måndag 4 februari 2013

TurboTax 2013 Recension: verkligen den bästa?

TurboTax 2013 Recension: verkligen den bästa?
av Ted Need - 2013/02/04

Du kan mycket väl ha hört talas om TurboTax, det mest använda skatte prep programvara bland konsumenter som gör sina egna skatter. Men hur denna uppsättning av Windows-baserade och online-lösningar, erbjuds av Intuit, jämföra kontra liknande erbjudanden från andra leverantörer? I den första av en serie av recensioner på skatt prep programvara för 2013, tar vi en grundlig titt på denna fråga.

Översikt

Fram till 2013 pågår, är det dags att börja tänka på att förbereda skattedeklarationer krävs av I RS och många statliga och lokala skattebyråer. För många av oss innebär det "ger" utan de varma känslor som kom från "ge" under föregående 2012 semesterperioden. För andra av oss, kan det innebära en fin återbetalning!

För inte så länge sedan var skatt förberedelse skildras genom bilder av en man eller kvinna omgiven av högar av kvitton och räkningar, en miniräknare, en penna, och travar av skatteblanketter som behövs för att fyllas i.

Även om det fortfarande finns människor som går igenom denna svåra uppgift precis som föreställt, de flesta av oss som förbereder våra egna skattedeklarationer - allt fler varje år - gör det med programvara som utformats speciellt för detta ändamål. Den mest använda konsument programvara för skatt förberedelse är TurboTax från Intuit, Inc.

TurboTax erbjuds i olika upplagor, och den är tillgänglig antingen som egen programvara för att installera och använda på din egen dator eller som en ansökan där skatte prep är klar i molnet. De molnversioner växer mer populärt för varje år.

För denna översyn, testade jag att Premier Edition av Windows-baserad programvara. Detta är tillgängligt på CD eller för nedladdning på $ 89,99. Däremot är det Home & Business Edition, som är top-of-the-line-versionen, kostar $ 99,00. Prissättningen är $ 29,99 för den lägre änden Basic Edition, och $ 59,99 för Deluxe Edition. På det hela taget är TurboTax programvara något dyrare än sina konkurrenter.

Vilken utgåva man väljer?

Premier Edition jag testade är riktat mot skattskyldiga som har en hel del investeringar och fastighetsintäkter, men det är också mycket användbar för dem av oss som inte har mycket (eller någon) intäkter från dessa källor. Den stora skillnaden mellan Premier och Hem & Business utgåvorna finns i mängden vägledning inom områden som investeringar och egenföretagarinkomster. De grundläggande och Deluxe versioner inkluderar inte denna specialiserade vägledning.

Premier och inrikes & Business upplagor varje kan du förbereda upp till fem federal avkastning, med fri eFiling. Ett tillstånd ingår också, och du kan ladda ner den stat du behöver från i det federala programmet.

Extra stater finns att köpa på $ 37,95 vardera. Behöver mer än den som inkluderats staten är en vanlig situation. (Till exempel, en medlem av hushållet arbetar i hemmet staten och den andra i en annan stat.) Om du möter denna typ av situation, måste det vägas in kostnaden oavsett om du använder en PC-baserad eller online upplagan.

När det gäller avgifter som tas ut av regeringen, är bara federala eFiling gratis. EFiling avkastning för staten måste betalas för, med de kostnader som varierar beroende på hur mycket de särskilda statliga avgifter för denna tjänst. (Det enda undantaget här är New York State, där det inte finns någon avgift för eFiling en statlig retur.)

Deluxe Edition erbjuder flera förmågor som inte finns tillgängliga i Basic Edition, inklusive statlig självdeklaration förberedelse och funktioner för att hitta avdrag och krediter och hjälper dig att minska risken för revision.

Samtliga fyra utgåvor finns också i i-de-moln online-versioner. Online Free Edition motsvarar Basic Edition på CD och nedladdningsbar programvara. Prissättning för andra online-utgåvor är $ 29,99 för Deluxe, $ 49,99 för Premier, och $ 74,99 för Home & Business. Med de betalda online-versioner, du betalar inte Intuit förrän avkastningen lämnas in. Å andra sidan är nackdelen att du måste göra din skatt förberedelse medan ansluten till Internet.

Intuit ger också speciella skatt förberedelse erbjudanden för de i militären, samt olika paket för små företag.

Prestanda

Jag testade programmet på en Lenovo T400s bärbar dator som kör Windows 7. Jag installerade från en DVD, så om du ladda ner mjukvaran, kan din upplevelse bli något annorlunda. Som med de flesta program, om automatisk start är aktiverad på datorn, startar installationen automatiskt.

Den första skärmen som kommer upp är en som talar om att programmet förbereder sig för att installera. Efter det tog det flera minuter innan jag fick veta att installera var fullständig. Sen var jag presenteras med en skärm som informerade mig om att uppdateringar fanns tillgängliga, och jag fick frågan om jag vill hämta och installera dem.

TurboTax söker efter uppdateringar varje gång den startar om du inte inaktiverar funktionen. (Med tanke på hur ofta former och program som faktiskt är uppdaterade, är det en bra idé att ladda ner och installera tillgängliga uppdateringar varje gång du använder programvaran.)

Uppdatering tog ca 10 minuter, varefter programmet var tänkt att starta. Det gjorde den inte, av någon anledning. Istället presenterades jag med skrivbordet i Windows. Efter några minuter, men lanserade jag TurboTax igen, och jag kunde påbörja förberedelserna.

Slät UI

Som ni kan se från bilderna till höger, är användargränssnittet (UI) slät. (För utökade vyer, klicka på bilderna.)

När programmet startas, den första skärmen som visas är ett välkomnande, med en förfrågan om du vill ändra ett tidigare år (vilket är formen 1040X) eller fil för en förlängning (som ger ytterligare sex månader tidigare den 15 april arkivering deadline).

På alla skärmar utom för vissa förklaring guider, ger den högra vertikala kolumnen tillgång till TurboTax community där du kan se relevanta frågor som andra har frågat och erhållit svar på, eller fråga din egen och se om någon annan TurboTax användare har ett svar för dig.

Alla tre av de stora skatt förberedelse programvaror (TurboTax, H & R Block Hemma, och TaxAct) kretsar kring en mycket liknande layout, med en struktur som leder dig genom olika sektioner såsom familjeförhållanden, inkomst, olika typer av avdrag, och så på, ställa frågor längs vägen och gör att du kan mata in relevanta uppgifter.

Erfarna skattebetalare, som vet vilka bildar de måste lämna in, kan hoppa över stöd-och använda de formulär uppfattning. Detta gör det möjligt att välja endast de former du behöver snarare än att gå steg för steg genom vad som kan vara en lång lista med frågor.

Snabb överföring av förra årets Returer

Vid start av programmet, ser TurboTax först för att se om den kan hitta en avkastning förberedd förra året. Den kan föra över förra årets uppgifter från H & R Block Hemma och TaxACT samt från TurboTax, vilket gör det enkelt att byta om du använder en annan leverantörs produkt förra året och inte var nöjda.

Överföra data från tre av förra årets avkastning tog ungefär två minuter, och alla de demografiska uppgifter (namn, adresser, personnummer, födelsedatum och liknande) överfördes korrekt, som var förra årets W-2 arbetsgivare och 1099 emittenter . Detta påskyndas kraftigt upp beredningen av en löpande avkastning. Självklart, om du har gjort en hel del förändringar i dessa områden, kommer denna funktion att erbjuda mindre av en förmån.

TurboTax använder ett flikar bildskärm, med flikar för Personlig information, federala skatter, statliga skatter (flera stater är alla upp under den här fliken), Review (som kontrollerar avkastningen för fel och försummelser), och fil. Det finns underavdelningar inom var och en av flikarna, och varje avsnitt guidar dig genom ett särskilt område av avkastningen, till exempel att skriva in löne-och andra inkomster, och olika typer av avdrag.

(Mestadels) Enkel att använda

Processen är ganska självförklarande på de flesta områden, och den högra gemenskapspanel är till stor hjälp när det kan finnas lite förvirring över vad som faktiskt efterfrågas.

För det mesta, fann jag att gå genom returprocess för att vara enkelt. Jag har egenföretagarinkomster, hemmakontor bekostnad, och auto bekostnad, och dessa hanteras på rätt sätt.

TurboTax har mer komplexa skatte förklaringar på vissa områden, till exempel den nya Healthcare Täckning Tax Credit.

Jag tror att den genomsnittliga skattebetalaren kan hitta några av dessa svårt att förstå, även om de flesta av de områden med komplicerade förklaringar och hjälp är områden där den genomsnittliga skattebetalaren inte kommer att stöta på.

Slutsats

Det finns en anledning till varför Intuit TurboTax har det största antalet användare år efter år. Intuit har förtjänat sina kotletter i både konsument-och professionella skatt programvara marknader, och företaget satsar mycket pengar varje år på att se till att det ger en kvalitetsprodukt.

Det finns också en mängd olika utgåvor i detaljhandeln, ladda ner och in-the-cloud-format, så det kommer inte vara svårt för dig att hitta en som passar dina behov. Jag testade en av Windows-utgåvor, men om du är osäker på att en viss upplaga kommer att bli en bra passform, du förmodligen kommer att vara bättre att använda en online-version, eftersom du inte betalar för returen tills det är faktiskt arkiveras.

Om det någonstans i färd med att förbereda din avkastning på nätet, du upptäcker att du behöver kapacitet än de som finns i den utgåva som för närvarande används, kan du alltid sluta och börja igen med en annan version utan att ådra sig en extra kostnad.

På den nedersta raden, TurboTax, H & R Block Hemma, och TaxACT - de tre mest populära skatt förberedelse program - är ganska lika i fråga om vad de erbjuder i olika upplagor. De är alla fasta produkter, och alla har både en konsument komponent och en professionell komponent till sin verksamhet. (Intuit säljer ProSeries och Lacerte till professionella utgivare. TaxACT har också en upplaga för professionella utgivare, och H & R Block tillhandahåller mjukvara till utgivare i H & R Block skatt förberedelse affärsplatser.)

TaxACT s och H & R Block: s online-och Windows-program är prissatta lite mindre än Intuit. Men om du använt TurboTax förra året, och var du nöjd med det, bör du nog hålla fast vid det i år igen.

Fördelar:

  • I allmänhet lätt att använda
  • Kan hantera komplexa avkastning
  • Olika utgåvor som skattebetalare med olika behov

Nackdelar:

  • Dyrare än konkurrenterna (förutom på nätet Free Edition)
  • Några förklaringar är över huvudet på de flesta skattebetalare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar