onsdag 4 november 2009

Alienware m15x recension

Alienware m15x recension
Charles P. Jefferies - 11/4/2009

Den M15x är Alienwares senaste gaming anteckningsboken, med en Intel Core i7-processor, 15,6-tums skärm, och Nvidia GTX 260M-grafik. Är detta monster värt sitt begärda priset? Läs vår recension för att få reda på.

Vår Alienware M15x har följande specifikationer:

  • Cosmic Svart färg
  • 15,6-tums 1080p (1920x1080) skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Ultimate 64-bit
  • Intel Core i7 920XM processor (2.0GHz/3.2GHz Turbo Mode, 8MB L3-cache)
  • Nvidia GeForce GTX 260 1GB grafikkort
  • 4GB DDR3-1333 RAM (2x 2GB)
  • 500GB 7200RPM hårddisk (Seagate Momentus 7200.4/ST9500420AS)
  • Intel Wireless WiFi Link 5300AGN
  • Direktmatad Blu-ray läsare / DVD-brännare
  • Ett års begränsad garanti w / i-hemservice
  • 9-cells Li-ion batteri (85Wh)
  • Vikt: £ 9
  • Mått: 14,88 "(B) x 12,15" (D) x 1,92 "(H)
  • MSRP: $ 3274

Den M15x startar på $ 1499 som i skrivande stund, den finns i tre färger: Cosmic Black, Nebula Röd och Lunar Shadow (silver). Vår testenhet pris är skyhög främst på grund av Core i7 920XM Extreme-processor, som befaller en $ 900 premie över basen Core i7 720QM processor.

Bygg och Design
Alienware är känd för sina out-of-här-världen design och M15x är inget undantag. Efter flaggskeppet Alienware M17x , är detta den andra bärbara dator för att använda sin nya "Stealth" look. Den M15x har en one-of-a-kind utseende och känsla.

Den M15x är ovanligt stor för en 15,6-tums notebook, som mäter nästan två inches tjock och väger över nio pounds! Framsidan av M15x är slående, det är något pekade utåt mot användaren och flankeras av två hotfulla högtalargaller. Framsidan av M15x är inte vertikalt men vinklad nedåt också. Locket har ett unikt utseende, det är väldigt lång och vinklad upptill för att matcha chassit fronten när den är stängd. Jag gillar hur det finns ett särskilt område för att ta tag i locket i toppen.

Den M15x är en mycket välbyggd bärbar dator. Den har en stark inre ram och tar betydande kraft till flex. Locket är imponerande stark, det motstår vridning märkbart bättre än andra 15,6 "bärbara datorer tack vare är ett stycke wraparound uppbackning. Locket är ordentligt fastsatt i chassit med ett starkt gångjärn. Generellt sett den här bärbara datorn är extremt stabil.

Build material består av magnesiumlegering och tjock plast. Den palmrest och tangentbordet omger är texturerat plast och har en matt yta, vilket är välkommet eftersom det inte visar damm och fingeravtryck lätt. De enda riktigt blanka ytor på den här anteckningsboken är högtalarhusen, medieknappen remsan ovanför tangentbordet och visningsytan. Basen hos chassit och baksidan av locket är magnesiumlegering, vilket känns stark. Den enda svaga punkten i byggkvalitet delen är i botten, den plast som täcker ventilerna är ganska tunn och billig känsla.


Medan byggkvalitet på M15S är imponerande, känns det inte riktigt lika fast som sin storebror, den M17x. Den M17x använder anodiserat aluminium för chassit och locket tillbaka vilket är tyngre än M15x s magnesiumlegering men känns mer solid. Den M15x har klassledande byggkvalitet, men aluminium skulle göra det bättre.

En funktion som förtjänar att nämnas är AlienFX anpassnings belysning. Det finns flera olika belysningszoner, användarna kan välja många olika färger för olika zoner på den bärbara datorn, inklusive de fyra delarna av tangentbord, pekplatta, mediaknappar, strömbrytare, Alienware-logotypen under locket och främmande huvud på baksidan. Färgerna kan ändras från Command Center-programmet:

Belysningen kan stängas av när som helst genom att trycka på [Fn] och [F11]. AlienFX är unik och tillför estetiska värde.

Skärm och högtalare
Den M15x har en 15,6 "LED-bakgrundsbelyst skärm finns i två upplösningar: 1600x900 och 1920x1080, vår testenhet har den senare. Denna display är positivt underbara, det är oerhört levande och har utmärkt kontrast och ljusstyrka. Bakgrundsbelysning är imponerande jämn och betraktningsvinklarna är väl över genomsnittet, denna skärm har nästan perfekta horisontell visning och en generös vertikal rad. Skärmens yta är täckt med ett enda stycke av "kant till kant" glas, vilket innebär en hel del reflektioner men en sömlös utseende.

Högtalarna är över genomsnittet med gott om volym. Ljudkvaliteten är inte särskilt hög men är acceptabel för spel och Internet video. Den M15x har två hörlursuttag, dra nytta av dem för en bättre ljudupplevelse.

Tangentbord och pekplatta
Den M15x har ett fullstort tangentbord, men inget nummer pad. Tangentbordet är tyst och knapparna har en gummerad yta för bättre grepp. Den taktil återkoppling och nyckel resor är bra, tangentbordet har en något seg känsla som är behaglig. Tangentbordet är kommunikativ nog att skriva snabbt och korrekt. Jag gillar den välvda mellanslagstangenten.


Pekplattan har en alltför strukturerad matt yta. Den kraftig struktur förhindrar full kontakt finger med själva ytan och gör att använda pekplattan obehagliga, musen tycks släpa över skärmen medan spåra på grund av den mindre-än-tillräcklig kontakt. De två pekplattknappar fungerar som förväntat men är lite bullriga.


I M15 har en rad mediaknappar ovanför vänster sida av tangentbordet. De är pekfunktioner och fungerar bra. De statuslampor är alla ingår i den främmande huvudet ovanför tangentbordet. Den blinkar för hårddiskaktivitet och lyser en annan färg på batteri och när den är inkopplad (kom ihåg dessa färger kan ändras via AlienFX). Det pulserar under laddning.


Hamnar och funktioner
Den M15x erbjuder en riklig port val. Både VGA och Displayport ingår för externa videoanslutningar, men jag tror att HDMI skulle vara lämpligare än Displayport på denna bärbara dator eftersom det är bättre för anslutning till HDTV. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Vänster sida: Kensington-lås, strömkontakt, VGA, Gigabit Ethernet, Displayport, USB, IEEE 1394 mini-Firewire, 8-i-1-kortläsare


Höger sida: ExpressCard/54 (överst), Matad optisk enhet (botten), dubbla hörlursuttag, mikrofoningång, eSATA / USB-kombiport, USB


Front: Högtalare


Bakre: Avgas ventiler och gångjärn


Botten: Vents, batteri, och anpassade namnskylt

Prestanda och Benchmarks
Den M15x gör en imponerande visar tack vare sin state-of-the-art komponenter. Core i7 920XM är ett mycket dyrt alternativ men också den snabbaste mobila processorn för tillfället. Den GTX 260 är ett steg ner från Nvidias top-end GTX 280M-kort.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crysis spel benchmark (1600x900 och höga inställningar):

Left 4 Dead 2 Demo riktmärke (1920x1080, höga inställningar, och 4X MSAA):

Border benchmark (1920x1080, höga inställningar):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Den M15x producerar höga siffror runt och är en potent gaming anteckningsboken. Den kan spela de senaste spelen på höga inställningar med lätthet tack vare Nvidia GTX 260 grafikkort och Core i7-processor. Detta är en av de allra snabbaste maskinerna recenserade här på Notebookreview.

Värme och buller
En högpresterande bärbar dator som M15x behöver ett högpresterande kylsystem för att matcha. Värme drivs ut från den bärbara datorn via två stora öppningar på vardera sidan av ryggen. Vid tomgång i M15x är huvudsakligen tyst, under belastning det gör en hel del buller, buller är en kombination av forsande luft och fläkt whirr. Fläktarna lyckligtvis inte har en irriterande ton, det kan i allmänhet ignoreras som bakgrundsljud. Den M15x blir inte mer än ljummet på ytan, botten och sidorna runt ventilen få gränslinjen varm vid beröring men ingenting om. Komponent temperaturer uppmätta med HWMonitor är mer än acceptabelt:

Batteritid
Sex-och nio-batterier finns tillgängliga. De nio-cell krävs för Core i7 920XM processor och har en rating på 85Wh. Med minimal ljusstyrka och "Stealth" lågeffektläge aktiverat, jag uppnått en timme och femtiofem minuter batteritid. För att ge en uppfattning om hur mycket makt M15x konsumerar en traditionell Dell konsument bärbar dator med en 15,6-tums skärm och en 85Wh 9-cells batteri räcker mer än dubbelt så länge.

Jag uppskattar att sex-cells batteri varar cirka en timme, så för någon unplugged frihet den 9-cell är ett bra alternativ. Observera att nio-cellsbatteri sticker ut i botten, vilket gör det lite besvärligt att bära, men höjer den bärbara datorn upp något i en mer ergonomisk ställning.

Slutsats
Den M15x är en väl avrundad 15.6 "gaming anteckningsboken med extrem prestanda. Dess utseende och AlienFX anpassningsbara belysningssystem är verkligen unikt. Den full HD 1080p-skärm är fantastiskt. Tangentbordet känns bra och byggkvalitet är i allmänhet top notch. Vi har vissa reservationer - de fattiga pekplatta yta, tung och stor formfaktor för en 15,6-tums bärbar dator, och brist på HDMI - men för dem som är villiga att svälja prislappen ($ 3274 som konfigurerats) är M15x säker på att leverera en givande erfarenhet.

Fördelar:

  • Unik design och belysning
  • Stunning 1080p skärm
  • Mycket hög prestanda och byggkvalitet

Nackdelar:

  • Mile-hög prislapp som konfigurerats
  • Större och tyngre än vanliga 15,6 "gaming bärbara datorer
  • Dålig pekplatta yta
  • Has Display men HDMI skulle föredras

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar