söndag 24 juli 2005

Sony VAIO S460 Review (pics, specifikationer)

Sony VAIO S460 Review (pics, specifikationer)
med soulreaver99 - 2005/07/24

av Louie Tran, Kalifornien USA

Sony VAIO S460 Snabb specifikationer:

  • Intel Centrino 1,7 GHz
  • 512 MB PC 2700 RAM
  • Nvidia GeForce Go 6200 128 MB RAM
  • 13,3 "WXGA XBRITE skärm (1280x800)
  • 80GB hårddisk
  • 10/100 Ethernet-port, 56K Modem, 802.11b / g WiFi
  • DL DVD +-RW-enhet
  • Hamnar och Slots: 2 x USB 2,0, 1 x 1394 (4-pin mini-Firewire / iLink), hörlurar, mikrofon, 1 x MemoryStick Pro-port, 1 x 100BaseT Ethernet + V.90-modem, 1 x PCMCIA Type II / I
  • Vikt: 4,2 £ med batteri
  • Åtgärderna 12,3 "x 1,39" x 8,85 "(bredd x höjd x djup)

Strax efter lanseringen av Vaio S360 , förde Sony snabbt ut nästa modell av S-serien, som är den Vaio S460 . Liksom de tidigare tunna och lätta S-serien bärbara datorer, de S460 fastnar traditionen att behålla sin ringa storlek och vikt utan att offra någon prestanda. Den här gången är Vaio S beväpnad med ett GeForce Go 6200 grafikkort processor och en Dual Layer DVD-RW-enhet som både lägga mer kraft och funktionalitet till något som redan stort.

(Observera att läsarna - författaren ingår bilder featuring sin VAIO S460 på sin tvättmaskin och torktumlare med flit, gärna skratta eller bara undrar vilken typ av konstiga personer här personen är)

Design

Sony VAIO S460 och ganska stor strömadapter färska ur lådan, utan denna laptop är inte tvättas i maskin.

När du spendera $ 1800 på en bärbar dator, förväntar du att komma med en massa tillbehör, manualer, skivor och grejor för den bärbara datorn, eller hur? Och naturligtvis är det en Sony, så de är skyldiga att packa i en massa häftiga saker inte de? Tja, om du är bekant med Sony bärbara datorer i dessa dagar, de kommer inte med knäböj. Inte ens en manual! Återställningsskivor? Gör det själv säger! Bortsett från en vacker anteckningsbok och en skrymmande nätadapter, det finns inget annat värt att ta ut av den billiga ser kartongen.

Sony VAIO U70, VAIO S460, Apple iBook. Maytag bricka till vänster, Maytag tork på höger - vi är inte säker på vad processorn som de kör på.

Liksom tidigare "S" bärbara datorer, det finns verkligen ingenting fancy om S460 vid första anblicken. Inga speciella knappar, inga LED meter eller något av den delen, och estetik det är väldigt enkelt. Det är dock en vacker konstverk, som trivs på sin enkelhet. Tänk på det som en vacker kvinna som behöver inget smink. Det är också mycket lätt och vikten är jämnt fördelad så att den kan bekvämt bäras.

Vänster sida bild av Sony VAIO S460 - vi kunde ha dykt ut brickan, men det skulle vara mindre roligt.

Det finns några konstruktionsfel som inte har fastställts från tidigare serien versioner, som är små dumma problem som kunde ha lätt korrigeras. Den första frågan är placeringen av de två enda USB-portar, som är placerade på höger sida av tangentbordet som är närmast dig. Om du skulle koppla in en USB-mus, kommer sladden irritera fan av dig och det kommer att vara besvärligt att använda om du inte får en trådlös mus. Jag önskar bara att de lagt till fler USB-portar som en annan på baksidan eller en på vänster sida.

Placeringen av DVD-RW-enhet höger längst fram i stället för vid sidan av den bärbara datorn är också en dålig idé. Du kommer att alltid behöva luta den bärbara datorn uppåt att sätta i en skiva och lycka till att hitta på utmatningsknappen. Åh ja, på tal om utmatningsknappen - glöm det och använda FN + E knapparna för att mata ut enheten. På så sätt kommer du att se cool i stället för en dåre trevande för knappen.

Uppifrån VAIO S460, märker några oljig fingeravtryck som tenderar att vara ganska synlig på grund av finish denna laptop! Du kan inte använda tvättmaskinen för att rengöra det här.

Och slutligen, gjorde ett problem som jag hoppades att de skulle fixa, men är inte löst batteri. Även om det är låst och du lätt vidröra batteriet kommer skallra. Oroa dig inte, kommer det inte att flyga bort men det verkligen känns som det kommer. Dessutom kan jag föreställa lätt frisättningen brytaren fastnar på något och tvinga batteriet att förlora anslutning och allt ditt arbete kommer att vara borta! Du måste också vara försiktig med höljet eftersom det är mycket benägna att oljig hand och fingeravtryck.

Höger sida av VAIO S460 med två USB 2.0-portar och FireWire-port synliga, tvättmaskin inte fullt så synliga i denna skott, men oroa dig inte, det är det.

De första timmarna ...

Den mest uppenbara funktionen märkbar under den inledande makt är upp beautuful 1200x800 Sony XBRITE skärm. Den har en blank Ultra Clear utseende, en funktion som finns på deras populära LCD-skärmar som gör denna lilla anteckningsbok en stor enhet för att titta på filmer och spela spel. Efter att snabbt gå igenom registreringsprocessen och när du kör Windows Update, är det inte svårt att ta notis om hur tydliga all text och grafik på skärmen är, vilket gör allt så lätt att läsa på en liten 13,3 "skärm.

VAIO S460 Memory Stick-facket finns på framsidan

Det finns också en Sony Memory Stick-läsare inbyggd som kommer komma till hands om du har en Sony digitalkamera. En multifuncion minneskortläsare skulle ha varit mycket bättre, men är tyvärr inte närvarande. Intrycket av pekplattan och tangentbordet var tillräckligt lyhörda. Men jag fortfarande skulle föredra en extern mus över pekplattan. Avsaknaden av en S-Video ut är också ganska nedslående. Det skulle vara trevligt att ta något denna lilla och anslut den till en tv utan att behöva köpa en VGA till S-Video Converter.

Innan du kör några spel jag installerat och sprang 3DMark 2001 och det gjorde vid 8994, vilket är något av en besvikelse eftersom det tidigare S360 gjorde vid 9989 utan att ha några modifed drivrutiner eller några tweaks på den. På FutureMark 2003, gjorde det S460 2358 poäng. Detta test utfördes direkt ur lådan och det inte släpar på någon av testerna. Poängen är faktiskt nära mitten-end desktop prestanda så att du vet rakt av att det kan hantera alla de senaste spelen. Jag installerade Battlefield 2 och spelet faktiskt gick smidigt. Unreal Tournament 2004 och Prince of Persia: Warrior Within såg fantastiskt tack vare Sonys XBRITE skärmen. Jag laddade också upp en del anime såsom blekmedel och Tsubasa Chronicles och de också ser fantastiska. Den inbyggda högtalarna var faktiskt anständigt men med svag bas. Varje par hörlurar du använder kommer att vara bättre än den inbyggda högtalarna.

En sak som jag märkte när du kör alla dessa program var att det nedre högra sidan av den bärbara datorn var uncomfortably varma. I själva verket har jag aldrig haft en bärbar dator blir lika varmt som denna tidigare och om du skulle använda detta i knät i ca 30 till 40 minuter, kommer du att undra varför din högra benet svettas utan anledning. Om du använder detta på ett skrivbord mer än du gör på ditt knä så är det inte så stor grej, men låt mig varna dig om att det blir varmt inom 10 minuters användning.

På vägen ...

Efter full laddning av den bärbara datorn och installera all programvara som jag brukar använda, som leds jag ut till en lokal Starbucks att se hur det skulle fungera utanför huset. Jag inkopplad i en uppsättning hörlurar, lastade upp en MP3 spellista och använde DVD Shrink för att säkerhetskopiera en DVD medan jag skriver denna översyn och surfa på internet på samma gång, vilket den bärbara datorn verkade ha hanterat mycket väl. Den S460 har en genomsnittlig batteritid på 3,5 timmar, vilket är konkurrenskraftig med andra bärbara datorer i sin storlek och funktioner. Jag laddade också upp Photoshop 7,0 för att ändra storlek på bilder som används i denna översyn (med hjälp av Sony DSC F828) och den bärbara datorn hanterat det bra.

Efter att ha gjort mina dagliga uppgifter på den bärbara datorn, tog jag en blick på programsvit som kom förinstallerat. Quicken, Microsoft Works, Netscape 7,0, Sonic Stage, AOL och en hel röra av andra bloatware. Jag ganska mycket bort allt eftersom jag inte verkligen använder dessa program. Då insåg jag att jag inte behövde ändå eftersom det här kommer med en rejäl 80GB hårddisk! Du kan praktiskt taget bära hela skrivbordet till denna £ 3,9 anteckningsbok!

Fantastisk prestanda för en tunn och lätt

Sony fortsätter att lägga nya funktioner till varje release av deras serie av bärbara datorer. Med tillägg av en nyare grafikkort och en Dual Layer DVD-brännare, har S460 fortfarande vissa brister som har ignorerats av Sony från tidigare S-anteckningsböcker. Placeringen av USB-portarna, brist på fler USB-portar, och den lösa batteri är frågor som verkligen behöver tas om hand. Dessutom är den värme som produceras av denna modell tillräckligt för att få människor att springa till returledningen efter att ha behandlats för andra gradens brännskador på benen (ok, det är inte så illa). Bortsett från alla dessa frågor, är Sony Vaio S460 en utmärkt artist och införandet av Dual layer DVD-brännare gör detta tunn och lätt bärbar dator mycket mer användbar. Det körs bara om alla de senaste spelen, och den höga kvaliteten skärm och upplösning gör denna bärbara dator sälja sig själv. Mitt förslag är att köpa den från en återförsäljare med en bra avkastning och valutapolitik, köpa den och prova för att se huruvida värme frågan uppväger dina andra skäl för att hålla den bärbara datorn.

Totalbetyg: 8/10

Pris och tillgänglighet:

Om författaren:

Louie Tran driver tekniken webbplatsen bloggen stil heter Blackhaloinc.com:

http://www.blackhaloinc.com/portal/index.php

Andra Sony VAIO S Recensioner:

  • Sony VAIO S380 Recension
  • Sony VAIO S360 Recension
  • Sony VAIO S260 Recension

One Last Image Med bricka och hårtork:

VAIO S460 till vänster, Apple iBook till höger



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar