDMI och VGA-portar, kan eleverna presentera sina rapporter till klassen med en projektor eller storbilds-TV.

Det 11,6-tums X131e laptop har en Intel-processor (sannolikt Intel Atom) en 1366x768 HD LED avbländning skärmen och tre USB-portar. På mindre än fyra pounds och batteritid för hela skoldagen kan eleverna bära lätt den bärbara datorn mellan klasserna utan att behöva ladda.

ThinkPad X131e erbjuder även ett antal anpassningsmöjligheter inklusive anpassade färger, förmögenhetsförvaltning märka att hjälpa till att hålla koll på enheter kvar på skolbussen eller i klassrummet och skolan logo etsning att göra varje enhet är unik för varje lärosäte.

Student Testad, godkänt

Som miljontals studenter i utbildning över hela landet fortsätta att använda Google Apps för utbildning, administratörer behöver ett system som är lätthanterlig, men också ger lager av säkerhet som krävs för att säkra vakt skolans nätverk. I samband med Chromes inbyggda skydd Chromebooks tillåter IT-avdelningar att hantera säkerhet och skalbarhet genom en instrumentpanel. Detta gör IT-proffs att konfigurera och hantera enheter allt från ett ställe, vilket sparar tid, resurser och pengar rulla ut flera datorbilder.

Förutom deras lagt det gynnar, Chromebooks också kostar mindre än de flesta high end tabletter och enligt IDC, kräver 69 procent mindre arbetskraft för att driftsätta och 92 procent mindre arbete att stödja.

Pris och tillgänglighet

ThinkPad X131e Chromebook kommer att finnas tillgänglig från och 26 februari via speciell bud. Som sagt, med tanke på att Windows 8 version av X131e säljs för $ 539 det är säkert att säga lärare kommer att betala mindre för den version som kör Google Chrome operativsystem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar