torsdag 28 februari 2013

H & R Block Hemma granskning: Gör-det-själv Skatteförberedande

H & R Block Hemma granskning: Gör-det-själv Skatteförberedande
av Ted Need - 2013/02/28

Om någon nämner skatt förberedelse till dig, är chansen att antingen H & R Block eller TurboTax kommer att tänka på. TurboTax har den största användarbasen av fil-det-själv-skattebetalare, medan H & R ger det största antalet kontor där man kan ta med din information och ha en mänsklig skatt beredare hantera din skatt. Men H & R Block erbjuder skatt prep programvara för att göra din skatt själv också. I denna översyn, den andra i en serie, tar vi en närmare titt på H & R Block programvara, H & R Block Hemma.

Översikt

Ingen egentligen tycker om att förbereda sina skatter, även om en återbetalning kommer. Det var inte så länge sedan att du antingen avgick själv till en lång, pappers-ridit prövning i ditt hemmakontor eller samlade varje kvitto upp i den ökända skokartong och leds ut till en skatt beredare.

Tekniken har kommit till undsättning för många av oss, vilket minskar en motbjudande uppgift till en som är bara inte trevligt, samtidigt öka noggrannheten i resultaten.

H & R Block skatt prep programvara, hemma, finns i en mängd olika versioner för användning i molnet eller för nedladdnings eller inköps att installera på din dator.

För denna översyn, testade jag Premium Edition av H & R Block Hemma. Det säljer för $ 64,95 för användning på din egen dator, eller för $ 49.95 om du använder molnet versionen. Det finns också Premium och Business Edition, som bara kan köpas för PC-installation ($ 79,95), Deluxe Edition ($ 44,95 för datorer eller $ 29.95 för online-användning), Basic Edition ($ 19.95 båda hållen), och en fri federal arkivering ( om du använder Formulär 1040EZ och har mindre än $ 100.000 i intäkter).

Alla dessa har gratis elektronisk arkivering för den federala avkastning. Programvara för en stat ingår också, men elektronisk arkivering är ett extra köp för statliga avkastning, med undantag för staten New York. Var och en av de olika versionerna kan du förbereda och e-fil upp till fem federala avkastning.

Prestanda

Jag installerade Premium Edition från en skiva. Installationen är automatiserad och programmet installeras och lanserat mycket snabbt, inom två minuter. Det fortsatte sedan med att söka efter uppdateringar - av vilka det fanns flera - och att ladda ner och installera dem. Detta också uppnåddes snabbt. I själva verket, medan skärmen rekommenderas att processen skulle ta ungefär sex minuter, det tog faktiskt närmare två minuter att ladda ner och installera uppdateringarna på min Lenovo T400s, som kör Windows 7.

Som jag hittade i test TurboTax för en granskning nyligen, är TurboTax faktiskt lite mer detaljerad än H & R Block Hemma vid redovisning status uppgradering. TurboTax presenterar en matris med kvadranter för nedladdning federala uppdateringar, nedladdning statliga uppdateringar, installerar federala uppdateringar och installerar statliga uppdateringar.

I kontrast, H & R Block hemma informerar dig helt enkelt att det hämtar och installerar uppdateringar. (Jag inte se var den extra information som presenteras i TurboTax skulle vara bra, men den finns där om du vill det!)

Användargränssnittet för alla tre in-house skatteapplikationer förberedelse - TurboTax, H & R Block Hemma, och TaxACT - är mycket lika. Så är också den vägledning genom de olika aspekterna av skatt förberedelse.

H & R Block, fast, erbjuder en fördel att de andra inte gör det. Om du stöter på några snaror i att göra din skatt, kan du alltid besöka en av H & R Block: s kontor för i-person hjälp.

Mata in information (eller importera en Past Return)

Vid användning hemma (eller annan skatt prep programvara), är det första steget för att antingen skriva in personlig information eller överföra den från förra årets avkastning. H & R Block Hemma överför förra årets filer från TurboTax eller TaxACT. (Helst skulle detta spara lite ansträngning. Dock hade jag ett antal returer som var beredda att använda TurboTax förra året, och H & R Block hittade inte dem förrän jag påpekade programvaran exakt till den plats de förvarats.)

Medan TurboTax ger dig möjlighet att importera alla de avkastningen på en gång, H & R Block Hemma insisterar på att du väljer en retur som ska importeras.

Som sagt, var avkastningen valde jag fick importeras utan problem, och personlig information samt W-9 och 1099 emittenter från föregående år också importeras.

Du kan lägga till och ta bort i dessa områden, men om du har samma källor eller inkomst, inte behöva ange informationen är trevligt.

Handy Forms Visa

Varje år har antalet skattebetalare som känner sig bekväm i att förbereda sin avkastning ökar. Många får till den punkt där de vet vilka former och scheman måste vara beredda, och har programmet vägleda dem genom varje steg på vägen kan bli irriterande.

H & R Block Hemma, som TurboTax, har former utsikt, som ger direkt tillgång till en specifik form. Du kan växla fram och tillbaka mellan den guidade processen och direkta former posten. Detta är praktiskt om du ganska mycket vet vägen runt inkomster och avdrag, men du vill att programmet ska ge mer vägledning inom andra områden som till exempel hemmakontor avdrag eller en olycka förlust.

Som med TurboTax (den inofficiella riktmärke för denna typ av applikation), H & R Block Hemma använder en vertikal panel på höger sida av skärmen för att visa skatteskuld / bidragsbelopp som du går igenom programmet, samt program och skatt hjälp. FAQ-frågor som presenteras på de flesta skärmar är relevanta, och många skattebetalare kommer att finna dem enkla att använda och hjälpsamma.

Hjälp på en särskild blankett med hjälp av "sök" alternativet inte vara så tillfredsställande för mig. På ett antal sökningar för instruktioner om specifika former med hjälp av blanketter uppfattning fann jag sökandet och hjälp att vara något cirkulär, att föra mig tillbaka till föregående skärmar i stället för den hjälp jag sökte. Detta hände bara ibland, dock, och det var alltid på området hur man använder en specifik form.

Statliga skattedeklarationer

Utgåvan jag testade levereras med en fri stat program. När jag slutade att förbereda den federala avkastning och klickade på fliken tillstånd, presenterades jag med en lista över stater, så att jag kunde ladda ner den jag behövde. Om du behöver flera stater (t.ex. om du arbetar i två stater, eller om du arbetar i en stat och en partner eller beroende verk i en annan), kan du köpa ytterligare stater. Staten förberedelse programmet fungerar precis som den federala, så det finns smidig rörelse genom hela beredningsprocessen.

Både federala och statliga program ger dig möjlighet att antingen skriva ut eller eFiling returen. Alla H & R Block Hemma federala upplagor ger dig upp till fem gratis federala efiles. Du kan behöva dessa flera efiles om du ändra ett föregående års avkastning och sedan lämna in en retur för innevarande år, eller om du är arkivering separata avkastning för en make och / eller anhöriga, till exempel.

Ingen av de statliga program omfattar eFiling utom New York. Även avgifter för eFiling en statlig avkastning kan tyckas lite godtyckligt, det är därför eFiling kostnaderna varierar faktiskt från land till land.

Slutsats

Alla tre av de mest populära interna skatteapplikationer förberedelse är liknande på det sätt som de fungerar, och alla tre ge korrekta avkastning för de flesta användare. Men medan många skattebetalare kommer att få bra resultat med H & R Block och de andra, kom ihåg att programvaran är ingen ersättning för utbildning och erfarenhet. Det finns situationer då du definitivt bör söka professionell hjälp för att förbereda din avkastning. Om du missförstår hur en transaktion måste hanteras på en retur, kan den ränta och straffavgifter uppgå till betydande belopp.

Kom också ihåg att medan varje skatt prep Software Vendor löften "revisionsstöd," detta stöd är kanske inte precis vad du tycker. I värsta fall kan det hända att programleverantören förse dig med ett registrerat ombud (EA) som är någon som har passerat en svår tentamen ges av IRS för att gå med dig till ett revisionsmöte. Men EA är där bara för att förklara varför programmet hanterade en transaktion som det gjorde. En EA, som en CPA eller advokat, kan juridiskt företräda dig innan IRS eller statliga skattemyndigheterna, men endast med en fullmakt och en betydande avgift. Du får inte denna juridiskt ombud med din investering, och om inte det fanns ett fel i beräkning eller program, kommer du att vara ansvarig för eventuella straff eller intresse.

Men de flesta skattebetalare inte kommer att finna sig i denna typ av en binda. Även om du specificera dina avdrag, har ett hemmakontor, och använda en bil i affärssyfte, kommer H & R Block Hemma dig genom processen ganska lätt, frågar relevanta frågor för att uppmana dig att ange de rätta siffrorna.

Alla tre av de stora skatte prep programvaruleverantörer, samt ett antal online-bara skatt prep webbplatser, låter dig förbereda och lämna in en korrekt avkastning. H & R Block, men kommer också att du kan ta med din färdig eller halv klar återgång till en av deras butiker för assistans. Detta gör den till ett särskilt attraktivt val om du har frågor om hur man gör en retur ordentligt.

Fördelar:

  • Om du fastnar i att göra din avkastning, kan du gå till en H & R Block butik för hjälp
  • Stort utbud av PC-och molnbaserade versioner
  • Snabb installation och lansering

Nackdelar:

  • Sök-och hjälpfunktioner är inte alltid så bra
  • Importera förra årets avkastning kan vara lite besvärligt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar