söndag 1 november 2009

ASUS UL80Vt-A1 recension

ASUS UL80Vt-A1 recension
Charles P. Jefferies - 2009/11/01

ASUS UL80Vt är en 14 "tunn-och-ljus laptop med 10 timmars batteritid, en överklockad processor, och omkopplings Nvidia-grafik. Läs vidare för att ta reda på om detta batteri vänliga kraftpaket är värt pengarna.

Vår ASUS UL80Vt-A1 har följande specifikationer:

  • 14-tums 720p (1366x768) skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core 2 Duo SU7300 Ultra Low Voltage-processor (1.3GHz/3MB L2/800MHz FSB) överklockad till 1.73GHz/1066MHz FSB
  • Växlingsbar grafik: Nvidia GeForce G210M w / 512MB GDDR3 dedikerade och Intel GMA 4500MHD integrerad
  • 4GB DDR3-1066 RAM
  • 320GB 5400RPM hårddisk (Seagate Momentus 5400.6/ST9320325AS)
  • 802.11n trådlös (Atheros AR9285)
  • DVD Super Multi-enhet
  • Två års garanti w / ett års oavsiktliga skador täckning
  • 8-cells Li-ion batteri (5600mAh)
  • Vikt: 4,8 £
  • Mått: 13,5 "x 9,6" x 1,1 "
  • MSRP: $ 849,99

Det är också värt att nämna att ASUS informerat oss om att Amazon.com har en ganska attraktiv kampanj pågår efter den 1 november, 2009. Den som köper UL80Vt-A1 från Amazon får en $ 100 Amazon presentkort.

Samma kampanj gäller även ASUS UL50Ag-A2 . Dessutom, om du köper en ASUS UL20A-A1 Amazon kommer att innehålla en $ 75 presentkort. Detaljer om denna kampanj inte var tillgängliga vid tidpunkten för denna skrift, men du kanske vill kolla in Amazon.com för mer information.

Bygg och Design
Den UL80Vt har en elegant design. Med en höjd på endast 1,1 inches det är verkligen en tunn maskin, och de inåt mejslade sidorna att det ser ännu tunnare. Locket är den mest visuellt attraktiva delen av den bärbara datorn med borstad aluminiumbaksida och vinklat gångjärn. Ön-liknande tangentbord bidrar också till den visuella intryck, det sitter i jämnhöjd med ytan på den bärbara datorn. Trots att UL80Vt s 8-cellsbatteri är stor designers skickligt integrerat den mellan skärmen gångjärn för en flush utseende. Den UL80Vt har en diskret look och passar i både hem-och arbetsmiljöer.


Den UL80Vt har en plastkonstruktion med undantag av locket aluminium-backed. Alla synliga ytor är glansiga vilket innebär damm och fingeravtryck visar upp lätt, att hålla den här bärbara datorn ren är en rutin. De plaster själva är av rimlig kvalitet.


Tyvärr de goda nyheterna slutar här. Den UL80Vt s byggkvalitet och konstruktion är subpar. Jag kunde tydligt vrida chassit med enbart blyg tryck, och trycka ner pekplattan bokstavligen gör att chassit sag och röra vid ytan den vilar på.

Detta ovanligt hög mängd flex anger att den bärbara datorns ram är inte stark nog. Locket vrider också lätt trots baksida av aluminium. Dessutom är plastskärmen Benzel under locket mycket bräcklig och kan lätt dras bort från skärmen ungefär en halv centimeter. Pushing på detta område gör att skärmen för att böja utåt obehagligt långt. Slutligen, är det plast trim ovanför tangentbordet utan säkerhet och har några millimeter upp-och-ner spel. Totalt medan bygg material själva är av rimlig kvalitet styrka och konstruktion UL80Vt är en besvikelse.


Skärm och högtalare
Den UL80Vt har en 14-tums skärm med LED-bakgrundsbelysning, ett bildförhållande 16:9, och en 1366x768 upplösning. Dess glänsande beläggning gör att bilder ser klarare på bekostnad av bländning. Displayen har gott om ljusstyrkan, men kontrasten är låg, vilket gör bilder ser lite urblekta. Sida till sida betraktningsvinklar är tillräckliga men är begränsade vertikalt, displayen måste lutas bara rätt att få en korrekt bild. En bättre bildkvalitet skulle ha uppskattat om en multimedia bärbar dator som UL80Vt.

Högtalarna är fattiga trots Altec Lansing branding. De får inte tillräckligt högt och är väldigt burkigt. Hörlursuttaget är lyckligtvis brusfritt och det bästa sättet att få ljud ur den bärbara datorn.

Tangentbord och pekplatta
Den UL80Vt har en chiclet / ö-stil tangentbord med extra utrymme mellan tangenterna. Tangentbordet är tyvärr mediokra och inte gör någonting bra. Samtidigt som du skriver på tangentbordet känns lös som om den enbart vilar på chassit istället säkras och har en billig skramlande ljud, särskilt på vänster sida. Flex är också ett problem på vänster sida. Den taktil återkoppling är begränsad i bästa fall, det finns inte tillräckligt av det och nyckel resor är för kort. Dessutom nycklarna är bullrigare än vi föredrar. Som ett resultat av dessa brister typning är obekväm särskilt under långa perioder.

Pekplattan är också under genomsnittet. Den blanka ytan är svår att spåra om och ett stycke knapp är lite bullriga och svåra att trycka på. Jag var tvungen att sätta press på den längst till vänster och höger kant på knappen för att få klick för att registrera.

Hamnar och funktioner
Den UL80Vt har ett lämpligt urval av hamnar, inklusive HDMI. Den bärbara datorn konstigt inte har en Kensington-lås eller inbyggd Bluetooth. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Vänster sida: Strömuttag, luftuttaget, VGA-ut, HDMI, 2x USB, mikrofon och hörlursuttag


Höger sida: DVD Super Multi-enhet, media kortläsare (MMC / MS / MS-Pro / SD / xD), USB, 1000Mbps Ethernet


Front: Högtalare


Back: Batteri

Prestanda och Benchmarks
Den UL80Vt har en unik förmåga att överklocka sin Ultra Low Voltage (ULV) Core 2 Duo-processor från 1,3 GHz till 1.73GHz, vilket ger en betydande prestandafördel gentemot konkurrenterna med ULV-processorer. Tillsammans med 4 GB RAM-minne och en snabb 320 GB hårddisk, är det UL80Vt mer än kapabla att hantera vardagliga uppgifter och mer intensiva applikationer, och Nvidia grafikkort tillåter casual gaming. Alla riktmärken kördes med processorn överklockad till 1.73GHz.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crysis spel riktmärke (1024x768 upplösning och höga inställningar):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Nvidia GeForce G210M är vanliga grafikkort och inte spela nyare spel som Crysis väl. Jag testade en äldre spel, Counter-Strike: Source, informellt och det gick alls höga inställningar utan svårighet. Verkligheten är att det finns bara så mycket man kan göra med bara 16 shader enheter och en 64-bitars minnesgränssnitt. För äldre spel (~ 2005) den G210M räcker men för nyare spel leta efter en bärbar dator med ett mer kraftfullt grafikkort.

Värme och buller
Vid tomgång den UL80Vt är i huvudsak tyst för alla avseenden. Under full belastning fläkten snabbare men är fortfarande dämpad, det finns ingen fläkt gnälla eller irriterande ton. Fläkt avgaser ligger på vänster sida av den bärbara datorn och inte utvisa en hel del värme, om inte under full belastning - detta system helt enkelt inte producerar mycket värme till att börja med. Chassit klarar värme bra, handlovsstöden bo nära rumstemperatur och endast på vänster sida gör den bärbara datorn blir något varmt.

Batteritid
Den UL80Vt varade en extremt imponerande nio timmar och femtio minuter medan du surfar på webben i energisparläge med låg ljusstyrka. Den stora åtta-cellsbatteri är verkligen ett välkommet inslag. Den växlingsbara grafiken och ULV-processor bidrog kraftigt energieffektivitet.

Operativsystem och programvara
Den UL80Vt-A1 kommer med Windows 7 Home Premium 64-bit och för många förinstallerade verktyg. Flera av dessa förinstallerade "bloatware" verktyg (som visas i bilden till höger) är startobjekt som ökar log i tid varje gång du slår på den bärbara datorn. Om ASUS kunde samla alla dessa verktyg i en central kontrollpanel då detta inte skulle vara en sådan fråga. Det stora antalet av dem i dag är onödigt.

Eftersom en av de viktigaste fördelarna med att använda Windows 7 är snabbare systemstart, det finns verkligen ingen anledning att sakta ner datorn med denna mycket bloatware.

Slutsats
ASUS UL80Vt är en bärbar dator som vi verkligen vill vill, men har för många nackdelar att överväldigande rekommendera. Även om den har en stellar tio timmars batteritid, snygg design och bra prestanda, dess svaga byggkvalitet, urusla tangentbord, och ovänliga pekplatta hindra oss från att underteckna dess lov.

Fördelar:

  • Elegant design (se nackdelar)
  • Stellar batteritid
  • Växlingsbar grafik
  • Bra prestanda
  • Körs sval och tyst
  • Bra garantin

Nackdelar:

  • Subpar byggkvalitet
  • Abysmal tangentbord
  • Ovänliga pekplatta
  • Skärmen behöver mer kontrast
  • Ingen inbyggd Bluetooth
  • Alltför många förinstallerade verktyg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar