torsdag 5 november 2009

Lenovo ThinkPad SL510 Recension

Lenovo ThinkPad SL510 Recension
av Kevin O'Brien - 2009/11/05

När de flesta människor tänker på Lenovo ThinkPad varumärke, tror de på T-serien bärbara dator med legeringen unibody chassi, gummerad svart färg och fyrkantiga utseende. Vad de flesta människor inte inser är Lenovo erbjuder ett litet företag linje, kallas SL-serien, som erbjuder de flesta av de funktioner till ett mycket lägre pris. I denna översyn tar vi en titt på 15,6 "Lenovo ThinkPad SL510, och ta reda på om det är ett värdigt alternativ för användare som inte vill punga ut för de högre prisklasserna ThinkPad-modeller.

Lenovo ThinkPad SL510 Specifikationer:

  • Windows 7 Professional
  • 15,6 "HD 1366 x 768 WXGA Bländskydd
  • Intel Core 2 Duo P8700 (2,53 GHz, 1066MHz FSB, 3MB cache)
  • 3GB DDR3 RAM (2 GB X 1GB)
  • 320GB Hitachi 7200RPM hårddisk
  • Intel 5100AGN, Bluetooth 2,0
  • Intel X4500M Integrerad
  • Inbyggd 2,0 M webbkamera
  • 6-cells 10.8V 52Wh
  • Mått: (LxBxH) 14,9 x 9,75 x 1,45 "
  • Vikt: £ 5 11.5oz
  • MSRP: $ 1224 ($ 989 Street)

Bygg och Design
SL-serien ThinkPad är nedtonade version av den mer robusta T-serien. Den yttre skalet är helt plast, men med en mjukare yta med rundade kanter och en slät textur, i stället för den gummerade färg på de dyrare modellerna. Formen är också annorlunda, med sluttande sidor, i stället för de plana sidorna ses på de högre modellerna. Totalt har ett mer konsumentinriktad utseende som kan vara mer inbjudande för vissa användare. Jämfört med SL500 har SL510 några estetiska förändringar, inklusive en omdesignad skärm gångjärn och några mindre tweaks kropp. Sida vid sida men de ser fortfarande nästan identiska.

Bygga kvalitet är trevligt jämfört med konsument-inriktade datorer, men ett steg under T400 och T500, som erbjuder ramar legering unibody och starkare karosspaneler. Den bärbara datorn har fortfarande en mycket solid känsla, med mycket lite chassi flex.

Skärmen lock ger ett tillräckligt skydd för skärmen, förebygga synliga förvrängning under moderat fingertryck. Tangentbordet och palmrest har bra stöd, bara böjning under stark press. De plaster känner tåliga nog att motstå sprickbildning under milda missbruk och matt svart plast yta bör inte göra repor sticker ut så mycket som de skulle göra på en blank anteckningsbok. För en liten företagsanvändare är SL-serien en trevlig steg upp från den genomsnittliga multimedia-orienterad konsument notebook utan att kostnaden för en high-end bärbara företagsdatorer.


Uppgraderingar och expansion är lätt hanteras genom paneler på undersidan av chassit. Det primära Panelen ger dig tillgång till processorn, systemets minne och hårddisk. Ingen "garanti gäller inte om bort" var klistermärken finns överallt. De två mindre åtkomstpaneler avslöja en öppen mini-PCIe-kortplats för ett WWAN-kort och ett SIM-kortplats när systemet är utrustat med 3G.

Skärm och högtalare
Lenovo erbjuder både matt och blank alternativ skärm på SL-serien, både WXGA-upplösning. Vår granskning modell ingår standard matt panel, men om du njuta av levande färger och ökad kontrast i en glänsande skärm, är det alternativet finns. Den matta WXGA panelen genomsnittet jämfört med konsumenternas datorer, och kunde verkligen dragit nytta av en högre upplösning. Färg och kontrast var svagare än normalt, men det är vanligt för grundläggande icke-glansiga skärmar. Betraktningsvinklar var bra för ett kontor inställning där den bärbara datorn inte skulle flyttas runt en hel del, men i knät var det lätt att se färger börjar att skifta. I tester såg vi färger börjar att skifta när lutas 10 grader framåt eller bakåt. Horisontella visningsvinklar var bättre, trogen senaste 70 grader från varje sida. Tittar ljusstyrka var perfekt för ljusa kontor förhållanden och med matt finish delvis synliga utomhus.

Högtalarprestanda var genomsnittliga för en grundläggande medelstor stationär dator bärbar dator. Bas och mellanregister saknades men för att lyssna på strömmande radio eller YouTube-videor det var bra. Den SL510: s högsta volym var bra för ett litet rum, men kände saknades jämfört med andra konsumenter bärbara datorer. För en bättre upplevelse, skulle använda den analoga ljudutgång till ett par externa högtalare vara ett bättre alternativ. Det bästa alternativet skulle använda HDMI ut att passera en digital ljudström till en extern stereo.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet var mycket bekvämt att skriva på och kände sig mycket liknar tangentbord på T-serien ThinkPad. Layouten är annorlunda, saknas den extra raden av funktionstangenter i toppen, men det viktigaste området har lämnats intakt. Nyckelåtgärd var stor, med en mjuk fjäder rörelse och avger en mild klick när man trycker. Key avstånd är nästan identisk med vanliga ThinkPad, med knappt någon skillnad noterades växla mellan min T60 och SL510. Den största skillnaden är de nyare tangentbord är något tystare. På vänster sida av tangentbordet är några snabba åtkomst knappar som används för att tysta systemet volym eller mikrofonen, samt justering av volym.

Pekplattan är en ALPS modell som ser ut och känns identiska med de nyare strukturerade som ses på de senaste ThinkPad-modeller. Det är infälld montering till Handlovsstödets, och ges en mjuk konsistens som är tänkt att hjälpa till med dragkraft under varierande förhållanden. Personligen är jag ett fan av den gamla matt plast stil, men tillräckligt med tid för nyare man kan växa på mig. I allmänhet Jag hittade styrplattan för att vara lika lyhörd som Synaptics modell finns på mer avancerade ThinkPad-modeller. Den enda svaghet jag såg var trycker du för att välja var markören ibland inte skulle släppa ett markerat objekt utan en mycket medveten klick. Detta är vanligt med många ALPS pekplattor, men kan undvikas för det mesta.


Hamnar och funktioner
Portval var förvånansvärt bra, även tre USB-portar, en eSATA / USB combo port, HDMI, VGA och ljudingångar. Lenovo ingår även en SDHC-kortplats och ExpressCard/34 kortplats för expansion. HDMI-ut och eSATA var mycket uppskattat, och jag nästan önskar att de erbjöd dem på mer ThinkPad-modeller.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda var stor, med en snabb 2,53 GHz processor, 3 GB systemminne och en 7200RPM hårddisk hjälper till att hålla laddningstider till ett minimum. För vanliga kontorsprogram produktivitet systemet hade inga problem, knappt bryta ett svett. Eftersom SL-serien är något mer multimedia orienterad, har Lenovo en HDMI-port på sidan för att ansluta den bärbara datorn till en HDTV. I våra multimedia tester systemet hade inga problem att spela 720p eller 1080p video i bakgrunden medan hantera mer produktiva uppgifter på framsidan. Spel med Intel X4500 integrerad grafik var uteslutet för moderna spel, men tidigare generation spel var möjligt med tunga tweaking. Den 3DMark06 syntetiska riktmärke nedan visar hur SL510 ger bättre spelprestanda än andra bärbara datorer avsedda för små företag, men kommer inte i närheten av spelprestanda av en konsument multimedia laptop som Dell Studio 15. För avsett marknad för små företag, blandar SL510 den perfekta blandningen av prestanda och pris.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Systemet lyckades värmen ganska bra i de flesta område, men lämnade inga några fläckar varm. Panelen täcker hårddisken har stått på bottnen som den varmaste platsen, vilket är mest troligt orsakas av 7200RPM enhet som drar mer ström och kastar bort mer värme. Enligt mild stress plast paneler stannade inom mycket rimliga temperaturområden, utan obekväma områden. Fläktljud minimal, med fläkten stannar utanför majoriteten av tiden när datorn körs på batteri, ibland sätta på för att få frisk luft genom systemet. Under tunga stressnivåer fläkthastigheter skulle plocka upp, men ändå inte få alltför högt.

Batterilivslängd
Vår granskning enhet av SL510 ingår mellanregistret 6-cells batteri med en kapacitet på 52Wh. Med sin äldre CCFL-bakgrundsbelyst skärm, var strömförbrukning högre än den mer effektiv T-serien, med ungefär dubbelt så mycket ström på tomgång. Under en lätt last där T400 eller T500 kanske använder 6-8 watt, var SL510 vid eller över 12 watt. I våran test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Windows 7 på en balanserad profil och trådlöst aktiv systemet stannade på i 3 timmar och 53 minuter. En större batteri skulle ha hjälpt, och rekommenderas starkt om du planerar att använda denna bärbara dator för att resa.

Slutsats
Lenovo ThinkPad SL510 visade sig vara en rimlig kompromiss mellan pris och kvalitet. Även om det inte erbjuder trevligare pekplattan eller robust byggkvalitet av T-serien, säljs den för nästan halva utgångspriset. SL-serien är ett bra alternativ för användare som letar efter endast grundläggande kvaliteter i en anteckningsbok som en vanlig WXGA-skärm eller integrerad grafik. Det finns fortfarande en stor tangentbord och utökade batterier om du planerar att skriva dokument hela dagen utan att bryta plånboken. Övergripande om du letar efter en bärbar dator som kommer att sitta på ett bord större delen av dagen och vistas ur farans väg är SL510 värt att ta en titt på.

Fördelar:

  • Bra tangentbord
  • Bättre än genomsnittliga byggkvalitet
  • Lågt utropspris för en ThinkPad

Nackdelar:

  • Få energisparande skärmalternativ
  • Högre effektförbrukning än dyrare modeller


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar