lördag 14 november 2009

Acer Aspire 8940G Recension

Acer Aspire 8940G Recension
av Kevin O'Brien - 11/14/2009

Acer Aspire 8940G är en stationär dator system för packning en Intel Core i7-processor, NVIDIA 250M dedikerad grafik, Blu-ray, och en massiv 18,4 "1080p skärm. Acer byggde detta system för att inte bara hantera vardagliga spel, men också att vara multimedia nav i ditt studentrum eller hemmakontor. Med extra förmåner såsom en bakgrundsbelyst tangentbord och beröringskänsliga mediaknappar, är det något att inte älska i Aspire 8940G? Läs vår recension för att få reda på.

Våra Acer Aspire 8940G Specifikationer:

  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Core i7-720QM (1.6GHzGHz, 1333MHz FSB, 6MB cache)
  • 18,4 "WUXGA FHD LCD-skärm på 1920x1080
  • NVIDIA GeForce GTS 250M med 1 GB GDDR3-minne
  • Intel 5100AGN trådlös, Broadcom Gigabit LAN
  • 4GB PC3-8500 DDR3 SDRAM (2 GB x 2)
  • 500GB Western Digital 5400RPM hårddisk
  • Blu-ray/DVD Super
  • Webbkamera, Acer CineSurround högtalare, bakgrundsbelyst tangentbord
  • 120W (19V x 6.32A) 100-240V AC-adapter
  • 8-cells 71Wh 14.8v 4800mAh litiumjonbatteri
  • Mått (BxDxH): 17,34 x 11,62 x 1,22 till 1,73 "
  • Vikt: £ 9 5.5oz
  • 1 års garanti
  • Pris som konfigurerad: $ 1329

Bygg och Design
Acer delar samma övergripande utseende och känsla i många av sina bärbara linjer. Acer Aspire 8940G visar en hel del likheter med Acer Aspire One ... hålla samma gångjärn form och position samt den utskjutande bakre kanten av huvudkroppen som du kan se när locket är stängt. Den sidoprofil 8940G ser inte mycket tjockare än en mindre 15 "eller 17" notebook. Den sluttande främre och bakre kanten gör ett bra jobb med maskerings tjocklek ytterligare och samtidigt göra det mer bekvämt att bära. Inuti har en helt plan yta som innehåller tangentbord, pekplatta, högtalare, och multimediaknappar. Tangentbordet är även försänkt bara tillräckligt så de platta knapparna låg i jämnhöjd med den yttre ramen. Acer gjorde ett utmärkt arbete för att göra denna laptop look användarvänlig och organiseras genom att hålla så många kontroller inom ett finger räckhåll.

Tillverkare av bärbara datorer står inför en svår uppgift när det gäller att göra stora anteckningsböcker som känns robust men inte är överviktiga. Bredare paneler kräver mer stagning för att minska flex och tyngre bärbara datorer kräver starkare paneler så att de inte flex under sin egen vikt. Aspire 8940G känns väldigt välbyggd med en fast ram och endast minimalt flex på skärmen locket när den bärbara datorn är stängd. Den palrmest känns tålig och visar inga tecken på flex även under stark press. Detsamma gäller för tangentbordet och övre bezel, som visar endast minimala tecken på flex under hård press. I ett klagomål som jag har med byggkvalitet på den bärbara datorn är att använda blanka plast som repa och kladd lätt. Om du är en snyggt freak då de smetar benägna blanka ytor kan få på nerverna med tiden.

Den uppgradering faktor denna bärbara dator ser bra ut tack vare en lucka på undersidan av chassit. Helt enkelt ta bort panelen och du har tillgång till de dubbla hårddiskfack (varav en är oanvänd i denna konfiguration), två systemet minnesplatser, två mini-PCIe-kortplatser och en ofullständig bild av processorsockeln. Jag såg ingen "garanti ogiltig om bort" klistermärken överallt, inklusive skruvarna som håller kylflänsen på processorn. Om du vill lägga till en andra hårddisk som du kommer att behöva köpa en reservfästet, som monteras på baksidan av enheten, för att förhindra att den glider på sin plats. Den öppna mini-PCIe slot verkar vara avsedd för en inbyggd TV-tuner, och som sådan inte har WWAN-antenner förinstallerat.

Skärm och högtalare
Den 18,4 "skärm på Aspire 8940G är en" all-glass "stil med ett skyddande lager som täcker den faktiska displaypanelen. Detta ger den bärbara datorn en mycket ren och polerad look, men ökar också bländning och reflexer. Med den bärbara datorn stängs av skärmytan liknar en spegel och reflekterar hela rummet omkring dig. Dessa reflektioner reduceras när skärmen är på och visar ljusa färger. När det gäller kvaliteten på skärmen ser mycket trevligt med god färgåtergivning och över genomsnittet kontrast. Skärmen verkligen drar dig när du tittar på film eller visa bilder ... som om du tittar på denna plats personligen. svarta nivåer ser bra ut och det enda märkbara områden av ljus blöda är nära kanterna på skärmen och endast synliga med ljusstyrkan inställd på 100% . Vertikala vinklar ser bra tills du vrida skärmen framåt eller bakåt ungefär 15 till 20 grader. Horisontella vinklar ser bra ända fram reflexer utanför skärmen börjar att övermanna den bild som visas. På topp ljusstyrka på skärmen är fortfarande väl synliga i ljusa kontorsförhållanden samt sitter nära ett fönster med solen gjutning under den bärbara datorn.

Acer har en 5,1 Cinematic surround-system på Aspire 8940G som verkar låta ett steg över de flesta bärbara datorer. Ljudanläggningen har fem högtalare, inklusive en Tuba CineBass Booster öka lågfrekvent ljud. I praktiken producerade högtalarna en bra surroundupplevelse, men jag kände att de toppvolymnivåer saknades. Även med systemvolymen inställd på 100%, talarna var inte i närheten av att vara överdriven. Detta orsakar en del problem om du räknar med att använda systemet för att titta på en film i sovrummet med den sitter på en byrå i stället för i ditt knä. Detta kan undvikas men om du använder externa högtalare eller ett hemmabiosystem som är ansluten till den bärbara datorn.


Tangentbord och pekplatta
Även om de flesta bärbara datorer är att byta till Chiclet stil tangentbord dessa dagar, fortfarande använder Acer en traditionell design med tunna platt-top tangenterna istället. Utformningen liknar lilja patties sitter på en damm med en mycket tunn topp och stödstrukturen tucked prydligt utom synhåll. Tangentbordet har även en bakgrundsbelysning som ger dig stor nyckel synlighet i mörka miljöer. De underliggande ljuselement är tillräckligt skärmade, förebygga "lätt blöder" om inte du visa tangentbordet i vinkel grundare än 45 grader. Bakgrundsbelysningen är inte justerbar i ljusstyrka, men du kan stänga av den helt.


Tangentbordet är mycket bekvämt för att skriva tack vare rätt storlek nycklar och bra avstånd. Den stora 18,4 "fotavtryck gör Acer att införliva ett fullstort tangentbord och en full numeriskt tangentbord. Det finns nästan ingen" vicka "eller lateral nedslag när du flyttar handen runt tangentbordet trots de tunna ser tangenterna. Tangenterna är lätt att utlösa med ungefär medeltryck som krävs och när man trycker avger ett mycket litet klickljud. Den breda palmrest fungerar mycket bra för att vagga händer och handleder. Typing i timmar på den bärbara datorn inte är ett problem om det inte är i ditt knä. .. i vilket fall benen kanske inte njuta vikten.


Pekplattan är en mycket stor Synaptics modell som kan beskrivas mycket högt på min lista över bästa pekplattor. Det är snabba att svara på snabba rörelser, visar inga märkbara fördröjning när som helst. Ytstrukturen är en mjuk matt finish som gör det enkelt att föra fingret över huruvida helt torr eller lätt fuktad från svett. Den enda betydande klagomålet jag har är storleken. Denna Pekplattan är så mycket större än de flesta av de pekplattor som jag använder för att jag hamnar att klicka på nedre kanten av pekplattan i stället för de faktiska knapparna. Om du gillar stora pekplattor du kommer att älska pekplattan på Aspire 8940G. Pekplattan knapparna är samma bredd som pekplattan ytan och har en mycket kort kastlängd. Varje knapp avger en högre gällt klickande ljud när du trycker ned. Acer innehåller också en knapp för att inaktivera styrplattan för att förhindra oavsiktlig rörelse när du använder en extern mus. Den här knappen är placerad på höger sida av pekplattan och lyser upp när den aktiveras.

Hamnar och funktioner
Porten val på Acer Aspire 8940G är fenomenalt. Acer ger dig fyra dedikerade USB-portar, en eSATA / USB-kombiport, Firewire 400, VGA, HDMI, Displayport, LAN och ljudingångar inklusive digitalt ljud ut. För att ladda bilder från en digitalkamera, det finns en infälld SDHC-kortplats på framsidan av den bärbara datorn.


Front: SDHC-kortplats


Bak: Exhaust vent och Tuba CineBass Booster


Vänster: AC-ström, LAN, VGA, Displayport, HDMI, eSATA / USB Combo, en USB, FireWire, Ljudjack, ExpressCard/54


Höger: Två USB, Blu-ray-enhet, en USB, Kensongton lås

På vänster och höger sida av tangentbordet finns det beröringskänsliga kontrollknapparna. Den vänstra sidan har tre knappar varav en för Wi-Fi på / av, en för Bluetooth på / av, och en annan för att komma åt Acer Backup Manager. Den högra sidan har media snabbåtkomstknappar inklusive en Media Center-knapp, pausknapp, hoppa, spela / paus, stopp, och kontroller snabbt framåt, och en knapp för att aktivera eller avaktivera beröringskänsliga knappar. Volymkontrollen är en metall roterande skivan som ger en något mer exakt metod för att justera volymen än en beröringskänsliga reglage.

Prestanda och Benchmarks
Den Asipre 8940G presterar mycket bra i spel och spela HD-video. Intel Core i7-processor inte ens svettas medan vi sköt 720p och 1080p video väg. Även om det är ganska säker på att detta system skulle ha några problem att spela Blu-ray-filmer, kunde vi inte testa uppspelningen eftersom Acer inte inkluderar programvara för att avkoda Blu-ray-filmer. PowerDVD eller annan motsvarande programpaket ingår oftast med system som erbjuder Blu-ray-enheter som tillval, men vi gissar Acer ville spara på kostnader för licensavgifter och lämnade det upp till kunden. De NVIDIA GTS 250M-grafik hanteras Left 4 Dead på 1920x1080 upplösning med hög detaljinställningar mycket väl. Leka med flera zombies på skärmen frame fortfarande bodde ovanför 30FPS med den genomsnittliga varelse i de lägre 40-talet. Om detaljinställningarna var fixade något eller upplösningen sänktes till 1280x768, kan jag inte se någon anledning till varför du inte kunde få frame över 60FPS.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Acer Aspire 8940G håller mycket goda temperaturer även om den har en Intel Core i7-processor och NVIDIA GTS 250M-grafikkort. Värme kommer genom handledsstödet och tangentbordet är minimal när du kör stressande riktmärken och spel. Den enda hotspot värt att notera på den övre delen av systemet är nära den vänstra sidan av pekplattan, som kröp upp till 91 grader Fahrenheit efter att betona CPU och grafikkort för mer än 30 minuter. Fläktljudet är mycket acceptabel när systemet utför run-of-the-mill verksamhet. Om processorn och grafikkortet utnyttjandet är lågt fläkten är antingen av eller snurrar väldigt långsamt. Medan spel fläkten strypas mellan dess långsammare och snabbare hastigheter, varav ingen var starkare än de flesta bärbara datorer.

Batteritid
Batteritiden är aldrig styrkan i stora anteckningsböcker, ännu mer så när du kombinerar den stora skärmen med en kraftfull processor och dedikerat grafikkort. Acer 8940G stannade på 3 timmar och 10 minuter i vårt batteritest med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, effektprofilen inställd på "balanserad" och den trådlösa aktiva. Strömförbrukning varierade mellan 18 och 24 watt under testet.

Slutsats
Acer Aspire 8940G är en välbyggd och snygg multimedia bärbar dator som kan även spel. Ljudet är bra om du kan komma förbi de svagare volymnivåerna. Den rymliga 18,4 "skärm är perfekt för att dela en film i ett litet rum, något som kan vara svårt med en 15". Eller 17 "notebook Systemets prestanda är mycket bra med Intel Core i7-processor och NVIDIA GTS 250M-grafik ... men något mindre än riktiga spel bärbara datorer. Den största styrkan i 8940G är dock dess $ 1,329 pris, vilket är lägre än något annat Core i7-system som finns på marknaden.

Fördelar:

  • Huge pekplatta
  • Bekväm bakgrundsbelyst tangentbord
  • Vacker display

Nackdelar:

  • Knä brott £ 9 5.5oz
  • Nej Blu-ray-programvara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar