tisdag 24 november 2009

HP Mini 311 Recension

HP Mini 311 Recension
av Jerry Jackson - 2009/11/24

HP Mini 311 lovar bästa möjliga netbook erfarenhet tack vare användningen av Nvidias Ion-grafik. Kan denna netbook med en 11-tums skärm, HDMI, och en stor tangentbord övervinna gränserna för Intels Atom-processor? Fortsätt att läsa för att ta reda på.

Vår HP Mini 311 (311-1000NR) har följande specifikationer:

  • Operativsystem: Äkta Windows XP (32-bitars)
  • Processor: Intel Atom N270-processor 1.60GHz (533MHz FSB)
  • Minne: 1GB DDR3 SDRAM
  • Lagring: 160 GB 5400 rpm SATA-hårddisk
  • Skärm: 11,6-tums WSVGA + (1366x768)
  • Grafik: Nvidia Ion LE
  • Trådlöst: 802.11a/b/g
  • Expansion: 4-i-1-kortplats
  • Mått (H x B x D): 0,78-1,20 x 11,4 x 8,0 inches (inklusive fötter)
  • Vikt: 3,34 £ (exklusive vikt nätadapter).
  • Effekt: 6-cells Lithium-Polymer batteri
  • Garanti: Ett års garanti
  • MSRP: $ 399,99

Bygg och Design
HP Mini 311 ser ut som en självklar utveckling av HP Mini designen. Faktum är att om det inte vore för den större storleken på 311 kan du enkelt misstag denna netbook för den gamla Mini 1000. Kort sagt, har ingenting väsentligt förändrats i termer av att bygga eller design av den senaste generationen av Mini netbooks. Som sagt, detta är inte en dålig sak. HP ingenjörer gjorde en massa saker rätt med tidigare Mini och Mini 311 likaledes har en nästan fullsize tangentbord, stor pekplatta, och acceptabel bygga kvalitet till ett lågt pris. Den clamshell-liknande design ger Mini 311 en mycket ren utseende och "Black Swirl" Imprint-finish har en snygg design spiralmönster som ser ut som något ett gäng svart / silver galaxer att krocka med varandra eller en bädd av svarta rosor. Denna Imprint design inte bara ger locket en distinkt utseende, utan också hjälper till att skydda locket från repor.

När öppna sträcker sig glänsande svart plast runt glänsande 11-tums skärm. Hela utsidan av chassit är en kombination av blank svart plast, glänsande silver plast och matt svart plast. Självklart, när vi tittar på en bärbar dator med den här mycket plast vi oroade byggkvalitet ... och Mini 311 var lite av en blandad välsignelse. Å ena sidan, känns tangentbordet trevlig och fast med ingen flex. Likaså skärmen och baksidan av netbook känns ganska fast även under betydande tryck. Å andra sidan lider framsidan av netbook från någon irriterande "gnissel" i plast av palmrests. Om du plockar upp Mini 311 från antingen palmrest hörs några obehagliga knarrande ljud och känna en viss obekväm flex i plasten. Som sagt, vi misstänker Mini 311 kommer att hålla upp lika bra som någon plast netbook priser under $ 400. De olika delarna av chassit kommer tillsammans med täta skarvar och bra känsla för detaljer. Mini 311 finns även i vitt ifall svart är inte din färg val.


Skärm och högtalare
Den nya 11,6-tums skärm på Mini 311 är en trevlig LED-bakgrundsbelyst display med en 1366x768 upplösning. Den glansiga skärmen ytan hjälper till att förbättra färg och kontrast, men vi märkte färgerna ser lite "tvättas bort" eller "pastell" jämfört med vad vårt test skrivbordsbakgrund ser ut på andra bärbara datorer. Även om 1366x768 upplösning är en trevlig steg upp från 1024x600 upplösning sett på de flesta netbooks de tvättade ut färgerna gjorde tittarupplevelsen mindre än perfekt. Vertikala betraktningsvinklarna är genomsnittliga med lite färg distorsion när du tittar underifrån och några överexponerade färger sett från ovan. Horisontella betraktningsvinklarna är bättre med färger oförändrad vid extremt bred visningsvinkel, du kommer inte att ha problem med att dela en YouTube-video med vänner med hjälp av denna visning.

Den inbyggda högtalaren prestanda på Mini 311 är extremt bra för en 11-tums netbook. Jag är inte ett fan av platsen för inbyggda högtalarna eftersom de är placerade på den nedre framkant netbook, men ljudkvaliteten är ganska bra. Högtalarna ger utmärkt volym (tillräckligt för att fylla ett litet rum) och det finns minimal förvrängning även vid högre volymer. Högtalarna saknar mycket bas, men utbudet av toppar och mellantoner är perfekt roligt.

Visst, de flesta audiofiler vill använda externa högtalare eller hörlurar för en bättre ljudupplevelse ... men de inbyggda högtalarna fungerar bra i en knipa. Ljudet från dubbla funktionen hörlursuttag / mikrofon produceras några högfrekventa bakgrundsljud / distorsion med några av hörlurarna vi använde under testet, men andra hörlurar fungerade bra utan distorsion.

Tangentbord och pekplatta
Som tidigare nämnts, har HP Mini 311 en trevlig och stora keybaord som är 92% av full storlek. De flesta av de primära nycklar är samma storlek som de knappar du hittar på en vanlig bärbar dator och avståndet är också vanligt, men mellanslagstangenten och några av de nycklar som används mindre ofta är mindre än normalt. Om du föredrar formen och känslan av traditionella nycklar så kommer du förmodligen gillar det här tangentbordet. Som sagt, jag personligen föredrar "Chiclet" tangentbord används på många netbooks och ultrabärbara eftersom det finns mer utrymme mellan tangenterna för att hindra mig från att oavsiktligt trycka på fel tangent när du arbetar i trånga utrymmen. Ändå är tangentbordet på denna netbook ganska användbar och bör vara mycket bra för att skriva snabba e-post eller redigera dokument när du reser.


Alperna pekplattan används på Mini 311 är en multitouch gest-aktiverad modell som gör att du kan använda flera figurerar gester som "nyper" fingrarna eller "dra" isär fingrarna för att zooma in eller ut. Alperna kontrollpanelen i Windows kan du också anpassa dessa gester också. Känslighet och spårning verkade korrekt även när du flyttar fingrarna snabbt över pekplattan yta. Sett som är pekplattan omfattas av en blank slät yta som ibland gör det österut till fingret över ytan och andra gånger gör fingret för att "hoppa över ytan på grund av bristen på struktur / dragkraft. Den vänstra och högra pekplatta knapparna är placerade under pekplattan och varje knapp har grunt respons med högt klick när man trycker.

Ingång och-utgång
När det gäller portval HP Mini 311 finns några fler finesser än din genomsnittliga netbook. Du får tre USB 2.0-portar, en 4-i-1-kortläsare, dubbla funktion hörlurar / mikrofon, Ethernet-port och två videoutgång hamnar i form av VGA och HDMI.

Här är en sammanfattning av turné runt HP Mini 311:


Vy framifrån: Inga hamnar här, bara rena linjer.


Bakifrån: Inga portar här heller, bara gångjärnen och batteri.


Vänster sidan: Plats för säkerhetslås, eluttaget, ventil, USB 2,0-port och HDMI.


Höger sida: 4-i-1 kortläsare, dubbla funktioner ljudporten, två USB 2.0-portar, VGA och Ethernet.

Prestanda och Benchmarks
Föreställningen del av en netbook översyn är i allmänhet den tråkigaste delen eftersom alla netbooks har nästan identiska prestanda. Som sagt, hoppas HP Mini 311 kommer att ändra sig tack vare användningen av Nvidias Ion-grafik. I det här fallet kommer vårt test konfiguration med Nvidia Ion LE ... princip standard Ion med några av de funktioner krympling via mjukvara. Trots detta har våra prestandatester visar Ion verkligen ger Mini 311 en fin uppsving över netbooks som använder Intel GMA 950-grafik.

Tyvärr kan Nvidia'a Ion-grafik inte göra något för att övervinna prestanda flaskhals för Intel Atom-processor. Även den senaste versionen av Flash Player stöder GPU-acceleration, såg vi inte mycket (om någon) förbättring i HD Flash-uppspelning på grund av den svaga processorn. När vi försökte på denna netbook titta Hulu HD var signifikant fördröjning och video-och ljuduppspelning var ur synk. Faktum är att om du såg en Hulu HD klipp med en man och en kvinna ha en konversation ljudet var så i otakt att det såg ut som kvinnans röst kom från mannen och mannens röst kom från kvinnan.

Totala prestanda med Intel Atom-plattform är mycket rimligt för den dagliga verksamheten som surfning, e-post, använder Microsoft Office, lyssna på musik, och även titta på vanliga filmer definition. Om du är i en binda du kan även använda programvara fotoredigering som Photoshop eller GIMP för grundläggande bildredigering. Tyvärr anser Intel Atom N270-processor fortfarande smärtsamt svag för allmän datoranvändning ... vilket innebär att multitasking. Typisk multitasking (som växla fram och tillbaka mellan en full-screen webbläsare och Microsoft Office) var trög i bästa och frustrerande långsam i värsta fall.

Alla de syntetiska riktmärken som vi använder för att betygsätta prestandan på en bärbar dator visar HP Mini 311 finns små förbättringar över vanliga netbooks, men "verkliga världen" användning är fortfarande begränsad av den svaga processorn. Till exempel spel som World of Warcraft spelas felfritt, men spel som Counter-Strike: Source sjönk till en ospelbar 12-15 bilder per sekund vid de lägsta detalj inställningar när CPU tvungen att hantera en stor nivå karta.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 jämförelse resultat mot netbooks @ 1024 x 768 (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune hårddiskens prestanda test:

Värme och buller
Temperaturer på den nya HP Mini 311 är helt bekväma och typiskt för de flesta nuvarande generationens netbooks. Temperaturavläsningar tagna från utsidan av plast chassi förblev "knä vänliga" under normal användning. Den enda gången som temperaturavläsningar spetsade var när jag betonade GPU och CPU när du spelar spel.

Kylfläkten sparkar ofta, särskilt när netbook är ansluten, men buller var inte särskilt högt. Om du är mycket känsliga för buller då fläkten kan störa dig i ett tyst rum, men risken är att du aldrig kommer att märka det.

Nedan är bilder som indikerar temperaturavläsningar (anges i grader Fahrenheit) tas inuti våra kontor där den omgivande temperaturen var 74 grader Fahrenheit:

Batteri
Batteritiden med den integrerade 6-cells litiumjonbatteri. I vårt test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, och trådlösa aktiv Mini 311 stannade kvar i 6 timmar och 18 minuter av konstant användning. Även om vissa netbooks erbjuder närmare 10 timmars batteritid, har batteriet också att mata makthungriga Nvidia Ion grafik och större 11-tums skärm. Allt sagt och gjort jag tror att det är säkert att säga 6 timmars batteritid kommer att bli bra för de flesta.

Slutsats
I slutet av dagen HP skapat en mycket trevlig netbook med en 11-tums skärm, rimligen kraftfull grafik och en trevlig tangentbord ... och sedan förlamad det med Intels Atom-processor. Om allt du vill göra är mycket grundläggande webbsurfning, e-post, sociala nätverk (Twitter, Facebook, etc.) och spela World of Warcraft sedan HP Mini 311 är en stor ultraportabel bärbar dator.

Tyvärr är Intel Atom N270-processor fortfarande smärtsamt svag för allmän datoranvändning. Även den senaste versionen av Flash Player stöder GPU-acceleration, såg vi inte mycket (om någon) förbättring i Flash-uppspelning på grund av den svaga processorn. Översättning: Försök inte att titta Hulu HD på denna netbook. Typisk multitasking (t.ex. växla mellan webbläsaren och Microsoft Office) var trög i bästa och frustrerande långsam i värsta fall.

I korthet ger HP Mini 311 en netbook som är bättre än en typisk netbook (en som använder Intel GMA 950-grafik), men ändå lider en av samma problem som andra netbooks: en svag processor. Även om Mini 311 är en trevlig netbook vi har svårt att rekommendera denna netbook vid denna tid med tanke på att det finns ett antal Intel CULV-baserade ultrabärbara och snart en mängd AMD-baserade ultrabärbara för endast $ 50 till $ 100 mer.

Fördelar:

  • Nvidia Ion-grafik öka prestanda
  • Förbättrat portval
  • Bra batteritid

Nackdelar:

  • Fortfarande med svag Atom-processor
  • Bra grafik begränsas av CPU
  • Pekplatta yta är inte stor


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar