onsdag 13 februari 2013

Kaspersky Anti-Virus (AV) 2013 Review

Kaspersky Anti-Virus (AV) 2013 Review
Charles P. Jefferies - 2013/02/13

Kaspersky Anti-Virus 2013, den senaste versionen av Kaspersky Labs hemdator säkerhetsprogram, ger en fräsch användargränssnitt (UI) och flera mycket användbara extra verktyg, bland annat en räddningsskiva skapare, Windows felsökningsassistent, privatliv renare, och läsar sårbarhet scanner. Med allt detta i beaktande och mer, hur fungerar den jämfört mot konkurrerande AV-lösningar?

Översikt

Som konkurrerande produkter enligt McAfee, Norton, och VIPRE etiketter, är Kaspersky Anti-Virus 2013 kompatibel med Windows 8, 7, Vista och XP. Däremot Microsofts Defender, en antimalware lösning inbyggd i Windows 8, har endast stöd för Windows 8.

Det nya gränssnittet i Kaspersky AV 2013 är beröringsvänliga och ytterst enkel att navigera. Du klickar bara eller peka på någon av de fyra kategorierna längs ned i fönstret för att komma in i sektionen. För att illustrera hur lätt det är, det tar bara två klick för att starta en sökning efter att ha öppnat programmet.

Scan delen av programvaran ger dig alternativ för att göra en fullständig genomsökning, en Sårbarhetssökning (som ser efter sårbarheter i olika program som är installerade på datorn), och en snabb "kritiska områden" scan.

I Karantän avsnitt visar infekterade filer som har isolerats från resten av systemet. Uppdaterings avsnittet kan du utföra en manuell uppdatering (som är onödigt, faktiskt, eftersom Kaspersky uppdaterar automatiskt). Sist men inte minst, ger avsnittet Verktyg tillgång till extramaterialet.

Fyra Handy Extra

Kaspersky innefattar fyra praktiska extra verktyg. Den första är räddningsskivan skapare, detta ger en startbar CD eller USB-minne som du kan använda för att starta datorn om det någonsin blir infekterad.

Den andra är en Windows felsökningsassistent som hjälper till att hitta delar av ditt system som kan ha skadats av malware.

Nästa är Privacy Cleaner, ett särskilt bra verktyg att ha på en delad dator, det hjälper till att hålla data privata genom att städa ut aktuella uppgifter som Internet cookies.

Senast är det Browser Configuration verktyg som analyserar inställningarna i Internet Explorer för svagheter. Allt som allt är detta en fast uppsättning av verktyg.

Något som Kaspersky inte innehåller emellertid en tvåvägsbrandvägg, du måste spendera lite extra och få Kaspersky Internet Security (som vi har granskat och rekommenderat tidigare) för det.

Prestanda

Nedladdning och installation

Kaspersky Anti-Virus 2013 är ett 157MB nedladdning. skillnad från andra sviter som McAfee AntiVirus Plus 2013, har Kaspersky en fristående installationsprogrammet och inte kräver en Internet-anslutning. Detta är bra för offline-installationer, med andra ord.

Den negativa sidan är att programmet tar lite längre tid att uppdatera efter att installera eftersom den inte använder de senaste filerna.

Kasperskys installera är enkelt, det tar tre minuter med inga överraskningar.

Aktivering sker efter installationen. Registreringsfönstret öppnas när du startar programmet för första gången.

Användning och effektivitet

Kaspersky AV inte ständigt inkräkta på vardagen genom att be om tillstånd att göra det eller det, något jag alltid uppskattar.

Kaspersky utförde också felfritt i vårt skadlig fil nedladdning test, upptäcka och hindrar mig från att ladda ner alla fyra filer. Det är så ungefär så bra som det blir. Vissa konkurrerande lösningar kan upptäcka bara två av filerna. Norton AntiVirus, är dock en annan lösning som alltid presterar bra i detta område.

Performance Impact

Jag märkte inga negativa resultateffekter från installation av Kaspersky. Det tog inte märkbart längre tid att starta, stänga av eller ladda program.

För ett objektivt test, vi kör Futuremarks PCMark 7 benchmarking svit för att analysera skillnader i datorns totala prestanda före och efter installation av säkerhetsprogram. Skillnaden med Kaspersky var mindre än två procent - eller nästan ingenting - och det är i linje med vad vi har sett från Kaspersky AV-mjukvara i det förflutna.

Tid det tog att utföra en fullständig systemsökning

Scanning 269GB data tog bara 29 minuter med Kaspersky AV, en utmärkt tid och i nivå eller snabbare än med konkurrerande lösningar som vi har testat.

Slutsats

Kaspersky Anti-Virus 2013 är ett bra värde på $ 39,99 för en dator per år, en tre-PC-licens är $ 59,99. Var noga med att shoppa runt på nätet också, ofta, kan säkerhetsprogram finns på rabatt under listpris.

Kaspersky AV är återigen lätt att rekommendera tack vare att erbjuda en hög skyddsnivå, ett gränssnitt och snabba scanningstider.

Fördelar:

  • Användarvänligt gränssnitt
  • Quick Scan tider
  • Bra värde

Nackdelar:

  • Ingen brandvägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar