tisdag 26 februari 2013

Ultrabook Battle: Acer Aspire S7 vs Dell XPS 13

Ultrabook Battle: Acer Aspire S7 vs Dell XPS 13
Charles P. Jefferies - 2013/02/26

Vi tittar på två premium Ultrabooks i denna jämförelse: Dell XPS 13 och Acer Aspire S7. Båda dessa Ultrabooks har 13,3-tums full-HD-skärmar och avancerade bygg material. Vår jämförelse belyser skillnader i kvalitet, prestanda, batteritid och andra skillnader att välja en vinnare.

Se hela NotebookReview.com recensioner av dessa datorer här:


Dell XPS 13 Ultrabook Review

Acer Aspire S7 Ultrabook Review


Bygg och Design

Hantering antingen XPS 13 eller Aspire S7 sänder omedelbart budskapet att de är av hög kvalitet, Aspire S7 s glansig exteriör är Gorilla Glass medan XPS 13 har ett lock av aluminium och kolfiber chassi. XPS 13 lock är mindre flexibel än Aspire S7-talet, men i övrigt är dessa maskiner är lika matchas. Designmässigt Aspire S7 är mer invecklad och detaljerad, men det är mer av en preferens än ett tecken på kvalitet.

Tangentbord och pekplatta

Chiclet stil bakgrundsbelyst tangentbord på båda Ultrabooks är lätt att skriva på, jag föredrar XPS 13 nycklar eftersom de har bättre taktil återkoppling på grund av sin utökade resor. XPS 13 har också en annan rad av tangenter, Aspire S7 tar F1-F12 och integrerar dem som sekundära funktioner i de vanliga sifferknapparna. Medan F1-F12 kanske inte är så vanligt förekommande i dag kontra ett decennium sedan, nästan alla program har sin andel av genvägar som använder sådana nycklar. De kan fortfarande köras på Aspire S7 men kräver hjälp av [Fn], inte är optimal, med andra ord.

De pekplattor på dessa Ultrabooks har en bunden glasytan och reagerar vid beröring. De är båda clickpads också, tryck var som helst för att producera ett klick. XPS 13 har kanten igen här, det har några av de mest enhetliga klicktryck jag har sett på en styrplatta. Dess noggrannhet är överlägsen den Aspire S7 också, vars klick handling är inte så exakt.

Screen

Det här är ett område där dessa bärbara datorer är inte lika matchas på papper. . XPS 13 och Aspire S7 anställa en 13,3 "skärm med IPS-teknik för obegränsade betraktningsvinklar och har en full HD 1920x1080 upplösning Skillnaden är Aspire S7 har touch kapacitet, vilket ger en lätt seger, pekaktiverade skärmar är en tillgång med Windows 8. Aspire S7 går så långt som att ha en display gångjärn som har progressiv styvhet, så vidrör den inte orsakar överskjutande wobbling. Det är smart tänkande.

Batteritid

XPS 13 har en större och mer kraftfull 6-cellsbatteri standard jämfört med Aspire S7: s 4-cell. XPS 13 som ett resultat drar av en tredjedel bättre smet liv kommer in på 03:22 på vår Powermark batteritid test (det motsvarar 7 + timmar av normal användning).

Värme och buller

Aspire S7 förlorar till XPS 13 här eftersom det bara är så högt, som i själva verket är det en av de mest högljudda bärbara datorer jag har testat, någonsin. Fläkten buller är anledningen till att vi inte till fullo kan rekommendera Aspire S7 i vår recension. Kylsystem för både Ultrabooks fungerar normalt annars, hålla chassit inom acceptabla driftstemperatur.

Slutsats

Dell XPS 13 är vinnaren av vår premium Ultrabook jämförelse. Det är väl matchade mot Acer Aspire S7 på papper men hävdar seger i den verkliga världen på grund av dess mycket tystare kylsystem, överlägsen tangentbordslayout och taktil feedback, en tredjedel bättre batteritid och lägre pris (999 $ från så publicerings ).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar