söndag 6 december 2009

Dell Studio 17 (1747) Recension

Dell Studio 17 (1747) Recension
av Kevin O'Brien - 2009/12/06

Studio 17 är en 17-tums multimedia och speldatorn-ersättare bärbar dator från Dell. Detta system kan konfigureras med Intel Core i7-processorer, samt avancerade ATI Mobility Radeon grafikkort för att tävla mot kraftpaket system som Acer Aspire 8940G eller Asus G51J. Dell har en trick i rockärmen med Studio 17: det är den första stora konsumenter bärbara att erbjuda en frivillig multitouch skärm.

Uppmärksamma läsare kanske märker att vi redan omdömet Dell Studio 17 i fjol. Detta är dock inte samma Studio 17. Systemet vi granskar här är den nya Studio 17 (1747), som använder en helt ny chassi med bildförhållandet 16:9 widescreen-skärm, nya högtalare och stöd för de senaste processorerna.

Dell Studio 17 (1747) Specifikationer:

  • 17,3 "HD + (1600 x 900) TrueLife WLED
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7 720QM processor (1.6GHz, 6MB L3-cache)
  • ATI Mobility Radeon HD 4650 1GB
  • 4GB DDR3 RAM (2x 2GB)
  • 320GB Western Digital Scorpio Black 7200RPM hårddisk
  • Dell Wireless 1397 802.11g
  • 8X DVD-brännare
  • Tre års begränsad garanti
  • 9-cells batteri (85Wh)
  • Vikt: startvikt på 7,87 £
  • Mått: 16,28 x 11,04 x 1,1-1,54 "
  • MSRP: $ 1.164

Bygg och Design
Dell Studio 17 har en snygg kilformad sidoprofil som hjälper masken sin stora fotavtryck. Den sluttande designen reducerar tjockleken av den bärbara datorn, och om du inte räkna utbuktande 9-cells batteri, det är i princip lika lång som min ThinkPad T60 när den är stängd. Den röda skärmskydd ser mycket trevligt och finns även i andra färger om du anpassade konfigurera den bärbara datorn. Den målade locket har en stor seg konsistens som ger den bärbara datorn en mjuk känsla och bidrar till att öka grepp för fingrarna. Insidan av Studio 17 är blank plast och en infälld färganpassad pekplatta. Handledsstödet trim är målad med ett silver metallic med trim direkt omger tangentbordet är blank målad svart plast. Båda finish verkar motstå ljus repor, vilket är en gudagåva för blanka bärbara datorer som behöver torkas av ständigt se ren och kladdfri.

Det enda Dell-specifika designelement som verkligen buggar mig är batteriet designen. Jag föredrar i hög grad metoden av förlängd livslängd batterier som sträcker sig ut på baksidan av den bärbara datorn. Den lägre monterade metod som används med Studio 17 batteri förhindrar den bärbara datorn från att sitta perfekt färg på ditt skrivbord yta. Det enda problemet med att använda ett batteri som sträcker ut ryggen med denna bärbara dator är gångjärnet design som skulle störa utökade batterier.

Chassit känns mycket stark och när den bärbara datorn är stängd känns tillräckligt styvt för att stå på (även om vi inte rekommenderar att stå på den). Dell gjorde ett utmärkt arbete finslipa fasta ramen och verkligen spikade den med exakt passform för karossdelar. Varje panel är stadigt på plats med jämna mellanrum runt passytor. Panelerna själva känner hållbara och motstå böjning under måttligt tryck. Den enda ytan på den bärbara datorn som verkar ha någon flex är tangentbordet fack som flexar något under stark press.


Den nedre delen av den bärbara datorn har ett rent utseende med en enda lucka till användaren utbytbara komponenter. Användare som vill uppgradera Studio 17 kommer att hitta två hårddiskfack, tre mini-PCIe slots, två slots minne och BIOS batteri. Vår konfiguration vänster en hårddisk fack öppet samt kortplatser för ett WWAN-kort och TV-kort. Grafikkortet och processorn var inte tillgänglig genom stora åtkomstpanelen så att ändra någon av dessa skulle kräva ytterligare nedmontering av den bärbara datorn. Ingen "garanti gäller inte om bort" var klistermärken finns överallt inom eller utanför datorn.

Skärm och högtalare
Det 17,3-tums display på Studio 17 ser över genomsnittet med bra färgmättnad och utmärkt kontrast. Dell valde ett mellanår lösa 1600x900 i denna modell, vilket är bättre än WXGA men fortfarande mindre än 1080p skärmar som är standard på nästan alla konkurrerande modeller. Med det sagt Dell erbjuder RGB-LED visningsalternativ uppgradering för denna modell där ingen av de konkurrerande modellerna erbjuder liknande skärmar.

Standarden displayen har goda vertikala vinklar där färgerna inte börja invertera kraftigt tills skärmen lutas 15-20 grader framåt eller bakåt. Horisontella betraktningsvinklarna är bättre med färger trogen ungefär 80 grader i varje riktning. Bakgrundsbelysning nivåer är ganska bra när det gäller ens ljusstyrka och högsta ljusstyrka. Med skärmen visar en helt svart bakgrund finns minimala blöda runt kanterna på normal ljusstyrka nivåer. När du ökar förbi 80% de svarta nivåerna börjar visas tvättas ut, men det är normalt för ljusa paneler. Bakgrundsbelysningen är stark nog att bekvämt utsikt displayen i ljusa kontor förhållanden eller utomhus om du hittar en plats för skugga.

Dell Studio 17 innehåller JBL stereohögtalare med en bottom-bränning subwoofer. De primära drivkrafterna är top-bränning genom hörnen av Handlovsstödets som mycket är att föredra framför lap-bränning högtalare som kan låta dämpas. I våra tester The Studio 17 högtalare rankade väl över genomsnittet när du spelar både film och musik. Mellanregister och höga toner kom genom tydligt och subwoofern lagt till några bas som vanligtvis saknas från många bärbara datorer. Peak volymnivåer var över genomsnittet och mer än kapabla att fylla en liten eller medelstor rum med ljud.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på Studio 17 är mycket trevligt och mycket bekväm att skriva på med en sådan massiv handledsstödet. Med den bärbara datorn sitter på kanten av ett skrivbord eller i knät handleder stöds fullt ut till dina underarmar. Den mjuka rundade kanten på framsidan av den bärbara datorn verkar inte orsaka några tryckpunkter, vilket kan vara ett problem med vissa bärbara datorer. Tangentbordslayouten drar full nytta av den massiva yta Studio 17. Tangentbordet är i full storlek utan kondenserade nycklar och det innehåller en fyra-nyckel bred numberpad. Layouten är Dell-standard med funktionstangenterna är sekundärt och snabbtangenter som är primär. För att ge er ett exempel kan du justera ljusstyrkan direkt genom att trycka F4 och F5, men att uppdatera en webbsida som du skulle behöva klicka Fn + F5. Du kan märka en viss flex på tangentbordet under stark press, men under normala skriva är det inte så uppenbart. Individuell nyckelåtgärd är smidig med en mycket mjuk klick avges när varje tangent är helt nedtryckt. Konfigurationen vi omdömet erbjuder inte en bakgrundsbelyst, men det kan ingå som en $ 25 alternativ. Efter att ha använt Studio 17 ett par nätter framför min TV fann jag verkligen mig själv önskar att bakgrundsbelysningen kom standarden.

Pekplattan är en mycket stor Synaptics modell med lite multitouch stöd. Avancerade gester inkluderar rulla med två fingrar, roterande, nypa zoom och en tre fingrar flick. Känslighet är utmärkt med pekplattan plocka upp även de minsta beröring utan problem. Detta gjorde orsaka vissa problem om du knappt borsta handflatan mot pekplattan när du flyttar markören mot ett mål. Pekplattan skulle upptäcka den andra ingången och göra markören frysa tills du släppa ut. Inget belopp av justera inställningarna korrigerade detta men med tillräckligt praxis du lär dig att flytta handen längre bort från styrplattan gränser. Pekplatta hastighet är bra med någon urskiljbar fördröjning märkte även under snabba rörelser. Ytstrukturen är en lätt matt finish och mycket lätt att föra fingret över torr eller fuktig. Med pekplattknapparna är också mycket trevligt med en djup kast och en mjuk klick när man trycker.


Hamnar och funktioner
Portval är mycket bra även utan portar eller slitsar lagts till fram-eller bakkant bärbara datorn. Dell ingår två USB-portar, en eSATA / USB combo port, VGA, HDMI och DisplayPort-out, LAN, två hörlursuttag, ljudingång, LAN, och slutligen en FireWire-400-port. Expansionsplatser inkluderar ett ExpressCard/34-fack och SDHC-kortläsare. En ytterligare port som inte användes i vår konfiguration är antennuttaget som ansluter till en intern TV-tuner. Vi hade ett problem med USB-port layouten, den högra sidan har avstånd tillräckligt långt ifrån varandra för att hindra dig från att använda vissa dubbla fronter sladdar.

Dell Studio 17 innehåller en accelerometer för att skydda hårddisken vid ett fysiskt systemkrasch. Om den upptäcker den bärbara datorn tappas den snabbt kommer att parkera hårddisken för att minimera skadorna. Detta är vanligt i många bärbara företagsdatorer, men till skillnad från alla andra implementering vi sett var detta en de första att orsaka problem. Om du lutar den bärbara datorn för långt i någon riktning kommer direkt ändra riktning rörelser på skärmen. Vi märkte först denna under vår testfas när notebook-datorn vilade på en upphöjd ställning. Om Studio 17 lutas framåt dialogrutan val kommer slumpmässigt växla fram och tillbaka. Om du lutar den bärbara datorn till en sida kommer det att börja flytta rutan uppåt och nedåt. För enda sättet att rätta till detta är att avinstallera ST Micro ScreenDection förare. Detta problem också redovisas på Dell Community-forumet .

Prestanda och Benchmarks
Dell Studio 17 är ingen slöfock med Intel Core i7 720QM processor och ATI Mobility Radeon 4650-grafik. Medan du spelar Left 4 Dead på 1600x900 upplösning med höga inställningar såg vi en genomsnittlig bildfrekvens 60FPS, en max 87FPS, och låg på 38FPS. Även med horder av zombies runt huvudpersonerna den bärbara datorn föll aldrig under 30fps. Även om detta är mer än kapabla att spela Left 4 Dead på höga inställningar, föll det fortfarande bakom ASUS G51J och Acer 8940G som innehöll bättre grafikkort. Eftersom Studio 17 är en bärbar dator mer fokuserad på runt multimedia prestanda vi inte har ett stort problem med detta. Nackdelen är användare behöver uppgradera till Alienware M17x eller växla till Studio XPS 16 för att få bättre grafikkort alternativ från Dell. Båda alternativen har en mycket högre utropspris - runt $ 1.600 - som kan vara svårt att svälja om du arbetar på en mindre budget. HD-video var inte ett problem för Studio 17 med 1,6 GHz Core i7. CPU bröt aldrig en svett spelar 720p och 1080p video med massor av overhead rum kvar för andra aktiviteter.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 jämförelse resultat mot netbooks @ 1024 x 768 (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune hårddiskens prestanda test:

Värme och buller
Termisk prestanda Dell Studio 17 ligger över genomsnittet när man betänker att en enda fläkt hanterar kyla för en quad-core processor och mid-range grafikkort. Vid normal användning av case temperaturen ligger inom mycket rimliga nivåer med få hot spots. Under stress vissa områden nära processorn och pekplatta värma upp, men fortfarande inte upp till obekväma nivåer. Fläktljud under alla förhållanden är minimal, men det får högre sluttande och mer frekventa under belastning.

Batterilivslängd
Vår konfiguration av Studio 17 inkluderade en 9-cells batteri som hjälpte pressa ut några imponerande tid från denna Core i7-utrustade bärbara dator. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv och Windows 7 på en balanserad profil den bärbara datorn stannade på i 4 timmar och 19 minuter. Under testet Studio 17 förbrukas mellan 17 till 19 watt.

Slutsats
Dell Studio 17 utvecklades mycket väl som en multimedia-orienterad desktop-ersättare bärbar dator. Systemet innehåller allt du kanske vill, inklusive stora högtalare, mycket trevligt alternativ skärm, en snabb processor och en mycket kapabel grafikkort. Jämfört med ASUS G51J eller Acer 8940G som erbjuder NVIDIA 260M och 250M kort respektive faller Studio 17 efter i spelprestanda med dess lägre utför ATI Mobility Radeon 4650. Ingen annan högre prestanda kort kan konfigureras med Studio 17, vilket betyder att du måste gå till Studio XPS 16 eller Alienware M17x som har mycket större start priserna. Totalt Studio 17 blåser bort konkurrensen på anpassade alternativ - inklusive en valfri RGB-LED-bakgrundsbelyst panel eller pekskärm - och det ger ett mycket lågt ingångspris för sin Core i7-konfiguration. Behåll detta system på din lista om du planerar att köpa en 17 "notebook som helst snart.

Fördelar:

  • Stora byggkvalitet
  • Mycket bra högtalarsystem
  • Lågt utropspris

Nackdelar:

  • Vissa mindre tangentbord flex
  • Inga avancerade grafikkort alternativet
  • Felaktig accelerometer förare


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar