måndag 25 juli 2005

Gateway 7510GX Review (pics, specifikationer)

Gateway 7510GX Review (pics, specifikationer)
av Dustin Sklavos - 2005/07/25

av Dustin Sklavos, Kalifornien USA

Introduktion och översikt

Notebook shoppa det senaste året blivit komplicerat minst sagt. När jag kom in i stationär dator marknaden för att hitta en ny dator att använda för, tja, allt, det var skrämmande. De flesta bärbara datorer i dessa dagar har samma specifikationer, och dessa specifikationer är sällan exakt vad du ville ha.

Vid något tillfälle forskningen blir för mycket och du bara gå till butikerna att bläddra, och det är där jag hittade Gateway 7000 -serien. Fullutrustad bärbara datorer till mycket konkurrenskraftiga priser, det enda om dem som gav mig paus var Gateway varumärke, som jag (och jag är säker på att många andra konsumenter) har haft ett dåligt intryck av tidigare. Jag kom till denna webbplats och undersökt och funnit att ja, i stort, Gateways är inte riktigt synonymt med kvalitet - förutom denna serie.

Specifikationerna för Gateway 7510GX följa, och jag ska försöka att vara så noggrann för de andra technophiles som möjligt och bryta ned den tekniska informationen.

  • Processor: Mobile Athlon 64 3700 + processor, 2,4 GHz, Socket 754, 1MB L2-cache, 90nm San Diego Core (inkluderar SSE3 instruktionsuppsättning), 1600MHz HyperTransport
  • Moderkort Chipset: ATI Radeon Xpress 200 (RS480) Chipset, SB400 sydbrygga, Conexant AC'97 Audio Controller, AC'97 Modem Controller
  • Grafik: ATI Mobility Radeon X600 grafik, 128 MB dedikerat VRAM på en 128-bit buss, 128MB delat HyperMemory, PCI Express x16 bussen, Kärna 400MHz, minne 260MHz (520MHz effektiv)
  • Minne / RAM: 1024MB DDR333 PC2700 SDRAM, två 512MB Samsung moduler, 2.5-3-3-7 tidsinställningar, utbyggbart till 1,5 GB
  • Hårddisk: 100 GB 4200rpm hårddisk, Fujitsu MHU2100AT, 8MB Cache, UATA-100 gränssnitt
  • Skärm: 15,4 "WXGA Ultrabright Display (1280x800x32)
  • Optisk enhet: Dual-Layer DVD + /-RW-enhet från LG Electronics, skrivhastighet: 2,4 x Dual Layer DVD + R, 8x DVD + /-R, 4x DVD + /-RW, 24x CD-R, 10x CD-RW, läshastigheter : 24x CD-ROM, 8x DVD-ROM, 3x DVD-RAM (Jag kan inte hitta någon bekräftelse av huruvida denna enhet kan skriva till DVD-RAM, men jag tror att det kan Motsvarande modell LG: s webbplats kan,. men jag kan inte bekräfta detta en)
  • 6-i-1 Media Reader: Secure Digital, Multimedia Card, Memory Stick, Memory Stick PRO, Compact Flash, Micro Drive
  • Trådlöst: Broadcom 802.11g trådlös Ethernet-adapter
  • LAN: Marvell Yukon PCI-E 10/100 Wired Ethernet Controller
  • Portar: 4x USB 2,0, 1x 4-stifts FireWire (IEEE1394), 1x S-Video Out, 1x VGA ut, 1x mikrofon, 1x hörlurar, 1x typ II PCMCIA
  • Windows XP Home med SP2

Skäl för att köpa och de efterföljande Köp

Jag var ute efter att konsolidera mitt skrivbord och bärbara till en enhet som jag kunde ta med mig överallt jag behövde. Jag är en student filmare, och jag också använda min bärbara dator för mitt jobb, så jag behövde något att så var fullt utrustad som möjligt medan det fortfarande är en ganska rimlig storlek och med ett visst sken av batteritiden. Jag spelar dataspel då och då och behövde något som faktiskt skulle kunna utföra rimligt.

De allra flesta bärbara datorer i min prisklass var antingen Centrino bärbara datorer med endast 512 MB RAM och GMA900 (eller ännu värre, Intel Extreme Graphics Decellerator 2) eller Pentium 4 bärbara datorer. Inte Mobile P4. Skrivbordet. Glöm det, var en del av orsaken till att byta bort från skrivbordet eftersom jag inte vill ha en värmeelement längre.

Jag behövde något som kunde hålla jämna steg med en Athlon XP 2500 + med 1 GB RAM och ett Radeon 9800 Pro (Jag saknar att All-In-Wonder, den avgörande offret för att byta till en bärbar dator).

Medan shopping jag kom farligt nära att lösa på HP zv6000 , som jag fortfarande skicka är ett helvete av en affär, men jag hängde upp på den grafiska kärnan. Medan Radeon Xpress 200M med 128 MB dedikerat minne är det bästa integrerad grafik kan du köpa (men vid vilken tidpunkt du verkligen skilja mellan integrerade och diskreta när "integrerade" GPU har sin egen VRAM?), Det är bara inte tillräckligt snabbt. Min huvudsakliga kriteriet med grafikkrets var att det ska kunna spela Doom 3, inte nödvändigtvis för Doom 3: s skull, utan för futureproofing skull.

Jag tittade på Dells för en liten stund, men jag är inte säker ens Dell vet vad priserna är på sina bärbara datorer tanke på hur många kuponger och försäljning och besparingar flyga runt och jag personligen inte bryr sig om varumärket. Jag gillar Toshiba, men Toshibas bärbara datorer är dyr och underpowered dessa dagar. Sony och Fujitsu har också dyr, jag pröva en Vaio S360 ett tag innan jag insåg att jag skulle byta mitt skrivbord, en 13,3 "-skärm inte kommer att klippa det.

Ytterst fångade ingenting annat verkligen mitt öga tills jag såg 7426GX på Best Buy. Priset på det var lite branta ($ 1549) och med tanke på mina reservationer om varumärket, den förlängda garantin slutligen drivit det ur mitt sortiment. Sedan såg jag en öppen låda 7422GX, tog det för $ 1196, plus $ 250 för förlängd garanti. Det fungerade ganska bra, men USB-portarna, åtminstone i ryggen höll tf screwy (något du kan tillskriva antingen VIA chipset i systemet eller bara felaktig hårdvara). När 7510GX släpptes inte långt efter en löjligt försäljningspris $ 1249 (det är $ 300 mindre än 7426GX modellen lyckas) gjorde jag bytet.

Jag tog genast hem, oskyddat den gjorde min återställningsmedia första, sedan formateras den och gjorde det mitt. Eftersom den punkten har tjänat mig väl och jag har använt den för att spela datorspel (främst Doom 3) och redigera min student-film (tapeten som avbildas på skärmen nedan).

Gateway 7510GX i all sin prakt, skärm tapeter från författarens elev filmen ( se större bild )

Bygga & Design

Om det finns något att säga om 7510GX utseende-wise, det är säkert inte en snygging. Dekorerad i tråkiga svart med en tråkig silver huva, kan det vara den minst spännande ser anteckningsbok någonsin. Även Gateway-logotypen ser lite billig. Det fina är dock att det inte är riktigt pråliga heller, bara tråkig. Men jag inte köpa det för utseende, jag köpte den för personlighet.

Kredit äras, men: strukturen på ytan av den bärbara datorn, under tangentbordet, är lite unik. Plast, säker, men kan förväxlas med gummi utan närmare granskning, och är faktiskt ganska mjuk och bekväm.

Själva systemet känns ganska robust. Det finns skräckhistorier om gångjärnen på 7000-serien bärbara datorer flytande över forumen här (plocka upp den förlängd garanti!), Men det verkar vara en ytlig problem som inte påverkar själva maskinen.

Det finns vissa flex och ge den plastskal av enheten, det verkar inte i sig bräcklig, men också inte verkar som de mest solida bärbara datorn i världen heller.

Skärmen är faktiskt ganska fast med lite vacklande om något. Det finns dock en anständig mängd flex på tanken på det, med några moderata porlande.

Heatwise är enheten anmärkningsvärt sval, kallare än 7422GX den ersatte. Fläkten snurrar upp ganska sällan och är faktiskt ganska tyst. Undersidan blir ganska varm, men aldrig direkt varmt. Den enda nyfikenhet är att skalet på skärmen, under LCD, faktiskt blir varm. Du kommer inte bränner dig, men det är inte bekvämt sval heller. Men se hur du aldrig kommer att sitta där med fingrarna pressas mot det, det är mer en nyfikenhet än något annat.

Systemet är ca 7 eller 8 pounds, nära 9 med nätadaptern. Det är verkligen om var det ska vara i sin klass, det är inte alltför tungt men det är inte precis lätt heller. Jag har en ryggsäck för det så det är inte en stor sak för mig.

Totalt sett är bygga solida om helt oansenliga.

Skärm

Och vad en skärm. 1280x800 med Gateways glänsande BrightView. Mer benägna att bländning från andra ljuskällor, men också benägna att titta helt söt. Skärmen är förvånansvärt attraktivt för vad som egentligen är en sub-budget bärbar dator. Det kom med några döda pixlar, vilket var en stor rädsla för mig. Den öppna lådan 7422GX hade jag inte har någon heller - att tänka, de av er bli sjuk eller rädd för döda pixlar.

Skärmens mycket ljusstark nog och belysningen är jämn. Om det finns några problem med det, kan jag inte säga.

Mycket imponerande.

Högtalare och ljud

Strömlampor och ett par mycket imponerande små högtalare ( se större bild )

Som med alla bärbara datorer jag rekommendera att köpa externa högtalare eller hörlurar. För vad det är värt, högtalarna i denna enhet är förvånansvärt rik och tydlig. Något tinny och saknar bas, som du förväntar dig, men också ganska högt. Ovanligt högt för bärbara högtalare, faktiskt. Nämligen: Jag har oftast huvudvolymen inställd på 25%. Det är imponerande för mig.

Jag skulle faktiskt säga ljudkvaliteten är bättre än de flesta budget högtalare och är ganska beboeligt. Om du ska köpa externa högtalare eller hörlurar, köpa bra. Jag köpte en $ 30 par 2,1 Altec Lansings som lät exponentiellt sämre än dessa högtalare. För vad det är värt, lyssnar jag på min musik, göra mitt videoredigering och spela mitt spel med dessa integrerade högtalare och funnit dem vara mycket bra.

Själva maskinen kan inte beskrivas som "viska tyst," men det är mycket nära. Det finns en enda fläkt som sällan snurrar upp, vilket är imponerande, för som jag sa tidigare, enheten aldrig blir varm. Det klickande på hårddisken är också ibland hörs, men nästan allt detta lätt maskeras genom att bara spela musik.

Verkligen, en mycket tyst maskin.

Processor och prestanda

Uppstart är oheligt med skit här enheten levereras förinstallerad med, men efter omformatering med en extra kopia av Windows XP Professional Jag hittade uppstarten vara en ganska rimlig 30 sekunder eller så.

Den verkliga dödsorsaken för prestanda i denna maskin som håller den från riket av "fullkomligt absurda" och i riket av "ganska beboeligt" är plågsamt långsam hårddisk. Det är beboelig och 1 GB RAM räcker långt för att lindra problemet, men himlen hjälpa dig om du fastnar med växlingsfilen.

Men när du gör något som inte kräver att du vänta på hårddisken, är det snabbt. Återge gånger på Adobe After Effects och Premiere Pro är stellar, och i realtid är lika imponerande. Till exempel, på min gamla Athlon XP 2500 +, skulle en scen med en viss effekt måste hela tiden stanna upp och re-render ramar när shuttled igenom på tidslinjen. På den här enheten? Shuttling är flytande.

Utöver detta finns det klagomål om att processorn underclocks till 800 MHz på batteriet. Ja, det är 800 MHz, men det är 800 MHz på en Athlon 64. Tro mig när jag säger att det är fortfarande en solid performer.

Spelprestanda är en annan historia. Det 7422GX hade ett Mobility Radeon 9600 64MB som var typ av söt och respektabel, och det försökte riktigt hårt och för det mesta lyckats. Jag kunde spela UT2K4 på upplösning och det var bra med mig. Den kämpade dåligt med slutet chef Doom 3: Resurrection of Evil, men fram till den punkten var okej.

Och nu har vi PCI Express Mobility Radeon X600 128MB, vilket är precis lika tråkigt som skrivbordet delen. Denna kärna är trött och har använts och återanvändas till döden. Allt detta GPU är, är en Mobility Radeon 9700 med HyperMemory. Kalla det vad det är. På äldre spel och äldre riktmärken, är detta särskiljas från en Mobility Radeon 9600 på liknande klockor.

Den extra minne går långt, dock. Doom 3 blir mycket mer spelbara (flytta upp en full upplösning och bildkvalitet), och allt annat jag har kastat på det har gått lekande.

För vad det är värt, är GPU kapabel, är video-RAM gott, och det kommer nog räcka en stund. Men HyperMemory är unexciting när en kärna som denna är verkligen mer bekväm med 128 MB VRAM alla fall och det är bara inte tillräckligt snabb för att korrekt hantera 256 värde av data.

RIKTMÄRKEN

Riktmärken? Jag har kört några.

3DMark2001 Poäng: 12.325

3DMark2005 Resultat

PCMark 04 Slutresultat: 4187

Doom 3 v1.3 *

  • 640x480, låg kvalitet 52,7 fps
  • 640x480, hög kvalitet 40,6 fps
  • 800x600, medelhög kvalitet 36,4 fps
  • 800x600, hög kvalitet 33,9 fps
  • 1024x768, låg kvalitet 17,9 fps
  • 1024x768, Medium Quality17.4 fps

* Den första körningen av Doom 3 riktmärke är aldrig en bra, giltig kör, eftersom den laddar i texturer från HD i farten. Den andra körningen är med alla texturer i minnet. Jag använde den andra körningen för alla dessa siffror. Dessutom rekommenderar spelet 800x600 hög kvalitet, vilket skulle markera första gången jag har sett Doom 3 överskattning hårdvara istället för underskatta det.

Unreal Tournament 2004 v3355 *
DM-Icetomb

  • 1024x768, ingen AA / AF 44,8 fps
  • 1024x768, ingen AA, 8x AF 33,0 fps
  • 1024x768, 2x AA, 8x AF 29,3 fps

DM-Inferno

  • 1024x768, ingen AA / AF 50,1 fps
  • 1024x768, ingen AA, 8x AF 41,2 fps
  • 1024x768, 2x AA, 8x AF 37,3 fps

* Kör med alla inställningar i spelet som till högsta kvalitet. AF inställd på kvalitet.

Aquamark 3 Poäng: 28.062

HD Tune poäng

HD Tune Riktmärken Gateway 7510GX (Fujitsu 4200 RPM, 100GB) Sony VAIO FS680 (4200 RPM)
Minsta överföringshastighet 15,5 MB / sek 6,9 MB / sek
Maximal överföringshastighet 30,6 MB / sek 30,3 MB / sek
Genomsnittlig överföringshastighet 24,8 MB / sek 22,7 MB / sek
Acess tid 20,1 ms 20,0 ms
Burst Betygsätt 58,6 MB / sek -
CPU-användning 5,6%

Använda Super PI för att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i precision ledde 1m31s. Inser att detta är en full åtta sekunder snabbare än Gateway 7426GX, som hade en Mobile Athlon 64 3700 +, sannolikt med hjälp av en äldre kärna.

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Gateway 7510GX (AMD Mobile Athlon 64 3700 + processor, 2,4 GHz) 1m 31s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Alviso Pentium M)
1m 45s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Alviso Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Alviso Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Dothan Pentium M) 1m 57s
Sony VAIO S170P (1,5 GHz Dothan Pentium M) 2m 07s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Alviso Pentium M) 1m 42S


Tangentbord och pekplatta

Den nyfiket besvärliga tangentbord och besvärlig pekplattan ( se större bild )

Jag har hittat tangentbordet för att vara mycket bekväma och lyhörd. Nycklar är lite stel, men det finns väldigt lite flex om något. Tangentbordet är egentligen ganska fast och lätt att använda, men layouten är fortfarande sorts knäpp på gränsen till rent bisarra. Om du tittar längst ner på tangentbordet ser du på Fn till vänster om Ctrl, när det borde vara till höger. Värre är mellanslagstangenten ganska kort, med några av dess utrymme som upptas av en onödig dubblett nyckel. Scroll Lock är en vanlig nyckel men Num Lock behöver du hålla Fn-tangenten.

Pekplattan är fruktansvärda, ingen riktig sätt att beskriva det, och jag är övertygad om att det är ett konstruktionsfel eftersom den gamla 7422GX s pekplatta var inte bättre. Ytan är inte slät och jag hittar min fingertopp sticka lite och slags gnidning mot det istället för segelflygning. En del av de problem kan lindras genom att maximera kudden känslighet och inaktivera onödiga funktioner, men i slutändan är du bara bättre att köpa en USB-mus. Mer än så vet jag inte om rullningslister på andra bärbara datorer är så här, men rullningslisten på detta är nästan omöjligt att kontrollera ordentligt. Det är så mycket lättare att bara nå över och tryck på "Page Up" eller "Page Down" eller bara använda piltangenterna.

Min största nötkött är med kortkommandon på enhetens ovansida, som är omöjliga att konfigurera. Volymen upp och ner knapparna vänder i själva verket volymen uppåt eller nedåt, men du bara känner av ljudet, det finns ingen display. Barmhärtigt, tangentkombinationen standard nyttiga saker (musik noterar öppnar din musik programvara, öppnar e-postmeddelandet knappen e-postprogram, "i" öppnar din webbläsare och på förstoringsglaset knappen öppnar en "Sök" dialogrutan rutan.)

Vad jag inte kan förstå är utelämnandet av en stum nyckel från var som helst på enheten. Det är inte en Fn-funktion, det helt enkelt inte existerar. Jag förstår inte varför jag skulle behöva en "dimmer" som stänger av lamporna på enheten, vilket gör alla ... vad, fyra, fem små blå lysdioder osynlig ... men stum? Det är för suckers!

Gör dig själv en tjänst och ladda ner en av de otaliga freeware program tillgängliga som låter dig ställa in snabbtangenter för volymkontroll och faktiskt har en på skärmen.

Ingång och-utgång

Okej, så tangentbordet inte "fullt utrustad". Det är en bra sak resten av datorn är. Vi har en söt kärna, en spelbar GPU, en enorm hårddisk, massor av RAM, nu vill vi koppla skit till vår dator. Och vi kan.



Anslutningar till ganska mycket allt du behöver korta av bluetooth och ExpressCard54 ( se större bild )



Varannan nyttig anslutning ( se större bild )

Fyra USB 2.0-portar (två på baksidan, två på vänster sida), vilket är mycket praktiskt. Sedan den 4-stifts FireWire-port på vänster sida är mycket praktiskt (särskilt för film nördar som mig). S-Video på baksidan ger en användbar bild på din TV, och sedan finns det de vanliga misstänkta för Ethernet och uttag modem, en VGA-port, och MIC och hörlursuttag. Jag tar frågan med mikrofonen och hörlursuttag är på baksidan av enheten, men som helt enkelt inte gör någon mening alls. Varför inte det främre högra sidan, som har gott om fastigheter? Allt finns på höger sida är den optiska enheten.

Den 6-i-1-kortläsare på vänster sida har visat händig, läsa varje vanlig form av blixt, och jag är säker på att jag får använda PC-kortplats på samma sida en dag.

Det är de fyra USB 2.0-portar plus FireWire som gör detta en sås för mig.

Trådlös

Enheten levereras med en Broadcom 802.11g trådlös adapter som på förpackningen, svär upp och ner finns det en "125 MB High Speed ​​Mode" som jag har ännu inte vittna om. Den trådlösa räckvidden på enheten är tyvärr ganska dålig, men på den ljusa sidan har jag ännu inte sjunkit med det, så åtminstone är det stabilt.

Jag bor i en lägenhet på två rum och den trådlösa routern är inställd i vardagsrummet i mitten av lägenheten. Routern är en high-end 802.11g 108Mbps Netgear. Den snabbaste anslutningen denna sak någonsin hade det varit 54Mbps - 802.11g spec - men i genomsnitt runt 36MBps från mitt rum. Just nu är det ner till 24Mbps. Fortfarande gott, men något av en besvikelse.

Enheten omfattar inte Bluetooth, vilket är bra med mig. Bluetooth relevans kontinuerligt ifrågasatts, men jag personligen har ännu inte haft ett behov av det, så det spelar ingen roll för mig. Om det är en stor sak för dig, köpa en USB-dongel för det.

Batteri

Batteriet varar 1:40 när du spelar en DVD-skiva på full ljusstyrka utan trådlöst. För genomsnittlig användning, varar den vanligtvis runt 2:30. Vad är värt att notera är att, som jag nämnde tidigare, CPU downclocks till 800 MHz på batteriet. I slutändan, men detta skulle vara den absolut olycklig brist av enheten: batteriets livslängd är medelmåttig. Men i rättvisans namn, jämfört med andra modeller desktop ersättare baserade runt Pentium 4, denna batteritiden är stellar, det bara inte kan hålla jämna steg med Centrino-baserade datorer.

Naturligtvis, å andra sidan, gör det outperform flesta Centrino-baserade datorer i sin klass, så det är en fråga om huruvida du vill göra avvägning.

Operativsystem och programvara

Datorn levereras med Windows XP Home med Service Pack 2 och en liten mängd av programvara, varav de flesta kommer bara att fungera under en begränsad tidsperiod. Den levereras med Microsoft Works och Money 2005, Nero 6 Suite (som är en bantad version av Nero Burning ROM, min personliga favorit CD / DVD skrivprogram), PowerDVD (trevlig och föredra framför WinDVD enligt min mening), Microsoft Office 2003 Trial (60-dagars period), AOL 9 med 3-månaders testperiod, Norton Internet Security 2005 (90 dagars utvärdering), och McAfee AntiSpyware (30-dagars testversion). Sedan finns det en komplimang konstig skit som kommer med det också, att jag ärligt talat inte vet vad den gör. Jag gjorde aldrig hand om tidsbegränsat abonnemang baserad programvara.

För vad det är värt, men den här är inte alls lika brutaliserade av onödig pack-i programvara som HP eller Sony bärbara datorer (Sony är en riktig gärningsmannen, min sista anteckningsbok från dem hade Microsoft Money och Quicken installerat).

Du måste göra din egen återställningsmedia. När det var på min gamla 2.000 $ Sony, det var skit (ännu värre, de inte ens har CD-skivor för att göra det), men detta är ett under-budgeten maskin, så jag inte tar problemet med den. Vad jag tar frågan är hur de bara kan du göra en uppsättning återställningsskivor medier. Och vad är bara vanlig weird är att saken kommer med 6 CD-R uttryckligen för dig att bränna media (men inte tillräckligt för att bränna de enskilda app / förare skivor), men ger dig möjlighet att bränna den till DVD. Hade det inte bara varit enklare och billigare att inkludera två DVD + R-istället för cd-skivor?

KUNDSUPPORT

Jag har inte behövt använda kundsupport, men det är min uppfattning att eftersom detta är ett detaljhandelsföretag anteckningsbok, eventuella problem jag har jag måste ta upp med Best Buy ändå. Mina erfarenheter med dem har varit förvånansvärt bra (därav hur jag fick även denna maskin i första hand), och oftast kommer de bara ta ditt ord för det om du har ett problem. Den regelbundna garantin är 90 dagar, så gör dig själv en tjänst och betala för den förlängda garantin, which'll få priset denna sak upp till där det borde vara i alla fall. Den $ 250 jag tillbringade på det var värt det för min sinnesfrid.

Gateway webbplats är dock borderline värdelös. Drivrutinsfilerna de erbjuder är olämpligt (om du kan förklara för mig hur en Intel chipset drivrutin kör en AMD anteckningsbok, jag ska ge det här till dig), ljudet föraren inte ens faktiskt fungerar. Jag skulle inte rekommendera denna bärbara dator till en genomsnittlig datoranvändare, men om du är som jag och du förstår hur det här fungerar, kommer du att bli bra. Du får lite frustrerad, men du kommer lista ut det.

Klagomål

Den slumpmässigt bullriga optisk enhet ( se större bild )

Min huvudsakliga gnäller har att göra med bristen på makt programvara, brist på kontroller för kortkommandon, avsaknad av en på skärmen för de som är där, den stackars tangentbordslayout och avsaknaden av en frigging mute knapp eller genväg. Dessutom är hårddisken långsam och hotar att dra det hela ner med det, och Mobility Radeon X600, medan mer än funktionsdugliga, fortfarande bara slår mig som lite ... trött ... och HyperMemory är helt onödig.

Den optiska enheten tenderar också att vara lite bullriga, och Gateways webbplats är urusla. Om du inte kan vara din egen teknisk support, kan detta inte vara rätt dator för dig.

Men sedan säger jag nybörjare att köpa Mac ändå. ;)

Lovorden

Det kan verka som om jag har en hel del problem med datorn, men en del av det är att jag känner som konsument bör du vara informerad om vad du får in. Den här datorn är inte perfekt, det är faktiskt ganska generisk. Men kör det och det går bra och stabil, och vad du får för priset är, enligt min mening, rent oanständigt. De behöver inte ens göra datorer med dessa specifikationer till detta pris, och om du är bekväm att vara din egen teknisk support, för att säga att detta är en stjäla skulle vara underdrift av året.

Processorn är ett hus, är GPU - medan lite baktalade av undertecknad - verkligen mycket kapabel och prestanda du får för vad du betalar bara inte kan ignoreras.

Slutsats

För några år sedan Best Buy hade sina egna av hårdvara under vprMatrix varumärke. När jag shopping för en monitor märkte jag deras vprMatrix var den enda 17 "på displayen som kan köras på 1600x1200. Det var $ 200 med en $ 100 rabatt. SÅLD. Jag tog med den hem och fann att det var värt mycket mer än så. Monitorn inte toppen ut på 1600x1200. Det toppade ut på 2048x1536. Fynd? Det kan man säga.

Gateway 7510GX är den bärbara motsvarar denna bildskärm. Den HyperMemory, men oviktiga det är inte ens annonseras. Inte heller är svalare, kör 90nm San Diego Core Mobile Athlon 64 3700 +. Och de nämner inte att under huven, de ändrade VIA chipset som drivs av 74xx serien ett ATI Radeon Xpress 200, PCI-Express kapabel chipset. Och det är till ett pris som regelrätta skäms tävlingen. Allt du behöver göra är att ta en chans på den. För de pengar du förväntar gårdagens teknik, som drivs av en medioker, problem ridit SiS chipset, inte en helt ny CPU-kärna och en beprövad styrkrets med en upp-och-comer i chipset världen.

Ur ett designperspektiv, verkar det den som sätter detta tillsammans lyckats klämma en absolut best till dator i detta chassi så tröttnade och gav upp på själva yttre design, vilket ger en tråkig utseende svart låda som döljer ett ogudaktigt belopp kraft. Men om du är som jag och du bryr dig mer om den faktiska datorn än sitt utseende, är detta maskinen för dig.

Denna sak skam de övervärderade Dells, Sonys, Toshibas, Fujitsus och Alienwares av världen. Ta det och kör medan du fortfarande kan.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar