måndag 25 februari 2013

Topp 5 video och fotoredigeringsprogram

Topp 5 video och fotoredigeringsprogram
från Jacqueline Emigh - 2013/02/25

Även om du inte har delat något av dina foton online ännu, eller skapat en egen YouTube-video, kommer du antagligen göra det någon gång. Trots den ökande förekomsten av smartphones och surfplattor, Windows PC och Mac fortfarande utgör kraftpaket maskiner som behövs för att producera en egen stor digitalt innehåll. I denna artikel kommer vi att underlätta knepig att välja en video-eller fotoredigeringsprogram paket genom att lyfta fram de fem bästa, baserat på ranking av vår expertgruppen.

Leverantörer är översvämmar marknaden med ett hav av produkter, i hopp om att dra nytta av användarnas spirande intresse för dessa typer av programvara. Men våra topp fem favoriter är allt så bra att det finns endast små numeriska skillnader i hur de blivit betygsatt av våra granskare på Notebook Review och dess systersajt, Digital Kamera Test.

Bortom rankingen, viktiga faktorer att tänka inkludera vad du tänker göra med produkten, hur mycket du är villig att betala, och din egen nivå av erfarenhet. Vissa paket är skräddarsydda för både video-och fotoredigering, medan andra hanterar endast en av dessa uppgifter, till exempel.

Här är vår lista över topp fem favoriter. Att borra ner mer i överväganden som användbarhet, specialfunktioner, och prissättning, klicka på länkarna nedan för writeups att läsa de fullständiga recensioner på Notebook Review och Digital Camera Review.

# 1: Adobe Photoshop Elements och Adobe Premiere Elements

Adobe håller den gyllene standarden för digitalt innehåll, och denna funktion fyllda mjukvarupaket utmärker sig i sin omfattning.

Även Adobe Photoshop Elements är inriktad på fotoredigering, är Premiere Elements för - du gissade rätt! - Videoredigering.

Bland andra nya funktioner, version 11 läggs ett helt nytt användargränssnitt (UI) som är mycket lättare för ögonen.

Listan Kostnaden för mjukvarupaket är en relativt brant $ 149,99, men antingen Produkten kan köpas separat för mindre.

Om du vill ha ännu fler funktioner (men med mer komplexitet), kan du välja två mer kraftfulla sibings: Photoshop Creative Suite (CS6) och Premiere Pro CS6.

Elementen paket är de enda på denna lista favoriter som kan köras på både Windows och Mac. De andra är för endast Windows.

Medelbetyg: 9.2

Läs hela recensionen på Digital Camera Review .

# 2: Corel Videostudio Pro

För stort värde i videoredigeringsprogram, är Corel Video Studio Pro X5 Ultimate svårt att slå.

Till skillnad från företag som Adobe och Avid, inte Corel inte har en strikt professionell kvalitet videoredigering paket i sitt sortiment.

Kanske som ett resultat, Corel innehåller nya funktioner i X5 som annars skulle kräva att du spendera hundratals dollar extra. Bara till en början, dessa inkluderar HTML 5 utgång och två unika video capture verktyg.

Corels rötter i grafisk konst visas i en avdelning skapande meny packad med fantastiska animationer.

Du kan också importera bilder direkt från separat tillgängliga Corel Paintshop Pro fotoredigeringspaket (se nedan).

Medelbetyg: 9.1

Läs hela recensionen på Notebook Review .

# 3: Cyber ​​Director Suite

Delad tredje plats bland våra favoriter är Cyberlink Director Suite.

Director Suite består av fem huvudkomponenter, som hanterar video, ljud och fotoredigering.

Även om varje komponent är tänkt att användas tillsammans med de andra för att producera proffsiga video, det finns absolut inget som hindrar dig från att använda någon av komponenterna oberoende av varandra. Till exempel kanske du vill använda PhotoDirector att göra en snabb tweak till ett nytt foto som du ska lägga upp på Facebook.

Powerdirector, videoredigeringskomponenten, kommer med en cool funktion som kallas Magiska Movie Wizard, som kommer att analysera filmen och gäller förslag som du sedan kan provlyssna.

Om du inte gillar guidens förslag kan du alltid växla till Full Feature-läge och fortsätta redigera på egen hand.

Genom en annan komponent, ColorDirector, kan du få Cyberlink för att ändra färg på ett objekt i en video - till exempel en skjorta, till exempel - och sedan göra färgbyte i varje bildruta där objektet visas.

Medelbetyg: 9.0

Läs hela recensionen på Notebook Review.

# 4: Corel Paintshop Pro

För fotoredigering, är det verkligen någon konkurrent till Adobe Photoshop? Ja, det finns. Den heter Corel Paintshop Pro Ultimate.

Corels prisvärd produkt kombinerar kraftfull Photoshop-liknande funktioner som lager och en Magic Wand med lättanvända filtereffekter och fotohanteringsfunktioner som inte finns i Photoshop.

Utöver ansiktsigenkänning, fotohanteringsmöjligheter inkluderar alternativ för att dela bilder eller hela album genom online-tjänster som Flickr, Google och Facebook.

Du hittar även frihand ritverktyg, formverktyg och penslar (i linje med namnet Paintshop Pro!).

En omfattande lista med fotoeffekter omfattar konstnärliga, distorsion, kant, geometriskt, belysning, textur och 3D-effekter, för att bara nämna några.

Den lättanvända användargränssnitt är organiserat kring bara tre flikar: Hantera, justera och redigera.

Medelbetyg: 9.0

Läs hela recensionen på Digital Camera Review.

# 5: Pinnacle Studio 16

Är du intresserad av ett programpaket som smidigt blandar videoredigering med DVD och Blu-ray authoring? Det är en av de saker du får i Pinnacle Studio 16. Strängt på enbart videoredigeringssidan, men ger produkten ett antal avancerade funktioner som är tillgängliga för konsumenter, inklusive 3D-video stöd, förmågan att snabbt lägga upp videoklipp direkt till Vimeo och YouTube, och en två-viewer alternativknappen för att titta på Raw Footage på en skärm och tidslinjen på en andra skärm.

Studio 16 - den första utgåvan som släpps sedan Corels förvärv av Pinnacle Studio från Avid - erbjuder också moln lagring, tillsammans med förmågan att importera videoredigering projekt från en separat iPad-applikation.

I en annan trevlig innovation, innehåller programmet en professionell stil programvara jog / shuttle hjul för att flytta smidigt genom ramar och välja Redigera punkter med tillhörande ljud.

Medelbetyg: 8.6

Läs hela recensionen på Notebook Review.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar