tisdag 10 november 2009

Lenovo IdeaPad U350 Review

Lenovo IdeaPad U350 Review
av Kevin O'Brien - 11/10/2009

Lenovo IdeaPad U350 är en 13,3 "tunn och lätt bärbar dator baserad på Intels CULV-plattformen. Erbjuder Intel-processorer som sträcker sig från den enkelkärniga SU2700 med dual-core SU7300 med upp till 4 GB DDR3-minne och ditt val av 4-cell eller 8-cells batteri för längre batteritid. I denna översyn av Lenovo IdeaPad U350 tar vi en titt på hur bra de fungerar i ett brett spektrum av arbetsuppgifter, inklusive tid borta från eluttaget, för att se om detta verkligen är den perfekta reskamrat.

Våra Lenovo IdeaPad U350 specifikationer:

  • Windows Vista Home Premium med SP2 (Finns nu med Windows 7 64-bit)
  • Intel Pentium SU2700 CULV (1,3 GHz, 800 MHz FSB, 2MB cache)
  • 4 GB DDR3 SDRAM (1066MHz)
  • 320 GB 5400 rpm SATA-hårddisk
  • 13,3-tums WXGA (glansigt, 1366x768)
  • Intel X4500M integrerad grafik
  • Intel 5100AGN, Bluetooth 2.1 + EDR
  • Portar och kontakter: (2) USB 2.0-portar, VGA, HDMI, 2-i-1 SD-kortläsare, RJ-45/Ethernet (Gigabit), stereo hörlurar / linje ut, ingång för stereomikrofon, 1,3 megapixel webbkamera
  • Mått: (LxBxH) 12.9 "x 9.0" x 0,7-1,0 "
  • Vikt: 3 £ 10.3oz (exklusive vikten av nätadapter).
  • 4-cells 41Wh batteri
  • Ett års standardgaranti
  • MSRP: $ 749

Bygg och Design
Lenovo IdeaPad-serien har alltid presenterat unik design jämfört med andra Lenovo bärbara datorer, och U350 är också ett unikt utseende laptop. Till att börja med, att U350 har en cross-väva textur tryckt på toppen av skärmen locket där de flesta bärbara datorer är bara täckt med glänsande färg. Detta ger användaren en helt annan taktil upplevelse: du kan känna skillnaden i texturen det ögonblick du trycker på denna laptop. Jag tycker det ser ganska coolt och unikt, men inte alla kommer att hålla med om det. Inne i U350 hittar du en plastpalmrest målad med en borstad metallisk yta för att simulera utseendet av metall. Detta är ett designelement Jag håller inte med, eftersom det ger en illusion av en bättre konstruktion än vad plast ger.

Bygga kvalitet är fortfarande mycket bra tack vare en solid chassi och hållbara komponenter hela. Plast exteriör känns stark med mycket lite flex även under måttligt tryck. Den texturerade plastlock ser inte bara trevligt, men döljer dag till dag missbruk genom att göra repor smälta in i det präglade mönstret. Det gör också ett mycket bra jobb på att dölja fläckar och fingeravtryck jämfört med bärbara datorer med glansiga plast exteriörer. Inuti Handlovsstödets och tangentbordet känns fast under tyngden av dina händer och armar. Chassit inte vrida eller böja när du håller den bärbara datorn från kanten av handledsstödet. Kort sagt, den bärbara datorn känns som det skulle stanna i ett stycke under sin livstid.


Människor som gillar att mixtra med datorer eller lägga eftermarknadsfunktioner kommer verkligen njuta av hur Lenovo byggt IdeaPad U350. En enda panel på undersidan av den bärbara datorn ger dig tillgång till hårddisken, systemminne, WiFi-kort, och en öppen WWAN-kortplats. Även Lenovo för närvarande inte erbjuder ett WWAN alternativ på U350-serien, kommer den bärbara datorn förkopplad med tak av antenn leder om du vill installera en egen 3G-kort. Det finns en kortplats för ett SIM-kort under batteriet för de konsumenter som behöver GSM-baserade WWAN alternativ. Vi kunde inte hitta någon uttrycklig "garantin ogiltig om bort" klistermärken inne i anteckningsboken, men det fanns vissa Lenovo-märkta klistermärken som täcker kanterna på RAM, Wi-Fi-kort skruvar, och kylfläns skruvar som kan användas för att indikera manipulation.

Skärm och högtalare
Den 13,3 "skärm är genomsnittlig, ger anständig färg och kontrast, men lider av märkbart grunda betraktningsvinklar. Låg kvalitet TN paneler är normalt eftersom de flesta av de tunna och lätta bärbara datorer som kostar väldigt lite, men vissa skärmar är bättre än andra. För vanliga aktiviteter som att surfa på webben eller skriva dokument som du inte riktigt märker det färgskiftning, men när du visar bilder eller tittar på en mörk film färgskiftet är mycket påtaglig och störande. Vertikala betraktningsvinklarna är bra fram till ca 10 grader framåt eller bakåt när färgerna börjar skifta avsevärt. Horisontella betraktningsvinklarna är lite bättre eftersom färgerna förblir sant utom vid mycket branta vinklar. Skärmen bakgrundsbelysningen är betyget 200nit av Lenovo, och i vårt testa det fungerar mycket bra under ljusa kontorslampor. Skärmen är inte riktigt tillräckligt kraftfull för att övermanna de reflektioner från glansiga skärmen utomhus i direkt solljus.

Högtalarna är bra för att lyssna på strömmande radio eller enstaka TV-show. Som sagt, hörlurar är ett mycket bättre alternativ för att verkligen njuta av musik och filmer från denna bärbara dator tack vare den svaga bas och mellanregister från de inbyggda högtalarna. Ett annat alternativ är att använda HDMI-ut för att passera digitalt ljud till en stereoanläggning.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord är perfekt för att skriva och den 13 "formfaktor är den perfekta kompromissen mellan storlek och användarkomfort. För mycket mindre och Handlovsstödets kommer faktiskt inte stödja handlederna. Varje större och den bärbara datorn blir för stor för att vara resa vänliga. Nyckelåtgärd är smidig och tyst med en mycket mild klick som avges när du trycker på en knapp helt. Nyckel vicka är minimal och varje tangentknapp är fast förenad med saxmekanismen nedan. Vi märkte inte något tangentbord flex om vi tryckte ner mycket kraft på tangenterna. Kort sagt, tangentbordet på U350 rankas lätt som en av de trevligaste vi har använt på en tunn och lätt bärbar dator.

Den IdeaPad U350 har en rymlig Synaptics pekplatta som är en av de bättre modeller vi har sett i den här formfaktor bärbara. Ytstrukturen är milt grov och ger bra grepp utan att göra det svårt att dra ett finger över när fuktig. Snabbhet och noggrannhet är stor och vi knappt märkt någon eftersläpning i våra tester. Uppdateringsfrekvens för pekplattan ytan är mycket bra och förhindrar "stamma" som det vi har nyligen sett på några Synaptics pekplattor. Accelerationen på varje axel är tillräckligt matchas och hjälper garanti för att markörens rörelser på skärmen matchar din fingerrörelser på pekplattan. Pekplattan knapparna var utmärkt tack vare en mjuk, fjädrande handling med en mycket lång kastlängd. Den enda klagomål som jag har om knapparna är du behöver för att göra en full press hela vägen ner så långt som knapparna går, annars kommer du inte till fullo engagera knappen.


Hamnar och funktioner
Port urvalet är mycket bra med tre USB-portar, VGA-och HDMI-ut, gigabit LAN, audio in / ut, och en SDHC-kortplats. SDHC-kortplats är fjäderbelastad, men tillåter inte kortet sitta i jämnhöjd i spåret. När du sätter en standard SDHC-kortet i kortplatsen fortfarande sticker ut delvis. Förvänta dig inte att se en inbyggd optisk enhet i den här anteckningsboken, så om du planerar att installera om OS eller rippa dvd-skivor, plocka upp en extern optisk USB-enhet. Multimedia tangenterna är begränsade till en mute-knapp och en direkt tillgång för att Lenovo återvinning programvara svit.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda med Intel SU2700 CULV processor är mindre än stjärnor. De flesta program tar betydligt längre tid att ladda eller få tillgång till information jämfört med snabbare CULV alternativ. Även med 4 GB minne, känner systemet så trög som de flesta Intel Atom-baserade netbooks. Som sagt, grundläggande uppgifter som att surfa, lyssna på iTunes, skriva dokument, eller titta på enstaka SD-video är inget problem för IdeaPad U350. När vi flyttade upp till tittar på HD-video samtidigt multitasking, släpat systemet avsevärt. Om detta system ingår de snabbare SU4100 eller SU7300 dual-core processorer detta inte skulle vara ett problem i det minsta. De flesta av de konfigurationer med bättre processorer inte ens kosta så mycket mer än denna modell, så finns det ingen anledning att inte välja en snabbare en.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Systemtemperaturer stannade inom normalområdena med low-end enda processor. Hårddisken hålighet märktes varm på den vänstra sidan av handledsstödet och på undersidan av den bärbara datorn, men temperaturen var inte obehagligt. Bullernivåer var om genomsnittet för en dator av denna storlek, men fläkten kan få på nerverna om du är van vid en helt tyst anteckningsbok. Den U350 tenderar att hålla sin fläkt igång hela tiden, antingen för att hålla falltemperaturer låg eller för att hålla processorn under ett visst temperaturområde. Fläktljudet var bara lite högre än ljudnivån från en hårddisk, men om du har riktigt bra hörsel du kommer att märka det.

Batteritid
Batteritiden med 4-cellsbatteri och SU2700 är mindre än vi hade hoppats på. I vårt test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Vista på "balanserad" effektprofil, och trådlöst aktiva systemet stannade på 3 timmar och 35 minuter innan du går in i standby-läge. Strömförbrukning under detta test flöt mellan 9 och 10 watt. Lenovo inte erbjuder en 8-cells batteri med högre prissatta modeller för användare som vill ha bättre batteritid, och 8-cells batteri ska ge mer än 7 timmars körning.

Slutsats
Lenovo IdeaPad U350 är en stor tunn och lätt bärbar dator ... så länge du inte väljer modellen med den långsammare Intel SU2700-processor. Den U350 har en unik design med en strukturerad yta, bra byggkvalitet, och utmärkt uppgraderingsalternativ. Vad kan bryta detta system är dock konfigurationen, vilket kan sträcka sig från snabb till plågsamt långsamt under de flesta arbetsuppgifter. Batteritiden är under genomsnittet med 4-cellsbatteri, men en 8-cellsbatteri är standard på högre prissatta modeller. Den IdeaPad U350 har en övergripande utmärkt värde så länge du väljer rätt konfiguration.

Fördelar:

  • Utmärkt byggkvalitet
  • Design ser ut och känns bra
  • Förberett för WWAN

Nackdelar:

  • Långsam SU2700 processor
  • Pekplattknappar kräver djupa tryck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar