onsdag 27 juli 2005

Dell Latitude D610 Recension (pics, specifikationer)

Dell Latitude D610 Recension (pics, specifikationer)
av Administrator - 2005/07/27

av Steven Kim, Kanada

Den Dell Latitude D610 är inte tillgänglig via Hem och hemmakontor avsnittet på Dells webbplats, men genom Business delar av webbplatsen. Denna speciella en köptes via Dells småföretag avsnitt. Den D610 är i grunden din vanliga, tunn och lätt, Business Notebook.

Dell Latitude D610 ( se större bild )

Dell Latitude D610 Specifikationer:

  • Intel Pentium M 750 (1,86 GHz)
  • 512MB DDR2, 400MHz
  • ATI Radeon X300 64MB
  • 60 GB hårddisk, 5400RPM
  • 14,1 "SXGA + (1400x1050) LCD
  • 8X DVD + / - RW-enhet
  • Windows XP Pro
  • Intel PRO Wireless 2200 (b / g-protokoll)

Orsaker till att köpa

Jag köpte den här bärbara datorn för universitetet, och jag behövde något som kunde pågå mig för de kommande fem åren. Med den takt som bärbara datorer håller på att förändras, är detta ett sannolikt att bli föråldrade långt innan de fem åren har gått, men det behövs fortfarande för att hålla den tid.

Jag ansåg i princip hela Dell Inspiron linje innan idén slog mig att det fanns en Latitude linje. Den Inspiron 6000 var mitt första val, men efter att ha sett min vän 6000, bestämde jag att det var för skrymmande för min smak, och jag trodde dess design var för ... plast och billig, bara min åsikt, uppenbarligen. Jag hade också beaktat de 600m och 700m modeller, men D610 visade sig vara bättre värde än 600m och 700m var helt enkelt för liten, med 12,1 "skärm och Intel-grafik.

Var och hur Köpta

Observera att detta köptes via Dell Kanada Small Business, och inte Dell USA, så jag kunde inte använda någon av de $ 750-rabattkuponger tillgängliga för kunder i USA. Ändå tänkte jag den bärbara datorn var en hel del. Totalt, inklusive skatt (även notera att skatt Ontario är en jättestor 15%) var cirka 2570 SEK. Frakt var försumbar vid 10 dollar.

Nu även i kanadensiska dollar, inte priset verkar högt, men jag ska berätta varför jag tyckte det var en hel del: detta ingår Windows XP Pro som sitt standard OS, ett alternativ som skulle köra en extra 150 dollar, och på tiden, tror jag Office Small Business var endast cirka 220 dollar, jämfört med 300 + dollar med Inspiron 6000. Vad förseglade affären är att Latitude förvalda garanti var 3-år, nästa arbetsdag på plats, med CompleteCare. Denna typ av garanti på Inspiron-modeller, vars standard garanti är endast 1-års återgång till depån, skulle köra en extra 200 dollar eller mer. Därför gjorde det bara mer meningsfullt att gå med D610 över alla andra Dell.

Jag var citerade två veckor för min leveranstid, det tog hälften och kom via Purolator, väl förpackade.

Bygga & Design

Detta är inte en flashig anteckningsbok som Acer Ferraris, men det är verkligen inget att skämmas för heller. Det är en enkel metallisk grå design med ett silver Dell-logotypen i mitten av toppen. Jag gillar verkligen designen, men eftersom det har fina kurvor på de rätta ställena, och jag tycker inte att det billiga ser ut som 6000, som tycks överanvändning plast. Chassit av D610 består av magnesium, aluminium och stål, totalt den bärbara datorn känns ganska fast. Det är mycket, mycket liten böj till toppen (men om du in något tillräckligt hårt, det flexar), men skärmen inte wobble lite om du trycker på den medan dess upp. Detta medför inte någon "krusningar" på skärmen, och efter en liten wobble det går tillbaka på plats. Gångjärnen är ganska fast, och det finns en bra mängd motstånd när öppning / stängning den bärbara datorn.

Uppifrån Latitude D610 ( se större bild )

AC-adapter och bärbara storlek jämförelse ( se större bild )

Skärm

Jag var ursprungligen orolig ha 1400x1050 upplösning på en 14,1 "skärm. Enligt min mening är det perfekt. Den ursprungligen kom med sin DPI-inställning på" Stor (120 dpi) "men det gjorde ikoner och teckensnitt ser tafatt och stora, så jag ändra tillbaka till "Liten (96 dpi)" och allt ser ut som det ska. Skärmen är ljus, men matt som traditionell LCD, inte reflekterande som de du ser kommer ut på nyare bärbara datorer. När du kör på batteriet, det är verkligen lätt att ändra ljusstyrkan efter din batterianvändning, du håller en funktionsknapp och använd upp / ner pilarna på ditt tangentbord, med totalt 8 ljusstyrkenivåer Personligen älskar jag skärmen, men det är fortfarande inte lika vacker. eller så levande som vissa Sony eller Toshiba reflekterande skärmar (som är de vackraste skärmarna jag någonsin sett). Inga döda pixlar såvitt jag kan se, men den nedre halvan av skärmen verkar vara lite mer starkt upplyst än den övre, jag tror att detta är en bakgrundsbelysning fråga, men det bry inte mig, och jag är säker på att vissa människor inte ens skulle märka.

Högtalare och ljud

Tja, jag hade förväntat inte högtalarna är så bra, men ljudet är klart och tydligt. Naturligtvis är det helt enkelt inte kan göra bastoner på grund av sin storlek, men jag tror att de är rimliga för lätta spel och lyssna på musik.

Ett av de problem som jag hade läst om var en bullriga hörlursuttag, en spekulation om problemet var att det inte var korrekt jordad. Tydligen var detta ett problem i hela D610 linjen (möjligen hela Latitude linje), och tyvärr är denna bärbara dator inget undantag. Medan du faktiskt lyssna på musik eller spel, är bullret inte uppenbart, men när du gå tillbaka till skrivbordet, kommer du att märka bullret. Det finns en liten väsande, men även när du använder pekplattan, en USB-mus eller CD-enheten snurrar upp, det finns en statisk-liknande ljud som är uppenbart. Återigen, det är inte märkbar när du lyssnar på något, endast när det finns tystnad.

Processor och prestanda

Jag valde 1.86GHz helt enkelt eftersom jag inte ville något långsam, när du har använt en snabb stationär, är det svårt att gå tillbaka till något långsammare. Som sagt, jag blev positivt överraskad över hur Zippy här bärbara datorn är. Boot-up är betydligt snabbare än min Pentium 4 3.0GHz baserad skrivbord.

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Dell Latitude D610 1m 41s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M)
1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Alviso Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Dothan Pentium M) 1m 57s
Gateway 7510GX (AMD Mobile Athlon 64 3700 + processor, 2,4 GHz) 1m 31s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 42S

Köra HDTune 2,10, sprang hårddisken vid 37 grader Celsius, nedan är de fullständiga resultaten:

HD Tune Riktmärken Dell Latitude D610 (5400 RPM) Sony VAIO FS680 (4200 RPM)
Minsta överföringshastighet 10,0 MB / sek 6,9 MB / sek
Maximal överföringshastighet 36,0 MB / sek 30,3 MB / sek
Genomsnittlig överföringshastighet 27,8 MB / sek 22,7 MB / sek
Acess tid 17,7 ms 20,0 ms
Burst Betygsätt 66,0 MB / sek -
CPU-användning 4,3%

Jag är bara en casual gamer, jag installerade två spel på detta, Diablo II: Lord of Destruction och Need For Speed: Underground 2. Inte överraskande, sprang Lord of Destruction smidigt, kanske smidigare än min stationära dator, som högst inställningar. När det gäller Need For Speed ​​Underground 2, körde det anständigt på 800x600 med alla detaljer inställningar maxade, det var i princip som förväntat. X300 gör hicka under NFS: UG2, men för mig är det mer än spelbara. Som sagt, D610 är inte en gaming / multimedia anteckningsboken, och folk bör se någon annanstans om deras största bekymmer är antingen av dem.

DVD-uppspelningen Hicka-fri, oavsett om batteriet eller på nätström.

Tangentbord och pekplatta

Jag älskar tangentbordet, det känns som ett fullstort tangentbord såvitt jag vet, och det är ganska bekvämt att skriva på. Jag tror att touch-maskinskrivare kommer att njuta av denna klaviatur på grund av sin storlek, och det finns inget flex till den, det känns fast, precis som resten av den bärbara datorn.

Tangentbord och pekplatta ( se större bild )

Det finns inga extra kontroller för CD-spelaren, bara en volymkontroll och en mute-knappen. Det finns dock funktionsknappen, och det gör att du kan gå in i vänteläge, viloläge, växla trådlös, kontrollera batteriet och ändra ljusstyrkan i farten. Inga krusiduller här.

Även om jag är likgiltig inför detta nästa drag, jag är säker en del kommer att älska det, det D610 innehåller både en pekplatta och styrpinne, med knappar för båda. Du kan stänga antingen av i kontrollpanelen, jag föredrar att hålla dem. Jag är inte en stor beundrare av styrpinne, men jag är säker på att det finns människor som kommer att uppskatta införandet av båda. Knapparna för pekplattan gör klicka något högt (ja, högre än en typisk mus) men det är inte en fråga för mig.

Ingång och utgång portar

Den D610 erbjuder en PC-kortplats, Fast IR, Mic och hörlurar på vänster sida. En fin touch var införandet av en dummy kort för PC Card-kortplatsen, jag vet inte om detta är en vanlig bärbar sak, men det är bättre att ha det skyddade än inte. Den bakre delen av den bärbara datorn har AC anslutning, VGA-port, seriell port, parallellport, 2 USB 2.0-portar, 56K-modem jack, Ethernet-uttag och en S-Video ut. Den högra sidan har en annan 2 USB 2.0-portar, och DVD + /-RW-enhet. På botten finns en plats för en dockningsstation, som saknar ett lock, och det finns en dörr kan du öppna för att komma till minnesplatserna.

Höger sida bild av Latitude D610 ( se större bild )

Tillbaka sidan av Latitude D610 ( se större bild )

Sidovy från vänster av Latitude D610 ( se större bild )

Botten av D610 ( se större bild )

Jag märkte det inte en FireWire-port, men för att vara ärlig, jag har aldrig använt en FireWire produkt i mitt liv, och jag är säker USB 2,0 kommer att fungera tillfredsställande bör jag behöver lägga till något som en extern hårddisk.

Trådlös

Intel Pro Wireless 2200 b / g-kort och antenn är inbyggda i den bärbara datorn, även om jag inte har mycket erfarenhet med andra trådlösa kort, vid start upp, upptäckte jag 5 trådlösa nätverk inom mitt hus (och jag inte har min eget trådlösa nätverk ännu). Det finns möjlighet att få Dell kort, men jag ser inte poängen i detta, samt kort är kompatibla med "a" nätverk.

Jag har inte välja den Bluetooth-kortet, eftersom jag inte tror att jag kommer att behöva det, och det är fortfarande inte särskilt populär. Vid behov av Bluetooth i framtiden kommer jag att ha PC-kortplats för att lägga till denna förmåga, men jag tror inte att det kommer att vara mycket troligt.

Som tidigare nämnts finns det en snabb IR-mottagare på vänster sida, men jag vet inte om något som använder denna.

Batteri

Med ljusstyrkan på nivå 4, ingen CD-enheten användning och trådlöst på, får du ungefär 4 timmars batteritid, ge eller ta några minuter. Detta är i grunden den idealiska batteriet i bärbara, och är mer än tillräckligt för mig, eftersom jag inte behöver CD-enheten under föreläsningar. Jag ändrar ljusstyrkan ofta, dock så den verkliga batteritiden skulle förmodligen vara omkring tre och en halv timme eller så. Detta var den batteritid jag fick med normal användning, ingen CD-baserade spel, dock. Du kan också lägga till ett sekundärt batteri till modulfacket, och det finns möjlighet att köpa en andra primär batteri, men jag har inte välja heller.

DVD visning medan batteriet kommer förmodligen får du mer än två och en halv timmars batteritid, men det är med skärmen vid halv ljusstyrka och titta på filmer på den här skärmen inställningen är inte mycket roligare om du inte är i en ganska mörk miljö .

I D610 har även en ExpressCharge funktionen och en full laddning tar cirka en timme och bara lite mer när du använder den bärbara datorn.

Operativsystem och programvara

Som jag redan nämnt, kommer D610 med Windows XP Professional, kan du välja vilka diskar du vill med din bärbara dator, och jag valde att få XP Pro skiva samt en Latitude D610 återvinnande bricka, och jag fick Office Small Business-skivor också.

Efter att ha gått igenom den initiala installationen (användarnamn, nätverk etc.) fanns det ingen röran på skrivbordet eller i startmenyn för saker som "Gratis AOL" och andra erbjudanden åsnor. Jag uppskattade det faktum att det inte fanns någon rensning att göra från början.

En viktig del av medföljande programvaran är det Dell QuickSet-programmet, vilket gör att du kan ändra batteriet inställningar i farten, du kan också skapa egna profiler, berättar den bärbara datorn när du vill stänga av skärmen / hårddisken går i viloläge, etc. Detta är i huvudsak en mer användarvänlig version av Windows Energialternativ, tillgängliga via kontrollpanelen.

KUNDSUPPORT

Jag har inte behandlat Dell telefonsupport ännu, men de innehöll ett par artiklar Start-menyn som ger ett omfattande urval av telefonnummer, samt en Express Service kod för att påskynda något stöd telefonsupport.

Som jag redan nämnt, var en stor faktor i mitt köpbeslut garantin, denna bärbara dator skulle bli min huvudsakliga dator för de närmaste åren, och jag behövde en bra garanti. Den förvalda garanti var 3 år, på plats nästa arbetsdag service, CompleteCare. Den CompleteCare är en oavsiktlig skada garanti, där Dell ersätter din bärbara dator vid spill, överspänning, etc. Totalt sett är detta en fast garanti, en som skulle ha kostat extra hade jag fått med en Inspiron-serien bärbara dator.

Klagomål

Återigen är den bullriga hörlursuttag ett problem som jag har läst om i andra D610 recensioner, och ett problem som Dell har underlåtit att ta itu med. Det är inte det största problemet för mig, men vissa människor kommer inte gillar det här alls.

En annan liten gripe av mina är att X300, även lämpligt för ett företag bärbar dator, kunde vara bättre, jag tror att Dell ska innehålla fler alternativ för grafikkort, bör användaren vill ha det.

Lovorden

Allt annat, denna bärbara dator gör allt jag vill att den ska: det är zippy, ljus, kan bränna DVD-skivor, titta på film, lätt spel, och är mycket stabilt byggd.

Slutsats

Kort sagt, jag tror det här anteckningsblocket är utmärkt för student-och affärsman likadana, det är lätt, fast, bär en fast garanti, och priset är rimligt för allt den erbjuder. Jag skulle rekommendera den till alla som behöver en pålitlig, snabb maskin, det enda undantaget är för hardcore gamers. Annars är denna bärbara dator perfekt.

Fördelar:

  • Lång batteritid
  • Mycket solid bygga
  • Utmärkt garanti

Nackdelar:

  • Noisy hörlursuttag

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar