söndag 29 november 2009

Lenovo IdeaPad Y550 recension

Lenovo IdeaPad Y550 recension
av Kevin O'Brien - 11/29/2009

Den IdeaPad Y550 är en 15,6 "multimedia bärbar dator från Lenovo som erbjuds i en mix av prisvärda och avancerade konfigurationer. Toppen av optioner listsystemet inkluderar en Intel Core i7-processor och NVIDIA GT 240M dedikerad grafik medan mer prisvärda system inkluderar standard Core 2 Duo-processorer och integrerad grafik. I denna översyn tittar vi på en modell utrustad med Intel T6400 processor och Intel X4500 integrerad grafik.

Våra Lenovo IdeaPad Y550 Specifikationer:

  • Windows Vista Home Premium med SP2 (Finns nu med Windows 7 64-bit)
  • Intel Core 2 Duo T6400 2,0 GHz (2MB cache, 800 MHz FSB)
  • 4 GB DDR3 SDRAM (1066MHz)
  • 320 GB 5400 rpm SATA-hårddisk
  • 15,6-tums LED-bakgrundsbelyst WXGA-skärm (blank, 1366x768)
  • Intel X4500MHD integrerad grafik
  • Intel 5100AGN
  • Portar och kontakter: (2) USB 2.0-portar, eSATA / USB Combo, VGA, HDMI, SDHC-kortläsare, RJ-45/Ethernet (Gigabit), stereo hörlurar / linje ut, ingång för stereomikrofon, 1,3 megapixel webbkamera
  • Mått: (LxBxH) 15.2 "x 10.0" x 1.02 "till 1.5
  • Vikt: 5 £ 13.5oz
  • 11.1V 56Wh 6-cellsbatteri
  • Ett års standardgaranti
  • MSRP: $ 813

Bygg och Design
Lenovo IdeaPad Y550 har en modern design med en elegant form och en ganska uttalad kontrasterande färgsättning. Den yttre bild av Y550 när den är stängd är tunn och platt med en tjock apelsin beklädningsdetalj bryta upp de två svarta halvorna på den bärbara datorn. På avstånd utsidan färgen på skärmlocket verkar vara matt svart, men titta på det närmare det är faktiskt ett svagt präglad yta. Denna speciella design är en överlappande honey-comb finish som ger den bärbara datorn en fin subtil look samtidigt ger det en lätt konsistens. Insidan är en kombination av en glänsande svart och metalliskt grå med krom accenter högtalare och vita LED-bakgrundsbelysning kontroller. Jag tycker verkligen att Lenovo design personal måste hålla så mycket tillbaka när man bygger ThinkPad-modeller som de verkligen går alla ut med IdeaPad-serien.

Den Y550 känns välbyggd jämfört med de flesta konsumenter bärbara datorer men ändå verkar som om det skulle kunna förbättras på vissa områden. Gångjärnen Skärmen är ganska hård och kräver två händer för att öppna locket. Läppen av locket fungerar mot dig när du försöker öppna skärmen eftersom det kramar handledsstödet noga. Skärmen omslaget har några mindre flex men ändå gör ett bra jobb på att förhindra snedvridningar på skärmen när du trycker på baksidan av skärmen. Chassit har några mindre flex när du håller den bärbara datorn i luften genom kanten av palmrest, men det känns ändå fast om ordentligt intryckt när den bärbara datorn sitter på en plan yta. Tangentbordet inte flex mycket, men precis ovanför den optiska enheten om du trycker tillräckligt hårt du kan få tangentbordet bas för att göra ett klickande ljud. Passform och finish är bra totalt sett, men ett område fastnat i en pedantisk sätt. Jag tror att högtalargaller är tänkt att sitta i jämnhöjd med frontramen ovanför tangentbordet och på båda högtalarna en kant sticker upp högre än den andra.


Skärm och högtalare
Den WXGA-skärm på Y550 verkar vara den högsta upplösning som erbjuds på den här modellen. Även bättre konfigurationer begränsas till 1366x768. Detta saknas i jämförelse med Dell Studio 15 som kan konfigureras med en 1080p panel i konfigurationer börjar på mindre än $ 800. Panelen ger bra färg och kontrast, ranking mitt i flocken jämfört med de flesta bärbara datorer. Svärta är bra på låg-och medel bakgrundsbelysning nivåer, men visa lite bakgrundsbelysning krypa nära 100%. Peak ljusnivåer är bra för visning i ljusa kontorsförhållanden med ett bekvämt hem tittarnivå någonstans mellan 60 och 70%. Betraktningsvinklar visas genomsnitt med färger som visar betydande inversion i så lite som 10 grader när lutas bakåt. Horisontella vinklar ser mycket bättre, visar ingen märkbar färgskiftning även när du tittar från själva kanten av skärmen.

Lenovo IdeaPad Y550 har över genomsnittet klingande högtalare, att använda sig av två primära högtalare upp topp och en subwoofer nedan. Lyssna på musik och filmer högtalarna har bra mellanregister och bas, men är fortfarande svag jämfört med andra bärbara datorer med dedikerade subwoofers. Peak volym låter tillräckligt starka för att bli lyssnade på i ett litet eller medelstora rum, men inte tillräckligt högt för att över makten mycket bakgrundsljud. För att titta på är långfilmer i stora rum HDMI-porten är ett bra sätt att passera digitalt ljud över till ett hemmabiosystem.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet är bekvämt att skriva på och har en ganska solid skrivytan. Övergång till detta tangentbord från min ThinkPad var inga problem, särskilt eftersom nyckelåtgärden kändes väldigt lika. Den enda taktila skillnaden jag fann mellan det här tangentbordet och ThinkPad tangentbordet är den viktigaste formen, de ThinkPad tangenterna har en mer "kupade" känner till dem.


Den Y550 har en rymlig Synaptics pekplatta med en mycket fin konsistens. Medan vissa tillverkare av bärbara datorer skulle kunna bära den glansiga handledsstödet ytan på pekplattan, Lenovo bryter upp med en knappt-ojämn struktur som är lättare att glida över. Ur lådan var det svårt att glida över och nästan klibbig från multitouch klistermärke över det, men med lite olja uppbyggnad under de första timmarna den bröt in perfekt. Känsligheten är bra ur lådan ... kräver endast en lätt beröring för att flytta markören över skärmen. Lag är inte närvarande under någon omständighet, inbegripet mycket snabb rörelse. Pekplattan knapparna har en lång kastlängd och avger en mild klick när den är helt nedtryckt.

Hamnar och funktioner
Port val är tillräcklig även om jag känner att det fanns tillräckligt med utrymme kvar oanvända att redovisa en extra USB-port. Lenovo IdeaPad Y550 erbjuder två USB-portar, en eSATA / USB combo port, VGA-och HDMI-portar, Ethernet, och ljudingångar. Expansionsplatser inkluderar ett ExpressCard/34-fack och SDHC-kortplats.

Lenovo har också ett antal beröringskänsliga och klicka-stil knappar runt tangentbordet för att styra snabba åtkomstfunktioner. Standardknapparna inkluderar en att byta videolägen, en annan att ladda Dolby ljudkontrollpanelen och ljud växlar för att justera volymen och stänga av högtalarna. En blinkande reglaget i mitten kan du snabbt komma åt fyra förinställda Lenovo applikationer.

Prestanda och Benchmarks
Den Y550 presterar bra i genomsnitt dag-till-dag aktiviteter som att surfa på nätet, skriva dokument, lyssna på musik och titta på film. Om du planerar att använda det som en multimedia-bara riggen bristerna i de integrerade grafiken inte blir ett problem, men om du tänker till spel, kanske du vill titta på en bättre konfiguration. I våra tester av Y550 med Intel X4500 integrerad grafik hade inga problem med att spela 720p och 1080p-video samtidigt multitasking i bakgrunden. Använda HDMI-porten kan du mata ut en video med ljud till en HDTV och fortfarande använda den bärbara datorn för att surfa på nätet. Om dina idéer av spel inkluderar titlar som Left 4 Dead 2 eller Modern Warfare 2 istället för Peggle, en av de högre konfigurationer med en Intel Core i7-processor och NVIDIA GT 240M-grafik kan rekommenderas.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Termisk prestanda är bra under normala förhållanden när systemet inte är under mycket stress. Den palmrest och tangentbord vistelse strax över rumstemperatur vilket är trevligt för längre skrivsessioner. Fläktljudet är utmärkt med en mycket avslappnad kylsystem. Under ljus användning fläktinställningarna att helt off, bara komma på när det behövs. Ökad systemaktivitet gör att fläkten stannar på i längre intervaller, men totalt sett den bärbara datorn håller sig fortfarande relativt tyst.

Batteritid
Den Y550 erbjuder rimlig batteritid för en 15,6 "bärbar dator, men ändå visar utrymme för förbättringar. I vårt batteritest med skärmens ljusstyrka inställd på 75%, trådlös aktiv, och Vista på den balanserade profilen systemet stannade på 3 timmar och . 52 minuter under provningen Y550 konsumerade mellan 13 och 14 watt, långt över fler strömsnåla bärbara datorer.

Slutsats
Lenovo IdeaPad Y550 är en snygg och välbyggd multimedia bärbar dator erbjuds med ett brett utbud av alternativ. Bygga kvalitet är bra totalt sett med bara ett fåtal områden som stack ut på oss som behöver förbättras. Designen är mycket trevligt med en finess texturerat lock och en attraktiv färgschema. Tangentbordet visade sig vara bekväm att skriva på med en lika användbar ojämn pekplatta. Systemets prestanda var mer än tillräckligt för dagligt bruk med vår konfiguration ... och om du har spel i åtanke Lenovo har alternativ bygger för det ändamålet. Sammantaget Lenovo IdeaPad Y550 passar räkningen, oavsett om du letar efter en grundläggande stationär dator eller spelsystem.

Fördelar:

  • Strukturerad lock konstruktion
  • Bättre än genomsnittet högtalare
  • Bekvämt tangentbord och pekplatta

Nackdelar:

  • Vissa mindre passform och finish oro
  • Låg 1366x768 upplösning med alla konfigurationer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar