onsdag 4 november 2009

Alienware m15x Recension

Alienware m15x Recension
av Charles P. Jefferies - 2009/11/04

Den M15x är Alienwares senaste gaming anteckningsboken, med en Intel-processor Core i7, 15,6-tums skärm, och Nvidia GTX 260 grafikkort. Är detta monster värt sitt begärda priset? Läs vår recension för att få reda på.

Vår Alienware M15x har följande specifikationer:

  • Cosmic Svart färg
  • 15,6-tums 1080p (1920x1080) skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Ultimate 64-bit
  • Intel Core i7 920XM processor (2.0GHz/3.2GHz Turbo Mode, 8MB L3-cache)
  • NVIDIA GeForce GTX 260M 1GB grafikkort
  • 4GB DDR3-1333 RAM (2x 2GB)
  • 500GB 7200RPM hårddisk (Seagate Momentus 7200.4/ST9500420AS)
  • Intel Wireless WiFi Link 5300AGN
  • Slot-loading Blu-ray läsare / DVD-brännare
  • Ett års begränsad garanti w / i hemmet tjänst
  • 9-cells Li-ion batteri (85Wh)
  • Vikt: £ 9
  • Mått: 14,88 "(W) x 12,15" (D) x 1,92 "(H)
  • MSRP: $ 3.274

Den M15x startar på $ 1.499 per skriftligt, det finns i tre färger: Cosmic Black, Nebula rött och Lunar Shadow (silver). Vår testenhet priset är skyhögt främst på grund av Core i7 920XM Extreme-processor, vilket betingar ett $ 900 premie över basen Core i7 720QM processor.

Bygg och Design
Alienware är känt för sina out-of-här-världen design och M15x är inget undantag. Efter flaggskeppet Alienware M17x är detta den andra anteckningsboken att använda sin nya "Stealth" utseende. Det M15x har en en-av-en-slag utseende och känsla.

Den M15x är ovanligt stor för en 15,6-tums bärbar dator, mäter nästan två inches tjock och väger över nio pounds! Framsidan av M15x är slående, det är något pekade utåt mot användaren och flankeras av två hotfulla högtalargallren. Framsidan av M15x är inte vertikalt utan vinklad nedåt också. Locket har ett unikt utseende, det är mycket hög och vinklad upptill för att matcha den främre chassidelen när den är stängd. Jag gillar hur det är ett särskilt område för att gripa locket på toppen.

Den M15x är en mycket välbyggd anteckningsbok. Den har en stark inre ram och tar stor kraft att böja. Locket är imponerande stark, det motstår vridning märkbart bättre än andra 15,6 "bärbara datorer tack vare är ett stycke wraparound stöd. Locket fast förbunden med chassit av en stark gångjärn. Generellt sett den här bärbara datorn är extremt stabil.

Bygga material består av magnesiumlegering och tjock plast. Handlovsstödets och tangentbordet omger är texturerat plast och har en matt yta, vilket är välkommet eftersom det inte visar damm och fingeravtryck lätt. De enda verkligt blanka ytor på denna bärbara dator är högtalare hus, media knappen band ovanför tangentbordet och skärmen själva ytan. Basen av chassit och baksidan av locket är magnesiumlegering, som känns stark. Den enda svaga punkten i byggkvalitet delen är botten, plast täcker ventilerna är ganska tunn och billig känsla.


Medan byggkvalitet på M15s är imponerande, känns det inte riktigt lika fast som sin storebror, den M17x. Den M17x använder anodiserat aluminium för chassit och tillbaka locket som är tyngre än M15x är magnesiumlegering men känns mer solid. Den M15x har klassledande byggkvalitet, men aluminium skulle göra det bättre.

En funktion som förtjänar ett särskilt omnämnande är AlienFX anpassningsbara belysningssystem. Det finns flera olika belysning zoner, användare kan välja många olika färger för olika zoner på den bärbara datorn, inklusive fyra delar Tangentbord, pekplatta, media knappar, strömbrytare, Alienware logotypen nedan locket och främmande huvud på baksidan. Färgerna kan ändras från Command Center ansökan:

Belysningen kan stängas av när som helst genom att trycka på [Fn] och [F11]. AlienFX är verkligen unikt och tillför estetiska värde.

Skärm och högtalare
Det M15x har en 15,6 "LED-bakbelyst skärm finns i två upplösningar: 1600x900 och 1920x1080, vårt test enhet har den senare. Denna display är positivt underbara, det är mycket levande och har utmärkt kontrast och ljusstyrka. Bakgrundsbelysning är imponerande jämn och betraktningsvinklarna är långt över genomsnittet, här skärmen har nästan perfekt horisontell visning och en generös vertikal rad. Skärmens yta är täckt med ett enda stycke av "kant-till-kant" glas, vilket innebär en hel del reflektioner men en sömlös utseende.

Högtalarna ligger över genomsnittet med riklig mängd. Ljudkvalitet är inte särskilt hög men är godtagbart för spel och videor Internet. De M15x har två hörlursuttag, dra nytta av dem för en bättre ljudupplevelse.

Tangentbord och pekplatta
Det M15x har ett fullstort tangentbord men ingen number pad. Tangentbordet är tyst och nycklarna har en gummerad yta för bättre grepp. Den taktil återkoppling och viktiga resor är bra, tangentbordet har en något seg känsla som är trevlig. Tangentbordet är kommunikativa nog att skriva snabbt och korrekt. Jag gillar den välvda mellanslagstangenten.


Pekplattan har en alltför strukturerad matt yta. Den tunga struktur förhindrar fullt finger kontakt med den faktiska ytan och gör att använda pekplattan obehagliga, musen tycks släpa över skärmen samtidigt spåra på grund av den mindre än tillräcklig kontakt. De två pekplattknapparna fungerar som förväntat men är lite bullriga.


Den M15 har en rad media knapparna ovanför vänster sida av tangentbordet. De är touch-aktiverade och fungerar bra. Statuslamporna är alla ingår i Alien huvudet ovanför tangentbordet. Den blinkar för hårddisk aktivitet och lyser en annan färg på batteri och när den är inkopplad (kom ihåg dessa färger kan ändras via AlienFX). Det pulser under laddning.


Hamnar och funktioner
Den M15x erbjuder en riklig portval. Både VGA och DisplayPort ingår för externa videoanslutningar, men jag tror att HDMI skulle vara mer lämplig än DisplayPort på denna bärbara dator eftersom det är bättre för anslutning till HDTV. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Vänster sida: Kensington-lås, strömuttag, VGA, Gigabit Ethernet, DisplayPort, USB, IEEE 1394 mini-FireWire, 8-i-1-kortläsare


Höger sida: ExpressCard/54 (överst), slot-optisk enhet (botten), dubbla hörlursuttag, mikrofoningång, eSATA / USB combo-port, USB


Fram: Högtalare


Bak: Avgas ventiler och gångjärn


Botten: Ventiler, batteri och anpassad typskylt

Prestanda och Benchmarks
Den M15x gör en imponerande visar tack vare sina state-of-the-art komponenter. Core i7 920XM är en extremt dyrt alternativ, men också den snabbaste mobila processorn för tillfället. GTX 260M är ett steg ner från Nvidias top-end GTX 280M-kort.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

Crysis spel riktmärke (1600x900 och höga inställningar):

Left 4 Dead 2 Demo riktmärke (1920x1080, höga inställningar och 4x MSAA):

Borderlands riktmärke (1920x1080, höga inställningar):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Den M15x producerar höga siffror runt och är en potent gaming anteckningsboken. Den kan spela de senaste titlarna på höga inställningar med lätthet tack vare Nvidia GTX 260 grafikkort och Core i7-processor. Detta är en av de allra snabbaste maskinerna omdömet här på NotebookReview.

Värme och buller
En högpresterande bärbar dator som M15x behöver en hög prestanda kylning för att matcha. Värme ut från den bärbara datorn genom två stora öppningar på vardera sidan av ryggen. På tomgång i M15x är huvudsakligen tyst, under belastning det gör en hel del buller, buller är en kombination av forsande luft och fläkt whirr. Fläktarna lyckligtvis inte har en irriterande ton, det kan man i allmänhet bortse som bakgrundsljud. Den M15x får inte mer än ljummet på ytan, botten och sidorna runt ventilen få gränslinjen varm vid beröring men ingenting om. Komponent temperaturer uppmätta med HWMonitor är mer än acceptabelt:

Batterilivslängd
Sex-och nio-cells batterier finns. Den nio-cell krävs för Core i7 920XM processor och har en rating på 85Wh. Med minimal ljusstyrka och "Stealth" lågeffektläge aktiverat uppnådde jag en timme och 55 minuters batteritid. För att ge en uppfattning om hur mycket makt M15x konsumerar en traditionell Dell konsument bärbar dator med en 15,6-tums skärm och en 85Wh 9-cells batteri varar under dubbelt så lång.

Jag uppskattar att sex-cells batteri varar cirka en timme, så för alla unplugged frihet den 9-cellen är ett bra alternativ. Notera att den nio-cells batteri sticker ut botten, vilket gör det något obekvämt att bära, men höjer den bärbara upp något i en mer ergonomisk ställning.

Slutsats
Den M15x är en väl avrundad 15,6 "gaming anteckningsboken med extrem prestanda. Dess utseende och AlienFX anpassningsbara belysningssystem är helt unik. Den full HD 1080p-skärm är fantastiskt. Tangentbordet känns bra och bygga kvalitet är i allmänhet top notch. Vi har vissa reservationer - de fattiga pekplatta yta, tung och stor formfaktor för en 15,6-tums bärbar dator, och brist på HDMI - men för dem som är villiga att svälja prislappen ($ 3274 som konfigurerats), är M15x säker på att leverera en givande erfarenhet.

Fördelar:

  • Unik design och belysning
  • Bedövning 1080p-skärm
  • Mycket hög prestanda och byggkvalitet

Nackdelar:

  • Mil-hög prislapp som konfigurerats
  • Större och tyngre än vanliga 15,6 "gaming bärbara datorer
  • Dålig pekplatta yta
  • Har DisplayPort men HDMI skulle vara att föredra


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar