onsdag 6 februari 2013

Dell Latitude E5530 Recension

Dell Latitude E5530 Recension
Michael Wall - 2013/02/06

Dell Latitude E5530 är en solid verksamhet maskin som erbjuder några biverkningar lyx till ett överkomligt pris. Utrustad med en 3: e generationens Intel i5-3360M-processor Latitude kan ge den produktivitet som företagsanvändare behöver, och är säker på att fortsätta leverera att produktiviteten tack vare sin robusta bygga. Latitude är kanske inte den snyggaste bärbara, men dess kvalitet tangentbord, pekplatta och överkomligt pris gör den skrymmande chassi långt mer tilltalande.

Bygg och Design

Dell Latitude E5530 erbjuder en diskret elegant industriell grå och svart finish kontrasteras med en flisa horisontellt band som sveper runt enheten. Sporting en skyddande tri-metallhölje är Latitude består av en borstad aluminium lock, magnesiumlegering interna ramar, och en zinklegering lås. Resultatet är en hållbar väl sätta ihop enhet som känns sval vid beröring.

Den robusta ramen inte komma till ett pris men som Dell Latitude har viss tyngd till den. Med sin stora 15,3 x 9,9 x 1,2 tum ram och viktning i på 6,4 pounds, kan Dell Latitude vara något besvärligt att bära. Dessutom användare bör vara försiktig med hur de håller enheten, eftersom aluminiumlock lätt lockar märken fingrar som avhåller från annars ren estetik.

Medan Dell Latitude E5530 är inte precis mager, enheten mer än gör upp för det med är tålig design. Tack vare den tri-metallhölje chassit höll upp vackert till kraft, har basen av maskinen vika inte ens när betydande tryck applicerades. Displayen utjämnad lika bra bara ger något när övertryck applicerades, utan märkbar porlande visas på skärmen. Denna Dell kanske inte den tunnaste maskinen, men det kommer att hålla upp under stress.

Dell Latitude E5530 erbjuder enkel tillgång till dess komponenter, genom anordningar bottenplattan som hålls på plats av två enkla skruvar. Medan åtkomst till enheter komponenter är ganska lätt, uppgradering av maskinen är lite svårare på grund av bristen på utrymme för ytterligare komponenter. Men eftersom denna maskin används främst för affärsmetoder, uppgradera specifikationer är knappast ett primärt intresse.

För dem som inte har något emot ett par extra pounds och fingeravtryck och erbjuder Dell Latitude E5530 en robust struktur som säkerligen kommer att pågå slitage av resor.

Hamnar och funktioner

Den Latitude E5530 erbjuder standard urval av hamnar och använder hela ytan på enheten för att se till att varje port är lättillgänglig. Den högra sidan av den bärbara datorn erbjuder en ljudutgång, en USB 2.0-port, en 8X DVD-enhet, och VGA-kontakt. Baksidan av enheten rymmer en Ethernet-port, en andra USB 2,0-port, och eluttaget. Den vänstra sidan har en HDMI-port, två USB 3.0-portar (varav en är en Eurostat / USB combo) och en SD-och Express card/54slot readers.While USB 2.0-porten på baksidan av enheten kan vara lite ur vägen, gör den rymliga placering varje port lätt att använda och komma åt.

Vänster: HDMI, eSATA USB 3,0 combo, USB 3,0, SD och Express

kortläsare

Mikrofon Jack, USB 2,0, 8X DVD-enhet, VGA-kontakt

Latitude E5530 erbjuder även extra säkerhet i form av en fingeravtrycksläsare. Skannern kan ställas in via Dells dataskydd Access-programmet. Programmet gör det möjligt för användare att spara flera fingeravtryck signaturer, som gör det möjligt för användare att logga in på sina respektive enheter med den enkla dra av ett finger. Den fingeravtrycksläsare (som de flesta andra) fungerar bra för det mesta, men ibland misreads är möjligt tack vare den vinkel vid vilken fingret dras.

Den fingeravtrycksläsare är en trevlig extra säkerhetsåtgärd för dem som vill ha det, och de som inte enkelt kan ignorera det.

Skärm och högtalare

Standarden Latitude E5530-modellen har en funktionsduglig 15,6-tums WLED-skärm med 1366 x 768 upplösning, men en Full HD 1920 x 1080 upplösning alternativ är tillgängliga.

Enheten omdömet erbjöds HD standard skärmupplösning, som utkom mer än funktionsdugliga för denna maskin och dess sannolika funktioner. Även om upplösningen kan vara lite små för vissa, erbjöd displayen enfärgad kontrast och en tydlig väl upplysta bild. Dessutom håller WLED-bakgrundsbelyst display upp bra mot belysning med liten eller ingen bländning, även i starkt upplysta rum.

Ett annat plus till displayen är dess generösa betraktningsvinklar. Den Latitude E5530 lätt kan ses över horisontalplanet bara visar bildförvrängning vid extrema vinklar (tidigare 100 grader). Displayen har också upp ganska fint när något lutande framåt eller bakåt, men luta skärmen mer än som snabbt kommer att orsaka bildkvaliteten försämras.

Med sin solida bildkvalitet och flexibel betraktningsvinklar skärmen är perfekt för de flesta affärsprogram och flera tittare.

Dell Latitude högtalare är placerade i botten av chassit, med tre högtalare placerade vid fronten och fjärde. Ocated på baksidan till höger i maskinen. Trots att på botten av chassit, ljud utgår bildar fritt högtalarna fritt, även när du använder maskinen som en bärbar dator.

Den blygsamma förstärkning kommer inte blåsa användare bort, men högtalarna klarar att ge konsekvent och ren ljudkvalitet. När du spelar en klassisk poäng för Dells talare höll upp beundransvärt fånga både toppar och dalar av pjäsen med absolut ingen distorsion. Ännu mer imponerande ljudet integritet höll upp även när högtalarna var på 100 procent kapacitet. Medan Latitude kanske inte är så högt som andra maskiner är den kvalitet imponerande för en budget-enhet.

Tangentbord och pekplatta

Dell Latitude E5530 erbjuder ett komplett tangentbord komplett med nummer-pad. Den rymliga tangentbordet består av böjda texturerat knappar som enkelt grepp för användarens fingrar för ökad dragkraft. Nyckeln komprimering är ganska genomsnittliga, men parat med lyhörd taktil återkoppling av varje tangenttryckning skriva är ett verkligt nöje. Den extra friktion och feedback på tangentbordet tillåter användare att skriva snabbt och effektivt med en försäkran om att varje motsvarande nyckel har slagit.

Med tanke på den generösa dimension Latitude Alperna elektroniska styrplattan kunde ha varit lite större, vilket skulle ha varit ett trevligt tillägg för multi-touch gester. Men den normalstor pekplattan tillräckligt stor och visar att tjäna beundransvärt.

Pekplattan är värd en grundläggande layout med höger och vänster musknapp nedanför kudden och vänster, höger och mitten musknappar ovanför det också. Styrplattan själv fungerar mycket bra läsning gester och ingångar med lite att släpa och konsekvent precision.

Kanske pekplattan bästa egenskap är dess anpassningsmöjligheter. Som med de flesta Dells bärbara datorer, tillåter Latitude E5530 användare att anpassa känsligheten och multi-touch gest layout pekplattan men Dell Touchpad-programmet. Användarna kommer att kunna ändra allt från dubbelklick fördröjning på pekplattan har svepa känslighet. Denna lilla tillägg gör stor skillnad när du använder enheten, och det är en av de stora orsakerna till att pekplattan är så bekväm att använda.

Prestanda

Vår Dell Latitude E5530 översyn enhet hade följande konfiguration:

  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • 15,6 "HD (1366x768) Anti-Glare WLED-bakgrundsbelyst
  • Intel Core i5-3360M 2.8GHz
  • Intel HD-grafik 4000
  • 4GB DDR3-1600 RAM
  • 320GB (7200RPM)
  • 802.11n
  • Bluetooth 4,0
  • 8X DVD + /-RW
  • 9-cells 97Wh batteri
  • Mått: 15,3 "x 9,9" x 1,3 "
  • Vikt: 6,4 £.
  • 1-års garanti
  • MSRP: $ 1138 ($ 740,10 med omedelbar besparingar)


Prestanda och Benchmarks

Dell Latitude E5530 erbjuder lämpliga prestanda överväger dess kostnad-vänlig pris. Utrustad med en 3. generationens i5-3360M Intel Core-processor och 4 GB RAM Latitude utfört tillräckligt i våra riktmärken scoringmi samma sätt som andra prisvärda bärbara datorer. Medan Latitude inte förvåna, var det fortfarande kunna köra en massa program samtidigt (även flera videoströmmar) utan att visa några märkbara tecken på lagg eller prestanda droppe.

Sannolikt är den verkliga begränsande faktorn för enheten dess integrerade HD 4000-grafik. Den inbyggda GPU kan utföra de flesta funktioner, och enheten är även kunna köra äldre spel och visuellt intensiva program. Men användare som vill köra senaste spelen med hög kvalitet eller vill utföra grafikintensiva funktioner såsom videoredigering kommer att märka att det saknas dedikerat grafikminne, men för en budget Business Notebook integrerad grafik är i grunden normen.

Den 320 GB hårddisk är också lite begränsad, men den snabba datahämtning av 7200 rpm HDD välkomnas. Användare som ofta lagra data på denna enhet (speciellt video och ljud medier) kommer snabbt hitta den lilla hårddisken på kapacitet. Användare kan dock lindra enkelt problemet med tillägg av moln lagring eller en extern hårddisk, men att alltid ha tillgång till Internet för moln lagring eller med utrymme för en extern hårddisk kan vara svårt när du reser.


wPrime processor comparions (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter totalt prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter totala grafikkort prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:


Värme och buller

Dell Latitude E5530 hus en enda fläkt placerad i den nedre vänstra änden av chassit. Visserligen fläkten blir hörbara när maskinen beskattas, men den svaga bruset visar sig vara värt det eftersom fläkten hjälper till att kraftigt minska värmen i maskinen.

När du kör den bärbara datorn genom serien av riktmärken fläkten sparkade in direkt. Området kring fläkten blev något varmare under processen, men totalt maskinen förblev relativt sval. Användarna kommer att märka en liten bit av värme som härrör från maskinen i vissa fall, men det är fortfarande svalt nog att bekvämt användas som en bärbar dator hela tiden.

Batterilivslängd

För att testa batteritiden vi använt vår nya PowerMark riktmärke i balanserad läge. Provet består av en kombination av automatiserad surfning, ordbehandling, spel och video arbetsbelastning uppspelning. Detta test är mycket mer ansträngande än våra genomsläppliga test mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. Med testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

PowerMark batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre liv):

Den 9-cells 97Wh smeten är en del av anledningen till att Latitude E5530 är så tung. Den stora batteri sträcker förbi chassit, vilket bidrar till den bärbara besvärliga vikt och känsla, men den extra vikten visar sig vara värt det, eftersom det ger utmärkt batteritid på maskinen. I våra tester Dell Latitude E5530 körde i 5 timmar och 10 minuter innan enheten stängdes efter att 5 procent reservbatteriet gräns. Den långa batteritiden är ett utmärkt tillgång för denna maskin. Medan gränsen lagring och skrymmande design inte kan vara det bästa för resor, försäkrar den långa batteritiden att enheten kommer att pågå samtidigt ut på vägen.

Slutsats

Dell Latitude är en maskin som kommer att få jobbet gjort och det kommer att göra det bra. Specs kanske inte fantastiskt, men maskinen kommer att fungera de flesta funktioner och uppgifter utan balking, och medan designen kan vara lite klumpig, visar den tjocka yttre för att ge en skyddande skal som gör denna notebook till sista. Dessutom den exceptionella batteritid gör att användarna kommer att kunna använda sin maskin när de behöver det.

Användare som vill ha en lätt och elegant transportabla Business Notebook kommer slutligen bli besviken av Latitude E55330. Dock kommer användare som inte har något emot maskinens bulk hitta en kvalitet produktiv verksamhet anteckningsbok som är säker på att hålla ett pris som är mycket konkurrenskraftigt.

Fördelar:

  • Robust Build
  • Anpassningsbar pekplatta
  • Fast batterilivslängd

Nackdelar:

  • Skrymmande design
  • Begränsad förvaring
  • Fingeravtryck magnet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar