onsdag 20 februari 2013

Dell XPS 13 Recension: Nu med FHD skärm

Dell XPS 13 Recension: Nu med FHD skärm
av Charles P. Jefferies - 2013/02/20

Denna kompakta Ultrabook passar 13,3-tums 1080p-skärm med IPS-teknik i en liten chassi. Läs vidare för att se varför vi gillar detta bidrag erbjudande från Dell.

Översikt

XPS 13 är en high-end Ultrabook med premium bygga material och en ren exteriör design. Dell nyligen uppdaterats här 13,3-tums bärbar dator med en 1080p-skärm som är vackert och bra för produktiviteten. Med undantag av ett begränsat antal hamnar, finner vi nästan ingenting att ogillar om den här datorn.

Bygg och Design

Dell skonas ingen kostnad i XPS 13: s byggmaterial, silver aluminium lock och kol chassi fiber är starka och lätta. Det finns noll flex i chassit eller locket. Displayen gångjärn är styv nog att det inte finns någon display vingla, även om du använder den bärbara datorn i en bil (även om displayen locket inte kan öppnas med en hand). Den gummerade beläggning på alla utom de aluminiumytor ger en behaglig känsla och lägger ett mått på hållbarhet.

XPS 13 fysiska design är förenklad men inte spartanska, jag gillar de små detaljer som blanka fasade aluminium runt locket och chassit. Min enda nitpick är att displayen locket inte går tillbaka mer än en 45-graders vinkel. Chassit är exceptionellt tunn på någonstans från 0,24 till 0,71 inches. Hela bärbara datorn är bara £ 2,99.

Ingång och-utgång

Detta är ett område XPS 13 faller kort, det har bara två USB-portar, hörlurar / mikrofon combo jack och DisplayPort video ut. Jag är främst besviken över bristen på en mediekortläsare. Å andra sidan är en trevlig funktion införandet av ett batteri indikator som gör att du kan kontrollera hur mycket batteriet du har kvar även om den bärbara datorn är avstängd. Samtliga bilder beskrivningar visas från vänster till höger.


Vänster: nätuttaget, USB 3,0-port, hörlurar / mikrofon combo jack

Höger: Battery statuslampor, USB 3,0-port, DisplayPort video ut

Tangentbord och pekplatta

XPS 13 hanterar en fullstort tangentbord använder chiclet-stil nycklar, med extra avstånd mellan varje tangent. Den har vit LED-bakgrundsbelysning som är användbar i mörkret. Tangenterna har en livlig verksamhet och ger en superb tack skrivkänsla till den rikliga nyckeln resor, något så många Ultrabooks göra fel. Tangentbordet är tyst nog att använda i ett klassrum eller ett möte.

Cypress styrplattan är en annan av XPS 13 höjdpunkter. Det är faktiskt en styrplatta - Tryck ner någonstans för att producera ett klick. Detta är en av de bättre implementeringar av en styrplatta, det finns gott om taktil återkoppling från varje klick och ännu viktigare, tar det samma mängd tryck för att producera en klick över hela ytan. De klick är något högre än väntat, men det finns alltid möjlighet att knacka klicka. Pekplattan är faktiskt bundna Gorilla glas som ger den solid känsla och gör det lätt sval vid beröring. Jag gillar gummerad yta mycket, det ger precis rätt mängd av resistens.

Skärm och högtalare

Denna notebook kommer med en display val och det är en bra en: en 13,3-tums diagonal IPS (in-plane switching) panel med full HD-upplösning. IPS-teknik kan översättas till obegränsade betraktningsvinklar - bilden ser likadan ut oavsett var den har tittat (de flesta bärbara datorer levereras med TN (Twisted Nematic) paneler, som lider av färgseendet beroende på vinkeln).


Det 1920x1080 upplösning är fantastiskt för både affärer och nöjen, 1080p har dubbelt pixlar en 720p display (1366x768 pixlar). Det innebär en skarpare bild, mer detaljerat syns i bilder eftersom det finns fler pixlar för att visa det. En 1080p innebär också att kunna använda två fönster sida vid sida bekvämt plus möjligheten att se mer information på samma gång utan att rulla (fler textrader i en webbsida eller Word-dokument, till exempel).

Nackdelen med denna display är den glansiga ytan, det förbättrar kontrasten och ger färg till liv och på bekostnad av bländning, agerar som en spegel i väl upplysta miljöer. Som en sista anmärkning, har denna display inte trycker förmåga.

Prestanda och Benchmarks

Vår granskning enhet av Dell XPS 13 innehåller följande specifikationer:

  • 13,3-tums skärm (1920x1080 upplösning, IPS-panel, glänsande yta, 350 nit ljusstyrka)
  • Windows 8 64-bitars
  • Intel Core i5-3317U dual-core processor (1,7 GHz upp till 2,6 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 17W TDP)
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 8GB DDR3-1600 RAM (1x 4GB ombord, 1x 4GB flyttbar,. Max antal som stöds)
  • 128GB mSATA SSD (Samsung PM830)
  • Intel Centrino Advanced-N 6235 trådlöst LAN
  • Inbyggd Bluetooth 3,0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 1-års garanti
  • 6-cells Li-Polymer batteri (47WHr)
  • Mått: 12,4 x 8,1 x 0,24 ~ 0,71 inches
  • Vikt: 2,99 £.
  • Pris: $ 1,099.99

Dessa är rimliga specifikationer för pengarna även om de inte utgör ett enastående värde själva. XPS 13 är ett mervärde produkt som vi har sett tidigare i denna översyn, det innehåller funktioner utanför bara specifikationer för att göra det värt sitt begärda priset.

De flesta Ultrabooks i denna prisklass skulle kunna matcha XPS 13 i ren prestanda - en Intel Core i5-processor, 8 GB RAM och 128GB SSD ger gott om kraft för daglig användning. Det är svårt att matcha de vackra 1080p IPS-skärm men som är en riktig pärla och helt enkelt gör arbetet med denna bärbara dator som mycket trevligare.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 mäter totalt grafikkort prestanda i spel med DirectX 11 (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

XPS 13 har en lång luftintag på undersidan för den enda fläkt som blåser luft på baksidan till vänster på chassit, det är syftar på displayen gångjärn, vilket inte är min favorit konfiguration. Jag kan inte klaga om resultaten - chassit blir bara ljummet högst, även under benchmarking sessioner. XPS 13 är tyst på tomgång, även om fläktljud är märkbar under belastning. Den har en liten whine men det dämpat nog jag kan förlåta det. Det faktum att det ger en hög-tonat ljud visar fläkten är ganska liten diameter och måste snurra snabbt för att flytta en lämplig volym av luft.

Batterilivslängd

Vi använder Powermark riktmärke batteritid i balanserad läge för att mäta batteritid, denna programvara körs olika uppgifter, inklusive surfning, titta på video och spela spel. Det är en mer realistisk ta på batteritid och inte bara låta datorn sitta sysslolös.

XPS 13 Ultrabook körde i tre timmar, 22 minuter på sin inbyggda 6-cells batteri. Detta är en respektabel tid och matchar konkurrerande Ultrabooks med Core i5-processorer.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats

Vi gillar Dell XPS 13 Ultrabook av många skäl. Den byggkvalitet är top notch, det är konstruerat med förstklassiga material, inklusive aluminium och kolfiber. Denna Ultrabook lyckas passa en 13,3 "skärm i chassi som är normalstora för en 12" bärbar dator och håller vikten på bara tre pounds.

Full HD 1080p är vacker och har obegränsade betraktningsvinklar tack vare IPS-teknik. Pekplattan och bakgrundsbelyst tangentbord är nästan perfekt, ger utmärkt taktil återkoppling. Och batteriets livslängd är i linje med vad vi har sett från konkurrerande modeller.

Vi hittade nästan ingenting att klaga bortsett från ett begränsat antal hamnar (bara två USB, DisplayPort och ingen media kortläsare). XPS 13 är inte billigt börjar på $ 999 men för de pengar du får kanske bästa paketerade Ultrabook på marknaden. Vi är glada att rekommendera Dell XPS 13.

Fördelar:

  • Utmärkt kvalitet
  • Vacker 1080p-skärm
  • Stor tangentbord och pekplatta
  • Bra batteritid

Nackdelar:

  • Begränsat antal portar (ingen mediekortläsare)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar