lördag 14 november 2009

Acer Aspire 8940G Recension

Acer Aspire 8940G Recension
av Kevin O'Brien - 2009/11/14

Acer Aspire 8940G är en stationär dator system som packning en Intel-processor Core i7, NVIDIA 250M dedikerat grafikminne, Blu-ray, och en massiv 18,4 "1080p-skärm. Acer byggde detta system inte bara hantera vardagliga spel, men också att vara för multimedia nav i ditt studentrum eller hemmakontor. Med extra förmåner såsom en bakgrundsbelyst tangentbord och touch-känsliga medier knappar, är det något att inte älska i Aspire 8940G? Läs vår recension för att få reda på.

Vår Acer Aspire 8940G Specifikationer:

  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Core i7-720QM (1.6GHzGHz, 1333MHz FSB, 6MB cache)
  • 18,4 "WUXGA FHD LCD-display på 1920x1080
  • NVIDIA GeForce GTS 250M med 1 GB GDDR3-minne
  • Intel 5100AGN Wireless, Broadcom Gigabit LAN
  • 4GB PC3-8500 DDR3 SDRAM (2GB x 2)
  • 500GB Western Digital 5400RPM hårddisk
  • Blu-ray/DVD SuperMulti
  • Webbkamera, Acer CineSurround högtalare, bakgrundsbelyst tangentbord
  • 120W (19V X 6.32A) 100-240V AC-adapter
  • 8-cells 71Wh 14.8v 4800mAh litiumjonbatteri
  • Mått (BxDxH): 17,34 x 11,62 x 1,22-1,73 "
  • Vikt: £ 9 5.5oz
  • 1-års garanti
  • Pris som konfigurerad: $ 1.329

Bygg och Design
Acer delar samma övergripande utseende och känsla i många av deras bärbara linjer. Acer Aspire 8940G visar en hel del likheter med Acer Aspire One ... hålla samma gångjärn form och position samt den utskjutande bakre kant av huvudkroppen som du kan se när locket är stängt. Den sida profil 8940G ser inte mycket tjockare än en mindre 15 "eller 17" bärbar dator. Den sluttande främre och bakre kanten gör ett bra jobb att maskera tjocklek ytterligare samtidigt som det mer bekvämt att bära. Inuti har du en helt plan yta som innehåller tangentbord, pekplatta, högtalare och multimedia nycklar. Tangentbordet är även försänkt bara tillräckligt så de platta knapparna låg i jämnhöjd med den yttre ramen. Acer gjorde ett utmärkt arbete för att göra denna laptop ser användarvänlig och organiseras genom att hålla så många kontroller inom ett finger räckhåll.

Tillverkare av bärbara datorer inför en svår uppgift när det gäller att göra stora bärbara datorer som känns robust men är inte överviktig. Bredare paneler kräver mer stagning för att minska flex och tyngre bärbara datorer kräver starkare paneler så att de inte böjer under sin egen vikt. Aspire 8940G känns mycket välbyggd med en solid ram och endast minimal flex på skärmen locket när den bärbara datorn är stängd. Den palrmest känns hållbara och visar inga tecken på flex även under stark press. Detsamma gäller för tangentbordet och övre bezel, som visar endast minimala tecken på flex under hård press. I ett klagomål jag har med byggkvalitet för den bärbara datorn är användningen av blanka plast som repar och kladdfritt lätt. Om du är en snyggt freak så de smetar-benägna blanka ytor kan få på nerverna över tiden.

Den uppgradering faktor här anteckningsboken ser stort tack till en enda panelen på undersidan av chassit. Ta bara bort panelen och du har tillgång till de dubbla hårddiskfack (varav en är oanvänd i denna konfiguration), två systemets slots minne, två mini-PCIe slots och en ofullständig bild av processorsockel. Jag såg ingen "garanti gäller inte om bort" klistermärken överallt, inklusive skruvarna som håller kylflänsen på processorn. Om du vill lägga till en andra hårddisk måste du köpa en extra lagring konsol, som monteras på baksidan av enheten, för att förhindra att den glider ur plats. Den öppna mini-PCIe kortplats verkar vara avsedd för en inbyggd TV-tuner, och som sådan inte har WWAN-antenner förinstallerat.

Skärm och högtalare
Den 18,4 "skärmen på Aspire 8940G är en" helt i glas "stil med ett skyddande lager som täcker den faktiska bildskärmen. Vilket ger den bärbara datorn en mycket ren och polerad look, men ökar också bländning och reflexer. Med den bärbara datorn stängs av skärmytan liknar en spegel och reflekterar hela rummet omkring dig. Dessa reflektioner reduceras när skärmen är på och visar ljusa färger. När det gäller kvaliteten på skärmen ser mycket trevligt med bra färgåtergivning och över genomsnittet kontrast. Skärmen verkligen drar dig när du tittar på film eller visa bilder ... som om du tittade den platsen i person. svärta ser bra ut och det enda märkbara områden av lätta utfall är nära kanterna på skärmen och syns bara med ljusstyrkan satt till 100% . Vertikala betraktningsvinklarna ser bra tills du pivot skärmen framåt eller bakåt ungefär 15 till 20 grader. Horisontella betraktningsvinklar ser trevligt ända fram reflexer från skärmen börjar övermanna den bild som visas. på topp ljusstyrka på skärmen är fortfarande lätt synlig i ljusa kontor förhållanden samt sitta nära ett fönster med solen gjutning över den bärbara datorn.

Acer har en 5,1 Cinematic Surround system Aspire 8940G som verkar låta ett steg över de flesta bärbara datorer. Ljudanläggningen har fem högtalare, inklusive en Tuba CineBass Booster att öka lågfrekvent ljud. I praktiken högtalarna fram en stor surround upplevelse, men jag kände topp volymnivåer saknades. Även med systemvolymen satt till 100%, var högtalarna långt ifrån att vara över-driven. Detta orsakar vissa problem om du förväntar dig att använda systemet för att titta på en film i sovrummet med det sitter på en byrå i stället för på knät. Detta kan undvikas men om du använder externa högtalare eller ett hemmabiosystem är ansluten till den bärbara datorn.


Tangentbord och pekplatta
Även om många bärbara datorer byter till chiclet-stil tangentbord i dessa dagar använder Acer fortfarande en traditionell design med tunna platt-top knappar istället. Konstruktionen liknar lilja färsbiffar sitter på en damm med en mycket tunn topp och stödkonstruktionen undangömt prydligt utom synhåll. Tangentbordet har även en bakgrundsbelyst vilket ger dig stora nyckeln synlighet i mörka miljöer. De underliggande ljuselement är lämpligt avskärmade, vilket förhindrar "lätta blödning" om du inte visa tangentbordet med en vinkel grundare än 45 grader. Bakgrundsbelysningen är inte justerbar i ljusstyrka, men du kan stänga av den helt.


Tangentbordet är mycket bekvämt för att skriva tack vare rätt normalstora tangenter och god avstånd. Den stora 18,4 "fotavtryck gör Acer att införliva ett fullstort tangentbord samt ett fullt numeriska tangentbordet. Det finns nästan ingen" vicka "eller lateral nyckel resa när du flyttar handen runt tangentbordet trots tunna snygga knappar. Knapparna är lätt att utlösa med ungefär genomsnittliga tryck som krävs, och när man trycker avger en mycket liten klick ljud. Den breda palmrest fungerar mycket bra för vagga händer och handleder. Skriva i timmar i den bärbara datorn är inte ett problem om det inte är i ditt knä. .. i vilket fall benen inte kan njuta av vikten.


Pekplattan är en mycket stor Synaptics modell att priserna mycket högt på min lista över bästa pekplattor. Det går snabbt att svara på snabba rörelser, som visar ingen märkbar fördröjning när som helst. Ytstrukturen är en mjuk matt finish som gör det enkelt att föra fingret över om helt torr eller lätt fuktad från svett. Den enda signifikanta klagomålet jag har är storleken. Denna Pekplattan är så mycket större än de flesta pekplattor som jag använder att jag hamnar klicka på nedre kanten av pekplattan stället för de faktiska knapparna. Om du gillar stora pekplattor du kommer att älska pekplattan Aspire 8940G. Med pekplattknapparna är samma bredd som pekplattan yta och har en mycket kort kast. Varje knapp avger en högre gällt klickande ljud när du trycker ned. Acer innehåller också en knapp för att inaktivera styrplattan för att förhindra oavsiktlig rörelse när du använder en extern mus. Denna knapp finns på höger sida av pekplattan och lyser när den aktiveras.

Hamnar och funktioner
Porten val på Acer Aspire 8940G är fenomenal. Acer ger dig fyra dedikerade USB-portar, en eSATA / USB combo port, Firewire 400, VGA, HDMI, DisplayPort, LAN, och ljudkontakter inklusive digitalt ljud ut. För att ladda bilder från en digitalkamera, det finns en infälld SDHC-kortplats på framsidan av den bärbara datorn.


Fram: SDHC-kortplats


Bak: luftutsläppen och Tuba CineBass Booster


Vänster: AC-ström, LAN, VGA, DisplayPort, HDMI, eSATA / USB Combo, en USB, FireWire, Ljuduttag, ExpressCard/54


Höger: Två USB, Blu-ray-enhet, en USB, Kensongton lås

På vänster och höger sida av tangentbordet finns beröringskänsliga kontrolltangenter. Den vänstra sidan har tre knappar, inklusive en för Wi-Fi på / av, en för Bluetooth På / Av, och en annan för att komma åt Acer Backup Manager. Den högra sidan har media snabb snabbtangenter inklusive en Media Center-knapp, pausknapp, hoppa, spela / pausa, stoppa, och spola framåt kontroller och en knapp för att aktivera eller inaktivera beröringskänsliga knappar. Volymkontrollen är en metall roterande skivan som ger en något mer exakt metod för att justera volymen än en tryckkänslig reglaget.

Prestanda och Benchmarks
Den Asipre 8940G presterar mycket bra i spel och spelar HD-video. Intel Core i7-processor inte ens arbeta upp en svett medan vi drivit 720p och 1080p video väg. Även om det är ganska säker på att detta system skulle ha några problem att spela Blu-ray-filmer, kunde vi inte testa uppspelningen eftersom Acer inte innehöll programvara för att avkoda Blu-ray-filmer. PowerDVD eller annan likvärdig programpaket är vanligtvis medföljer system som erbjuder Blu-ray-enheter som tillval, men vi antar Acer ville spara på kostnaderna för licensavgifter och lämnade detta upp till kunden. NVIDIA GTS 250M-grafik hanteras Left 4 Dead på 1920x1080 upplösning med hög detalj inställningar mycket bra. Leka med flera zombies på skärmen FPS stannade fortfarande över 30fps med ett genomsnitt i de lägre 40-talet. Om detaljinställningar var fixade något eller upplösningen sänktes till 1280x768, ser jag inte någon anledning till varför du inte kunde få frame rates över 60FPS.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Acer Aspire 8940G håller mycket bra temperaturer, även om den har en Intel-processor Core i7 och NVIDIA GTS 250M grafikkort. Värme kommer genom Handlovsstödets och tangentbordet är minimal medan du kör stressiga riktmärken och spel. Den enda hotspot värt att notera på toppen av systemet är nära den vänstra sidan av pekplattan, vilket kröp upp till 91 grader Fahrenheit efter att ha understrukit CPU och grafikkort för mer än 30 minuter. Fläktljudet är mycket tolereras när systemet utför run-of-the-mill aktiviteter. Om processor och grafikkort utnyttjande är lågt fläkten är antingen avstängd eller spinning mycket långsamt. Medan spel fläkten strypt mellan dess långsammare och snabbare hastigheter, varav ingen var starkare än de flesta bärbara datorer.

Batterilivslängd
Batteritiden är aldrig styrkan i stora bärbara datorer, ännu mer så när du kombinerar den stora skärmen med en kraftfull processor och dedikerat grafikkort. Acer 8940G stannade på 3 timmar och 10 minuter i vår batteritest med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, kraften profilen på "balanserad" och den trådlösa aktiva. Strömförbrukning varierade mellan 18 och 24 watt under testet.

Slutsats
Acer Aspire 8940G är en välbyggd och snygg multimedia bärbar dator som kan också spelet. Ljudsystemet är bra om du kan komma förbi de svagare volym. Den rymliga 18,4 "skärm är bra för att dela en film i ett litet rum, något som kan vara svårt med en 15". Eller 17 "notebook Systemets prestanda är mycket bra med Intel Core i7-processor och NVIDIA GTS 250M-grafik ... även något mindre än sann gaming bärbara datorer. Den största styrkan i 8940G är dock dess $ 1.329 pris, vilket är lägre än något annat Core i7-system som finns på marknaden.

Fördelar:

  • Enorm pekplatta
  • Bekväm bakgrundsbelyst tangentbord
  • Vacker display

Nackdelar:

  • Knä bryta £ 9 5.5oz
  • Ingen Blu-ray-programvara



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar