måndag 23 november 2009

Recensioner Uppdatering: Dell Latitude XT2 med Windows 7

Recension Uppdatering: Dell Latitude XT2 med Windows 7
av Kevin O'Brien - 2009/11/23

Den Latitude XT2 är Dells multitouch-aktiverade verksamhet cabriolet-anteckningsbok som nu innehåller Windows 7. Den XT2 börjar på $ 1.909 och har en mycket tunn och lätt business-robust chassi med en attraktiv borstad metallfinish. I denna översyn vi ta reda på om XT2 system prestanda eller multitouch stöd har förbättrats i Windows 7.

Vår Dell Latitude XT2 har följande specifikationer:

  • Intel Core 2 Duo SU9400 1.4GHz (800MHz FSB, 3MB L2-cache)
  • Microsoft Windows 7 (64-bitars)
  • 12,1 "Premium WXGA (1280 x 800) LED-bakgrundsbelysning display med 2-finger multi-touch
  • Intel X4500MHD Integrerad grafik
  • 3GB DDR3 1066MHz RAM (2 GB + 1 GB)
  • 120GB Toshiba 1,8 "5400RPM hårddisk
  • 8X CD / DVD-brännare (Dual Layer DVD + /-R Drive) genom dockningsstation
  • Dell Wireless 1510 A / G / N, Bluetooth och 1Gb Ethernet
  • 6-Cell 42WHr Batteri
  • Begränsade 3-års standard reservdelar och arbete garanti med service på plats
  • Mått: 11,7 x 8,7 x 1,1 "
  • Vikt: 3 £ 13.6oz
  • Pris som konfigurerad: $ 2830 ($ 2262 Street)

Bygg och Design
Dell Latitude XT2 har en mycket professionell eller industriell utseende med en allt mörkgrå design skarpa linjer och kanter och även exponerade skruvar. Denna notebook är definitivt inte riktade mot dem som söker efter nästa designern laptop. Istället är det hållet riktat dem som bara vill komma till saken. Borstad metall ytor är faktiskt speciellt målade luckor som ger utseendet av metall men med enkelt underhåll som färg ger. Finishen motstår fläckar och är mycket lättare att torka rent än de flesta borstad metall exteriörer. Om det målades matt svart och hade ett Lenovo-logotypen tryckt på den, skulle du svär det var en ThinkPad.

Jag älskar personligen sidoprofil av Latitude XT2, vilket är nästan helt fyrkantig i alla hörn. Den har inga sluttande ytor, inga rundade sidor, och sitter mycket låg på skrivbordet yta. Om du bär tabletten runt i en arm tar upp en så liten mängd utrymme som du verkligen inte har något emot att hålla den.

Bygga kvalitet är utmärkt, och förmodligen den bästa konstruktionen jag någonsin sett på en Dell bärbar dator. Paneler känner fast med mycket lite knarrande eller gnisslande plast och passform och finish är oklanderligt. Ytor möts med rena linjer och ingenting känns på sin plats. Måla kvalitet är stor på varje del av kroppen, utan specifikationer av damm, omålade kanter eller någon typ av ofullkomlighet. Skärmen gångjärn är tuff och robust ... ger dig den meningen att det ska hålla sig väl med tiden. Chassit känns mycket slitstark med knappt en antydan till flex om du pressa Handlovsstödets eller sätta hård press på tangentbordet. Skärmen Locket har några mindre vicka, men skärmen inte visar några tecken på färgseendet om du inte verkligen försöka att vrida panelen

Tillgång till reglage är lätt genom två områden. Hårddisken sitter under batteriet och har fyra skruvar och en ram som håller den på plats. RAM, Wi-Fi-kort, och WWAN-kortet finns under en enda åtkomstpanel hölls i med två skruvar. De flesta uppgradering behov kan tas om hand på mindre än fem minuter eller hur lång tid det tar att byta ut en komponent. En intressant funktion som Dell sätter fram och mitt under åtkomstpanelen är en användare löstagbar BIOS-chip (med en praktisk dragflik). Detta gör företagen ersätta det i händelse av en misslyckad BIOS-uppdatering, i stället för att skicka hela maskinen för reparation.

Skärm och högtalare
Den 12,1 "skärmen på Dell Latitude XT2 ser stor och är en av de bättre tablett skärmarna jag har sett personligen. Med många pekskärm och penna input lager som tabletter behöver över själva displayen, de flesta tablett skärmar ser mycket dimmig eller grumlig jämfört med en vanlig bärbar dator skärm. den 1280 x 800 skärm på XT2 ser något grumlig jämfört med en normal visning, men mycket trevligare än den genomsnittliga tabletten skärmen. En viktig egenskap hos en tablett eller skiffer skärmen är bred visningsvinkel för att använda skärmen från flera positioner utan att ha massor av färg distorsion. Displayen på XT2 ligger över genomsnittet när det gäller horisontella betraktningsvinklar, men fortfarande lider av någon distorsion när du tittar på skärmen i liggande läge och trycka på skärmen tillbaka.

Bakgrundsbelysning nivåer på den här skärmen är om genomsnittet med andra bärbara företagsdatorer, men inte lika bra som "läsbar i solljus" visas. Dell erbjuder en ljusare panel för dagsljus ... som förhoppningsvis ska vara stark nog att inte tvättas i direkt solljus.

I Dell XT2 har en kapacitiv pekskärm med en inbyggd digitaliserare för penna ingång. Pennan ger utmärkt grepp och feedback på skärmen liknar en kulspetspenna över en blank inbunden bok. Texturen ger en exakt rörelse, och det förblir oförändrad över hela skärmen. Oljor från mina fingrar peka på skärmen verkade inte påverka pennan dragkraft för mycket, även för bästa skrivytan möjligt skulle jag föreslå att ta en mikrofiberduk till skärmen först. Pennan innehåller två sidomonterade knappar för andra musklick och funktioner radera. Jag hittade dem både fungerar bra men den andra musknappen är lite för känslig ... aktivering med minsta beröring.


De XT2 med två fingrar multitouch med kapacitiv pekskärm. Vi såg mycket bättre mellan multitouch miljö i Windows Vista jämfört med Windows 7. Bläddra och zooma in Internet Explorer 8 fortfarande känns hackig, vilket gör det mycket enkelt att överskridande din tilltänkta varumärke. Växla till andra webbläsare verkar inte hjälpa mycket och Googles Chrome endast interagerade med zoom-funktionen. Jag känner när det gäller multitouch Apples maskinvara och programvara är den absolut bästa. Dell inte heller innehåller någon OEM-specifika touch på vår Latitude XT2 förutom ControlPoint som kände föråldrad och överflödig jämfört med Windows 7: s egna kontroller.

Ljudanläggningen på XT2 består av en enda mono-högtalare placerad på vänster sida av chassit. Det fungerar bra nog för att lyssna på enstaka låt eller film, men det låter verkligen utanför centrum eftersom den enda talaren ligger på ena sidan. Peak volym är ganska högt, men också snedvrider när det försöker producera bas eller mellanregister ljud. Hörlurar är ett måste.

Tangentbord och pekplatta
Den XT2 tangentbordet ser ut och känns bra med smala nycklar och hög synlighet märkning. Layouten är lätt att följa med fullstora primärnycklar och lämpligt dimensionerade funktionsknappar. Jämfört med andra bärbara datorer nycklarna har en grundare kasta, vilket är en bieffekt av den tunna chassit. Jag hittade faktiskt tangentbordet för att vara snabbare att skriva på jämfört med ThinkPad X200, eftersom den kortare kast innebär mindre resor innan en nyckel aktiveras. De enskilda tangenter har ingen vicka när du försöker flytta upp på knappen sida till sida.

Pekplattan är en ALPS modell kör egen Dell programvara. Jämfört med den genomsnittliga Snypatics modell det visar några mindre fördröjning, men det känns ändå lyhörd och lätt att använda. Jag tror Dell kunde ha gått med en större pekplatta yta eftersom XT2 har tillräckligt med utrymme för att införliva det om du flyttar knapparna mer mot den nedre kanten av handledsstödet. Dell har även en styrpinne, som arbetat, men känns inte som vätska eller lyhörd som andra alternativ jag har använt.

Hamnar och funktioner
Portval är utmärkt ... även jämfört med större bärbara datorer. Latitude XT2 finns två USB-portar, en eSATA / USB combo, ljud in / ut, FireWire, VGA, LAN och en egenutvecklad eluttag för några Dell tillbehör. Om du behöver fler portar eller en optisk enhet, ger dockningsstationen du fyra USB-portar, seriell, DVI, VGA, LAN, Hörlur ut, och naturligtvis en optisk enhet. Dockningsstationen känns väldigt välbyggd och har en av de trevligaste låsmekanismer jag har sett. Den har en robust arm metall spärren, som när utvidgas och släpps har en fördröjd rörelse där allt långsamt klickar på plats.


Fram: underkant batteri


Bak: AC, VGA, LAN, en USB + eluttaget, tablett kontroller på displayen lock


Vänster: Pennhållare, en USB, FireWire, högtalare


Höger: Trådlöst på / av, Wi-Fi Catcher, USB / eSATA combo, SD-kortplats, ExpressCard/54, hörlurar / mikrofon, Kensington-lås

Prestanda
Jämfört med vår förra granskning av XT2 kör Windows Vista, verkar samma konfiguration som kör Windows 7 för att ha tagit en föreställning träff. Under normala dag-till-dag aktiviteter systemet inte känner igång även jämfört med nya tunna och lätta bärbara datorer. Vi känner en del av detta skulle kunna skyllas på 5400RPM 1,8 "hårddisk som är halva hastigheten av gemensamma 2,5" 5400RPM enheter. Öppnandet applikationer som iTunes kändes trög och långa tider boot - även med standard bloatware bort-fortfarande nära en minut. Detta kan lindras genom att konfigurera din XT2 med en av SSD alternativ, men att uppgradera driver upp priset. Latitude XT2 har också nackdelen av långsammare processorer jämfört med Lenovo ThinkPad X200 Tablet, som negativt påverkar systemets prestanda XT2. Spelprestanda var svag med Intel X4500 integrerad grafik, men detta gäller nästan alla tabletter på marknaden. HD-filmvisning var bra för 720p och 1080p video, men multitasking i bakgrunden medan du tittar på en HD-film skulle inte vara den bästa idén med 1.4GHz processor.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Termisk prestanda XT2 är utmärkt, och XT2stayed endast milt varmt under större delen av våra tester. Även under en högre belastning under vår benchmarking, kröp systemet temperaturer upp något, men fortfarande stannade inom mycket rimliga nivåer enligt nedan. Fläktljud är minimal, och jag kan faktiskt inte minnas fläkt som går igång en gång under översyn. Om det var på, var det spinning långsam nog att det knappt rörde någon luft. Totalt Dell gjorde ett mycket bra jobb kyla interna för XT2.

Batterilivslängd
Dell Latitude XT2 har lägre strömförbrukning under Windows 7 än den gjorde i vår tidigare recension kör Vista. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Windows 7 på Balanced profil och trådlöst aktiv systemet stannade på i 3 timmar och 59 minuter innan du går in i standby-läge. Detta är en ökning från föregående 3 timmar och 24 minuter vi såg under samma betingelser som kör Vista. För utökad batterilivslängd Dell erbjuder ett 45Wh "skiva" batteri som är ett externt batteri som fäster till botten av den bärbara datorn. Detta mer än fördubblar kapaciteten i systemet, men skulle också avsevärt öka sin resa vikt.

Slutsats
Den Latitude XT2 är en snygg och välbyggd affärer cabriolet-anteckningsbok som verkar släpa efter tävlingen. Jämfört med sin främsta konkurrent, Lenovo ThinkPad X200 Tablet, använder den en långsammare 1,8 "hårddisk, långsammare processor och erbjuder mycket mindre batteritid om du också använda en add-on batteri skiva. En av XT2 största brister är att använda av mycket långsammare 1,8 "5400RPM hårddiskar ... göra framförandet mycket långsammare än andra top-tier företag maskiner. Windows 7 multitouch stöd inte åtgärda de problem vi hade under Vista. Enkla gester som rullning eller zoomning känns ryckig och gör det lätt att överskridande din tilltänkta varumärke. Känslighet justeringar för multitouch i denna situation skulle göra en värld av skillnad. Totalt Dell Latitude XT2 skulle förlora många av sina avigsidor om det ingår snabbare hårddiskar eller processorer och dess pris kom ner jämfört med konkurrenterna.

Fördelar:

  • Snygg och tunn design
  • Stora byggkvalitet
  • Förbättrad batteritid i Windows 7

Nackdelar:

  • Långsam 1,8 "5400RPM hårddisk
  • Hög prislapp


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar