söndag 1 november 2009

Recensioner Uppdatering: Dell Inspiron 11z

Recension Uppdatering: Dell Inspiron 11z
av Jerry Jackson - 2009/11/01

Efter vår mindre än entusiastisk recension av Dell Inspiron 11z, beslutade vi att ta en andra titt på denna budget prissatta ultraportabel bärbar dator. Den "nya" Inspiron 11z lovar att sparka saker på högvarv tack vare en ny lågspännings dual-core processor, Windows 7 och en förlängd livslängd batteri. Om detta uppdaterade ultraportabel vara på din semester önskelista? Fortsätt att läsa för att ta reda på.

Vår Dell Inspiron 11z Specifikationer:

  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Pentium SU4100 (1.3GHz, 800MHz FSB, 2MB cache)
  • Intel GS45 + ISH9M chipset
  • 11,6 "WXGA LED-bakgrundsbelyst skärm på 1366x768
  • Intel X4500 integrerad grafik
  • Dell 1397 ABG Wireless
  • 2GB DDR2-800 SDRAM (1 Slot)
  • 250GB 5400RPM hårddisk
  • 65W (19.5V X 3.34A) 100-240V AC-adapter
  • 6-cells 56Wh 11.1V litiumjonbatteri
  • Mått (BxDxH): 11,5 "x 8,43" x 0,92-1,8 "med 6-cellsbatteri
  • Vikt: 3,48 £ med 6-cellsbatteri
  • 2-års garanti
  • "Jade Green" lock
  • Pris som konfigurerad: $ 663

Bygg och Design
Ingenting har förändrats om utförande och design av Dell Inspiron 11z sedan vår ursprungliga granskning. Den 11z behåller en mycket enkel konstruktion med en färg blank lock, mattsvart chassi och ett silver målad handledsstödet. När den är stängd skalet är nästan platt, med några objekt som sticker ut längst ned locket, vilket gör det lätt att glida in i en kassett eller ryggsäck. Inuti 11z håller saker lika lätt med bara styrplattan, tangentbordet, strömbrytare och strömindikatorn. Det finns inga media knappar utanför funktionstangenter på tangentbordet, och det finns inte ens aktivitet ljus eller pekplattknappar. Dell ville utformningen av 11z är så enkelt och okomplicerat som möjligt ... och de lyckades göra denna netbook ren och enkel att använda.

Vår nya översyn enhet Inspiron 11z innehåller en "Jade Green" lock som ser lite mer ut som ljus limegrön till mina ögon. Färgen kvalitet är ganska bra, men jag är inte galen om det faktum att Dell avgifter $ 40 för någon färgval än svart. Visst förtjänar Dell att göra några pengar på skräddarsydda alternativ, men en extra $ 40 för ett plastlock som är målad något annat än svart verkar överdriven. Bygga kvalitet är medelvärde med en blandning av en fast stödstruktur och flexibel plast exteriör. Chassit känns någorlunda hållbara tack vare ett starkt internt stöd under de flesta ytor. Handlovsstödets och tangentbord visade mycket få tecken på flex under stark press, men området strax ovanför tangentbordet gör lider lite löst sittande plast när man trycker. Dessutom kommer det minsta tryck få rasbranter locket att böja och flex, men färgen verkar relativt reptåliga.


Internt utformningen av 11z är mycket vänliga för användare som vill uppgradera eller byta ut komponenter. Vid första du kanske märker ingen botten tillgång till komponenter. Istället satte Dell alla användaren tillgängliga komponenter under tangentbordet (som kan tas bort genom att ta ut tre skruvar). Med tangentbordet från du har tillgång till en öppen WWAN kortplats, systemet minne, hårddisk och kylfläns montering. WWAN plats var funktionella, erkänner Verizon kort lånat från en Dell Latitude D630, men det saknar antenner så att kortet för att skicka och ta emot data. Dell för närvarande inte erbjuder Inspiron 11z med trådlös bredbandsuppkoppling här i USA.

Skärm och högtalare
Den 11,6 "skärm på 11z är en trevlig steg upp från de typiska 1024x600 netbook skärmar. 720p HD-upplösning på 1366x768 ger dig samma upplösning som de flesta vanliga fullstora bärbara datorer. Det innebär att menyer och andra objekt som behöver mer vertikalt utrymme är inte längre ett problem. Panelen erbjuder bra färgmättnad och LED-bakgrundsbelysning frovides jämn täckning och hjälper förlänga batteritiden. Kontrast är genomsnittliga och varieras beroende på den vertikal betraktningsvinkel. Den vertikala visning sweet spot är ganska liten, vilket innebär att färgerna snabbt titta tvättas ur när du tittar på skärmen från ovan och ser förvrängd eller inverterad sett underifrån. På den ljusa sidan, horisontella betraktningsvinklar är ganska bra ... gör det enkelt att dela online video med någon sitter bredvid dig.

Högtalarna låter något bättre än den genomsnittliga netbook högtalarna. Högtalarna fortfarande ger inte mycket bas, men du kan höra några av de lägre toner och några fasta mellanregister. Maximala ljudnivåer är tillräckligt högt för att fylla ett litet rum när du tittar på en film eller lyssnar på musik. Som sagt, om du vill njuta av filmer i grupp bör du använda den bärbara datorns HDMI-port och anslut den till en HDTV. HDMI-kabeln passerar både video och digitalt ljud till ditt hemmabiosystem ... och även de värsta HDTV högtalarna låter bättre än de flesta bärbara högtalare.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på 11z är i princip full storlek och mycket bekvämt att skriva på. Layouten är lätt att följa med ingen tid alls att övergången till och börja skriva för fullt. Nyckeln designen är platt, liknande chiclet stil tangentbord, men utan en inre infattning dela nycklarna. Individuell nyckelåtgärd är smidig, avger en mjuk klick när man trycker. En udda inslag Dell har övergången till den nyare modeller är den omvända funktionen tangentlayout. Om du vill justera ljusstyrkan trycker du på rätt knapp och de förändringar ljusstyrka. Att slå F5 för att uppdatera en sida, måste du nu slå Fn + F5. Tack och lov den här funktionen kan inaktiveras för mer avancerade användare.

Om du läser vår första recension av Dell Inspiron 11z då vet du att vi inte gillar pekplattan. I själva verket gick vi så långt som att kalla pekplattan på 11z värsta pekplattan någonsin. Tja, använder pekplattan på vår ny recension enhet av 11z samma hårdvara ELAN pekplatta, men den här gången Dell har uppdaterat drivrutinerna för bättre prestanda. Detta gör pekplattan lite mer användbar, men det lider fortfarande många av samma problem.

Om du håller ett finger på pekplattan över vänster eller höger knapp och försök att flytta runt på skärmen ett par saker som kan hända. En av de vanligaste problemen är oönskat zoomning, vilket innebär att du kommer att ändra storleken på ikonerna på skrivbordet eller storleken på texten när du visar dokument eller webbsidor. Vi har också fortfarande märkt hastighet X och Y-axeln ingången är inte konsekvent. Flytta fingret sida till sida gör flytta markören mer än om du reser samma sträcka upp och ner. Ett enkelt test är att dra en cirkel på skärmen med fingret, där 11z gör stora ovaler istället.

Bottom line, anser vi fortfarande en extern mus är ett måste tillbehör med denna bärbara dator. Med tanke på att "bärbara datorer" är utformade för att vara mobila datorlösningar det är oerhört frustrerande att pekplattan på 11z inte kan få jobbet gjort.

Hamnar och funktioner
Portval är genomsnittet för de flesta netbooks, med undantag för HDMI i stället för en äldre VGA-port. Dell ingår tre USB-portar, ljudingångar, ett SDHC-kortplats och LAN-uttag. Användare också kanske märker att Dell gick med en full-size strömanslutningen på 11z, samma delade med alla andra Dell-datorn. Nätadaptern är en annan förändring över de flesta netbooks, som Dell ingår en 65W tunn ström tegel med denna modell. Å ena sidan är det trevligt att få en hög adapter kvalitet makt som troligen kommer att hålla upp bättre med tiden än de flesta netbooks "adaptrar, men på baksidan är det ganska stor.


Framsida: Ström / indikeringslampan för vänteläge


Bak: Batteri


Vänster: LAN, HDMI, en USB


Höger: SDHC-kortplats, Audio uttag, två USB, AC, Kensington-lås

Prestanda och Benchmarks
Vi var inte mycket imponerad av Celeron 723-processor i vår första översyn enhet av Inspiron 11z, men vi hade mycket högre förhoppningar för den nya lågspänning Pentium Dual-Core SU4100-processor. Den nya dual-core processor ger dubbelt kärnorna och två gånger cache som Celeron 723-processor ... och de syntetiska riktmärken bekräfta de nya processorn är mycket snabbare. Intels X4500 integrerad grafik såg även en liten förbättring tack vare den nya processorn och Windows 7. Även om 11z fortfarande inte erbjuder riktigt samma prestanda som en vanlig bärbar dator, är detta mycket bättre än en typisk Atom-driven netbook.

I våra HD-video tester 11z kan spela alla våra video släpvagnar. De 480p och 720p video spelar med inga problem alls, och efter några mindre justeringar 1080p trailern spelar smidigt. Spela 1080p video uttrycker det över andra netbooks har vi testat, men i den verkliga världen de flesta användare inte kommer att titta 1080p video på en netbook som bara erbjuder en 720p display.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Temperaturer stannade inom "knä vänliga" nivåer under normal användning med 11z. Temperaturer gjorde spik under våra syntetiska prestandatester, men de högsta temperaturerna var centraliserad kring värme avgasrör, och de flesta användare kommer inte att betona systemet 100 procent kapacitet så ofta. Bullernivåerna från kylfläns fläkt är minimal även när fläkten är på "hög" inställning. Vår tidigare recension enhet gjorde en hög pitch gnälla när det var helt påslagen eller i viloläge, men det här omdömet enhet av 11z hade inga sådana problem.

De externa temperaturavläsningar nedan listas i grader Fahrenheit:

Batterilivslängd
Denna översyn enhet Inspiron 11z har en hög kapacitet 6-cells litiumjonbatteri betyget 56Wh. I vårt test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Windows 7 inställd på "Dell" propietary balanserad makt profil och trådlösa aktiv 11z stannade på i 4 timmar och 7 minuter. Det är inte alltför imponerande med tanke på att den vanliga 28Wh batteri levererat mer än 3 och en halv timmars batteritid med en enda processor i vår första granskning av 11z.

Slutsats
Dell Inspiron 11z är en kapabel alternativ till en traditionell netbook som lider från några frustrerande problem. Den nya lågspänning Pentium Dual Core processor ger bra prestanda när det paras ihop med Intel X4500 integrerad grafik. Likaså gör fullt fungerande HDMI-anslutning här ultraportabel bärbar dator attraktivt för människor som vill ansluta sin bärbara dator till sin HDTV. Tyvärr beröm ganska mycket slutar det.

Även om Extended Life-batteri gav oss mer än 4 timmars batteritid i våra laboratorietester, det är inte lika imponerande som det vi har sett från andra ultraportabla bärbara datorer och netbooks. Pekplattan är den svagaste länken i den tekniska kedjan för den här bärbara datorn, som en extern mus aldrig bör vara ett krav för en "bärbar dator." Dessutom, medan utropspris på $ 399 är mycket övertygande för semesterperioden, skjuter i höjden kostnaden för Inspiron 11z snabbt till mer än $ 600 när du konfigurerar ett högre prestanda-system.

Bottom line, erbjuder Inspiron 11z en stor formfaktor och stabil utveckling för en resa laptop, men genomsnittliga batteritid, en besvärlig pekplatta och dyr uppgraderingar hindrar oss från att kalla detta en vinnare.

Fördelar:

  • OK prestanda konfigurerad
  • HDMI för HDTV-anslutning
  • Perfekt storlek för en resa laptop

Nackdelar:

  • Pekplatta fortfarande problematisk
  • Genomsnittlig batteritid
  • Högt pris som konfigurerats


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar