tisdag 24 november 2009

HP Mini 311 Recension

HP Mini 311 Recension
Jerry Jackson - 11/24/2009

HP Mini 311 utlovar bästa möjliga netbook upplevelse tack vare användningen av Nvidias Ion-grafik. Kan denna netbook med en 11-tums skärm, HDMI, och ett stort tangentbord vinna gränserna för Intels Atom-processor? Fortsätt att läsa för att ta reda på.

Vår HP Mini 311 (311-1000NR) har följande specifikationer:

  • Operativsystem: Äkta Windows XP (32-bit)
  • Processor: Intel Atom N270-processor 1.60GHz (533MHz FSB)
  • Minne: 1 GB DDR3 SDRAM
  • Lagring: 160 GB 5400 rpm SATA-hårddisk
  • Skärm: 11,6-tums WSVGA + (1366x768)
  • Grafik: Nvidia Ion LE
  • Trådlöst: 802.11a/b/g
  • Expansion: 4-i-1-kortplats
  • Mått (H x B x D): 0,78 till 1,20 x 11,4 x 8.0 inches (inklusive fötter)
  • Vikt: £ 3,34 (exklusive vikten av nätadapter).
  • Ström: 6-cells litium-polymer batteri
  • Garanti: Ett års standardgaranti
  • MSRP: $ 399,99

Bygg och Design
HP Mini 311 ser ut som en självklar utveckling av HP Mini designen. Faktum är att om det inte vore för den större storleken på 311 du kan lätt förväxla detta netbook för den gamla Mini 1000. Kort sagt, har ingenting väsentligt förändrats i termer av att bygga eller design av den senaste generationen av Mini netbooks. Som sagt, detta är inte en dålig sak. HP ingenjörer gjorde en massa saker rätt med den tidigare Mini, och Mini 311 erbjuder också en nästan full storlek tangentbord, stor pekplatta, och acceptabel byggkvalitet till ett lågt pris. Den clamshell-liknande design ger Mini 311 ett mycket rent utseende och "Black Swirl" Imprint-finish har en fin spiralmönster design som ser ut som antingen en massa svart / silver galaxer stöta i varandra eller en bädd av svarta rosor. Denna Imprint design ger inte bara locket ett distinkt utseende, utan också hjälper till att skydda locket från repor.

När öppna, den glänsande svarta plasten sträcker sig runt den glänsande 11-tums skärm. Hela utsidan av chassit är en kombination av blank svart plast, glänsande silver plast, och matt svart plast. Självklart, när vi tittar på en bärbar dator med denna mycket plast är vi bekymrade byggkvalitet ... och Mini 311 var lite av en blandad välsignelse. Å ena sidan känns tangentbordet trevliga och fast utan flex. Likaså skärmen och baksidan av netbook känner ganska fast även under betydande tryck. Å andra sidan, framsidan av netbook lider av någon irriterande "knarrande" i plasten av palmrests. Om du plockar upp Mini 311 från antingen palmrest hörs några obehagliga knarrande ljud och känna en viss obekväm flex i plasten. Som sagt, vi misstänker att Mini 311 kommer att hålla upp om samt alla plast netbook priser under $ 400. De olika delarna av chassit kommer tillsammans med täta skarvar och god känsla för detaljer. Mini 311 finns även i vitt utifall svart är inte din färg val.


Skärm och högtalare
Den nya 11,6-tums skärm på Mini 311 är en trevlig LED-bakgrundsbelyst display med en 1366x768 äkta upplösning. Den glansiga skärmen ytan hjälper till att förbättra färg och kontrast, men vi märkte färgerna ser lite "tvättas ut" eller "pastell" jämfört med vad vår testskrivbordsbakgrund ser ut på andra bärbara datorer. Även om 1366x768 upplösning är ett trevligt steg upp från 1024x600 upplösning sett på de flesta netbooks de tvättade ut färgerna gjort tittarupplevelsen mindre än perfekt. Vertikala betraktningsvinklarna är genomsnittliga med lite färg distorsion när du tittar underifrån och några överexponerade färger sett från ovan. Horisontella betraktningsvinklarna är bättre med färgerna oförändrade vid extremt breda betraktningsvinklar, du kommer inte ha problem med att dela en YouTube-video med vänner med hjälp av denna skärm.

Den inbyggda högtalaren prestanda på Mini 311 är extremt bra för en 11-tums netbook. Jag är inte ett fan av platsen för de inbyggda högtalarna eftersom de är placerade på nedre framkant netbook, men ljudkvaliteten är ganska bra. Högtalarna utmärkt volym (tillräckligt för att fylla ett litet rum) och det är minimal distorsion även vid högre volymer. Högtalarna saknar mycket bas, men utbudet av toppar och mellantoner är riktigt njutbar.

Visst, de flesta audiofiler vill använda externa högtalare eller hörlurar för en bättre ljudupplevelse ... men de inbyggda högtalarna fungerar bra i en knipa. Ljudet från den dubbla funktionen hörlursuttag / mikrofon producerat några högfrekventa bakgrundsljud / distorsion med några av hörlurarna som vi använde under testet, men andra hörlurar fungerade bra utan distorsion.

Tangentbord och pekplatta
Som tidigare nämnts, HP Mini 311 har en fin och stor keybaord som är 92% av fullstorlek. De flesta av de primära nycklar är i samma storlek som de knappar du hittar på en vanlig bärbar dator och avståndet är också vanligt, men mellanslag och några av de nycklar som används mindre ofta är mindre än normalt. Om du föredrar formen och känslan av traditionella nycklar så kommer du förmodligen gillar det här tangentbordet. Som sagt, jag personligen föredrar "Chiclet" tangentbord som används på många netbooks och ultrabärbara eftersom det finns mer utrymme mellan tangenterna för att hindra mig från att av misstag trycka på fel knapp vid arbete i trånga utrymmen. Ändå är tangentbordet på denna netbook ganska användbart och bör vara mycket bra för att skriva snabba e-post eller redigera dokument när du reser.


Den ALPS pekplatta som används på Mini 311 är en multitouch gest-aktiverade modell som gör att du kan använda flera figur gester som "nyper" ihop fingrarna eller "dra" isär fingrarna för att zooma in eller ut. Den ALPS kontrollpanelen i Windows kan du även skräddarsy dessa gester också. Känslighet och spårning verkade korrekt även när du rör fingrarna snabbt över pekplattan ytan. På tal om det, är pekplattan täckt av en glänsande slät yta som ibland gör det österut för att föra fingret över ytan och andra gånger gör att fingret för att "hoppa över ytan på grund av bristen på struktur / dragkraft. Vänster och höger pekplattknappar är belägna kanten av pekplattan och varje knapp har grunt feedback med högljudda klick när man trycker.

In-och O portar
När det gäller val av port HP Mini 311 finns några fler finesser än din genomsnittliga netbook. Du får tre USB 2.0-portar, en 4-i-1-kortläsare, dubbla funktion hörlurar / mikrofon, Ethernet-port och två video ut hamnar i form av VGA och HDMI.

Här är en snabb tur runt HP Mini 311:


Framifrån: Inga hamnar här, bara rena linjer.


Bakifrån: Inga hamnar här heller, bara gångjärn och batteri.


Vänster sidan: säkerhetslås, vägguttag, vent, USB 2.0-port och HDMI.


Höger sida: 4-in-1 kortläsare, dubbla funktionen ljudport, två USB 2.0-portar, VGA och Ethernet.

Prestanda och Benchmarks
Föreställningen avsnitt av en netbook är i allmänhet den tråkigaste delen eftersom alla netbooks har i stort sett identisk prestanda. Som sagt, hoppas HP Mini 311 kommer att ändra på det tack vare användningen av Nvidias Ion-grafik. I det här fallet, kommer vårt test konfiguration med Nvidia Ion LE ... princip standard Ion med några av de funktioner crippled via mjukvara. Trots detta, våra prestandatester visar Ion ger verkligen Mini 311 en fin uppsving över netbooks som använder Intel GMA 950-grafik.

Tyvärr kan Nvidia'a Ion-grafik inte göra något för att övervinna prestanda flaskhals av Intels Atom-processor. Även om den senaste versionen av Flash Player stöder GPU-acceleration, såg vi inte mycket (om någon) förbättring i HD Flash-uppspelning på grund av den svaga processorn. När vi försökte titta på Hulu HD på denna netbook fanns betydande eftersläpning och video-och ljuduppspelning var ur synk. Faktum är att om du såg en Hulu HD klipp med en man och kvinna som har en konversation ljudet var så ur synk att det såg ut som kvinnans röst kom från mannen och mannens röst kom från kvinnan.

Övergripande resultat med Intels Atom-plattformen är mycket rimligt för dagliga aktiviteter som surfning, e-post, med hjälp av Microsoft Office, lyssna på musik, och även titta på SD-filmer. Om du är i en binda kan du till och med använda fotoredigeringsprogram som Photoshop eller GIMP för grundläggande bildredigering. Tyvärr känns Intel Atom N270-processor fortfarande smärtsamt svag för allmän datoranvändning ... vilket innebär multitasking. Typisk multitasking (t.ex. växla fram och tillbaka mellan en fullskärms webbläsare och Microsoft Office) var trög i bästa och frustrerande långsamt i värsta fall.

Alla de syntetiska riktmärken som vi använder för att sätta betyg på prestanda för en bärbar dator visar HP Mini 311 finns små förbättringar över typiska netbooks, men "verkliga världen" användningen är fortfarande begränsad av den svaga processorn. Till exempel spel som World of Warcraft spelar felfritt, men spel som Counter-Strike: Source sjunkit till en ospelbar 12-15 bilder per sekund på lägsta detaljinställningar när processorn fick hantera en karta stor nivå.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 jämförelse resultat mot netbooks @ 1024 x 768 upplösning (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune hårddisk bruksprov:

Värme och buller
Temperaturer på den nya HP Mini 311 är helt bekväma och typiskt för de flesta nuvarande generationens netbooks. Temperaturavläsningar från utsidan av plastchassi förblev "knä barn" under normal användning. Den enda gången som temperaturmätningar spetsade var när jag betonade GPU och CPU när du spelar spel.

Kylfläkten sparkar ofta på, särskilt när netbook är inkopplad, men buller var inte särskilt högt. Om du är mycket känsliga för buller då fläkten kan störa dig i ett tyst rum, men chansen att du aldrig kommer att märka det.

Nedan är bilder som visar temperaturavläsningar (anges i grader Fahrenheit) som tas i våra kontor där omgivningstemperaturen var 74 grader Fahrenheit:

Batteri
Batteritiden med den integrerade 6-cells litiumjonbatteri. I vårt test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, och trådlös aktiv, Mini 311 stannade på 6 timmar och 18 minuter av konstant användning. Även om vissa netbooks erbjuder närmare 10 timmars batteritid, har batteriet även att mata makthungriga Nvidia Ion-grafik och större 11-tums skärm. Allt sagt och gjort jag tror att det är säkert att säga 6 timmars batteritid kommer att bli bra för de flesta.

Slutsats
Vid slutet av dagen skapade HP en mycket trevlig netbook med en 11-tums skärm, någorlunda kraftfull grafik och ett trevligt tangentbord ... och sedan lamslog det med Intels Atom-processor. Om allt du vill göra är mycket grundläggande webbsurfning, e-post, sociala nätverk (Twitter, Facebook, etc.) och spela World of Warcraft sedan på HP Mini 311 är en bra ultraportabel bärbar dator.

Tyvärr är Intel Atom N270-processor fortfarande smärtsamt svag för allmän datoranvändning. Även om den senaste versionen av Flash Player stöder GPU-acceleration, såg vi inte mycket (om någon) förbättring i Flash-uppspelning på grund av den svaga processorn. Översättning: försök inte att titta på Hulu HD på denna netbook. Typisk multitasking (t.ex. växla mellan webbläsaren och Microsoft Office) var trög i bästa och frustrerande långsamt i värsta fall.

Kort sagt, HP Mini 311 ger dig en netbook som är bättre än en vanlig netbook (en som använder Intel GMA 950-grafik) men fortfarande lider av en av samma problem som andra netbooks: en svag processor. Även om Mini 311 är en trevlig netbook som vi har svårt att rekommendera denna netbook vid denna tid med tanke på att det finns ett antal Intel CULV-baserade ultrabärbara datorer och snart en mängd olika AMD-baserade ultrabärbara datorer för endast $ 50 till $ 100 mer.

Fördelar:

  • Nvidia Ion-grafik öka prestanda
  • Förbättrad portval
  • Bra batteritid

Nackdelar:

  • Fortfarande med användning av svag Atom-processor
  • Bra grafik begränsas av CPU
  • Plattans yta är inte stor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar