söndag 1 november 2009

Recensioner Uppdatering: Dell Inspiron 11z

Recension Uppdatering: Dell Inspiron 11z
Jerry Jackson - 2009/11/01

Efter vår mindre än entusiastisk recension av Dell Inspiron 11z, beslutade vi att ta en andra titt på denna budget-prissatta ultraportabel bärbar dator. Den "nya" Inspiron 11z lovar att sparka saker på högvarv tack vare en ny låg-spänning dual-core processor, Windows 7 och en längre batteritid. Skulle detta uppdaterade ultraportabel vara på din semester önskelista? Fortsätt att läsa för att ta reda på.

Våra Dell Inspiron 11Z Specifikationer:

  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Pentium SU4100 (1,3 GHz, 800 MHz FSB, 2MB cache)
  • Intel GS45 + ISH9M chipset
  • 11.6 "WXGA LED-bakgrundsbelyst skärm på 1366x768
  • Intel X4500 integrerad grafik
  • Dell 1397 ABG Wireless
  • 2GB DDR2-800 SDRAM (1 Slot)
  • 250GB 5400RPM hårddisk
  • 65W (19.5V x 3.34A) 100-240V AC-adapter
  • 6-cells 56Wh 11.1v litiumjonbatteri
  • Mått (BxDxH): 11.5 "x 8,43" x 0,92 till 1,8 "med 6-cellsbatteri
  • Vikt: £ 3,48 med 6-cellsbatteri
  • 2 års garanti
  • "Jade Grön" lock
  • Pris som konfigurerad: $ 663

Bygg och Design
Ingenting har förändrats om uppbyggnaden och utformningen av Dell Inspiron 11z sedan vår ursprungliga granskning. Den 11z behåller en mycket enkel konstruktion med en solid färg glansig lock, matt svart chassi, och en silvermålad palmrest. I stängt skalet är nästan platt, med några objekt sticker ut längst ned locket, vilket gör det lätt att glida in i en slipcase eller ryggsäck. Inuti 11z håller saker lika enkelt med bara styrplattan, tangentbordet, strömbrytaren och strömindikatorn. Det finns ingen mediaknappar utanför funktionstangenter på tangentbordet, och det finns inte ens aktivitets ljus eller pekplattknappar. Dell ville utformningen av 11z för att vara så enkelt och okomplicerat som möjligt ... och de lyckades i att göra denna netbook ren och lätt att använda.

Vår nya granskning enhet av Inspiron 11z innehåller en "Jade grön" lock som ser lite mer ut som ljus limegrön till mina ögon. Färgen kvalitet är ganska bra, men jag är inte galen om det faktum att Dell avgifter $ 40 för varje färg val annat än svart. Visst, Dell förtjänar att tjäna lite pengar på skräddarsydda alternativ, men en extra $ 40 för ett plastlock som är målat något annat än svart verkar överdriven. Bygga kvalitet är genomsnittliga med en blandning av en fast stödstruktur och flexibel plast exteriör. Chassit känns rimligt hållbara tack vare starkt internt stöd under de flesta ytor. Den palmrest och tangentbord visade mycket få tecken på flex under stark press, men området strax ovanför tangentbordet inte lider av lite löst sittande plast när man trycker. Dessutom kommer det minsta trycket får scree locket för att böjas och böjas, men färgen verkar relativt reptålig.


Internt utformningen av 11z är mycket vänliga för användare som vill uppgradera eller byta ut komponenter. Vid första du kanske märker finns det ingen botten tillgång till komponenter. Istället Dell lägga alla användartillgängliga komponenter under tangentbordet (som kan tas bort genom att ta ut tre skruvar). Med tangentbordet off har du tillgång till en öppen WWAN-kortplats, systemets minne, hårddisk, och kylflänsenhet. WWAN-facket var funktionella, erkänner Verizon kort lånat från en Dell Latitude D630, men det saknar antenner så att kortet för att skicka och ta emot data. Dell för närvarande inte erbjuder Inspiron 11z med trådlös bredbandsåtkomst här i USA.

Skärm och högtalare
Den 11,6 "skärm på 11z är ett trevligt steg upp från den typiska 1024x600 netbook-skärmar. 720p HD-upplösning på 1366x768 ger samma upplösning som de flesta vanliga fullstora bärbara datorer. Det innebär att menyer och andra objekt som behöver mer vertikalt utrymme är inte längre ett problem. Panelen ger bra färgmättnad och LED-bakgrundsbelysning frovides även täckning och hjälper förlänga batteritiden. Kontrast är genomsnittlig, och varierade beroende på vilken vertikal betraktningsvinkel. Den vertikala tittar sweet spot är ganska liten, vilket innebär att färgerna snabbt titta tvättas ut när jag tittar på skärmen uppifrån och ser förvrängd eller inverterad sett från nedan. På den ljusa sidan, horisontella betraktningsvinklarna är ganska bra ... vilket gör det enkelt att dela online video med någon som sitter bredvid dig.

Högtalarna låter något bättre än den genomsnittliga netbook högtalarna. Högtalarna fortfarande inte ger mycket bas, men du kan höra några av de lägre toner och några fasta mellanregistret. Maximal volym är tillräckligt högt för att fylla ett litet rum när du tittar på en film eller lyssnar på musik. Som sagt, om du vill njuta av filmer i grupp så ska du använda den bärbara datorns HDMI-port och anslut den till en HDTV. HDMI-kabeln passerar både video och digitalt ljud till ditt hemmabiosystem ... och till och med de värsta HDTV högtalarna kommer att låta bättre än de flesta bärbara högtalare.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på 11z är i princip full storlek och mycket bekvämt att skriva på. Layouten är lätt att följa, tar ingen tid alls att övergången till och börja skriva för fullt. Nyckel designen är platt, liknande Chiclet stil tangentbord, men utan en inre ringen dela nycklarna. Individuell nyckelåtgärd är smidig, avger en mjuk klick när man trycker. Ett udda inslag Dell har varit över till den nyare modeller är den omvända funktionen tangentlayout. Om du vill justera ljusstyrkan trycker du på rätt knapp och ljusstyrkan ändras. Att slå F5 för att uppdatera en sida, nu måste du slå på FN + F5. Tack och lov den här funktionen kan inaktiveras för mer avancerade användare.

Om du läser vår första recension av Dell Inspiron 11z då du vet att vi inte gillar pekplattan. I själva verket gick vi så långt som att kalla pekplattan på 11z värsta pekplattan någonsin. Tja, pekplattan på vår nya granskning enhet av 11z använder samma ELAN pekplatta hårdvara, men den här gången Dell har uppdaterat drivrutinerna för bättre prestanda. Detta gör pekplattan lite mer användbar, men den lider fortfarande av många av samma problem.

Om du håller ett finger på pekplattan över vänster eller höger knapp och försök att flytta runt på skärmen ett par saker som kan hända. En av de vanligaste problemen är oönskad zoomning, vilket innebär att du kommer att ändra storleken på ikonerna på skrivbordet eller storleken på texten när du visar dokument eller webbsidor. Vi har fortfarande märkte också hastigheten på X-och Y-axeln ingång är inte konsekvent. Flytta fingret från sida till sida gör markören röra sig mer än om du reser samma sträcka upp och ner. Ett enkelt test är att rita en cirkel på skärmen med fingret, där 11z gör breda ovaler istället.

Bottom line, vi fortfarande anser att en extern mus för att vara ett måste-ha tillbehör med denna bärbara dator. Med tanke på att "bärbara datorer" är utformade för att vara mobila datorlösningar är det oerhört frustrerande att pekplattan på 11z inte kan få jobbet gjort.

Hamnar och funktioner
Port val är genomsnittet för de flesta netbooks, med undantag för HDMI i stället för en äldre VGA-port. Dell ingår tre USB-portar, ljudingångar, en SDHC-kortplats, och LAN-uttag. Användare kan också märka att Dell åkte med en full-size strömanslutning på 11z, samma som delas med alla andra Dell dator. Nätadaptern är en annan förändring än de flesta netbooks, som Dell ingår en 65W tunn makt tegel med denna modell. Å ena sidan är det skönt att få en hög kvalitet nätadapter som troligen kommer att hålla upp bättre över tid än de flesta netbooks-adaptrar, men på baksidan är ganska stor.


Front: Ström / viloläge Indikator


Bak: Batteri


Vänster: LAN, HDMI, en USB


Höger: SDHC-kortplats, Ljudjack, två USB, AC, Kensington-lås

Prestanda och Benchmarks
Vi var inte mycket imponerad av Celeron 723 processor i vår första granskning enhet av Inspiron 11z, men vi hade mycket högre förhoppningar för den nya lågspänning Pentium dual-core SU4100 processor. Den nya dual-core processor ger dubbelt kärnorna och dubbelt cachen som Celeron 723-processor ... och de syntetiska benchmarks bekräfta den nya processorn är mycket snabbare. Intel X4500 integrerad grafik såg även en liten förbättring tack vare den nya processorn och Windows 7. Trots att 11z fortfarande inte erbjuder riktigt samma prestanda som en traditionell bärbar dator, är det mycket bättre än en vanlig Atom-driven netbook.

I våra HD-videotester för 11z kan spela alla våra video släpvagnar. Den 480p och 720p video leker med inga problem alls, och efter några mindre tweaking 1080p trailern spelar smidigt. Att spela 1080p video uttrycker det över andra netbooks vi testat, men i den verkliga världen de flesta användare inte kommer att titta på 1080p-video på en netbook som bara erbjuder en 720p display.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Temperaturer stannade inom "lap friendly" nivåer under normal användning med 11z. Temperaturer gjorde spik under våra syntetiska prestandatester, men de högsta temperaturerna centraliserades kring utloppet värme avgaser, och de flesta användare kommer inte att betona det systemet på 100 procent kapacitet väldigt ofta. Bullernivåerna från kylflänsen fläkten är minimala, även när fläkten är på "hög" inställning. Vår tidigare granskning enhet gjort en hög pitch gnälla när det var helt påslagen eller i viloläge, men det här omdömet enhet av 11z hade inga sådana problem.

De externa avläsningar temperatur som visas nedan är angivna i grader Fahrenheit:

Batteritid
Denna översyn enhet av Inspiron 11z innehåller en hög kapacitet 6-cells litiumjonbatteri märk på 56Wh. I vårt test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Windows 7 inställd till "Dell" propietary balanserad effektprofil och trådlös aktiv 11z stannade på i 4 timmar och 7 minuter. Det är inte alltför imponerande med tanke på att standarden 28Wh batteri levererat mer än 3 och en halv timmars batteritid med en single-core processor i vår första recension av 11z.

Slutsats
Dell Inspiron 11z är fortfarande en kapabel alternativ till en traditionell netbook som lider av några frustrerande problem. Den nya lågspänning Pentium dual core processor ger bra prestanda när det paras ihop med Intel X4500 integrerad grafik. Likaså gör den fullt fungerande HDMI-anslutning denna ultraportabla bärbara attraktivt för människor som vill ansluta sin bärbara dator till sin HDTV. Olyckligtvis stoppar lov ganska mycket där.

Trots den utökade batteritid gav oss mer än 4 timmars batteritid i våra labbtester, är det inte lika imponerande som det vi har sett från andra ultraportabla bärbara datorer och netbooks. Pekplattan är fortfarande den svagaste länken i den tekniska kedjan för den här bärbara datorn, som en extern mus aldrig bör vara ett krav för en "bärbar dator." Dessutom, medan utgångspriset på $ 399 är mycket övertygande för julhelgen, kostnaden för Inspiron 11z snabbt skyrockets till mer än $ 600 när du konfigurerar ett högre prestanda-system.

Bottom line, erbjuder Inspiron 11z en stor formfaktor och stabil prestanda för en resa laptop, men genomsnittliga batteritid, en besvärlig pekplatta, och dyra uppgraderingar hindra oss från att kalla detta en vinnare.

Fördelar:

  • OK prestanda som konfigurerats
  • HDMI-utgång för HDTV-anslutning
  • Perfekt storlek för en resa laptop

Nackdelar:

  • Pekplatta fortfarande problematisk
  • Genomsnittlig batteritid
  • Högt pris som konfigurerats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar