måndag 23 november 2009

Recensioner Uppdatering: Dell Latitude XT2 med Windows 7

Recension Uppdatering: Dell Latitude XT2 med Windows 7
av Kevin O'Brien - 11/23/2009

Latitude XT2 är Dells multitouch-aktiverade verksamhet cabriolet-anteckningsbok som nu innehåller Windows 7. Den XT2 börjar på $ 1909 och erbjuder en mycket tunn och lätt affärs robust chassi med en attraktiv borstad metallfinish. I denna översyn vi reda på om det XT2 systemprestanda eller multitouch stöd har förbättrats i Windows 7.

Vår Dell Latitude XT2 har följande specifikationer:

  • Intel Core 2 Duo SU9400 1.4GHz (800MHz FSB, 3 MB L2-cache)
  • Microsoft Windows 7 (64-bit)
  • 12,1 "Premium WXGA (1280 x 800) LED-bakgrundsbelyst display med 2-finger multi-touch
  • Intel X4500MHD integrerad grafik
  • 3 GB DDR3 1066MHz RAM (2GB + 1GB)
  • 120GB Toshiba 1.8 "5400RPM hårddisk
  • 8X CD / DVD-brännare (Dual Layer DVD + /-R Drive) med dockningsstation
  • Dell Wireless 1510 A / G / N, Bluetooth, och 1Gb Ethernet
  • 6-Cell 42WHr Battery
  • Begränsad 3-års standard delar och arbete garanti med service på plats
  • Mått: 11,7 x 8,7 x 1.1 "
  • Vikt: 3 £ 13.6oz
  • Pris som konfigurerad: $ 2830 ($ 2262 Street)

Bygg och Design
Dell Latitude XT2 har en mycket professionell eller industriell utseende med en helt mörk-grå design, skarpa linjer och kanter, och även exponerade skruvar. Denna notebook är definitivt inte riktat mot dem som letar efter nästa designer laptop. I stället är den riktad direkt till dem som bara vill komma till saken. De borstade metallytor är faktiskt speciellt målade luckor som ger utseendet av metall men med enkelt underhåll som färg ger. Finishen motstår fläckar och är mycket lättare att torka av än de flesta borstad metall exteriörer. Om det målades matt svart och hade en Lenovo-logotypen tryckt på det, skulle du svära på att det var en ThinkPad.

Jag personligen älskar sidoprofilen för Latitude XT2, vilket är nästan perfekt kvadrat i alla hörn. Den har inga sluttande ytor, inga rundade sidor, och sitter väldigt lågt till skrivbordet ytan. Om du bär tabletten runt i en arm det tar upp en så liten mängd utrymme som du verkligen inte har något emot att hålla den.

Bygga kvalitet är utmärkt, och förmodligen den bästa konstruktionen jag någonsin sett på en Dell dator. Paneler känner sig fast med väldigt lite knarrande eller gnisslande plast och passform och finish är oklanderlig. Ytor träffas med rena linjer och ingenting känns på sin plats. Färgkvaliteten är bra på varje del av kroppen, utan speciell av damm, omålade kanter, eller någon typ av ofullkomlighet. Skärmen gångjärn är tuff och robust ... vilket ger dig den meningen att den ska hålla sig väl med tiden. Chassit känns mycket tålig med knappt en antydan om flex om du pressa handledsstödet eller sätta hård press på tangentbordet. Locket Skärmen har några mindre vicka, men skärmen visar inte några tecken på färg distorsion om du inte verkligen försöker att vrida panelen

Tillgång till reglage som är lätt genom två områden. Hårddisken är placerad under batteriet och har fyra skruvar och en ram som håller den på plats. RAM, Wi-Fi-kort, och WWAN-kort finns under en enda åtkomstpanel som hölls i med två skruvar. De flesta uppgraderingsbehov kan tas om hand på mindre än fem minuter, eller hur lång tid det tar att byta ut en komponent. En intressant funktion som Dell lägger front och center under datorns lock är en användare borttagbar BIOS-chip (med en praktisk dragflik). Detta gör att företagen ersätter det i händelse av en misslyckad BIOS-uppdatering, istället för att skicka hela maskinen för reparation.

Skärm och högtalare
Den 12,1 "skärm på Dell Latitude XT2 ser bra ut och är en av de bättre tablett skärmarna jag har sett personligen. Med de många pekskärm och penningångslager som tabletter behöver under själva display, de flesta tablett skärmar ser väldigt oklar eller grumlig jämfört med en vanlig bärbar dator skärm. Den 1280 x 800 skärm på XT2 ser något grumlig i jämförelse med en vanlig skärm, men mycket trevligare än den genomsnittliga tablett skärmen. Ett viktigt inslag i en tablett eller skiffer skärm är bred tittvinkel för att använda skärmen från flera positioner utan att ha massor av färg distorsion. Displayen på XT2 är över genomsnittet när det gäller horisontella betraktningsvinklar, men lider fortfarande av en viss förvrängning när du tittar på skärmen i liggande läge och trycka på skärmen igen.

Bakgrundsbelysning nivåer på den här skärmen är om genomsnittet med andra bärbara företagsdatorer, men inte lika bra som "solljus läsbara" visas. Dell erbjuder en ljusare panel i dagsljus ... som förhoppningsvis ska vara stark nog att inte tvättas i direkt solljus.

Dell XT2 innehåller en kapacitiv pekskärm med inbyggd digitizer för penninmatning. Pennan ger utmärkt grepp och respons på skärmen likt en kulspetspenna över en glansig inbunden bok. Strukturen ger en exakt rörelse, och det förblir konsekvent över hela skärmen. Oljor från mina fingrar att peka på skärmen tycks inte påverka pennan dragkraft för mycket, även för bästa skrivytan möjligt föreslår jag att ta en mikrofiberduk till skärmen först. Pennan har två sidomonterade knappar för andra musklick och radera funktioner. Jag hittade dem till både arbete väl, men den andra musknappen är lite för känslig ... aktivering med minsta beröring.


Den XT2 två fingrar multitouch med sin kapacitiv pekskärm. Vi såg inte mycket förbättring mellan den multitouch miljön i Windows Vista jämfört med Windows 7. Rullning och zoomning i Internet Explorer 8 fortfarande känns hackig, vilket gör det mycket enkelt att skjuta din avsedda märke. Att byta till andra webbläsare verkar inte hjälpa mycket och Googles Chrome endast interagerade med zoomfunktionen. Jag känner när det gäller multitouch hårdvara och mjukvara stöd Apples är överlägset bäst. Dell dessutom inte innehöll någon OEM-specifika kontakt programvara på vår Latitude XT2 förutom Control som kändes föråldrad och överflödig i jämförelse med Windows 7 egna kontroller.

Ljudanläggningen på XT2 består av en enda monohögtalare som ligger på vänster sida av chassit. Det fungerar tillräckligt bra för att lyssna på enstaka låt eller film, men det låter verkligen off-center, eftersom den enda högtalare ligger på ena sidan. Peak volym är ganska högt, men det snedvrider också när den försöker producera bas eller mellanregister ljud. Hörlurar är ett måste.

Tangentbord och pekplatta
Den XT2 tangentbord ser ut och känns bra med låga tangenter och varselmärkning. Layouten är lätt att följa med normalstora primärnycklar och lämpligt dimensionerade funktionsknappar. Jämfört med andra bärbara datorer tangenterna har en grundare kast, vilket är en bieffekt av den tunna chassit. Jag hittade faktiskt tangentbordet för att vara snabbare att skriva på jämfört med ThinkPad X200, eftersom den kortare kast innebär färre resor innan en knappen aktiveras. De enskilda knapparna har ingen vicka när du försöker flytta upp i nyckel sida till sida.

Pekplattan är en ALPS-modell kör proprietär Dell-programvara. Jämfört med den genomsnittliga Snypatics modell det visar några mindre fördröjning, men det känns ändå lyhörd och lätt att använda. Jag tror att Dell skulle ha gått med en större pekplatta yta, eftersom XT2 har tillräckligt med utrymme för att införliva den om du flyttar knapparna mer mot den nedre kanten av handledsstödet. Dell har också en styrpinne, som fungerade, men känns inte som vätska eller lyhörda som andra alternativ som jag har använt.

Hamnar och funktioner
Port valet är utmärkt ... även jämfört med större anteckningsböcker. Latitude XT2 har två USB-portar, en eSATA / USB combo, audio in / ut, FireWire, VGA, LAN, och en egen strömuttag för vissa Dell-tillbehör. Om du behöver fler portar eller en optisk enhet, ger dockningsstationen du fyra USB-portar, seriell, DVI, VGA, LAN, hörlursutgång, och naturligtvis en optisk enhet. Dockningsstationen känns extremt välbyggd, och har en av de trevligaste låsmekanismer jag har sett. Den har en robust metall låsarm, som när det fälls ut och släpps har en fördröjd rörelse där allt klickar sakta på plats.


Front: underkant batteri


Bak: AC, VGA, LAN, en USB + power jack, tablett kontroller display lock


Vänster: Pennhållare, en USB, FireWire, högtalare


Höger: Trådlöst på / av, Wi-Fi Catcher, USB / eSATA-combo, SD-kortplats, ExpressCard/54, hörlur / mikrofon, Kensington-lås

Prestanda
Jämfört med vår tidigare recension av XT2 som kör Windows Vista, samma konfiguration som kör Windows 7 verkar ha tagit en prestation träff. Under normala dag-till-dag aktiviteter i systemet känns inte upp farten även jämfört med nya tunna och lätta bärbara datorer. Vi känner en del av detta kan skyllas på 5400RPM 1.8 "hårddisk som är halva hastigheten på vanliga 2.5" 5400RPM enheter. Att öppna applikationer som iTunes kändes tröga och långa starttider - även med standard bloatware bort-var ändå nära en minut. Detta kan lindras genom att konfigurera din XT2 med ett av SSD alternativ, men att uppgradera driver upp priset. Latitude XT2 har också nackdelen av långsammare processorer jämfört med Lenovo ThinkPad X200 Tablet, vilket negativt påverkar systemets prestanda XT2. Spelprestanda var svag med Intel X4500 integrerad grafik, men det är sant för nästan alla tabletter på marknaden. HD-filmuppspelning var bra för 720p och 1080p-video, men multitasking i bakgrunden medan du tittar på en HD-film skulle inte vara den bästa idén med 1.4GHz processor.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Termisk prestanda XT2 är utmärkt, och det XT2stayed bara milt varmt under större delen av våra tester. Även under en högre belastning under vår benchmarking, systemtemperaturer kröp upp en aning, men fortfarande stannade inom mycket rimliga nivåer enligt nedan. Fläktljudet är minimal, och jag kan faktiskt inte minnas den fläkt som går igång en gång under översyn. Om det var på, var det spinning långsam nog att det knappt rörde sig någon luft. Totalt Dell gjorde ett mycket bra jobb att kyla de interna delarna av den XT2.

Batteritid
Dell Latitude XT2 har lägre strömförbrukning under Windows 7 än vad den gjorde i vår tidigare recension som kör Vista. I vårt batteritest med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Windows 7 på Balanced profil och trådlöst aktiva systemet stannade på 3 timmar och 59 minuter innan du går in i standby-läge. Detta är en ökning från föregående 3 timmar och 24 minuter som vi såg under samma förhållanden som kör Vista. För utökad batteritid Dell erbjuder ett 45Wh "slice" batteri som är ett externt batteri som fäster till botten av den bärbara datorn. Denna mer än fördubblar effektkapaciteten för systemet, men skulle också väsentligt öka sin förflyttning vikt.

Slutsats
Latitude XT2 är en snygg och välbyggd företag konvertibel-notebook som verkar släpa efter tävlingen. Jämfört med sin främsta rival, den Lenovo ThinkPad X200 Tablet, använder den en långsammare 1,8 "hårddisk, långsammare processor, och erbjuder mycket mindre batteritid om du också använda en tilläggsbatteriplatta. En av XT2 största brister är att använda i mycket långsammare 1.8 "5400rpm hårddiskar ... göra framförandet mycket långsammare än andra top-tier företagsmaskiner. Windows 7 multitouch stöd inte åtgärda de problem vi haft under Vista. Enkla gester såsom att bläddra eller zooma känner ryckig och gör det lätt att skjuta över din tilltänkta varumärke. Känslighets justeringar för multitouch i den här situationen skulle göra en värld av skillnad. Sammantaget skulle det Dell Latitude XT2 förlora många av sina avigsidor, om det ingår snabbare hårddiskar eller processorer och priset kom ner jämfört med konkurrenterna.

Fördelar:

  • Snygg och tunn design
  • Stort byggkvalitet
  • Förbättrad batteritid i Windows 7

Nackdelar:

  • Slow 1.8 "5400RPM hårddisk
  • Hög prislapp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar