fredag 15 februari 2013

Breaking Business Hinder:-konsumenter Fördelarna är minskade kostnader, högre produktivitet

Breaking Business Hinder:-konsumenter Fördelarna är minskade kostnader, högre produktivitet
av Glenn Rifkin - 2013/02/15

Medan konvergensen av konsument-och företags tekniken verkar oundvikligt, är det svårt att underskatta den tektoniska skift den representerar för IT-proffs.

Alla som har spårat företagets användning av teknik under det senaste halvseklet är mycket medveten om det historiska och svår avgränsning mellan användare och IT. Från de tidigaste dagarna, har den huvudsakliga uppdrag varit att hålla en ogenomtränglig vallgrav av trygghet och kontroll kring företagets tekniska infrastruktur. Konventionell visdom ansåg att om den inte noga skärmen, godkänna och härska över både hårdvara och mjukvara, skulle kaos säkert regera.

Under det senaste decenniet har dock, och särskilt sedan Apple för alltid förändrat marknaden med en rad banbrytande mobila enheter, har anställda nitiskt insisterade på att ha ett ord med i de verktyg de använder för både arbete och privatliv. Och kunniga IT-chefer är medvetna om att detta är en parad som de måste leda eller förbigås helt.

"Det vi har sett är att i de flesta företag, var det fortfarande säger att det kommer fortfarande bara officiellt stöd Blackberrys," säger Christian Kane, analytiker på Forrester Research. "Men vad som hände var att C-nivå befattningshavare - VD: ar, ekonomichefer, operativa chefer - började få iPhone och iPads till jul och föra dem in på kontoret och frågar IT för support De är inte människor som IT kan säga nej till..

Dessa företags VIPs är verkligen engagerade med dessa enheter och se den kraft och potential som de erbjuder, och de ser hur många människor runt dem använder dessa enheter i deras liv. Så de driver IT för att hitta ett sätt att stödja dem. "

Siffrorna berättar en viktig del av historien. Under 2011 ökade antalet smarta telefoner som säljs runt om i världen hoppade med 61 procent, upp till nästan 500 miljoner. Apple har sålt långt över 100 miljoner iPhones sedan introduktionen 2007. Sedan 2010 försäljning av tabletter skjutit i höjden med 261 procent, upp till 63 miljoner sålda under 2011. Apple, på bara två år, har sålt mer än 55 miljoner iPads och de senaste kvartalen har den levererad fler tabletter än någon av konkurrenternas mest populära bärbara datorer. Med Apple införa nya iPads och andra tillverkare hälla Android-enheter i mixen, visar tillväxten i marknaden för nya konsumentprodukter inga tecken på att avta något snart.

Och varför skulle det? Anställda, i slutet av dagen, är konsumenter. En iPhone kan tas emot som en semester gåva i stället för från IT, men effekten är densamma. Om det gör jobbet bättre än något på IT: s lista över godkända enheter, kommer företaget sponsrade Blackberry hamnar i skrivbordslådan.

Lägga till kaos för det är antalet enheter måste stödja. En Forrester Research undersökning visar att 74 procent av arbetstagarna använde två eller fler enheter för arbete och använt tre eller flera system 52 procent.

-Konsumenter New World Order

Framsynt (eller sparsamma) arbetsgivare redan anamma-konsumenter . Inte nog med att de flesta anställda köpa sina egna enheter och betala för sina egna data planer, vilket minskar IT-kostnaderna betydligt, men det garanterar en produktivitets uppsving med en non-stop, oavbruten anslutning till arbetsplatsen. VD: ar är glada att veta deras anställda är alltid inkopplad oavsett tid eller plats.

Fortfarande finns det några politiska hinder att övervinna som IT anpassar sig till den nya tingens ordning, anteckningar sade Nathan Clevenger, analytiker på ITR Mobility, ett management-och IT-konsultbolag i Mendota, MN och författare till boken iPad i Enterprise: utveckling och installation av affärsapplikationer.

"Om man skalar tillbaka lagren av-konsumenter, verkligen kokar ner det till en maktkamp. Även när BYOD inte har inrättats, det är en otroligt hög nivå av makt som konsumenter påverkar och IT är känsla, "sade han.

-Konsumenter och fria enhet val har blivit en så het knapp fråga som vissa anställda i snitt flexibilitet att välja sin egen enhet högre än en bättre lön. En nyligen Cisco-sponsrad undersökning på 3000 studenter och unga slutanvändare visade att två av fem skulle "acceptera en lägre betalda jobb som hade mer flexibilitet när det gäller enhet val, sociala medier tillträde och rörlighet än högre betalda jobb med mindre flexibilitet. " Tanken att unga arbetstagare föredrar en löneminskning att ge upp sin teknik i valet är en svindlande ny verklighet för företagets IT.

Unga arbetstagare "inte längre tänka på teknik som personliga kontra professionell," konstaterar BYOD expert Clevenger. De vill att deras teknik för att enkelt smälta med sina personliga och professionella liv och föredrar att inte jonglera enheter på båda sidor av staketet. "Teknik är nu en del av en livsstil som är därför det är så viktigt."

En annan faktor som drev-konsumenter är att teknik och enheter har plötsligt blivit mer personligt, med många användare som främjar både affärs-och livsstils relation med sina system.

När det var helt enkelt dela ut godkända bärbara datorer till ett företags anställda, det fanns få personliga känslor knutna till hårdvaran eller operativsystemet. Men, är de dagar av den kalla företags uppdrag snabbt bleknar. "Det tåget har lämnat stationen," säger Dan Croft, VD och koncernchef för Mission Critical Wireless, en trådlös datorkonsultfirma. "Vi börjar se en mer vuxen relation mellan användare och IT." Tidigare "DET skulle diktera och säger" Här är hur du kommer att bete sig och om du missköter sig, går du till sängs utan middag. " Det finns ingen återvändo till den världen. "

Ett Program syn på säkerhet

Trots den förändrade dynamiken dock trygghet och stöd är av största vikt för det, oavsett den valda enheten. Mardrömsscenarier för mobila enheter som innehar viktiga företagsdata som lämnas av misstag på ett plan eller i baksätet på en taxi kräver förmåga att härda dessa enheter i en säker miljö.

SNR Denton, en stor advokatbyrå baserad i Chicago, tog viktiga steg för att ge oantastlig säkerhet innan Apple iPhone sattes till advokatbyråns lista godkända enhet, konstaterar Andrew Jurczyk, Global Chief Information Officer på företaget. "När vi lanserade, skrev vi vår egen säkerhetscertifikat. Vi härdat enheten än vad som kom ur lådan", förklarade han. "Många människor i IT kämpar med det, men det är faktiskt inte så svårt."

Använda Microsofts ActiveSync för att synkronisera data med mobila enheter, få SNR Denton anställda uppmanas genom lösenord för att ansluta till företagets nätverk via VPN, virtuella privata nätverk. Företaget byggde också en infrastruktur för rörlighet. "Det är nyckeln till att stödja-konsumenter," sade Jurczyk. "Vi använder ett virtuellt skrivbord, vare sig det Citrix eller VMWare, som ger tillgång till företagets skrivbord från valfri webbläsare. Så länge din webbläsare har stöd för VDI-klient, du befinner dig i. Samma säkerhetsprotokoll håll."

Men inte alla i IT är så sangvinisk om säkerhet. Clevenger ser någon förändring i utvecklingen, från säkra allt på enhetsnivå, som det hade gjort med Windows-datorer och BlackBerry, att säkra och hantera ansökningarna i stället. "Till och med mobil enhet management lösningar, de är inte exakta äpplen med äpplen jämförelser till de traditionella enhetshanteringslösningar IT-proffs har vant sig vid," sade han.

I själva verket har Apple och Google med operativsystemet Android begränsad förvaltnings API: er till en delmängd som innehåller några grundläggande hinder för att säkra enheten, tillade Clevenger. "Anledningen till att Apple visar vägen med detta var att se till att användarupplevelsen de arbetat så hårt för att skapa och underhålla är inte störs av en verkställande organisation," påpekade han.

"Trenden är att hantera och säkra dessa enheter så gott de kan, men litar inte på enheten. Istället flytta en hel del av det traditionella autentisering, auktorisation och kommunikationssäkerhet från nivån enheten till appen nivå och utforma programmet vara så säker som möjligt. Detta lägger verkligen grunden för blandning av personlig och professionell teknik. "

Men säkerhet och support hanteras räknar Jurczyk att se en explosion av elektronik såsom iPad, sveper in i företaget. För dem som oroar sig för distraktioner som erbjuds av många av dessa anordningar som ett potentiellt hinder för produktivitet, tar Jurczyk en pragmatisk syn.

"Som en advokatbyrå, har vi en debiterbar timme krav, och om du inte uppfyller detta krav, behöver du inte få ersättning," sade han. "Och när du är under den typen av påtryckningar och sätta i dessa typer av timmar, ibland behöver du bara koppla bort i några minuter och spela Angry Birds, eller titta på bilder av dina barn eller lyssna på lite musik. Det är nödvändigt."

"Och om det inte godkänner den enheten," påpekar han, "folk kommer bara ta in en som gör ändå. Du kan lika gärna konsolidera teknik för ditt folk."

Gå till BYOD Buzz sponsrade särskild rapport huvud pag e.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar