söndag 1 november 2009

ASUS UL80VT-A1 recension

ASUS UL80VT-A1 recension
av Charles P. Jefferies - 2009/11/01

ASUS UL80VT är en 14 "tunn och lätt bärbar dator med 10 timmars batteritid, en överklockad processor, och omkopplingsbar Nvidia grafik. Läs vidare för att ta reda på om detta batteri-vänlig kraftpaket är värt pengarna.

Vår ASUS UL80VT-A1 har följande specifikationer:

  • 14-tums 720p (1366x768) display med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core 2 Duo SU7300 Ultra Low Voltage-processor (1.3GHz/3MB L2/800MHz FSB) överklockas till 1.73GHz/1066MHz FSB
  • Omkopplingsbar grafik: NVIDIA GeForce G210M w / 512MB GDDR3 dedikerade och Intel GMA 4500MHD integrerad
  • 4GB DDR3-1066 RAM
  • 320GB 5400RPM hårddisk (Seagate Momentus 5400.6/ST9320325AS)
  • 802.11n trådlöst (Atheros AR9285)
  • DVD Super Multi-enhet
  • Två års garanti w / ett år skador täckning
  • 8-cells Li-ion batteri (5600mAh)
  • Vikt: 4,8 £
  • Mått: 13,5 "x 9,6" x 1,1 "
  • MSRP: $ 849,99

Det är också värt att nämna att ASUS informerade oss om att Amazon.com har en ganska attraktiv marknadsföring pågår efter November 1, 2009. Den som köper UL80VT-A1 från Amazon får en $ 100 Amazon presentkort.

Samma marknadsföring gäller även ASUS UL50Ag-A2 . Dessutom, om du köper en Asus UL20A-A1 Amazon kommer att innehålla en $ 75 presentkort. Uppgifter om denna kampanj inte var tillgängliga vid tidpunkten för denna skrift, men du kanske vill kolla in Amazon.com för mer information.

Bygg och Design
Det UL80VT har en elegant design. Med en höjd på endast 1,1 inches det är verkligen en tunn maskin och för aktiv mejslade sidorna att det ser ännu tunnare. Locket är den mest visuellt attraktiva delen av den bärbara datorn med sin borstad aluminium rygg och vinklad gångjärn. Ön stil tangentbord bidrar också till den visuella intryck, det är i jämnhöjd med ytan av den bärbara datorn. Även om UL80VT s 8-cells batteri är stort designers integrerade skickligt den mellan displayen gångjärn för en flush utseende. Det UL80VT har ett diskret utseende och passar i både hem-och arbetsmiljö.


I UL80VT har en plastkonstruktion med undantag av aluminium-stödda lock. Alla synliga ytor är blanka, vilket innebär damm och fingeravtryck visar upp lätt, hålla den här bärbara datorn ren är en börda. De plaster själva är av rimlig kvalitet.


Tyvärr de goda nyheterna slutar här. Den UL80VT är byggkvalitet och konstruktion är subpar. Jag kunde tydligt vrida chassit med enbart blygsam tryck och trycka ner på pekplattan bokstavligen gör chassit att sag och röra vid ytan den vilar på.

Detta ovanligt höga halter av flex indikerar att den bärbara datorns inre ram är inte stark nog. Locket vrider också lätt trots aluminium tillbaka. Vidare, är den plast skärm benzel nedanför locket mycket bräcklig och kan lätt dras bort från skärmen ungefär en halv centimeter. Pushing på detta område blir skärmen böja utåt obehagligt långt. Slutligen är det plast trim ovanför tangentbordet utan säkerhet och har några millimeter upp-och-ner spel. Totalt medan de bygga själva materialen är av rimlig kvalitet styrka och konstruktion av UL80VT är en besvikelse.


Skärm och högtalare
Det UL80VT har en 14-tums skärm med LED-bakgrundsbelysning, ett bildförhållande på 16:9 och en 1366x768 upplösning. Dess glänsande beläggning gör bilder ser klarare på bekostnad av bländning. Displayen har gott om ljus, men kontrasten är låg, vilket gör bilderna ser lite urblekta. Sida till sida betraktningsvinklarna är tillfredsställande men begränsade vertikalt, displayen måste lutas bara rätt att få en korrekt bild. En bättre bildkvalitet skulle ha uppskattat om en multimedia bärbar som UL80VT.

Högtalarna är fattiga trots Altec Lansing branding. De får inte tillräckligt högt och är mycket tinny. Hörlursuttaget är lyckligtvis brusfritt och det bästa sättet att få ljud ur den bärbara datorn.

Tangentbord och pekplatta
Det UL80VT har chiclet / ö-stil tangentbord med extra utrymme mellan tangenterna. Tangentbordet är tyvärr mediokra och inte göra något bra. Samtidigt skriva tangentbordet känns lös som om det endast var vilar på chassit i stället för att fästa och har en billig skramlande ljud, särskilt på vänster sida. Flex är också ett problem på vänster sida. Den taktil feedback är begränsad i bästa, det finns inte tillräckligt av det och viktig resa är för kort. Dessutom nycklarna är bullrigare än vi föredrar. Som ett resultat av dessa brister typning är obekvämt speciellt under längre perioder.

Pekplattan är också lägre än genomsnittet. Dess glänsande yta är svår att spåra på och ett stycke knappen är lite bullriga och svåra att trycka på. Jag var tvungen att utöva påtryckningar längst till vänster och höger kanter för att få klick för att registrera dig.

Hamnar och funktioner
Det UL80VT har ett lämpligt urval av portar, inklusive HDMI. Den bärbara datorn konstigt inte har en Kensingtonlås eller inbyggd Bluetooth. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Vänster sida: Strömuttag, utblåsventilen, VGA, HDMI, 2x USB, mikrofon och hörlursuttag


Höger sida: DVD Super Multi-enhet, mediekortläsare (MMC / MS / MS-Pro / SD / xD), USB, 1000Mbps Ethernet


Fram: Högtalare


Tillbaka: Batteri

Prestanda och Benchmarks
Det UL80VT har en unik förmåga att överklocka sin Ultra Low Voltage (ULV) Core 2 Duo-processor från 1,3 GHz till 1.73GHz, vilket ger en betydande prestation fördel gentemot konkurrenterna med ULV-processorer. Tillsammans med 4 GB RAM-minne och en snabb 320GB hårddisk är UL80VT mer än kapabel att hantera dagliga uppgifter och mer intensiva applikationer och Nvidia grafikkort tillåter casual gaming. Alla riktmärken kördes med processorn överklockad till 1.73GHz.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

Crysis spel riktmärke (1024x768 upplösning och höga inställningar):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

NVIDIA GeForce G210M är en mainstream grafikkort och inte spela nyare spel som Crysis väl. Jag testade en äldre spel, Counter-Strike: Source informellt och det gick på alla höga inställningar utan problem. Verkligheten är att det finns bara så mycket som kan göras med bara 16 shader enheter och en 64-bitars minnesgränssnitt. För äldre spel (~ 2005) av G210M räcker men för nyare spel letar efter en bärbar dator med en kraftfullare grafikkort.

Värme och buller
På tomgång i UL80VT är i huvudsak tyst alla avseenden. Under full belastning fläkten påskyndar men är fortfarande avstängt, det finns ingen fläkt gnälla eller irriterande ton. Fläkten avgaser ligger på vänster sida av den bärbara datorn och inte utvisa en hel del värme om inte under full belastning - detta system helt enkelt inte producerar mycket värme att börja med. Chassit hanterar värmen bra, handlovsstödet bo nära rumstemperatur och endast på vänster sida gör den bärbara datorn blir lite varm.

Batterilivslängd
Den UL80VT varade en extremt imponerande nio timmar och 50 minuter medan du surfar på nätet i energisparläge med låg ljusstyrka. Den stora åtta-cells batteri är verkligen ett välkommet inslag. De omkopplingsbar grafik och ULV processor hjälpte kraftigt energieffektivitet.

Operativsystem och programvara
Den UL80VT-A1 kommer med Windows 7 Home Premium 64-bit och för många förinstallerade verktyg. Flera av dessa förinstallerade "bloatware" verktyg (visas i bilden till höger) är startobjekt som ökar logga in tid när du slår på den bärbara datorn. Om ASUS kunde konsolidera alla dessa verktyg i en central kontrollpanel skulle detta inte vara en sådan fråga. Det stora antalet av dem i dagsläget är onödigt.

Sedan en av de viktigaste fördelarna med att använda Windows 7 är snabbare systemstart, det finns verkligen ingen anledning att sakta ner datorn med denna mycket bloatware.

Slutsats
ASUS UL80VT är en bärbar dator som vi verkligen vill gärna, men har för många nackdelar att överväldigande rekommendera. Även om det har ett fantastiskt tio timmars batteritid, snygg design och bra prestanda, dess svaga byggkvalitet, urusla tangentbord och ovänliga pekplatta hindra oss från att underteckna sin praises.

Fördelar:

  • Elegant design (se nackdelar)
  • Stellar batteritid
  • Växlingsbar grafik
  • Bra prestanda
  • Körs sval och tyst
  • Bra garantin

Nackdelar:

  • Subpar byggkvalitet
  • Urusla tangentbord
  • Ovänliga pekplatta
  • Skärm behöver mer kontrast
  • Inget inbyggt Bluetooth
  • Alltför många förinstallerade verktyg


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar