torsdag 14 februari 2013

HP EliteBook 8770w Recension

HP EliteBook 8770w Recension
Michael Wall - 2013/02/14

HP EliteBook 8770w arbetsstation är en koloss. Vilar på cirka 8 pounds (beroende på build) den EliteBook erbjuder en robust konstruktion som är säker på att hålla upp till tidens tand, men det sker på bekostnad av maskinens bärbarhet. Utrustad med en Intel Core i7-3720QM 2.6GHz processor och AMD FirePro M4000 dedikerat grafikminne arbetsstationen har konsekvent prestanda kan ta på de flesta datoruppgifter. Lägg i sin vackra skärm, bekvämt tangentbord och pekplatta och du har en enhet som är ett nöje att använda.

HP EliteBook 8770w Bygg och Design

HP EliteBook 8770w är en mobil arbetsstation som ser den delen. Dess stora ram är täckt av en skyddande Smeta motstånd legering som spänner över huvuddelen av anordningen. Legeringen päls kompletteras av svart skyddsplast som beskriver ansiktet på displayen och botten av chassit.

Den grå och svart finish av chassit ger en diskret look som är perfekt för företag, och samtidigt bibehålla en jämn estetik. Dessutom den metalliska finishen är resistent mot fingeravtryck, vilket välkomnas som användare måste gripa denna rejäl enhet för att transportera det.

Som en mobil arbetsstation och stationär dator för EliteBook 8770w har viss tyngd till det. Med sina generösa 16,4 "x 10,7" x 1,47 "dimensioner den stora enheten kommer säkerligen inte passar i vissa väskor. Även den bärbara datorn kan visa sig vara lite av en börda med sin vikt börjar vid 7,66-lbs. Med detta sagt, tyngd och omkrets av denna enhet är vad användarna skulle förvänta sig. Det kanske inte extremt portabel, men det är fortfarande mycket lättare än släpa en stationär runt.

HP EliteBook 8770w För alla lagt sin storlek och vikt HP EliteBook inte erbjuder exceptionell byggkvalitet. Den metalliska och plastbeläggning motstår envist inkommande tryck, eftersom chassit inte böja eller flytta alls i våra tester. Displayen matchas lätt hållbarhet enhetens kroppen också hålla upp till tillräckligt tryck utan att böja alls. Displayen gav något till extremt tryck, men även då ingen märkbar porlande inträffade på displayen.

Tack vare sin stora kraftkälla och enkel tillgång till dess komponenter HP EliteBook 8770w är en av de få bärbara datorer som gör uppgradering enkel. Användarna kan snabbt ta bort de två push-flikarna längst ned i chassit för att komma till enheter komponenterna. Emellertid, beroende på bygget av maskinen kan det finnas begränsat utrymme för att lägga till komponenter. Till exempel har vår enhet en 500GB hårddisk och optisk enhet som kraftigt minskar vår förmåga att lägga till komponenter om så önskas.

Medan HP EliteBook verkligen har någon vikt vid det, ger sin välbyggd exteriör användare med säkerhet när färdas med enheten.

Hamnar och funktioner

Som väntat denna mobil arbetsstation handlar om anslutningsmöjligheter och har portarna för att bevisa det. Med utnyttjande av sin stora chassi HP EliteBook erbjuder en uppsjö av portar ungar längs den högra och vänstra sidan av sitt chassi. Trots att erbjuda ett överflöd av portar, är varje port tillräckligt avstånd och lätt att komma åt.

Den högra sidan av enheten erbjuder separata hörlurar och mikrofon uttag, en laddning USB 2,0-port tillsammans med en annan USB 2,0-port, en optisk enhet, VGA-kontakt och Smart Card-läsare. På baksidan av anordningen finns en RJ-11-port och en effekt-uttag. Den vänstra sidan av enheten erbjuder en Ethernet, display-port, USB-2.0/ESTA combo-port, två USB 3.0-portar och en 1394a port. Den bärbara datorn också SD / MMC-kortläsare på framsidan, tillsammans med ett sekundärt batteri kontakt och dockningskontakten längst ner på chassit.

HP EliteBook 8770w portar HP EliteBook 8770w portar
Vänster: Ethernet, visning port, USB 2.0/ESTA combo-port, två USB 3.0-portar och en 1394a port Höger: hörlurar och mikrofon, ett avgiftssystem USB 2,0-port och USB 2,0-port, optisk enhet, VGA-kontakt och Smart Card-läsare

Den mobila arbetsstationen erbjuder också en fingeravtrycksläsare för ytterligare säkerhet. Helt enkelt dra fingret över läsaren gör att installationsprogrammet för att aktivera. Aktivera fingeravtrycksläsare är enkelt och det fungerar med fast precision. Som med de flesta läsare ibland dra fingret i en udda vinkel kommer att få den att feltolka. Det är ett trevligt litet tillägg för ökad säkerhet, men det kan lätt ignoreras om så önskas.

Skärm och högtalare

En annan förtjänst av HP EliteBook stora ram är att det gör att enheten att hysa en 17,3-tums LED-bakgrundsbelyst HD + WVA bländskydd skärm med 1920 x 1080 upplösning. Den rymliga full HD skärm ger skarpa bildkvalitet med levande färger kontrast gör det till ett nöje att se. Displayen är också perfekt för multi-tasking tack vare sin stora upplösning och skärmstorlek.

HP EliteBook 8770w skärm Front HP EliteBook 8770w Side
HP EliteBook skärmen igen HP EliteBook 8770w skärmen framåt

Bäst av allt på displayen ser fantastiskt oavsett vilken vinkel den ses från. Den EliteBook 8770w erbjuder mycket generösa visningsvinklar, med bildkvaliteten vistas i takt till om 180 grader. Displayen mässor lika bra på det vertikala planet samt med liten eller ingen bildförsämring. Dessutom anti-glare skärm lever upp till sitt namn motstånd stark dörr belysning för att ge en klar bild.

Den orörda full HD skärm gör denna mobil arbetsstation en livskraftig stationär dator, och det par härligt med maskinens imponerande GPU kapacitet.

HP EliteBook 8770w högtalare HP EliteBook är också ganska fränare också. Anordningen har tre högtalare två som är belägna vid den främre änden av chassit och en annan är placerad längst ned till vänster i anordningen. Vid 50 procent kapacitet högtalarna kan producera tydliga och skarpa ljudkvalitet som är mer än tillräckligt hög för enskilt bruk. Högtalarna håller också upp mycket väl vid högre kapacitet, eftersom ljudkvaliteten var knappt minskat till 100 procent. Dessutom full kapacitet högtalarna är tillräckligt högt för att ge ljud för ett helt rum, men användare som vill ha en premie ljudupplevelse skulle vara bäst serveras med extern ljudutrustning.

Tangentbord och pekplatta

HP EliteBook 8770w tangentbord HP EliteBook 8770w ger full tangentbord Chiclet stil komplett med numeriskt tangentbord. Bräserade texturerade nycklar till en taktil känsla som hjälper till att skapa friktion när du skriver. Återigen delvis tack vare maskinerna stor ram, den erbjuder djup nyckel kompression så att användarna kan säkert veta när en nyckel har slagit. Med tangentbordets lyhörd taktil feedback är det ingen överraskning att denna enhet erbjuder en utmärkt skrivkänsla. Den enda märkbara nackdelen är att maskinens ram är så stor och tjock att en del användare kan känna att de måste nå till tangentbord, som ligger ca 3 eller 4 inches i från chassit.

HP EliteBook 8770w TouchPad I linje med resten av anordningen, är styrplattan stor. Den väl tilltagna mångsidiga pekplattan använder en Synaptics drivrutin och erbjuder tre musknapparna både under och över kudden. Pekplattan själv är smidig att röra och mycket lyhörd. Dessutom är pekplattan lite känsligare än de flesta dynor som tycks tillåta markören långt mer fritt runt på skärmen.

Medan testa enheten fanns en eller två incidenter där pekplattan svar skulle kort fördröjning, men det snabbt knäppte på plats. Ärligt talat, kommer användarna troligen bara märker oregelbundna eftersläpning om de utför precision intensiva program och användare bäst serveras med aUSB musen för att ändå.

Prestanda

Vår HP EliteBook 8770w översyn enhet hade följande konfiguration:

  • HP EliteBook 8770w specifikationer Windows 7 Professional 64-bitars
  • 17,3 "LED-bakgrundsbelyst HD + WVA bländskydd 1920 x 1080
  • Intel Core i7-3720QM 2,6 GHz
  • AMD FirePro M4000
  • 8 GB DDR3-1600
  • HDD SATA 500GB (7200RPM)
  • Intel Centrino Advanced-N 802,11 a / b / g / n
  • Optiarc ODD SATA DVD SM DL
  • 8-cells 75 Wh Li-Ion batteri
  • Mått: 16,4 "x 10,7" x 1,47 "
  • Vikt: 7,66 £.
  • Begränsade 3 år och 1år alternativ Garanti
  • MSRP: från 1650 $

Prestanda och Benchmarks

HP EliteBook 8770w har en acceptabel nivå av prestanda, men standarden bygger på denna enhet inte kommer att blåsa användare bort. Vår version av enheten var utrustad med en tredje generationens Intel Core i7-3720QM 2.6GHz processor och 8 GB RAM . Kombinationen visade sig vara mer än tillräckligt för normala datoranvändande och även lyckats hantera mer komplicerade processer ganska bra, men jämfört med andra desktop ersättare och mobila arbetsstationer, den EliteBook resten bland mitten av förpackningen. Som sagt, lyckades enheten fortfarande lätt multi-task värd flera program, webbläsare och videoströmmar utan minsta bit av lagg eller prestanda droppe. Denna bärbara kommer att hantera de flesta av de funktioner som du slänger på den, och om användarna söker efter bättre prestanda finns massa uppgraderingsalternativ finns (med upp till 32 GB RAM-minne).

Utöver sin fasta processor och RAM-kapacitet, erbjuder EliteBook 8770w också dedikerade grafik med AMD FirePro M4000. GPU erbjuder DirectX 11 stöd med 512 stream-processorer baserade på GCN-arkitekturen. Även om detta mid-tier GPU inte erbjuder top of the line prestanda, gör det fortfarande att maskinen köra grafikintensiva funktioner såsom videoredigering och med en acceptabel nivå prestanda. Dessutom erbjuder EliteBook ett antal GPU uppgraderingar för dem som letar efter ännu starkare prestanda, men den genomsnittliga användare HP EliteBook 8770w kommer mer än tillräckligt.

wPrime processor jämförelser (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter totalt prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter totala grafikkort prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:


Värme och buller

HP EliteBook 8770w fläkt Trots sin storlek HP EliteBook 8770w är ganska tyst och svalt. Den enda fläkt som är placerad i det nedre vänstra änden av chassit kommer emellanåt avger ett svagt ljud, men det är bara när enheten skjuts till sin kapacitet. Fläkten klarar också att hålla enheten relativt svalt, men området direkt låter fläkten tenderar att få lite varmt ibland.

Fläkten håller lätt enheten tillräckligt svalt för att fungera som bärbar dator om så önskas, men jag tvivlar många användare kommer att vila här £ 8 behemoth på deras knä.

 

Batterilivslängd

För att testa batteritiden vi använt vår nya PowerMark riktmärke i balanserad läge. Provet består av en kombination av automatiserad surfning, ordbehandling, spel och video arbetsbelastning uppspelning. Testet är mycket mer ansträngande än vår tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. Med testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

PowerMark batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre liv):

HP EliteBook 8770w PowerMark

I våra tester HP EliteBook körde i 2 timmar och 56 minuter innan enheten stängdes efter att 5 procent reservbatteriet gräns. Den 3 timmars batteritid är visserligen inte fantastiskt, men det funktionsdugliga särskilt med tanke på storlek och vikt av denna enhet. Dock bör användaren vara medveten om att den begränsade batteri reserv kraftigt reducerar överföring av denna enhet på grund av dess tunga laddare. Den EliteBook är laddaren ger lätt minst en annan pund till den totala redovisade vikt, vilket gör arbetsstationen mycket mindre att tote runt.

HP EliteBook 8770w Slutsats Slutsats

HP EliteBook 8770w är en stor arbetsplats för dem som söker produktivitet och hållbarhet. Den robusta välbyggd design säkerställer att den bärbara datorn kommer att hålla upp, medan den vackra displayen, bekvämt tangentbord och pekplatta göra med enheten en fröjd att använda. Dessutom sin solida CPU och GPU tillåter maskinen att ta itu med nästan alla program eller funktion med konsekvent prestanda, och dess överflöd av portar gör att arbetsstationen för att ansluta till ett brett utbud av enheter samtidigt.

Användare som reser regelbundet kan vara bättre betjänt med en bärbar dator som erbjuder bättre batteritid och en bärbar design och avancerade användare som söker efter förstklassig prestanda kanske vill välja en stationär. Dock kommer användare som behöver lite bärbarhet med konsekventa prestanda och anslutningsmöjligheter hitta vad de behöver från HP EliteBook 8770w.

Fördelar:

  • Robust bygga
  • Vacker full HD-skärm
  • Fantastisk tangentbord
  • Uppgraderingsbar med stor strömförsörjning

Nackdelar:

  • Skrymmande konstruktion
  • Begränsad batteritid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar