söndag 29 november 2009

Lenovo IdeaPad Y550 recension

Lenovo IdeaPad Y550 recension
av Kevin O'Brien - 2009/11/29

IdeaPad Y550 är en 15,6 "multimedia bärbara från Lenovo erbjuds i en blandning av prisvärda och high-end konfigurationer. Toppen av alternativlistan systemet inkluderar en Intel-processor Core i7 och NVIDIA GT 240 dedikerad grafik medan mer prisvärda system inkluderar standard Core 2 Duo-processorer och integrerad grafik. I denna översyn vi tittar på en modell utrustad med Intel T6400-processor och Intel X4500 integrerad grafik.

Vår Lenovo IdeaPad Y550 Specifikationer:

  • Windows Vista Home Premium med SP2 (Finns nu med Windows 7 64-bitars)
  • Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz (2MB cache, 800 MHz FSB)
  • 4GB DDR3 SDRAM (1066MHz)
  • 320GB 5400 rpm SATA-hårddisk
  • 15,6-tums LED-bakgrundsbelyst WXGA-skärm (glättat, 1366x768)
  • Intel X4500MHD integrerad grafik
  • Intel 5100AGN
  • Portar och kontakter: (2) USB 2.0-portar, eSATA / USB Combo, VGA, HDMI, SDHC-kortläsare, RJ-45/Ethernet (Gigabit), stereo hörlurar / linjeutgång, ingång för stereomikrofon, 1,3 megapixel webbkamera
  • Mått: (LxBxH) 15,2 "x 10,0" x 1,02 "till 1,5
  • Vikt: £ 5 13.5oz
  • 11.1V 56Wh 6-cellsbatteri
  • Ett års standardgaranti
  • MSRP: $ 813

Bygg och Design
Lenovo IdeaPad Y550 har en modern design med en snygg form och en ganska uttalad kontrasterande färger. Den yttre bild av Y550 när det är stängt är tunn och platt med en tjock orange beklädningsdetalj bryta upp två svarta halvor på den bärbara datorn. På avstånd utanför färgen på skärmen höljet verkar vara matt svart, men titta på det närmare det är faktiskt ett svagt präglad yta. Denna speciella design är en överlappande honey-comb finish som ger den bärbara datorn en trevlig subtil utseende samtidigt ger det en lätt konsistens. Insidan är en kombination av en glänsande svart och metallic grå med krom accenter högtalare och vita LED-bakgrundsbelyst kontroller. Jag tror verkligen att Lenovo design personal måste hålla så mycket tillbaka när man bygger ThinkPad-modeller som de verkligen går alla ut med IdeaPad-serien.

Det Y550 känns välbyggd jämfört med de flesta konsumenter bärbara datorer men ändå verkar som om det skulle kunna förbättras på vissa områden. Skärmen gångjärn är ganska stela och kräver två händer för att öppna luckan. Läppen av locket fungerar mot dig när du försöker öppna fönstret eftersom det kramar Handlovsstödets noga. Skärmen Locket har några mindre flex men gör ett bra jobb på att förhindra skärmen snedvridning när du trycker på baksidan av skärmen. Chassit har några mindre flex när du håller den bärbara datorn i luften vid kanten av handledsstödet, men det känns ändå fast vid fast tryckt när den bärbara datorn sitter på en plan yta. Tangentbordet flex inte mycket, men precis ovanför den optiska enheten om du trycker tillräckligt hårt kan du få tangentbordet basen för att göra ett klickande ljud. Passform och finish är bra överlag, men ett område fastnat i en pedantisk sätt. Jag tror att högtalarna grillar är tänkta att sitta i jämnhöjd med infattningen ovanför tangentbordet och på båda högtalarna en kant sticker upp högre än den andra.


Skärm och högtalare
Den WXGA-skärm på Y550 verkar vara den högsta upplösning som erbjuds på denna modell. Även de bättre konfigurationer begränsas till 1366x768. Detta saknas i jämförelse med Dell Studio 15 som kan konfigureras med en 1080p panel i konfigurationer börjar på mindre än $ 800. Panelen ger bra färg och kontrast, ranking mitten av förpackningen jämfört med de flesta bärbara datorer. Svärta är bra på låga och medelhöga bakgrundsbelysning nivåer, men visa lite bakgrundsbelysning krypning nära 100%. Peak ljusstyrkenivåer är bra för visning i ljusa kontor förhållanden med ett bekvämt hem visning nivå någonstans mellan 60 och 70%. Betraktningsvinklar verkar genomsnitt med färger som visar betydande inversion i så lite som 10 grader när lutas bakåt. Horisontella betraktningsvinklarna ser mycket bättre och visar ingen noterbar färgförändring även när du tittar från själva kanten av skärmen.

Lenovo IdeaPad Y550 har över genomsnittet klingande högtalare, med hjälp av två primära högtalare upp toppen och en subwoofer nedan. Lyssna på musik och filmer högtalarna har bra mellanregister och bas, men är fortfarande svag jämfört med andra bärbara datorer med dedikerade subwoofers. Peak volymnivåer låter tillräckligt starka för att bli lyssnade på i en liten eller medelstor rum, men inte så högt att över-driva en hel del bakgrundsljud. För att titta på funktionen långfilmer i stora rum HDMI-porten är ett bra sätt att passera digitalt ljud över till ett hemmabiosystem.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet är bekvämt att skriva på och har en ganska solid skriva yta. Övergång till detta tangentbord från min ThinkPad var inga problem, särskilt eftersom nyckelåtgärden kändes mycket lika. Den enda taktila skillnaden jag fann mellan detta tangentbord och ThinkPad tangentbordet är nyckeln formen, de ThinkPad tangenterna har en mer "kupade" känner till dem.


Det Y550 har en rymlig Synaptics pekplatta med en mycket trevlig konsistens. Medan vissa tillverkare av bärbara datorer kan bära den glansiga handledsstödet yta på pekplattan, bryter Lenovo upp det med en knappt skakig struktur som är lättare att glida över. Out of the box det var svårt att glida över och nästan klibbig från multitouch klistermärke över det, men med lite olja byggs upp under de första timmarna det bröt in perfekt. Känslighet är bra ur lådan ... endast kräver en lätt beröring för att flytta markören över skärmen. Lag är inte närvarande under någon omständighet, inbegripet mycket snabb rörelse. Med pekplattknapparna har en lång kastlängd och avger en mild klick när den är helt intryckt.

Hamnar och funktioner
Portval är tillräcklig även om jag anser att det fanns tillräckligt med utrymme kvar oanvända ta hänsyn till en extra USB-port. Lenovo IdeaPad Y550 har två USB-portar, en eSATA / USB combo port, VGA och HDMI-portar, Ethernet och ljudingångar. Expansionsplatser inkluderar ett ExpressCard/34-fack och SDHC-kortplats.

Lenovo har också ett antal beröringskänsliga och klicka-stil knappar runt tangentbordet för att styra snabb åtkomst funktioner. Standarden knappar inkluderar en att byta videolägen, en annan att ladda Dolby-ljud kontrollpanelen och ljud växlar för att justera volymen och stänga av ljudet i högtalarna. En blinkande reglaget i mitten kan du snabbt komma åt fyra förinställda Lenovo applikationer.

Prestanda och Benchmarks
Det Y550 presterar bra i genomsnitt dag-till-dag aktiviteter som att surfa på webben, skriva dokument, lyssna på musik och titta på filmer. Om du tänker använda den som en multimedia-bara riggen bristerna i de integrerade grafiken inte bli ett problem, men om du har för avsikt att spelet, kanske du vill titta på en bättre konfiguration. I våra tester Y550 med Intel X4500 integrerad grafik hade inga problem med att spela 720p och 1080p video samtidigt multitasking i bakgrunden. Använda HDMI-porten kan du mata ut en video med ljud till en HDTV och fortfarande använda den bärbara datorn för att surfa på webben. Om dina idéer av spel inkluderar titlar som Left 4 Dead 2 eller Modern Warfare 2 istället för Peggle, ett av de högre konfigurationer med en Intel Core i7-processor och NVIDIA GT 240M-grafik kan rekommenderas.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Termisk prestanda är bra under normala förhållanden när systemet inte är under mycket stress. Handlovsstödets och tangentbord bo precis över rumstemperatur vilket är trevligt för längre skriva sessioner. Fläktljudet är utmärkt med en mycket avslappnad kylsystem. Under lätt användning fläkten standard fullo, kommer bara när det behövs. Ökad systemaktivitet gör fläkten stanna i längre intervall men totalt bärbara fortfarande förblir relativt lugn.

Batterilivslängd
Det Y550 erbjuder rimliga batteritid för en 15,6 "notebook, men ändå visar utrymme för förbättringar. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka inställd på 75%, trådlös aktiv och Vista på den balanserade profilen systemet stannade på i 3 timmar och 52 minuter Under testet Y550 konsumeras mellan 13 och 14 watt,. väl över mer strömsnål bärbara datorer.

Slutsats
Lenovo IdeaPad Y550 är en snygg och välbyggd Multimedia Notebook erbjuds med ett brett utbud av alternativ. Bygga kvalitet är bra övergripande med bara några få områden sticker ut på oss som behöver förbättras. Designen är mycket trevligt med en finess texturerat lock och en attraktiv färgsättning. Tangentbordet visade sig vara bekväm att skriva på med en lika användbar ojämn pekplatta. Systemets prestanda var mer än tillräckligt för dagligt bruk med vår konfiguration ... och om du har spel i åtanke Lenovo har alternativ bygger för detta ändamål. Totalt Lenovo IdeaPad Y550 passar räkningen oavsett om du letar efter en grundläggande stationär dator eller spelkonsol.

Fördelar:

  • Textured lock konstruktion
  • Bättre än genomsnittet högtalare
  • Bekvämt tangentbord och pekplatta

Nackdelar:

  • Vissa mindre passform och finish oro
  • Låg 1366x768 upplösning med alla konfigurationer


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar