torsdag 14 februari 2013

HP Elitebook 8770w Recension

HP Elitebook 8770w Recension
av Michael Wall - 2013/02/14

HP Elitebook 8770w arbetsstation är en koloss. Vila på cirka 8 pounds (beroende på build) Elitebook erbjuder en robust konstruktion som är säker på att hålla upp till tidens tand, men det sker på bekostnad av maskinens bärbarhet. Utrustad med en Intel Core i7-3720QM 2.6GHz processor och AMD FirePro M4000 dedikerad grafik arbetsstationen ger konsekvent prestanda kan ta på de flesta datoruppgifter. Lägg i sin vackra display, bekvämt tangentbord och pekplatta och du har en enhet som är ett nöje att använda.

HP Elitebook 8770w Bygg och Design

HP Elitebook 8770w är en mobil arbetsstation som ser den delen. Dess stora ramen är täckt av ett skyddande kladdmotstånd legering som sträcker sig över större delen av anordningen. Legeringen coat kompletteras av svarta skyddsplasten som skisserar ansiktet på displayen och botten av chassit.

Den grå och svart finish av chassit ger ett diskret utseende som är perfekt för företag, och samtidigt bibehålla en jämn estetik. Dessutom kan det metalliska utseendet är resistent mot fingeravtryck, vilket välkomnas eftersom användarna måste gripa denna rejäl anordning för att transportera den.

Som ersättare mobil arbetsstation och skrivbordet i Elitebook 8770w har vissa vikt till det. Med sina generösa 16.4 "x 10.7" x 1.47 "dimensioner den stora enheten verkligen inte passar i några väskor. Även den bärbara datorn kan visa sig vara lite av en börda med sin tyngd börjar vid 7.66-lbs. Med detta sagt, det extra vikt och omkrets av denna enhet är vad användarna förväntar. Det kanske inte är extremt portabel, men det är fortfarande mycket lättare än släpa en stationär runt.

HP Elitebook 8770w För alla dess ökade storlek och vikt för HP Elitebook inte erbjuder exceptionell byggkvalitet. Den metalliska och plastbeläggning motstår envist inkommande tryck, eftersom chassit inte böja eller röra sig alls i våra tester. Displayen lätt matchas hållbarheten av enhetens kropp håller också upp till tillräckligt tryck utan att böja alls. Displayen gav något till extremtryck, men även då ingen märkbar porlande inträffade på displayen.

Tack vare sin stora kraftkälla och enkel tillgång till dess komponenter HP Elitebook 8770w är en av de få bärbara datorer som gör uppgradering lätt. Användarna kan snabbt ta bort de två tryckflikarna längst ned i chassit för att få tillgång till enheterna komponenterna. Emellertid, beroende på uppbyggnaden av maskinen kan det finnas ett begränsat utrymme för att lägga till komponenter. Till exempel har vår enhet en 500GB hårddisk och optisk enhet som kraftigt minskar vår förmåga att lägga till komponenter om så önskas.

Medan HP Elitebook har säkert någon tyngd till det, ger sin välbyggd exteriör användare med försäkran vid körning med enheten.

Hamnar och funktioner

Som väntat denna mobil arbetsstation handlar om anslutningsmöjligheter och det har de portar för att bevisa det. Med utnyttjande av sin stora chassi HP Elitebook erbjuder en massa portar skräpade längs den högra och vänstra sidan av chassit. Trots att erbjuda ett överflöd av portar, varje port på lämpligt avstånd och lätt att komma åt.

Den högra sidan av enheten erbjuder separata hörlurar och mikrofon, en laddning USB 2.0-port tillsammans med en annan USB 2.0-port, en optisk enhet, VGA-kontakt och Smart Card-läsare. Vid det bakre av anordningen finns en RJ-11-port och en pluggen. Den vänstra sidan av enheten erbjuder en Ethernet-, display-port, USB 2.0/ESTA combo-port, två USB 3.0-portar och en 1394a port. Den bärbara datorn SD även / MMC-läsare på framsidan, tillsammans med en sekundär batterikontakt och dockningskontakten som ligger längst ner i chassit.

HP Elite 8770w Portar HP Elite 8770w Portar
Vänster: Ethernet, display port, USB 2.0/ESTA combo-port, två USB 3.0-portar och en 1394a port Höger: hörlurar och mikrofon, en laddning USB 2.0-port och USB 2.0-port, optisk enhet, VGA-kontakt och Smart Card-läsare

Den mobila arbetsstationen har även en fingeravtrycksläsare för ytterligare säkerhet. Helt enkelt dra fingret över läsaren gör att installationsprogrammet för att aktivera. Aktivera fingeravtrycksläsare är tillräckligt enkelt och det fungerar med solid precision. Som med de flesta läsare ibland dra fingret på en udda vinkel kommer att få den att misstolka. Det är ett trevligt litet tillägg för extra säkerhet, men det kan lätt ignoreras om så önskas.

Skärm och högtalare

En annan förtjänst av HP Elitebook stora ram är att det gör att enheten kan hysa en 17,3-tums LED-bakgrundsbelyst HD + WVA antireflexbehandlad skärm med 1920 x 1080 upplösning. Den rymliga full HD-skärm ger skarp bildkvalitet med levande färger kontrast vilket gör det till ett nöje att se. Displayen är också perfekt för multi-tasking, tack vare sin stora upplösning och skärmstorlek.

HP Elite 8770w Display Front HP Elite 8770w Side
HP Elitebook Screen Tillbaka HP Elitebook 8770w Screen Framåt

Bäst av allt i displayen ser fantastiskt oavsett vilken vinkel man ser det från. Den Elitebook 8770w erbjuder extremt generösa betraktningsvinklar, med den bildkvalitet som vistas i takt till ca 180 grader. Displayen mässor lika bra på det vertikala planet samt med liten eller ingen bildförsämring. Dessutom anti-glare skärm lever upp till sitt namn motstå stark i-dörr-belysning för att ge en tydlig bild.

Den orörda full HD skärm gör denna mobil arbetsstation en livskraftig stationär dator, och det par underbart med maskinens imponerande GPU kapacitet.

HP Elite 8770w Högtalare HP Elitebook är också ganska bullrande också. Enheten har tre högtalare två som är belägna vid den främre änden av chassit och en annan som ligger längst ner till vänster på enheten. Vid 50 procent kapacitet högtalarna kan producera tydliga och skarpa ljudkvalitet som är mer än tillräckligt högt för enskilt bruk. Högtalarna håller också upp mycket bra på högre kapacitet, eftersom ljudkvaliteten var knappt minskat till 100 procent. Dessutom, med full kapacitet högtalarna är tillräckligt högt för att ge ljud för ett helt rum, men användare som vill ha en premie ljudupplevelse skulle vara bäst med extern ljudutrustning.

Tangentbord och pekplatta

HP Elite 8770w Tangentbord HP Elitebook 8770w erbjuder full Chiclet tangentbord komplett med numeriska tangentbordet. De bräserad texture nycklar till en taktil känsla som bidrar till att skapa friktion när du skriver. Återigen tack i del till maskinerna stor ram, det ger djup nyckel komprimering så att användarna kan förvisso veta när en nyckel har slagit. Med klaviaturens lyhörd taktil återkoppling är det ingen överraskning att den här enheten erbjuder en utmärkt skrivkänsla. Den enda märkbara nackdelen är att maskinens ram är så stor och tjock att vissa användare kan känna att de måste komma till tangentbordet, som ligger ca 3 eller 4 inches i från chassit.

HP Elitebook 8770w styrplatta Att hålla i linje med resten av anordningen, är styrplattan stor. Den väl tilltagna mångsidiga pekplattan använder en Synaptics drivrutin och erbjuder tre musknapp både under och över kudden. Pekplattan själv är smidig att röra och mycket lyhörd. Dessutom är styrplattan för lite mer känsliga än de flesta dynor som tycks tillåta markören långt mer fritt runt skärmen.

Samtidigt testar enheten fanns en eller två incidenter där pekplattan svar kort skulle släpar, men det snabbt snäste tillbaka på plats. Ärligt talat, kommer användarna troligen bara märka oregelbunden eftersläpning om de utför precisionskrävande program, och användarna är bäst serveras med AUSB musen för det ändå.

Prestanda

Vår HP Elitebook 8770w översyn enhet hade följande konfiguration:

  • HP Elitebook 8770w Specs Windows 7 Professional 64-bitars
  • 17.3 "LED-bakgrundsbelyst HD + WVA bländskydd 1920 x 1080
  • Intel Core i7-3720QM 2.6 GHz
  • AMD FirePro M4000
  • 8 GB DDR3-1600
  • HDD SATA 500GB (7200RPM)
  • Intel Centrino Advanced-N 802.11 a / b / g / n
  • Optiarc ODD SATA DVD SM DL
  • 8-cells 75 Wh Li-Ion batteri
  • Mått: 16,4 "x 10,7" x 1,47 "
  • Vikt: £ 7,66.
  • Begränsade 3yr och 1yr garantialternativ
  • MSRP: från 1650 $

Prestanda och Benchmarks

HP Elitebook 8770w ger en acceptabel nivå av prestanda, men standarden uppbyggnaden av denna enhet kommer inte blåsa användare bort. Vår version av enheten var utrustad med en tredje generationens Intel Core i7-3720QM 2.6GHz processor och 8 GB RAM . Kombinationen visade sig vara mer än tillräckligt för normala datoranvändande och även lyckats hantera mer komplicerade processer ganska väl, men i jämförelse mot andra ersättare stationära och mobila arbetsstationer, Elitebook vila mellan mitten av flocken. Med detta sagt, lyckades enheten fortfarande att enkelt multi-task värd flera program, webbläsare och videoströmmar utan det minsta av lagg eller prestanda droppe. Denna notebook kommer att hantera de flesta av de funktioner som du slänger på den, och om användarna söker efter bättre prestanda finns det massa uppgraderingsalternativ som finns (även upp till 32 GB RAM-minne).

Utöver sin solida processor och RAM-kapacitet, Elitebook 8770w erbjuder dedikerad grafik med AMD FirePro M4000. GPU ger DirectX 11 stöd med 512 stream-processorer baserade på GCN-arkitekturen. Även om detta mid-tier GPU inte erbjuder top of the line prestanda, fortfarande tillåter maskinen att köra grafikintensiva funktioner som videoredigering och med en acceptabel nivå prestanda. Dessutom erbjuder Elitebook flera GPU uppgraderingar för dem som letar efter ännu starkare prestanda, men den genomsnittliga användare HP Elitebook 8770w kommer mer än tillräckligt.

wPrime processorjämförelser (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:


Värme och buller

HP Elite 8770w Fläkt Trots sin storlek HP Elitebook 8770w är ganska tyst och sval. Den enda fläkt som är placerad i den nedre vänstra delen av chassit kommer emellanåt avger ett svagt ljud, men det är bara när enheten skjuts till sin kapacitet. Fläkten klarar också att hålla enheten relativt svalt, men området direkt låter fläkten tenderar att bli lite varm ibland.

Fläkten håller lätt enheten tillräckligt svalt för att fungera som bärbar dator, om så önskas, men jag tvivlar på att många användare kommer att vila här £ 8 koloss på sitt knä.

 

Batteritid

För att testa batteritiden vi använt vår nya PowerMark riktmärke i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. När testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

PowerMark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre liv):

HP Elite 8770w PowerMark

I våra tester av HP Elitebook körde i 2 timmar och 56 minuter innan enheten stängdes efter att ha hamnat på 5 procent batterigräns reserv. Den 3 timmars batteritid är visserligen inte fantastiskt, men det dugliga särskilt med tanke på den här enheten storlek och vikt. Dock bör användarna vara medvetna om att den begränsade batterireserv kraftigt minskar möjligheten att ta med den här enheten på grund av dess tunga laddare. Den Elitebook s laddare lägger lätt åtminstone en annan pund till den totala redovisade vikt, vilket gör arbetsstationen mycket mindre att tote runt.

HP Elite 8770w Slutsats Slutsats

HP Elitebook 8770w är en stor arbetsplats för den som söker produktivitet och hållbarhet. Den robusta välbyggd konstruktion säkerställer att den bärbara datorn kommer att hålla upp, medan den vackra display, bekvämt tangentbord och pekplatta gör använda enheten en fröjd att använda. Dessutom, dess solida CPU och GPU tillåter maskinen att ta itu med nästan alla program eller funktion med konsekvent prestanda, och dess överflöd av portar gör att arbetsstationen för att ansluta till ett brett utbud av enheter samtidigt.

Användare som reser regelbundet kan vara bättre serveras med en bärbar dator som ger bättre batteritid och en bärbar design och avancerade användare som söker förstklassig prestanda kan vara bra att välja en stationär. Dock kommer användare som behöver lite av bärbarhet med konsekventa nivåer av prestanda och anslutnings hitta vad de behöver från HP Elitebook 8770w.

Fördelar:

  • Robust bygga
  • Vackra full HD-skärm
  • Utmärkt tangentbord
  • Uppgraderingsbar med stor strömförsörjning

Nackdelar:

  • Skrymmande konstruktion
  • Begränsad batteritid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar