tisdag 10 november 2009

Lenovo IdeaPad U350 Recension

Lenovo IdeaPad U350 Recension
av Kevin O'Brien - 2009/11/10

Lenovo IdeaPad U350 är en 13,3 "tunn och lätt bärbar dator baserad på Intels CULV-plattformen. Det erbjuder Intel-processorer som sträcker sig från single-core SU2700 till dual-core SU7300 med upp till 4 GB DDR3-minne och ditt val av 4-cells eller 8-cells batterier för ökad batterilivslängd. I denna översyn av Lenovo IdeaPad U350 vi titta på hur bra den presterar i en mängd olika uppgifter, bland annat tid från vägguttaget, för att se om det verkligen är perfekt Travel Companion.

Vår Lenovo IdeaPad U350 Specifikationer:

  • Windows Vista Home Premium med SP2 (Finns nu med Windows 7 64-bitars)
  • Intel Pentium SU2700 CULV (1.3GHz, 800MHz FSB, 2MB cache)
  • 4GB DDR3 SDRAM (1066MHz)
  • 320GB 5400 rpm SATA-hårddisk
  • 13,3-tums WXGA (glättat, 1366x768)
  • Intel X4500M integrerad grafik
  • Intel 5100AGN, Bluetooth 2,1 + EDR
  • Portar och kontakter: (2) USB 2.0-portar, VGA, HDMI, 2-i-1 SD-kortläsare, RJ-45/Ethernet (Gigabit), stereo hörlurar / linjeutgång, ingång för stereomikrofon, 1,3 megapixel webbkamera
  • Mått: (LxBxH) 12,9 "x 9,0" x 0,7-1,0 "
  • Vikt: 3 £ 10.3oz (exklusive vikt nätadapter).
  • 4-cells 41Wh batteri
  • Ett års standardgaranti
  • MSRP: $ 749

Bygg och Design
Lenovo IdeaPad-serien har alltid presenterat unik design jämfört med andra Lenovo bärbara datorer, och U350 är också en unik utseende laptop. Till att börja med har den U350 en cross-väv konsistens tryckt på toppen av skärmen locket där de flesta bärbara datorer är endast täckta med glänsande färg. Detta ger användaren en helt annan taktil upplevelse: du kan känna skillnaden i textur det ögonblick du trycker denna laptop. Jag tycker det ser ganska coolt och unikt, men inte alla kommer att hålla med om det. Inne i U350 hittar en plast palmrest målade med en borstad metalic yta för att simulera utseendet av metall. Detta är en designelement jag inte håller med om, eftersom det ger en illusion av bättre konstruktion än vad plast ger.

Bygga kvalitet är fortfarande mycket bra tack vare en solid chassi och hållbara komponenter hela. Den plast exteriör känns stark med mycket lite böja även under måttligt tryck. Den texturerade plastlock inte bara ser bra ut, men döljer dag till dag missbruk genom att repor smälter in med den tryckta mönster. Det gör också ett mycket bra jobb på att dölja fläckar och fingeravtryck jämfört med bärbara datorer med blank plast exteriörer. Inuti Handlovsstödets och tangentbordet känns fast under tyngden av dina händer och armar. Chassit inte Vrid inte eller böjas när du håller den bärbara datorn genom kanten av handledsstödet. Kort sagt, känns den bärbara datorn som det ska stanna i ett stycke under sin livstid.


Människor som gillar att mixtra med datorer eller lägga eftermarknaden funktioner kommer verkligen njuta av hur Lenovo byggt IdeaPad U350. En enda panel på undersidan av den bärbara datorn ger dig tillgång till hårddisken, systemminne, WiFi-kort, och en öppen WWAN plats. Även Lenovo inte för närvarande erbjuda ett WWAN alternativ på U350 serien kommer den bärbara datorn förberett med tak av antenn leder om du vill installera ditt eget 3G-kort. Det finns en plats för ett SIM-kort under batteriet för de konsumenter som behöver GSM-baserade WWAN alternativ. Vi kunde inte hitta någon uttrycklig "garanti gäller inte om bort" klistermärken inuti anteckningsboken, men det fanns vissa Lenovo-märkta klistermärken täcker kanterna av RAM, Wi-Fi-skruvar kort, och skruvar kylfläns som kan användas för att indikera manipulation.

Skärm och högtalare
Den 13,3 "skärm är medelvärde, ger anständiga färg och kontrast, men lider av märkbart grunda betraktningsvinklar. Låg kvalitet TN skärmar är normalt eftersom de flesta av de tunna och lätta bärbara datorer kostar väldigt lite, men vissa skärmar är bättre än andra. För standard aktiviteter som att surfa på webben eller skriva dokument som du inte riktigt märker det färgskiftning, men när du visar bilder eller tittar på en mörk film färgskiftningen är mycket märkbar och störande. Vertikala betraktningsvinklarna är bra tills ca 10 grader framåt eller bakåt När färgerna börjar skifta avsevärt. Horisontella betraktningsvinklarna är lite bättre som färgämnen förblir sant utom vid mycket branta vinklar. Skärmen bakgrundsbelysningen har en effekt på 200nit från Lenovo, och i våra tester fungerar mycket bra under ljusa kontor ljus. Skärmen är inte helt tillräckligt kraftfull för att övermanna reflektioner från den glansiga skärmen utomhus i direkt solljus.

Högtalarna är bra för att lyssna på strömmande radio eller tillfällig TV. Som sagt, hörlurar är ett mycket bättre alternativ att verkligen njuta av musik och filmer från denna bärbara dator tack vare den svaga bas och mellanregister från de inbyggda högtalarna. Ett annat alternativ är att använda HDMI-ut att passera digitalt ljud till en hemstereo.

Tangentbord och pekplatta
Den tangentbord i full storlek är bra för att skriva och 13 "formfaktor är den perfekta kompromissen mellan storlek och komfort. För mycket mindre och Handlovsstödets kommer faktiskt inte att stödja handlederna. Varje större och den bärbara datorn blir för stor för att vara resa vänlig. Nyckelåtgärd är smidig och tyst med en mycket mild klick avges när du helt trycker på en knapp. Nyckel vicka är minimal och varje knapp toppen är fast kopplad till saxmekanismen nedan. Vi har inte märka någon tangentbord flex såvida vi tryckte ner mycket kraftfullt på tangenterna. Kort sagt, rankas tangentbordet på U350 lätt som en av de trevligaste som vi har använt på en tunn-och-lätt bärbar dator.

IdeaPad U350 har en rymlig Synaptics pekplatta som är en av de bättre modeller vi sett i denna form-faktor anteckningsbok. Ytstrukturen är milt grov och ger bra grepp utan att göra det svårt att dra ett finger över när fuktig. Hastighet och noggrannhet är stor och vi knappt märkt någon fördröjning i våra tester. Uppdateringsfrekvens av pekplattan ytan är mycket bra och förhindrar "stamma" som vad vi har nyligen sett på några Synaptics pekplattor. Accelerationen på varje axel är tillräckligt anpassad och hjälper garantera att markörens rörelser på skärmen matchar din fingerrörelser på pekplattan. Med pekplattknapparna var utmärkt tack vare en mjuk, fjädrande verkan med en mycket lång kastlängd. Det enda klagomålet jag har om knapparna är du behöver göra en fullständig press hela vägen ner så långt som knapparna går, annars du inte fullt ut engagera knappen.


Hamnar och funktioner
Portval är mycket bra med tre USB-portar, VGA och HDMI-ut, Gigabit LAN, ljud in / ut, och ett SDHC-kortplats. SDHC-kortplats är fjäderbelastad, men tillåter inte kortet sitta jäms i spåret. När du sätter en standard SDHC kortet i kortplatsen det sticker fortfarande delvis. Förvänta dig inte att se en inbyggd optisk enhet i notebook, så om du planerar att installera om OS eller rippa DVD, plocka upp en extern USB optisk enhet. Multimediaknappar är begränsade till en mute-knapp och en direkt tillgång knappen Lenovo återvinning programvara svit.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda med Intel SU2700 CULV processor är mindre än stellar. De flesta program tar märkbart längre tid att ladda eller få tillgång till information än snabbare CULV alternativ. Även med 4 GB minne, känns systemet som trögt eftersom de flesta Intel Atom-baserade netbooks. Som sagt, grundläggande uppgifter som att surfa, lyssna på iTunes, skriva dokument eller titta på enstaka SD-video är inget problem för IdeaPad U350. När vi flyttade upp att titta på HD-video samtidigt multitasking, släpat systemet avsevärt. Om detta system ingick snabbare SU4100 eller SU7300 dual-core processorer skulle detta inte vara ett problem i det minsta. De flesta av de konfigurationer med de bättre processorer inte ens kostar så mycket mer än denna modell, så det finns ingen anledning att inte välja en snabbare en.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
System temperaturer stannade inom normala intervall med low-end enda processor. Hårddisken hålighet märktes varm på vänster sida av Handlovsstödets och på undersidan av den bärbara datorn, men temperaturen var inte obehagligt. Bullernivåer var om genomsnittet för en dator av denna storlek, men fan kan få på nerverna om du är van vid en helt tyst bärbar dator. Den U350 tenderar att behålla sin fan kör hela tiden, antingen för att hålla fallet temperaturer låg eller för att hålla processorn under ett visst temperaturområde. Fläktljud var bara lite starkare än ljudnivån från en hårddisk, men om du har riktigt bra hörsel kommer du att märka det.

Batterilivslängd
Batteritiden med 4-cellsbatteri och SU2700 är mindre än vi hade hoppats på. I vårt test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Vista på "balanserad" power profil och trådlöst aktiv systemet stannade på i 3 timmar och 35 minuter innan du går in i standby-läge. Strömförbrukningen under detta test flöt mellan 9 och 10 watt. Lenovo gör erbjuda en 8-cells batteri med högre prissatta modeller för användare som letar efter bättre batteritid, och 8-cells batteri ska ge mer än 7 timmar körning.

Slutsats
Lenovo IdeaPad U350 är en stor tunn och lätt bärbar dator ... så länge du inte väljer modellen med den långsammare Intel SU2700-processor. Den U350 erbjuder en unik design med en strukturerad yta, stora byggkvalitet och utmärkta uppgraderingsmöjligheter. Vad kan göra eller bryta detta system men är konfigurationen, vilket kan sträcka sig från snabb till plågsamt långsamt under de flesta arbetsuppgifter. Batteritiden är under genomsnittet med 4-cellsbatteri, men en 8-cells batteri är standard på dyrare modeller. IdeaPad U350 erbjuder en övergripande utmärkt värde så länge du väljer rätt konfiguration.

Fördelar:

  • Utmärkt byggkvalitet
  • Design ser ut och känns bra
  • Förberett för WWAN

Nackdelar:

  • Långsam SU2700-processor
  • Pekplatta knapparna kräver djupa tryck


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar