torsdag 28 februari 2013

H & R Block Hemma granskning: Gör-det-själv Skatteförberedande

H & R Block Hemma granskning: Gör-det-själv Skatteförberedande
av Ted Needleman - 2013/02/28

Om någon nämner skatt förberedelse till dig, är chansen att antingen H & R Block eller TurboTax kommer att tänka på. TurboTax har den största användarbasen av fil-det-själv skattebetalare, medan H & R ger det största antalet kontor där du kan få din information och har en mänsklig skatt beredare hantera din skatt. Ändå H & R Block erbjuder programvara Skatteförberedande för att göra din skatt själv också. I denna översyn, den andra i en serie, tar vi en närmare titt på H & R Block programvara, H & R Block Hemma.

Översikt

Ingen gillar verkligen förbereda sina skatter, även när en återbetalning kommer. Det var inte så länge sedan att du antingen avgick dig en lång, pappers-ridit prövning i ditt hemmakontor eller samlade varje kvitto upp i den ökända skokartong och leds ut till en skatt beredare.

Tekniken har kommit till undsättning för många av oss, reducerar en motbjudande uppgift till en som bara inte trevligt, samtidigt öka noggrannheten i resultaten.

H & R Block skatt prep programvara, hemma, finns i en mängd olika varianter för användning i molnet eller för nedladdningsbara eller inköpet att installera på din dator.

För denna översyn, testade jag Premium Edition av H & R Block Hemma. Den säljer för $ 64,95 för användning på din egen dator, eller för $ 49,95 om du använder molnet versionen. Det finns också Premium och Business Edition, som bara kan köpas för PC installation ($ 79,95), Deluxe Edition ($ 44,95 för PC eller $ 29,95 för online-användning), Basic Edition ($ 19,95 båda hållen), och en fri federal arkivering ( om du använder Form 1040ez och har mindre än $ 100.000 i inkomst).

Alla dessa har gratis elektronisk arkivering för den federala avkastning. Programvara för en stat ingår också, men elektronisk arkivering är en extra köp för statliga avkastning, med undantag för staten New York. Var och en av de olika versionerna kan du förbereda och e-fil upp till fem federala avkastning.

Prestanda

Jag installerade Premium Edition från en skiva. Installationen är automatiserad och installeras programmet och lanseras mycket snabbt, inom två minuter. Det fortsatte sedan att söka efter uppdateringar - som det fanns flera - och för att ladda ner och installera dem. Detta också uppnåddes snabbt. I själva verket, medan skärmen meddelade att processen skulle ta ungefär sex minuter, det tog faktiskt närmare två minuter att ladda ner och installera uppdateringarna på min Lenovo T400s, som kör Windows 7.

Som jag hittade i test TurboTax för en granskning nyligen, är TurboTax faktiskt lite mer detaljerad än H & R Block Hemma vid redovisning status uppgradering. TurboTax presenterar en matris med kvadranter för nedladdning federala uppdateringar, hämta statliga uppdateringar, installerar federala uppdateringar och installera statliga uppdateringar.

Däremot informerar H & R Block hemma helt enkelt om att det är att ladda ner och installera uppdateringar. (Jag kan inte se var den extra information som presenteras i TurboTax skulle vara bra, men det är det om du vill det!)

Användargränssnittet för alla tre interna skatt förberedelse program - TurboTax, H & R Block Hemma och TaxAct - är mycket lika. Så är också den vägledning genom de olika aspekterna av skatt förberedelse.

H & R Block, men erbjuder en fördel att de andra inte gör det. Om du stöter på några snaror i att göra din skatt, kan du alltid besöka en av H & R Block: s kontor för i-person hjälp.

Mata in information (eller Importera en tidigare Return)

Vid användning Hemma (eller annan skatt prep programvara), är det första steget att antingen skriva in personlig information eller överföra den från förra årets avkastning. H & R Block hemma kommer att överföra fjolårets filer från TurboTax eller TaxAct. (Helst skulle detta spara lite ansträngning. Men jag hade ett antal returer som framställdes med TurboTax förra året och H & R Block hittade inte dem tills jag pekade programmet exakt till den plats de förvarades.)

Medan TurboTax ger dig möjlighet att importera alla avkastningen på en gång, insisterar H & R Block hemma att du väljer en återgång som ska importeras.

Som sagt, blev avkastningen jag valde importeras utan problem, och den personliga information samt W-9 och 1099 emittenter från föregående år var också importeras.

Du kan lägga till och ta bort i dessa områden, men om du har samma källor eller inkomst, inte behöva ange informationen är trevligt.

Handy Blanketter Visa

Varje år har antalet skattebetalare som trivs att förbereda deras avkastning ökar. Många får till den punkt där de vet vilka former och scheman måste vara beredd, och med programmet vägleda dem genom varje steg på vägen kan bli irriterande.

H & R Block hemma, liksom TurboTax, har en form utsikt, som ger direkt tillgång till en specifik form. Du kan växla fram och tillbaka mellan den guidade behandlingen och direkt anmälningsblanketter. Detta är praktiskt om du ganska mycket vet din väg runt inkomster och avdrag, men du vill att programmet ska ge mer vägledning på andra områden, såsom hemmakontor avdrag eller en olycka förlust.

Som med TurboTax (den inofficiella riktmärke för denna typ av applikation), använder H & R Block hemma en vertikal panel på höger sida av skärmen för att visa den skatt betalas / bidragsbelopp som du går igenom programmet, liksom program och skatt hjälp. FAQ frågor som presenteras på de flesta skärmar är relevanta, och många skattebetalare kommer att hitta dem lätta att använda och hjälpsam.

Få hjälp på en särskild blankett med "sök" alternativet inte bevisa som uppfyller mig. På ett antal sökningar för instruktioner om specifika former med hjälp av formulär vyn, jag hittade söka och hjälpa till att vara något cirkulär, vilket mig tillbaka till föregående skärmar snarare än den hjälp jag sökte. Detta hände bara ibland, dock, och det var alltid när det gäller hur man använder en särskild blankett.

Statliga skattedeklarationer

Upplagan jag testade kommer med en fri stat program. När jag slutade att förbereda federala avkastning och klickat på den statliga fliken presenterades jag med en lista över stater så att jag kunde hämta en jag behövde. Om du behöver flera stater (till exempel om du arbetar i två stater, eller om du arbetar i en stat och en partner eller beroende verk i en annan), kan du köpa ytterligare stater. Staten förberedelse Ansökan fungerar precis som den federala, så det är sömlös rörelse genom hela beredningsprocessen.

Både federala och statliga program ger dig möjlighet att antingen skriva eller efiling avkastningen. Alla H & R Block at Home federal utgåvor ger dig upp till fem gratis federala efiles. Du kan behöva dessa olika efiles om du ändra ett tidigare års avkastning och sedan lämna in en retur för innevarande år, eller om du lämna separata avkastning för make / maka eller familjemedlemmar till exempel.

Inget av de statliga program innefattar efiling utom New York. Medan avgifter för efiling ett statligt avkastning kan tyckas lite godtyckligt, är det för att efiling kostnader som faktiskt skiljer sig från stat till stat.

Slutsats

Samtliga tre av de mest populära interna skatt förberedelse program liknar på det sätt som de är verksamma, och alla tre ger exakta avkastning för de flesta användare. Men medan många skattebetalare kommer att få bra resultat med H & R Block och de andra, kom ihåg att mjukvara är ingen ersättning för utbildning och erfarenhet. Det finns situationer där du bör definitivt söka professionell hjälp för att förbereda din retur. Om du missförstår hur en transaktion måste hanteras på en återgång kan ränta och straffavgifter uppgå till betydande belopp.

Också hålla i minnet att medan varje Skatteförberedande mjukvaruleverantör lovar "revision support" detta stöd inte kan vara precis vad du tror. I värsta fall kan det hända att programleverantören förse dig med ett registrerat Agent (EA) som är någon som har passerat en svår tentamen som ges av IRS att gå med dig till en revision möte. Men EA är det bara att förklara varför programmet hanteras en transaktion som det gjorde. EA, som en CPA eller advokat, kan lagligt företräda dig inför IRS eller statliga skattemyndigheterna, men endast med en fullmakt och en betydande avgift. Du får inte denna juridisk representation med ditt köp av programvara, och om det fanns ett fel i beräkning eller program, du kommer att vara ansvarig för eventuella påföljder eller ränta.

Men de flesta skattebetalare inte kommer att finna sig i denna typ av en binda. Även om du specificera dina avdrag, har ett hemmakontor, och använda en bil i affärssyfte, kommer H & R Block hemma gå igenom processen ganska lätt, ställa relevanta frågor för att uppmana dig att ange rätt siffror.

Alla tre av de stora program Skatteförberedande leverantörer och ett antal online-bara webbsidor Skatteförberedande webbplatser låter dig förbereda och lämna in en korrekt avkastning. H & R Block, men kommer även att låta dig ta ifyllda eller delvis avslutade återgång till en av sina butiker för hjälp. Detta gör det till ett speciellt attraktivt val om du har frågor om hur man gör en avkastning på rätt sätt.

Fördelar:

  • Om du fastnar i att göra din avkastning, kan du gå till en H & R Block Store för att få hjälp
  • Stort utbud av PC-och molnbaserade versioner
  • Snabb installation och lansering

Nackdelar:

  • Sök och hjälpfunktioner är inte alltid så bra
  • Importera förra årets avkastning kan vara lite besvärligt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar