onsdag 6 februari 2013

Dell Latitude E5530 Recension

Dell Latitude E5530 Recension
av Michael Wall - 2013/02/06

Dell Latitude E5530 är en solid verksamhet maskin som erbjuder några sido lyx till ett överkomligt pris. Utrustad med en 3: e generationens Intel i5-3360M processor Latitude kan ge den produktivitet som företagsanvändare behöver, och är säker på att fortsätta leverera att produktiviteten tack vare robust bygga. Latitude kanske inte den snyggaste bärbara, men dess kvalitet tangentbord, pekplatta, och överkomligt pris gör den skrymmande chassi betydligt mer tilltalande.

Bygg och Design

Dell Latitude E5530 erbjuder en diskret elegant industriella grå och svart finish kontrasteras av en flisa horisontellt band som sveper runt enheten. Sporting en skyddande trippelmetallhölje och är den Latitud består av ett borstat aluminium lock, magnesiumlegeringar inre ramarna, och en zinklegering spärr. Resultatet är en hållbar väl sammansatt enhet som känns sval vid beröring.

Den robusta ramen gör har sitt pris dock, eftersom Dell Latitude har en del vikt till det. Med sin stora 15,3 x 9,9 x 1,2 tum ram och vikt i 6,4 pounds, kan Dell Latitude vara något besvärligt att bära. Dessutom användare bör vara försiktiga med hur de håller enheten, eftersom locket aluminium lockar lätt fingrar märken som avskräcker från den annars rent estetiska.

Medan Dell Latitude E5530 är inte precis mager, mer än gör enheten upp för det är med är hållbar design. Tack vare dess tri-metallhölje chassit hålls upp vackert till kraft, har basen av maskinen inte vika, även när ett betydande tryck applicerades. Displayen utjämnad lika bra bara ge något när överdrivet tryck tillämpades, utan märkbar porlande som visas på skärmen. Denna Dell kanske inte är den tunnaste maskinen, men det kommer att hålla upp under stress.

Dell Latitude E5530 erbjuder enkel tillgång till dess komponenter, genom enheter bottenplatta som hålls på plats av två enkla skruvar. Även tillgång till de enheter komponenterna är ganska lätt, att uppgradera maskinen är lite svårare på grund av bristen på utrymme för ytterligare komponenter. Men eftersom denna maskin används främst för affärsmetoder, uppgradera den speciell är knappast en huvudfråga.

För dem som inte har något emot ett par extra pounds och fingeravtryck, erbjuder Dell Latitude E5530 en robust konstruktion som är säker på att hålla slitage av resor.

Hamnar och funktioner

Latitude E5530 erbjuder standard urval av hamnar och använder hela ytan på enheten för att se till att varje port är lättillgänglig. Den högra sidan av den bärbara datorn har en ljudutgång, en USB 2.0-port, en 8X DVD-enhet, och VGA-kontakt. Baksidan av enheten rymmer en Ethernet-port, en andra USB 2.0-port, och kraftuttaget. Den vänstra sidan har en HDMI-port, två USB 3.0-portar (varav en är en Estat / USB combo), och en SD-och Express card/54slot readers.While USB 2.0-porten på baksidan av enheten kan vara lite ur vägen, gör den rymliga placering varje port lätt att använda och tillgång.

Vänster: HDMI, eSATA USB 3.0 combo, USB 3.0, SD och Express

kortläsare

Mikrofon, USB 2.0, 8X DVD-enhet, VGA-kontakt

Latitude E5530 erbjuder ytterligare säkerhet i form av en fingeravtrycksläsare. Skannern kan ställas in via Dells dataskydd Access-programmet. Programmet tillåter användare att spara flera fingeravtryck signaturer, som gör det möjligt för användare att logga in på sina respektive enheter med den enkla känga av ett finger. Den fingeravtrycksläsare (som de flesta andra) fungerar bra för det mesta, men ibland misreads är möjlig på grund av den vinkel som fingret dras.

Den fingeravtrycksläsare är en trevlig extra säkerhetsåtgärd för dem som vill ha det, och de som inte gör det kan lätt ignorera det.

Skärm och högtalare

Standard Latitude E5530 modell erbjuder en funktionsduglig 15,6-tums WLED-skärm med 1366 x 768 upplösning, även om en full HD 1920 x 1080 upplösning alternativ är tillgängliga.

Den omdömet enhet erbjuds standard HD-skärmupplösning, som verkade mer än funktionsdugliga för den här maskinen och dess sannolika funktioner. Även om upplösningen kan vara lite små för vissa, displayen erbjöd enfärgad kontrast och en klar väl upplyst bild. Dessutom håller WLED-bakgrundsbelysning upp bra mot belysning med liten eller ingen bländning, även i starkt upplysta rum.

Ett annat plus till displayen är dess generösa betraktningsvinklar. Latitude E5530 lätt kan ses över horisontalplanet endast visar bildförvrängning vid extrema vinklar (tidigare 100 grader). Displayen har också upp ganska fint när något lutande framåt eller bakåt, men luta displayen mer än så kommer snabbt orsaka att bildkvaliteten försämras.

Med sin gedigna bildkvalitet och flexibel betraktningsvinklar skärmen är perfekt för de flesta affärsprogram och flera tittare.

Dell Latitude högtalare är placerade i botten av chassit, med tre högtalare placerade på fronten och fjärde. Ocated längst bak till höger i maskinen. Trots att på undersidan av chassit, ljud emanerar fritt bilda högtalarna fritt, även när du använder maskinen som en bärbar dator.

Den blygsamma förstärkning kommer inte blåsa användare bort, men högtalarna klarar av att ge konsekvent och ren ljudkvalitet. När du spelar en klassisk poäng för Dells talare höll upp beundransvärt fånga både toppar och dalar i pjäsen med absolut ingen distorsion. Ännu mer imponerande ljud integritet höll upp även när högtalarna var på 100 procent kapacitet. Medan Latitude kanske inte är lika högt som andra maskiner, är imponerande för en budgetenhet kvalitetsnivån.

Tangentbord och pekplatta

Dell Latitude E5530 har ett tangentbord i full storlek komplett med nummer-pad. Den rymliga tangentbordet består av böjda texture nycklar som lätt grepp för användarens fingrar för ökad dragkraft. Nyckel komprimering är ganska genomsnittliga, men parat med lyhörd taktil återkoppling för varje knapptryckning skriva är ett verkligt nöje. Den extra friktion och återkoppling av tangentbordet tillåter användare att skriva snabbt och effektivt med en försäkran om att varje motsvarande tangent har drabbats.

Med tanke på den generösa dimension Latitude Alperna elektroniska pekplatta kunde ha varit lite större, vilket skulle ha varit ett trevligt tillägg för multi-touch gester. Emellertid är normalstor pekplatta tillräckligt stor och bevisar att tjäna föredömligt.

Pekplattan är värd en grundläggande layout med höger och vänster musknapp nedanför dynan och vänster, höger och mitten musknappar ovanför det också. Själv Pekplattan fungerar mycket bra läsning gester och ingångar med lite att släpa och konsekvent precision.

Kanske pekplattan bästa egenskap är dess anpassningsalternativ. Som med de flesta Dells bärbara datorer, låter Latitude E5530 användare att anpassa känsligheten och multi-touch gest layout av pekplattan om Dell Touchpad programmet. Användarna kommer att kunna förändra allt från dubbelklick dröjsmål till pekplattan s slägga känslighet. Denna lilla tillägg gör stor skillnad när du använder apparaten, och det är en av de stora orsakerna till att styrplattan är så bekväm att använda.

Prestanda

Vår Dell Latitude E5530 översyn enhet hade följande konfiguration:

  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • 15,6 "HD (1366x768) Anti-Glare WLED-bakgrundsbelysning
  • Intel Core i5-3360M 2.8GHz
  • Intel HD Graphics 4000
  • 4GB DDR3-1600 RAM
  • 320 GB (7200 RPM)
  • 802.11n
  • Bluetooth 4.0
  • 8X DVD + /-RW
  • 9-cells 97Wh batteri
  • Mått: 15,3 "x 9,9" x 1,3 "
  • Vikt: 6,4 £.
  • 1 års garanti
  • MSRP: $ 1138 ($ 740,10 med omedelbar besparingar)


Prestanda och Benchmarks

Dell Latitude E5530 erbjuder lämpliga prestanda med tanke på kostnadsvänligt pris. Utrustad med en 3: e generationens i5-3360M Intel Core-processor och 4 GB RAM Latitude utförts tillräckligt i våra riktmärken scoringmi på samma sätt som andra prisvärda bärbara datorer. Medan Latitude inte förvåna, var det fortfarande kunna köra en massa program samtidigt (även multipla videoströmmar) utan att visa några märkbara tecken på lagg eller prestanda droppe.

Sannolikt är det verkliga begränsande faktorn för enheten sina integrerade HD 4000-grafik. Den inbyggda GPU kan utföra de flesta funktioner, och enheten är till och med kunna köra äldre spel och visuellt intensiva program. Dock kommer användare som vill köra de senaste spelen med hög kvalitet eller funderar på att utföra grafikintensiva funktioner som videoredigering märker bristen på dedikerad grafik, men för ett företag budget bärbar dator integrerad grafik är i stort sett normen.

Den 320 GB hårddisk är också lite begränsad, men den snabba datahämtning av 7200 rpm HDD välkomnas. Användare som ofta lagrar data på denna enhet (särskilt video-och ljudmedier) kommer snabbt hitta den lilla hårddisken på kapacitet. Däremot kan användarna enkelt minska problemen med tillägg av moln lagring eller en extern hårddisk, men att alltid ha tillgång till internet för lagring i molnet eller som har plats för en extern enhet kan vara svårt när du reser.


wPrime processor jämförelse (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:


Värme och buller

Dell Latitude E5530 rymmer en enda fläkt placerad i nedre vänstra änden av chassit. Visserligen fläkten blir hörbara när maskinen beskattas, men det svaga bruset visar sig vara värt det eftersom fläkten bidrar till att kraftigt minska värmen i maskinen.

När du kör den bärbara datorn genom rad delmål fläkten sparkade in direkt. Området kring fläkten blev något varmare under processen, men totalt maskinen varit relativt svalt. Användarna kommer att märka en liten bit av värme som kommer från maskinen i vissa fall, men det är fortfarande kallt nog för att bekvämt användas som en bärbar dator hela tiden.

Batteritid

För att testa batteritiden vi använt vår nya PowerMark riktmärke i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Detta test är mycket mer ansträngande än vår vattenförande test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. När testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

PowerMark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre liv):

Den 9-cells 97Wh batteri är en del av anledningen till att det Latitud E5530 är så tung. Den stora batteriet förlänger passerar chassit, vilket bidrar till den bärbara besvärliga vikt och känna, men den extra vikten visar sig vara värt det, eftersom det ger utmärkt batteritid till maskinen. I vårt test av Dell Latitude E5530 körde i 5 timmar och 10 minuter innan enheten stängdes efter att ha hamnat på 5 procent batterigräns reserv. Den långa batteritiden är en utmärkt tillgång för denna maskin. Även gränsen lagring och skrymmande konstruktion kanske inte det bästa för resor, försäkrar den långa batteritiden att enheten kommer att pågå samtidigt ut på vägen.

Slutsats

Dell Latitude är en maskin som kommer att få jobbet gjort och det kommer att göra det bra. Specifikationerna kan inte vara fantastiskt, men maskinen kommer att utföra de flesta funktioner och uppgifter utan balking, och medan designen kan vara lite klumpig, visar den tjocka yttre för att ge ett skyddande skal som gör den här bärbara datorn att hålla. Dessutom den exceptionell batteritid gör att användarna kommer att kunna använda sin maskin när de behöver det.

Användare som vill ha en lätt och elegant trans Business Notebook kommer i slutändan bli besviken av Latitude E55330. Dock kommer användare som inte har något emot maskinens bulk hitta en kvalitet produktiv verksamhet anteckningsbok som är säker på att pågå till ett pris som är mycket konkurrenskraftigt.

Fördelar:

  • Robust bygga
  • Anpassnings Touchpad
  • Fast batterilivslängd

Nackdelar:

  • Skrymmande Design
  • Begränsad Förvaring
  • Fingerprint magnet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar