fredag 1 juli 2005

Acer Aspire 1690 Recension (pics, specifikationer)

Acer Aspire 1690 Recension (pics, specifikationer)
av sutheep - 2005/07/01

av Sutheep, Thailand

Översikt och introduktion

Denna notebook är en Acer Aspire 1692WLMi. Det är en stationär dator bärbar dator. Konfigurationen är som följer:

  • Intel Pentium M-processor 740 (Processorhastighet 1.73GHz, 2MB L2-cache, 533MHz FSB)
  • Intel 915PM Express Chipset integrerad Intel PRO / Wireless 2200BG
  • 256MB DDR-RAM (max 2 GB)
  • 80GB hårddisk, Vikt 2.95kg.
  • DVD-Dual Double Layer Drive
  • 4-i-1-kortläsare
  • 56K Fax / modem, 10/100/1000Mbps LAN
  • 15,4 "WXGA Acer CrystalBrite TFT LCD (1280x800 pixlar)
  • S-Video ut
  • ATI Mobility Radeon X600 64MB
  • Li-Ion batteri (3,5 timmar. Batteritid)
  • IEEE 1394-port
  • Infraröd port
  • Integrerad Bluetooth
  • Acer SignalUp trådlös teknik stöd
  • Microsoft Windows XP Home

Anledningen till att köpa

Den främsta orsaken till att köpa denna laptop var valuta för pengarna faktor, du kommer inte att få så här många funktioner om du går till en IBM till samma pris som jag betalade, 59.600 baht (US $ 1.490). Jag tittade på några andra märken som jag shoppade för en bärbar dator, var en sådan märke ASUS, men till slut kunde jag hitta någon annan bärbar dator som gav mig dubbla DVD och Pentium M 1,73 till detta pris.

När & Hur köptes

Jag köpte denna Acer på en lokal återförsäljare på en marknad som kallas dator stad. Säljaren var Acers auktoriserad återförsäljare. Om någon vill köpa en Acer bärbar dator, föreslår jag starkt att du går till en auktoriserad återförsäljare för garantin ändamål.

Form & Design

Den övre delen av den bärbara datorn ser ganska intetsägande och enkelt, med Acers emblem på den och en "inviilink" klistermärke. Jag tror övergripande den bärbara datorn ser bra som det är mycket professionella i sin stil och det finns inga störande färger. Locket är gjort av plast och är silver i färg. Du behöver inte ta en andra titt på locket för att se att det verkligen är plast och tyvärr det gör flex ganska lite. Ringar på LCD-skärmen kan ses om trycket på locket appliceras tillräckligt hårt. Vid 2.95kg (£ 6,5) det är inte så tung om du bara ska bära den kortare sträckor, men om du ska gå för över en mil eller så då skulle jag föreslå en bra ergonomisk ryggsäck eller en lättare bärbar dator.

Ovanför vy ( se större bild )

En sak som jag kommer också notera är att jag arbetar med en bärbar dator i knät och det är lätt att göra det med Aspire 1692.

Skärm

Skärmen på denna bärbara dator ger en mycket skarp och tydlig bild. Skärmen är en 15,4 "widescreen-format med CrystalBrite funktionen. Den CrystalBrite innebär att du får förbättrade färger (djupare svärta, ljusare vitt) och en övergripande ljusare skärm. CrystalBrite är i princip samma som Sonys XBRITE, Fujitsus CrystalView och Toshibas TruBrite eller HP: s BrightView (och resten av de olika catchy marknadsföring termer andra tillverkare har kommit med). Jag har använt den här anteckningsboken utomhus och även där texten är mycket läsbar. Skärmen har inga döda pixlar, så Hooray till Acers Dot Gratis kampanj (de "håller på med detta i Asien åtminstone)! Upplösningen jag har den här skärmen satt till och användning är 1280x800.

Det är en blank skärm yta som anges av den mängd eftertanke får du! ( större bild )

Högtalare

Högtalarna för denna bärbara dator är ungefär samma som alla andra bärbara jag har använt. Högtalarna är rika på mellannivå och hi-nivå ljud, men saknar bas. Som alltid är förslaget att man får några bra hörlurar eller externa högtalare om du vill lyssna på musik eller filmer.

Processor och prestanda

Den bärbara datorn är ganska lysande med 1.73MHz Pentium M har (med den senaste Sonoma arkitektur). Den startar till Windows ganska snabbt, även om det skulle vara snabbare om jag hade mer än 256 MB RAM-minne som kom som systemkonfiguration standard jag uppgradera till 512 MB kort. Den 512 kommer att ge för mycket bättre prestanda. Eftersom jag har köpt den bärbara datorn har inga problem med att hänga eller långsam prestanda. Jag spelade CS: Source på det, med ganska bra grafik och det gick ganska bra. Jag har inte provat det på högsta grafik inställningar som ännu.

Benchmark

Vi använder programmet Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock. Nedan är en jämförelse diagram över hur Aspire 1692WLMi med det 1,73 GHz processor staplas upp till andra bärbara datorer när man kör denna beräkning:

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Acer Aspire 1692WLMi (1.73GHz Alviso Pentium M) 1m 49s
Gateway 7422GX (AMD 2,4 GHz) 2m 12s
Dell Latitude D410 (2,00 GHz Alviso Pentium M) 1m 36s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet har en trevlig layout, men inte lika trevligt som Acer Ferrari modellserien. Tack och lov Acer placerar CTRL där det är tänkt att vara för en fullstor tangentbordskonfiguration. Dessutom är det PgUp / PgDn / Delete alla hängivna, visserligen bra, så att du inte behöver hålla i Fn-tangenten tillsammans med en annan tangent för att utföra dessa åtgärder. Du kan också styra media via tangentbordet. Acer lagt till två nya nycklar till denna asiatiska versionen av den bärbara datorn, varje euron och dollartecken tangenter få en plats bredvid riktningsknapparna. Jag tror att detta är en fin touch, som de flesta bärbara datorer lämna området tomt ändå, kan lika gärna utnyttja utrymmet.

Tangentbord och styrplatta ( se större bild )

Tyvärr får du en hel del flex på tangentbordet om du trycker tillräckligt hårt. Nåja, detta är inte en IBM och jag inte betala det belopp du skulle för en sådan.

Lägg märke till de särskilda euron och $ nycklar tecken du får på Asia Pacific versionen av denna laptop

Pekplattan är gjord av Synaptics, det är trevligt och stora och mycket mottaglig för beröring. Det är också lätt att konfigurera för att passa så långt som känsligheten går. En trevlig extra är det faktum att det finns en 4-vägs riktning särskild knapp i mitten av vänster och höger musknapp.

Den inbyggda hårdvara knapparna är trevligt ( för större bild )

Ingång och-utgång

På framsidan av den bärbara datorn kan du se IrDA-port, bredvid den är makten och HDD LED. Acer har lagt WiFi och Bluetooth hårdvara på / av knappar, mycket trevligt om du vill stänga av dessa funktioner och spara energi. Dessutom är line-in, hörlurar och slots mikrofon på framsidan som är mycket trevligt om du använder hörlurar, hindrar det ledningarna från trassel bakom. Det finns 1 USB-port på framsidan också.

Sedd framifrån ( se större bild )

På höger sida finns det en FireWire-port på kanten. Sedan en kortläsare under kortläsaren är PCMCIA-kortplatsen. Sedan finns 2 horisontella USB 2,0-portar. Bredvid detta är S-Video Out. Sedan finns det LAN och modem port.

Höger sida ( se större bild )

Media kortläsare, FireWire och PCMCIA-kortplats på höger sida

På baksidan finns en VGA-ut-port och batteriet. Bredvid batteriet finns en Kensington-lås.

Tillbaka sidan ( se större bild )

På vänster finns en optisk enhet och ingenting annat.

Vänster sidan ( se större bild )

Trådlös

Den trådlösa ingår i denna bärbara dator är Intel 2200BG. Jag var ansluten till mitt trådlösa nätverk direkt ur lådan. Utbudet är ganska bra, använder den Acers Invisilink teknik för bättre räckvidd. Och ja, har denna bärbara dator Bluetooth samt en IR-port.

Batteri

Jag har nå batteritid på mer än 3 timmar. Ärligt talat, om du tackade skärmens ljusstyrka och funktionshindrade de trådlösa funktionerna man kan nog gå upp till 4 timmar och kanske mer, det beror egentligen på vad du gör med den bärbara datorn. Marknadsföringsmaterial främjar den bärbara datorn ha 3,5 timmar i livet, så jag är ganska nöjd med resultatet Jag har fått.

Operativsystem och programvara

Den bärbara datorn kom förinstallerad med Windows XP Home. Det fanns 3 återställningsskivor inkluderas i paketet, 1 system-CD, Norton Antivirus 2005, NTI CD & DVD Maker. Jag har inte använt någon av dessa. För antivirusprogram använder jag NOD32, den bästa någonsin i min mening ( http://www.nod32.com/home/home.htm ). Och för att bränna CD och DVD, jag använder Nero.

KUNDSUPPORT

Jag har inte haft en chans att använda Kundsupport, jag hoppas att jag inte behöver. Den bärbara datorn kom med en 3 års garanti. Jag tror inte att det är möjligt att köpa en längre garanti än så i Asien och Stillahavsområdet, men jag måste kolla.

Klagomål

  • Styrplattan knappar inte så bra
  • Flex på skärmens överkant, visar ringar
  • Vissa flex på tangentbordet
  • Värme på rätt handledsstödet
  • HDD / Num Lock / Cap / LED kan placeras i bättre position

Lovorden

  • Utmärkt pris
  • Dual Layer DVD
  • IR och Bluetooth, hur ofta du hitta dessa två i en anteckningsbok
  • Trevlig CrystalBrite skärm
  • Bra trådlös räckvidd
  • Stora placering av portar
  • Och naturligtvis ser Simple professionella

Slutsats

Jag kan rekommendera denna bärbara dator till någon som bara är ute efter bang för buck när det gäller funktioner. Du får ett dedikerat grafikkort, snabb processor, trevlig skärm och bra mängd hamnar och trådlöst alternativ till ett bra pris. Det är inte den mest robusta och välbyggda bärbara datorn på blocket, men du måste betala mer om det var.

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar